X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu Waszych zwierzaków :(

Zajączku mam mieć wizytę mniej więcej 10+3, wizytę w angeliusie mam 10 lutego i to będzie 10+6, na wtedy mam też umówione prenatalne, ale myślę, że to za wcześnie i je odwołam (dużo wcześniej niż rozpisała mi dr MP, ale potem dr Włoch ma urlop i mam wrażenie, że Pani w rejestracji trochę na siłę mnie wpisała do tego powiedziała, że to nie za wcześnie bo będzie to już 12 tydzień, a przecież lekarze liczą skonczone). Podpatrzyłam, że dr Brenek ma terminy również w środy, ale nie w angeliusie i wtedy będę 10+1 i chyba się zapiszę, a potem już do Angeliusa, bo chciałam też go podpytać o sonco a wtedy już będzie czas :) i ogólnie jakoś tak jeszcze te trzy tygodnie wytrzymam, ale trzy tygodnie i trzy dni wydają się już wiecznością 🙈
    Badania prenatalne musisz umówić od 11+6 do 13+6, podobno najlepiej 12+0 do o 12+6

Ja też miałam do Dr Włoch i musiałam przesuwać i terminów już nie było i teraz idę do Dr Pieli.
    Zdziwiłam się bo najpierw umówiłam się dr Warcholińskiej ale mi powiedzieli w GynCentrum,że ona nie interpretuje wyniki po badaniach krwi tylko mój lekarz prowadzący,a dla mnie to dziwne,żeby tym miał się zajmować mój normalny ginekolog,ale przepisałam się do Dr Pieli bo w ciągu jednego dnia miałam wyniki krwi już na platformie i teraz w pon mamy wizytę.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Badania prenatalne musisz umówić od 11+6 do 13+6, podobno najlepiej 12+0 do o 12+6

Ja też miałam do Dr Włoch i musiałam przesuwać i terminów już nie było i teraz idę do Dr Pieli.
    Zdziwiłam się bo najpierw umówiłam się dr Warcholińskiej ale mi powiedzieli w GynCentrum,że ona nie interpretuje wyniki po badaniach krwi tylko mój lekarz prowadzący,a dla mnie to dziwne,żeby tym miał się zajmować mój normalny ginekolog,ale przepisałam się do Dr Pieli bo w ciągu jednego dnia miałam wyniki krwi już na platformie i teraz w pon mamy wizytę.
    To ja też jestem zapisana do dr Warcholinskiej i udzielili mi info, że wyniki z interpretacja do 14 dni…

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Ja też nie wierzę. Mówiłam, że uwierzę przy każdej kolejnej becie, potem przy pierwszym USG, mówiłam że jak już zobaczę serduszko będę spokojna, a teraz tylko czekam znowu do kolejnego USG… jak tak patrzę z perspektywy myślę, że my byliśmy trudnym przypadkiem, nie udawało się uzyskać dobrych zarodków, a jak już to brak implantacji, do tego ciągle coś wypadało przez co trwało to ponad 3 lata. Raczej nie zazdroszczę niczego ludziom ale jednego zazdroszczę kobietom w maturalnej ciąży: możliwości cieszenia się z tego takim nie skażonym szczęściem, bo pamiętam tą radość każdej mojej przyjaciółki.
    U nas też przy pierwszym krótkim protokole u Dr MP nie rozwinęły się w ogóle zarodki do 5tej doby i mieliśmy 0 zarodkow,byliśmy załamani,ale następny długi protokół dał nam 3dniowy(ciąża biochemiczna) i jeden zarodek 5dniowy,ten szczęśliwy,który dał nam ciążę ale też miałam wyleczone zapalenie endometrium i dodatkowo Encorton i papaweryna.

Teraz stres przed poniedziałkiem,martwią mnie badania prenatalne.Kobiety w naturalnych ciążach mogą normalnie funkcjonować bo mają wiele szans na bycie mamą,a my strach o każdy dzień, badanie czy wszystko będzie ok bo przecież nie mamy dużo szans na bycie rodzicami.

Kladom lubi tę wiadomość

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    To ja też jestem zapisana do dr Warcholinskiej i udzielili mi info, że wyniki z interpretacja do 14 dni…
    Tak ale bez teleporady z Dr Warcholinska i to mi się nie podoba bo na pewno każda z nas ma pytania bo nie zawsze rozumie wszystko tymbardziej jak ktoś ma badania pierwszy raz.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    U nas też przy pierwszym krótkim protokole u Dr MP nie rozwinęły się w ogóle zarodki do 5tej doby i mieliśmy 0 zarodkow,byliśmy załamani,ale następny długi protokół dał nam 3dniowy(ciąża biochemiczna) i jeden zarodek 5dniowy,ten szczęśliwy,który dał nam ciążę ale też miałam wyleczone zapalenie endometrium i dodatkowo Encorton i papaweryna.

Teraz stres przed poniedziałkiem,martwią mnie badania prenatalne.Kobiety w naturalnych ciążach mogą normalnie funkcjonować bo mają wiele szans na bycie mamą,a my strach o każdy dzień, badanie czy wszystko będzie ok bo przecież nie mamy dużo szans na bycie rodzicami.
    Na pewno będzie dobrze :) nadal nawet te wyjściowe ryzyka są niskie :) myślę, że już wystarczy złej passy ;)

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu Waszych zwierzaków :(

Zajączku mam mieć wizytę mniej więcej 10+3, wizytę w angeliusie mam 10 lutego i to będzie 10+6, na wtedy mam też umówione prenatalne, ale myślę, że to za wcześnie i je odwołam (dużo wcześniej niż rozpisała mi dr MP, ale potem dr Włoch ma urlop i mam wrażenie, że Pani w rejestracji trochę na siłę mnie wpisała do tego powiedziała, że to nie za wcześnie bo będzie to już 12 tydzień, a przecież lekarze liczą skonczone). Podpatrzyłam, że dr Brenek ma terminy również w środy, ale nie w angeliusie i wtedy będę 10+1 i chyba się zapiszę, a potem już do Angeliusa, bo chciałam też go podpytać o sonco a wtedy już będzie czas :) i ogólnie jakoś tak jeszcze te trzy tygodnie wytrzymam, ale trzy tygodnie i trzy dni wydają się już wiecznością 🙈

No trochę wczesnie te prenatalne, ja robiłam w 12 tc, a im pozniej tym lepiej, bo więcej widać. No ja nawet nie patrzyłam na te terminy na Nikiszowcu. Ostatnio pisałam do doktora no się trochę zaniepokoiłam moimi objawami a wizyte miałam mieć dopiero teraz w poniedziałek, to mi napisał, że mogę przyjechać na następny dzień, to był wtorek do Angeliusa. Czasami wyjątkowo jest też we wtorki w Angeliusie, to możesz podpytać w rejestracji 😉

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
    29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊

preg.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:

Ja na każde prenatalne chodzę do dr Warcholinskiej. I normlanie miałam opis do 7 dni gotowy z interpretacja, więc albo coś kochana źle zrozumiałas albo cie wprowadzili w błąd 😉 A tam nie ma co interpretować w zasadzie głębiej, masz wpisane jakie jest ryzyko preeklamsji, ryzyko zahamowania wewnątrzmacicznego wzrostu płodu przed 37 tc i zalecenia do tego. Noi jeszcze ryzyko trisomii. Jak dla mnie teleporada jest zbędna, bo nawet jak wyjdzie ci coś źle, to zawsze możesz dopytać dr Brenka. Poza tym, ja napisałam dr Brenkowi co mi tam wyszło w tych prenatalnych i napisał mi co mam robic. Z tym nie ma problemu 😉 U dr Warcholinskiej-Rozmus cenie sobie to, że ma nowy sprzęt najwyższej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:02

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze koleżanka bardzo polecała Dr Staniczka podobno współpracuje z dr Włoch i ma taki sprzęt, że ona widziała rzęsy swoich bliźniaków :D

Ewkam1988 lubi tę wiadomość

• Kladom Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Ja z progesteronem podobnie, mam nadzieję że nam się uda 😀💪

@Justyna1501 dzwonili do Ciebie już ws poniedziałku? O której transfer? U mnie 11:00 😏

Jagoda222 lubi tę wiadomość

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Wiesz kiedyś do dr MP przychodziły przeważnie pary z ciężkimi przypadkami i ludzie których było stać na wydanie ok 20tys. na jedno podejście do In vitro a teraz przy refundowanym in vitro docierają nawet pary,które mają wyniki ok ale jakaś przeszkoda przy naturalnym poczęciu przez 12 miesięcy ale przy in vitro jednak im się szybko udaje,także szybciej terminy się zwalniają.A na nas "ciężkie przypadki" znajduje lekarstwo i tez nam w końcu się udaje😁 Ja szczerze mówiąc do dzisiaj nie wierzę,że w końcu się udało po tylu latach starań.
    Raczej już dawno jest problem z " miejscem" u Pani dr.
    W 2018 czekałam na pierwszą wizytę chyba miesiąc- 2019-2020 jak rozeszła się wieść o tak dobrej Pani dr, kolejki się wydłużały.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    @Justyna1501 dzwonili do Ciebie już ws poniedziałku? O której transfer? U mnie 11:00 😏

Będę mocno trzymać kciuki w gabinecie u pielęgniarek. 🤞🤞🤞 Do pobrania krwi jak znalazł. 😁

Kladom lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
  • Kladom Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesniaka wrote:
    Będę mocno trzymać kciuki w gabinecie u pielęgniarek. 🤞🤞🤞 Do pobrania krwi jak znalazł. 😁

♥️♥️♥️

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ja na każde prenatalne chodzę do dr Warcholinskiej. I normlanie miałam opis do 7 dni gotowy z interpretacja, więc albo coś kochana źle zrozumiałas albo cie wprowadzili w błąd 😉 A tam nie ma co interpretować w zasadzie głębiej, masz wpisane jakie jest ryzyko preeklamsji, ryzyko zahamowania wewnątrzmacicznego wzrostu płodu przed 37 tc i zalecenia do tego. Noi jeszcze ryzyko trisomii. Jak dla mnie teleporada jest zbędna, bo nawet jak wyjdzie ci coś źle, to zawsze możesz dopytać dr Brenka. Poza tym, ja napisałam dr Brenkowi co mi tam wyszło w tych prenatalnych i napisał mi co mam robic. Z tym nie ma problemu 😉 U dr Warcholinskiej-Rozmus cenie sobie to, że ma nowy sprzęt najwyższej jakości.
    Możliwe,że mnie w błąd wprowadzili bo dwa razy o to pytałam bo dla mnie na razie to czarna magia.
    A powiedz mi czy za to badanie preeklamsji trzeba dodatkowo płacić bo koleżanka mi mówiła,że musiała dopłacić 140zl,ale ona robiła u jakiegoś lekarza w Żorach?Czy to trzeba zgłosić wcześniej czy w trakcie wizyty?

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Raczej już dawno jest problem z " miejscem" u Pani dr.
    W 2018 czekałam na pierwszą wizytę chyba miesiąc- 2019-2020 jak rozeszła się wieść o tak dobrej Pani dr, kolejki się wydłużały.
    Ja wtedy jak chciałam się umówić to był 2020,a teraz to jeszcze dłuższy czas oczekiwania,ale to o czymś świadczy że jest bardzo dobra.

• nie_spełniona97 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Musisz podjechać do Angeliusa i się zapytać bo czeka się po pół roku a nawet 8 miesiecy na wizytę,ale jeszcze trzeba czekać na dzień kiedy są rozpoczęte zapisy.
    Ale warto ja żałuję,że nie czekałam pół roku na wizytę do MP bo na szybko poszliśmy do Bociana do Dr Linderta i zmarnowaliśmy niecałe 1,5roku bo i tak ostatecznie czekaliśmy na wizytę do Dr MP,a na same zapisy czekałam jakieś 3-4miesiące.
    Klinika Bocian nie potrafi sobie radzić z ciężkimi przypadkami,poddają się przy pierwszym razie.

Ja właśnie jestem w Bocianie, u Linderta, pierwsza procedura za mną, a on zdziwiony, że ledwo zapłodniono dwie komórki, jak wyniki ok. Czekam na rozmowę z nim dłuższą na ten temat, ale chyba podjadę specjalnie do Angeliusa. Dziękuję, nie chcę stracić kolejnych szans na kogoś, kto nie wie, co robić z cięższymi przypadkami.

Słoneczko90😉 lubi tę wiadomość

👩 97
    🧔‍♂️81

Endometrioza, oba niedrożne jajowody, IO,
    komórki słabej jakości.
    Starania od 2019, dużo chorób po drodze.

Pierwsze in vitro ❌- przełom 2024/2025:
    - 13 komórek, 8 dojrzałych
    - 2 zapłodnione
    - ostatecznie brak zarodków 😞

Styczeń 2024 - kolejna wizyta kwalifikująca w Bocianie Katowice

„Rozczarowania należy spopielić, a nie balsamować”
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:
    Chętnie odkupie metformax, glucophage najlepiej 1000 . Ktoś coś ? Jak tak to proszę o informację , podam wtedy kontakt
    Napisz do mnie wiadomość na priv bo mam zapytanie do Ciebie.

• Jagoda222 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    My się gdzieś tam miniemy bo Ja mam punkcję na 11:20😗

Kladom lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Możliwe,że mnie w błąd wprowadzili bo dwa razy o to pytałam bo dla mnie na razie to czarna magia.
    A powiedz mi czy za to badanie preeklamsji trzeba dodatkowo płacić bo koleżanka mi mówiła,że musiała dopłacić 140zl,ale ona robiła u jakiegoś lekarza w Żorach?Czy to trzeba zgłosić wcześniej czy w trakcie wizyty?

Za tą preeklamsje płaciłam 180 zł, ale szczerze jak drugi raz bym miała to robić to bym nie robiła. To i tak tylko statystyka. A mnie to strasznie zestresowało. Pamiętam, że cała noc nie mogłam przez to spać i po jakimś czasie dostałam skoków ciśnienia. Narazie biorę leki na ciśnienie dopegyt dwa razy dziennie i poki co jest ok. Wystarczy mierzyć raz dziennie ciśnienie, najlepiej wieczorem bo wtedy jest najwyższe z reguły, a jak się zacznie coś dziać z ciśnieniem to doktor przepisze leki na ciśnienie. Acard 150 chyba i tak bierzesz profilaktycznie? Bo w sumie na to ryzyko preekalsmji, to i tak kontrola cisnienia, acard 150 na noc i badsnie moczu, żeby sprawdzić czy nie ma białka w moczu. Ale badanie moczu to i tak na każdą wizytę u doktora się robi razem z morfologia 😉

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • Jagoda222 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w Angeliusie (dr GM) ilu dniowe zarodki podają?Czy zawsze się czeka 5 dni od punkcji do transferu?🤔

‹‹ 4929 4930 4931 4932 4933
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ