X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu gadu gadu o Neoparin a właśnie się zorientowałam, że miałam go zacząć przyjmować wczoraj 🫣
    Mam nadzieję, że jedna dawka mniej nie zaszkodzi.. bo już stres

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
  • nie_spełniona97 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni czytam o pani doktor i jestem przerażona, że dostanie się do niej graniczy z cudem! Czy szukać w konwersacji info, kiedy dokładnie otwierane są zapisy? Jestem skłonna też koczować, bo muszę zmienić klinikę na lepszą, bo Bocian to śmiech na sali...

👩 97
    🧔‍♂️81

Endometrioza, oba niedrożne jajowody, IO,
    komórki słabej jakości.
    Starania od 2019, dużo chorób po drodze.

Pierwsze in vitro ❌- przełom 2024/2025:
    - 13 komórek, 8 dojrzałych
    - 2 zapłodnione
    - ostatecznie brak zarodków 😞

Styczeń 2024 - kolejna wizyta kwalifikująca w Bocianie Katowice

„Rozczarowania należy spopielić, a nie balsamować”
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że wchodzę w rozmowę nie dam rady wszystkiego nadrobić. Mamy serduszko i kartę ciąży 🥹 niestety po wizycie zaczęłam krwawić :( ale po kontakcie z Panią Doktor najprawdopodobniej jest to podrażnienie po USG, ale i się martwię :( miałyście może krwawienia na początku? Powoli ustępuje. Ale przyznam, że mnie zmroziło.
    Kochana gratulacje😁😁😁
    Kontroluj plamienia,jak będziesz miała cały czas brązowe plamienia w ciągu dnia to lepiej już na IP u mnie tak krwiaki zaczęły się ewakuować ale zaraz po wizycie to może być podrażnienie.Tez we wtorek mieliśmy wizytę i od wieczora powrót do utrogestanu,a rano majtki poplamione na brązowo ale albo paznokciem uszkodziłam przy aplikacji albo po badaniu usg a też miałam posiew z pochwy robiony.

Masz obawę jedz zawsze na IP tak mi ostatnio Pani doktor w szpitalu powiedziała,lepiej dmuchać na zimne niż żyć w stresie.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kala99 wrote:
    To nas trochę jest:-)
    Ale za niedługo zwolnią się dwa miejsca po Braknicku i po Aguli to dwie osoby za nie wskoczą😁

kala99 lubi tę wiadomość

• Braknicku Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Kochana gratulacje😁😁😁
    Kontroluj plamienia,jak będziesz miała cały czas brązowe plamienia w ciągu dnia to lepiej już na IP u mnie tak krwiaki zaczęły się ewakuować ale zaraz po wizycie to może być podrażnienie.Tez we wtorek mieliśmy wizytę i od wieczora powrót do utrogestanu,a rano majtki poplamione na brązowo ale albo paznokciem uszkodziłam przy aplikacji albo po badaniu usg a też miałam posiew z pochwy robiony.

Masz obawę jedz zawsze na IP tak mi ostatnio Pani doktor w szpitalu powiedziała,lepiej dmuchać na zimne niż żyć w stresie.
    Gdyby się to nie wydarzyło zaraz po USG (nie było krwiaków) to na bank bym jechała. Pani Dr napisała że to może potrwać kilka dni, ja z kolei bałam się dwóch USG jednego dnia zaraz po sobie :( plus Pani Dr zareagowała od razu zmianą leków. Ty też z tymi krwawieniami to przeżyłaś swoje… Ale spokojnie, ja z tych panikujących jak tylko coś mnie zaniepokoi pojedziemy.

Kładom myślę że nic ;)

Jeśli chodzi o terminy do Pani Dr to mam wrażenie, że po wdrożeniu programu w życie kiedy pacjentów jest więcej co chwile słyszę o jakiejś ciąży od Pani Dr. Miejsca się więc zwalniają, ale z drugiej strony chętnych mnóstwo. Bocian był również moją pierwszą kliniką. Dla mnie jedyny plus to to że wyniki zawsze mieli do godziny również w soboty. Ale rok tam straciłam, nie wiem jak jest teraz. Polecam kogokolwiek w angeliusie, gdybym nie była u Pani Dr starałabym się dostać do dr GM lub PJ.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Ale za niedługo zwolnią się dwa miejsca po Braknicku i po Aguli to dwie osoby za nie wskoczą😁
    Ja już dziś, odpukać w niemalowane, splunąć przez lewe ramię, wysypać sól i co tam jeszcze miałam ostatnią wizytę. Jestem umówiona już do Dr Brenka. Właśnie, bo ja mam całą listę badań obowiązkowych do zrobienia czy ja mam je zrobić dopiero na wizytę u Dr? To będzie za trzy tyg. czy wcześniej? Z kolei czy się nie przeterminują jak zrobię teraz, bo m.in mocz i morfologia, tsh,… w którym tygodniu robiłyście?

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Kurcze, miałam takie same odczucia. Niby wszystko spoko na wizytach, kontakt mailowy był, ale ani suplementacji, ani dodatkowych badań. Do transferu luteina i estrofem, proga przed nie badać, bo wynik z krwi jest niemiarodajny, po też nie, bo na pewno jest dobrze. Krzywej nie ma sensu robić, bo skoro jestem szczupła to na pewno jest dobrze :D
    Po drugiej nieudanej procedurze mówiła, że w sumie to spróbujemy jeszcze raz, a jak się nie uda, to ona nie ma pomysłu i może (bez jakiejś głębszej diagnostyki)KD, albo AZ. Także no uważam, że MP, to najlepsze, co mnie spotkalo:D

Lusia kciuki, żeby MP was szybko ogarnęła ✊❤️

EDIT jeszcze zedytuję, bo może źle to zabrzmiało - i kd i az sa dla mnie jak najbardziej ok, ale nie bez dodatkowej

Dziewczyny mam takie same odczucia- dwie nieudane procedury, nieudsne transfery. Żadnych badań dodatkowych i żadnych zaleceń co można dołożyć jakie suplementy itd. Leki rzeczywiście standard do transferu i wszystko mam wrażenie na odczepnego robione. Także dr MP to rzeczywiście najlepszy lekarz jaki jest ! Skupia się na badaniach suplementach i ma plan działania. Przy tym zawsze odpisuje na maile a dr NR nie- nawet jak było to ważne pytanie. Także ja straciłam czas i dwie procedury z dr NR

Ula.p
  • Agula Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną okropny wieczór 😔
    Po prawie 8 wspólnych latach, dziś wieczorem, na moich rękach w gabinecie weterynaryjnym odszedł mój króliczy przyjaciel 😔

Serce mi pękło na milion kawałków 💔😭

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml

21dpt USG 🤞❤️🙏

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
‹‹ 4927 4928 4929 4930 4931
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ