X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bo endometrioza to choroba autoimmunologiczna.

No dobra ale to nie znaczy, że takie dziewczyny odrazu musza iść i się specjalistycznie leczyć. Steryd i heja! Zreszta nie sadze, żeby lekarz pokroju doktora Mańki bagatelizowałby jeśli sytuacja wymagałaby dodatkowej konsultacji to by taka zlecił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 17:02

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu Ty juz znasz termin punkcji? :0

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Frelciu Ty juz znasz termin punkcji? :0

Mniej więcej połowa października . 15/16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Mniej więcej połowa października . 15/16

Moze bedziemy razem na porodowce? :D

• njut Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Niestety dziewczyny, muszę przyjąć kolejnego kopniaka od życia. Nie udało się
    Martinka tulę :( Ostatnio mało szczęśliwych zakończeń :(

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    No dobra ale to nie znaczy, że takie dziewczyny odrazu musza iść i się specjalistycznie leczyć. Steryd i heja! Zreszta nie sadze, żeby lekarz pokroju doktora Mańki bagatelizowałby jeśli sytuacja wymagałaby dodatkowej konsultacji to by taka zlecił.
    Z tego co pisaly wcześniej dziewczyny, dr M.nigdy nie polecal konsultowac immunologii, zreszta lekarze nie do końca w nią wierzą. Pamietam zdanie, ktore padło tu kilka m-cy temu, ze dr P.miala mówić ze mąż powoli się przekonuje do konsultacji immuno, ale to wciąż nie jest tak, ze je zleca. Nie znam jego podejscia, wiem ze wiele dziewczyn udowadnialo jego wyzszosc np nad dr P i ok, kwestia wieku i doswiadczenia jest niepodważalna, niemniej dr P nie dopuscilaby Cie do ivf bez laparoskopii. Jak napisalas o diagnozie to ja osobiscie miałam do niego o to pretensje. Nie zrozum mnie Frelciu źle, bron Boże nie pisze tego przeciwko Tobie czy cos, calym sercem jestem z kazda z Was jadąc na tym samym wózku ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie zerkam, madwitka juz chyba urodzila, ktoś, coś? ;)

Erl lubi tę wiadomość

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Niestety dziewczyny, muszę przyjąć kolejnego kopniaka od życia. Nie udało się

Przytulam... :( przykro mi... tak bym chciała, żeby zawsze Każdej udało się za pierwszym razem... Następnym razem się uda kochana! Udaaaa się! Uda!

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna jak to, skoro Ty już zaczęłaś dawno się kłuć?

Bejzi jasne. Ja sama jestem sceptyczna do immunologi. Uważam tak jak Bella: steryd,heparyna, koniec. Co do laparoskopii to doktor chciał ją przeprowadzić i czuł podskórnie u mnie endometriozę ale ja się uparłam trochę że skoro IVF de facto omija jajowody to pyknie nam bez problemu...no i wyszło na Jego.

Martinko tak się zastanawiałam co Ci napisać.. to jest Twoja pierwsza nieudana próba prawda? Wiem co czujesz, jako chyba jedna z nielicznych tutaj, której się też za pierwszym nie udało..ale wierzę że teraz będzie inaczej. Drugie podejście będzie nasze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 17:43

Bejzi lubi tę wiadomość

• Erl Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Tak sobie zerkam, madwitka juz chyba urodzila, ktoś, coś? ;)
    I Koniczynka... ?

Bejzi lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Bejzi jasne. Ja sama jestem sceptyczna do immunologi. Uważam tak jak Bella: steryd,heparyna, koniec. Co do laparoskopii to doktor chciał ją przeprowadzić i czuł podskórnie u mnie endometriozę ale ja się uparłam trochę że skoro IVF de facto omija jajowody to pyknie nam bez problemu...no i wyszło na Jego.

Martinko tak się zastanawiałam co Ci napisać.. to jest Twoja pierwsza nieudana próba prawda? Wiem co czujesz, jako chyba jedna z nielicznych tutaj, której się też za pierwszym nie udało..ale wierzę że teraz będzie inaczej. Drugie podejście będzie nasze!
    Rozumiem, nie wiedzialam. Widzisz czasem to "posprzatanie" tam w środku jest konieczne, decydujecie się na 3mam z Provi?

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Czemu niby dziewczyny z endometrioza maja mieć problemy immunologiczne? Przecież w wielu przypadkach i naturalnie zachodzą w szczęśliwa ciąże .
    Ja bynajmniej nie twierdzę że nie mogą zajść w ciążę i to nawet naturalnie - w końcu sama mam córkę z takiej ciąży i to w dodatku bez żadnych wspomagaczy przez całą ciążę poza nospą i magnez :-) a i znam osoby które poza endometriozą resztę wyników z dziedziny immunologii które mogą mieć wpływ na zachodzenie w ciążę i jej utrzymanie mają ok.. Tu nie ma reguły niestety..

Bejzi lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi nie. Liczę bardzo, że teraz się uda :) potem bym się decydowała na KD albo AZ, jeśli niedajboże się nie uda.

h_anulka ok, teraz rozumiem.

• Erl Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Z tego co pisaly wcześniej dziewczyny, dr M.nigdy nie polecal konsultowac immunologii, zreszta lekarze nie do końca w nią wierzą. Pamietam zdanie, ktore padło tu kilka m-cy temu, ze dr P.miala mówić ze mąż powoli się przekonuje do konsultacji immuno, ale to wciąż nie jest tak, ze je zleca. Nie znam jego podejscia, wiem ze wiele dziewczyn udowadnialo jego wyzszosc np nad dr P i ok, kwestia wieku i doswiadczenia jest niepodważalna, niemniej dr P nie dopuscilaby Cie do ivf bez laparoskopii. Jak napisalas o diagnozie to ja osobiscie miałam do niego o to pretensje. Nie zrozum mnie Frelciu źle, bron Boże nie pisze tego przeciwko Tobie czy cos, calym sercem jestem z kazda z Was jadąc na tym samym wózku ;)
    U mnie dr Mańka mówił o laparo już na pierwszej wizycie jako o ważnym elemencie diagnostyki. O ivf zaczęliśmy rozmawiać dopiero po iui, ale to myślę indywidualnie rozpatruje w każdym przypadku. Jestem pacjentką dr Mańki i bardzo wysoko go cenię, jest oddany pracy, profesjonalny i ma mega wiedzę i intuicję kliniczną, ale nie dowodziłabym jego wyższości nad dr Paliga. Oboje są po prostu świetnymi specjalistami, nawet jeśli różnią się w podejściu do immunologii (bo to ogółem kontrowersyjny temat) czy innych kwestii. Ale nie zapomniajmy że w Provicie są też inni bardzo dobrzy specjaliści, których pacjentki sobie chwalą :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:

Ja mam punkcje planowana na poczatek pazdziernika wiec mamy dwa tyg roznicy na chwile obecna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja mam punkcje planowana na poczatek pazdziernika wiec mamy dwa tyg roznicy na chwile obecna :)

myślisz, że się uda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z inseminacja? Długo się trzeba przygotowywać? Dużo badań wykonać? Któraś może po inseminacja zaszła w ciążę i może to opisać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    myślisz, że się uda?
    Boje sie myslec.. moj maz jest wrecz pewny. Ciagle go sprowadzam na ziemie..

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z inseminacja? Długo się trzeba przygotowywać? Dużo badań wykonać? Któraś może po inseminacja zaszła w ciążę i może to opisać? :)
    https://klinikanieplodnosci.pl/strefa-wiedzy/inseminacja-domaciczna-przygotowanie-przebieg-procedury/
    Tu jest wszyściutko opisane co i jak :)
    Figulina miała IUI i udało się. Innych przypadków nie znam, a przynajmniej nikt się nie chwalił. No ale to pewnie bardziej na wątku z IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 19:02

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Boje sie myslec.. moj maz jest wrecz pewny. Ciagle go sprowadzam na ziemie..

Mój też :) ale doktor dał ciąże mojej siostrze to wierzę, że nam też :P

Ptaszyna lubi tę wiadomość

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ