Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda222 wrote:Ile się czeka w Angeliusie od punkcji do transferu?Ilu dniowe zarodki tu podają 🧐
Podają 5-dniowe
Czyli jak masz w poniedziałek punkcję to w sobotę transfer ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 16:28
Jagoda222 lubi tę wiadomość
👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻 -
Jagoda222 wrote:U kogo się tam leczylas i jak długo ?😅
-
nie_spełniona97 wrote:Ja właśnie jestem w Bocianie, u Linderta, pierwsza procedura za mną, a on zdziwiony, że ledwo zapłodniono dwie komórki, jak wyniki ok. Czekam na rozmowę z nim dłuższą na ten temat, ale chyba podjadę specjalnie do Angeliusa. Dziękuję, nie chcę stracić kolejnych szans na kogoś, kto nie wie, co robić z cięższymi przypadkami.
Ja też do niego chodziłam. Na szczęście kilka dni temu byłam na ostatniej wizycie, po której zresztą czuję duży niesmak i modlę się, żebym tam nie musiała wracać, bo czekać na dostanie się do dr MP to ja z racji wieku za bardzo nie mam już czasu.
Karty ciąży mi nie wystawił, badań nie zlecił... Wszystko zostawił lekarzowi prowadzącemu pod pretekstem, że 'każdy lekarz pisze tam sobie po swojemu". Wszystko zawdzięczam docentowi Paśnikowi. Nawet jak się go chciałam dopytać, bo zapomniałam docenta, to mówił, że nie będzie wchodził w jego kompetencje. Brak kontaktu bezpośredniego z nim. Jak zaczęłam plamić i zadzwoniłam na rejestrację z prośbą o pilny kontakt doktora ze mną, to nie zadzwonił - docent reagował mailowo od razu. Na drugi dzień za niego musiała zadzwonić dr Kopczyk. Ogólnie uważam, że jest strasznie leniwy... -
Joannaa wrote:K.B „leczyłam” się tam 1,5 roku 4 transfery… oczywiście nieudane 😂 pan dr nie widział mojej adenomiozy😬 a jak po 2 transferze trafiłam do lekarza który obecnie prowadzi mnie w Anegliusie, to zaraz na USG widziałam moją adeno 🙄 nie chcesz widzieć jaką minę miał K.B jak się dowiedział co mi dolega 🤣 od tego momentu mnie tak nie lubiał… i cały czas robił mi pod górkę, a ja modliłam się żeby już zakończyć tą przygodę w tej klinice. To co tam się działo to przechodzi ludzkie pojęcie 😬 kasiążke bym mogła napisać🤣 począwszy od Pań w rejestracji po lekarza 😜
Hah, ja miałam podobne odczucia co do Gyncentrum w Katowicach 😁Starania od 2021 roku.
KET 12.07.2024 r.
Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊
-
Joannaa wrote:K.B „leczyłam” się tam 1,5 roku 4 transfery… oczywiście nieudane 😂 pan dr nie widział mojej adenomiozy😬 a jak po 2 transferze trafiłam do lekarza który obecnie prowadzi mnie w Anegliusie, to zaraz na USG widziałam moją adeno 🙄 nie chcesz widzieć jaką minę miał K.B jak się dowiedział co mi dolega 🤣 od tego momentu mnie tak nie lubiał… i cały czas robił mi pod górkę, a ja modliłam się żeby już zakończyć tą przygodę w tej klinice. To co tam się działo to przechodzi ludzkie pojęcie 😬 kasiążke bym mogła napisać🤣 począwszy od Pań w rejestracji po lekarza 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 17:13
Joannaa lubi tę wiadomość
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Hah, ja miałam podobne odczucia co do Gyncentrum w Katowicach 😁
Pacjentką D.M
To uwierz, że GC to złoto w porównaniu do Novomediki😜 podam przykład, ale usiądź 😜😜 przychodzisz na punkcje która masz na 8 rano a tu w drzwiach wita Cię pies od pani z personelu medycznego 😜😜 Chihuahua 😂😂 -
Jagoda222 wrote:Chciałabym widzieć Jego minę haha 🙈Też się u Niego leczyłam 😅Wiecznie godzinne opóźnienia albo i dłużej 😅Jak nie miał humoru to od razu dawal to odczuć wszystkim 😝Jedyne co mogę mu przyznać,że zrobił mi dużo ważnych badań ale wtedy jeszcze nie było na NFZ więc swoje też na tym zarobił 😉
Co do opóźnień to fakt, miałam brać cały dzień wolnego bo swoje musiałam odczekać 🙄 -
Joannaa wrote:Też miałam okazję być pacjentką gyncetrum 😜😜 na szczęście na bardzo krótką chwilę 😜 byłam
Pacjentką D.M
To uwierz, że GC to złoto w porównaniu do Novomediki😜 podam przykład, ale usiądź 😜😜 przychodzisz na punkcje która masz na 8 rano a tu w drzwiach wita Cię pies od pani z personelu medycznego 😜😜 Chihuahua 😂😂 -
Kladom wrote:Ja miałam zalecone:
Wit D3, Wit E, Omega, Resweratol, Melatonina, DHEA, oczywiście Foliany, Inozytol, koenzym Q10
Przy drugiej procedurze doszedł olej z wiesiołka oraz NACPoczątek starań: końcówka 2013 roku.
Ona: 36 lat
On: 46 lat
I procedura: 3 zarodki, 2 transfery.
Beta za każdym razem 0.
Immunologia docent Paśnik.
II procedura: 5 zarodków, 4 transfery.
Beta za każdym razem 0.
06/2024 zmiana kliniki.
08/2024 Laparohisteroskopia, endometrioza I st., przegroda usunięta.
III procedura:
01/2025, rekovelle, orgalutran.
Punkcja: 10.01.2025 r.
11 pobranych, 5 dojrzałych, 4 połączone, ❄️❄️❄️
Oczekiwanie badanie PGT. -
Joannaa wrote:To jestem w szoku 😂 bo mi nawet nie zalecał badania progesteronu przed transferem 😜 a co dopiero jakieś dodatkowe badania, ja robiłam wszystko na własną rękę a jemu nic nie mówiłam.
Co do opóźnień to fakt, miałam brać cały dzień wolnego bo swoje musiałam odczekać 🙄 -
Jagoda222 wrote:Progesteronu też mi nie kazał badać🫣Chodzi mi o kariotypy czy genetyczne badania.Takie większe😉Tu w Angeliusie byłam w szoku ,że progesteron się sprawdza.Podczytywalam dziewczyny tu i w szoku byłam😳
-
Joannaa wrote:Też miałam okazję być pacjentką gyncetrum 😜😜 na szczęście na bardzo krótką chwilę 😜 byłam
Pacjentką D.M
To uwierz, że GC to złoto w porównaniu do Novomediki😜 podam przykład, ale usiądź 😜😜 przychodzisz na punkcje która masz na 8 rano a tu w drzwiach wita Cię pies od pani z personelu medycznego 😜😜 Chihuahua 😂😂
Haha no to grubo, faktycznie 😛 W GC robiłam badania wirusologiczne 2 dni przed punkcja, bo nikt mnie nie raczył poinformować, że takowe trzrba zrobić. Żaden lekarz, a chodziłam do trzech, no bo tam nie ma się jednego lekarza prowadzącego ani żadna z Pan w rejestracji. A ja byłam wtedy totalnym laikiem w kwestii in vitro i nie miałam obowiązku o tym wiedzieć. Na pytanie lekarki swoją drogą dr Węglarz, która teraz pracuje w Angeliusie, co będzie jak jakieś badanie wyjdzie źle, usłyszałam, że punkcja się nie odbędzie 🙈 A na wizycie przepisała mi ovitrelle xdStarania od 2021 roku.
KET 12.07.2024 r.
Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊
-
Jagoda222 wrote:Morda mi opadła 😳I co Ty na to, powiedziałaś coś 🫣
Jagoda222 lubi tę wiadomość
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Haha no to grubo, faktycznie 😛 W GC robiłam badania wirusologiczne 2 dni przed punkcja, bo nikt mnie nie raczył poinformować, że takowe trzrba zrobić. Żaden lekarz, a chodziłam do trzech, no bo tam nie ma się jednego lekarza prowadzącego ani żadna z Pan w rejestracji. A ja byłam wtedy totalnym laikiem w kwestii in vitro i nie miałam obowiązku o tym wiedzieć. Na pytanie lekarki swoją drogą dr Węglarz, która teraz pracuje w Angeliusie, co będzie jak jakieś badanie wyjdzie źle, usłyszałam, że punkcja się nie odbędzie 🙈 A na wizycie przepisała mi ovitrelle xd
Choć też nie jest idealnie, czasem zdarzają się fakapy, ale i tak uważam, że są najlepszą kliniką w jakiej miałam okazję byćZAJĄCZEK94, Słoneczko90😉, Lusiaa22 lubią tę wiadomość
-
Joannaa wrote:A jakieś dodatkowe leki czy suplementy do transferu Ci dawał ? Bo mi luteinę jedynie 😂 i beta 14dpt 🙄
Więc może podpadlas mu🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 17:47
-
Ewkam1988 wrote:Dziękuję 😀 możesz mi napisać w jakich dawkach? Część już biorę od lat: d3, omega, folian i inozytol.
Inozytol, D3, omega i folian mam z Ostrovita, jedna porcja/tabletka dziennie
Z Ostrovita miałam też Resweratol (1tabl dziennie), DHEA Swanson (1 tabl dziennie), NAC Ostrovit (3x dziennie) i melatonina też Ostrovit (5 tabl na noc). A koenzym konkretnie Ubichinon też jedna dziennie
Ewkam1988 lubi tę wiadomość
👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻