Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tu gadu gadu o Neoparin a właśnie się zorientowałam, że miałam go zacząć przyjmować wczoraj 🫣
Mam nadzieję, że jedna dawka mniej nie zaszkodzi.. bo już stres👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻 -
Od dwóch dni czytam o pani doktor i jestem przerażona, że dostanie się do niej graniczy z cudem! Czy szukać w konwersacji info, kiedy dokładnie otwierane są zapisy? Jestem skłonna też koczować, bo muszę zmienić klinikę na lepszą, bo Bocian to śmiech na sali...👩 97
🧔♂️81
Endometrioza, oba niedrożne jajowody, IO,
komórki słabej jakości.
Starania od 2019, dużo chorób po drodze.
Pierwsze in vitro ❌- przełom 2024/2025:
- 13 komórek, 8 dojrzałych
- 2 zapłodnione
- ostatecznie brak zarodków 😞
Styczeń 2024 - kolejna wizyta kwalifikująca w Bocianie Katowice
„Rozczarowania należy spopielić, a nie balsamować” -
Braknicku wrote:Dziewczyny przepraszam, że wchodzę w rozmowę nie dam rady wszystkiego nadrobić. Mamy serduszko i kartę ciąży 🥹 niestety po wizycie zaczęłam krwawić ale po kontakcie z Panią Doktor najprawdopodobniej jest to podrażnienie po USG, ale i się martwię miałyście może krwawienia na początku? Powoli ustępuje. Ale przyznam, że mnie zmroziło.
Kontroluj plamienia,jak będziesz miała cały czas brązowe plamienia w ciągu dnia to lepiej już na IP u mnie tak krwiaki zaczęły się ewakuować ale zaraz po wizycie to może być podrażnienie.Tez we wtorek mieliśmy wizytę i od wieczora powrót do utrogestanu,a rano majtki poplamione na brązowo ale albo paznokciem uszkodziłam przy aplikacji albo po badaniu usg a też miałam posiew z pochwy robiony.
Masz obawę jedz zawsze na IP tak mi ostatnio Pani doktor w szpitalu powiedziała,lepiej dmuchać na zimne niż żyć w stresie. -
Słoneczko90😉 wrote:Kochana gratulacje😁😁😁
Kontroluj plamienia,jak będziesz miała cały czas brązowe plamienia w ciągu dnia to lepiej już na IP u mnie tak krwiaki zaczęły się ewakuować ale zaraz po wizycie to może być podrażnienie.Tez we wtorek mieliśmy wizytę i od wieczora powrót do utrogestanu,a rano majtki poplamione na brązowo ale albo paznokciem uszkodziłam przy aplikacji albo po badaniu usg a też miałam posiew z pochwy robiony.
Masz obawę jedz zawsze na IP tak mi ostatnio Pani doktor w szpitalu powiedziała,lepiej dmuchać na zimne niż żyć w stresie.
Kładom myślę że nic
Jeśli chodzi o terminy do Pani Dr to mam wrażenie, że po wdrożeniu programu w życie kiedy pacjentów jest więcej co chwile słyszę o jakiejś ciąży od Pani Dr. Miejsca się więc zwalniają, ale z drugiej strony chętnych mnóstwo. Bocian był również moją pierwszą kliniką. Dla mnie jedyny plus to to że wyniki zawsze mieli do godziny również w soboty. Ale rok tam straciłam, nie wiem jak jest teraz. Polecam kogokolwiek w angeliusie, gdybym nie była u Pani Dr starałabym się dostać do dr GM lub PJ.
-
Słoneczko90😉 wrote:Ale za niedługo zwolnią się dwa miejsca po Braknicku i po Aguli to dwie osoby za nie wskoczą😁
-
aleo_ wrote:Kurcze, miałam takie same odczucia. Niby wszystko spoko na wizytach, kontakt mailowy był, ale ani suplementacji, ani dodatkowych badań. Do transferu luteina i estrofem, proga przed nie badać, bo wynik z krwi jest niemiarodajny, po też nie, bo na pewno jest dobrze. Krzywej nie ma sensu robić, bo skoro jestem szczupła to na pewno jest dobrze
Po drugiej nieudanej procedurze mówiła, że w sumie to spróbujemy jeszcze raz, a jak się nie uda, to ona nie ma pomysłu i może (bez jakiejś głębszej diagnostyki)KD, albo AZ. Także no uważam, że MP, to najlepsze, co mnie spotkalo:D
Lusia kciuki, żeby MP was szybko ogarnęła ✊❤️
EDIT jeszcze zedytuję, bo może źle to zabrzmiało - i kd i az sa dla mnie jak najbardziej ok, ale nie bez dodatkowej
Dziewczyny mam takie same odczucia- dwie nieudane procedury, nieudsne transfery. Żadnych badań dodatkowych i żadnych zaleceń co można dołożyć jakie suplementy itd. Leki rzeczywiście standard do transferu i wszystko mam wrażenie na odczepnego robione. Także dr MP to rzeczywiście najlepszy lekarz jaki jest ! Skupia się na badaniach suplementach i ma plan działania. Przy tym zawsze odpisuje na maile a dr NR nie- nawet jak było to ważne pytanie. Także ja straciłam czas i dwie procedury z dr NRUla.p -
Za mną okropny wieczór 😔
Po prawie 8 wspólnych latach, dziś wieczorem, na moich rękach w gabinecie weterynaryjnym odszedł mój króliczy przyjaciel 😔
Serce mi pękło na milion kawałków 💔😭11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki
03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
4dpt ⏸️
5dpt 34,0 mIU/ml
7dpt 93,8 mIU/ml
10dpt 273,1 mIU/ml
13dpt 900,7 mIU/ml
21dpt USG 🤞❤️🙏
Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -