Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
MikiFiki wrote:Co do l4 i wysokiego ryzyka chorób. Ja po transferze akurat miałam urlop, bo sie przeprowadzałam. Wróciłam potem może na 2 dyżury do pracy, znowu urlop i przeszło to w l4, bo lało się ze mnie jak z kranu 🙈 Mam niestety taką pracę, że nie za bardzo jak mam dostosować stanowisko do ciąży, więc zostanę l4. Jak bym miała możliwość to bym pracowała dla zdrowia psychicznego, bo w domu dostaje już do głowy. Nawet zaczęłam szydełkować 🙈
A co do wysokiego ryzyka, mam o 15 lat starsza siostrę, która aktualnie jest w ciąży. Ryzyka wiadomo, z kuli wieku wyszły jej wyższe. Po pobraniu krwi dość fajnie się to skorygowało i czeka na zdrowego syna. Zaznaczę, że miała już ciążę z wadą genetyczną i 3 razy poroniła.
Wiek to tylko liczba dziewczyny, musicie wierzyć w szczęśliwe zakończenie.
Agula trzymam kciuki😁😉Na pewno będzie dobrze i będziesz mamusią za kilka miesięcy.Daj znac po wizycie.
Tak nam się rozrasta to forum,że coraz więcej czasu na nim spędzam🫣🤪😂
Agula lubi tę wiadomość
-
NaDzIEjA wrote:Rozumiem... No ja właśnie w bardzo podobnej sytuacji jak Ty ( nawet bym powiedziała, że prawie identycznej) , z tym, że ja czuję dyskomfort ( bo pieczenie to za duże słowo...), tylko ja mam przy tym tą wydzielinę lekko żółtawą ( co mnie martwi). Ty masz te wpływy po niej tylko białe? Biorę Luteinę 3x1, ale udało mi się umówić wizytę dzisiaj u Pani Doktor, zobaczymy co powie. Nie chcę ryzykować transferu, jakby coś było tam nie tak.
A Utrogestan wypływa biały a czasami lekko z żółtym śluzem bo on jest taki gęsty i lepki. -
MikiFiki wrote:Też miałam 2, więc ciągle w biegu i czasami praca po 24h 🙈 ale kurde, lubiłam to 😂
Ryzyka wylicza program na podstawie wieku i krwi. Nic pasjonującego. Dobre USG to 80% sukcesu 🙂
Ja do tej pory nie mam wyników z krwi, ale jakoś mi już to zwisa 😂 -
Słoneczko90😉 wrote:Ja nie wiem czemu na te wyniki każą tyle czekać,ja zrobiłam badania krwi w ŚLA bo tak ma podpisaną umowę ten Femmimed w Sosnowcu i czas oczekiwania 5dni roboczych a były już po jednym dniu bo mam tam konto i przyszła mi informacja o dostępności badań.
No mnie poinformowali, że 14 dni się czeka, więc też trochę w szoku byłam, że tak długo.
Co do mojej siostry, robiła akurat NIFTY i wyszło wszystko ok. Na połówkowych też bez wad, zdrowy chłopak.👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
To ja jakby co z racji wieku, to już w ogóle będę w grupach ryzyka jak nic.... 🫣
A jak to moje zachodzenie w ciążę potrwa jeszcze chwilę, to już w ogóle szkoda gadać...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:56
👩❤️👨'87
niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy
starania od 2022 roku
lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka
I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
26.10. - transfer z 5 doby
4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
Koniec pierwszej procedury.
26.11. wynik badania kariotypów ✅
II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi) -
lesniaka wrote:To ja jakby co z racji wieku, to już w ogóle będę w grupach ryzyka jak nic.... 🫣
A jak to moje zachodzenie w ciążę potrwa jeszcze chwilę, to już w ogóle szkoda gadać...
Ja jutro mam wizytę, i już się boję ile uroslo- już w gacie się nie mieszczę , wczoraj było ich że 30 😂😂Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Dziewczyny czy Wy też tak miałyście że nie chcieli Was umówić na 2 prenatalne bez pierwszych ? Każdy mi poleca żeby JUŻ się umawiać z uwagi na brak terminów (zresztą na pierwsze nie udało mi się dostać tam gdzie chciałam)…dzwonię dziś i nie chcieli mnie umówić, tłumacząc to tym że nie znam dokładnego wieku ciąży… mówiłam, że jestem po in vitro
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:14
-
MikiFiki wrote:A co do wysokiego ryzyka, mam o 15 lat starsza siostrę, która aktualnie jest w ciąży. Ryzyka wiadomo, z kuli wieku wyszły jej wyższe. Po pobraniu krwi dość fajnie się to skorygowało i czeka na zdrowego syna. Zaznaczę, że miała już ciążę z wadą genetyczną i 3 razy poroniła.
Wiek to tylko liczba dziewczyny, musicie wierzyć w szczęśliwe zakończenie.
Rozumiem, że siostra po 40? A to jej pierwsze dziecko? Tak czy siak dajesz nadzieję MikiFiki, bo mi wkrótce strzeli 39 🫣 -
Agula trzymam nieustannie mocne kciuki za ciebie i maluszka!!! 🥰😘😍♥️ już się nie mogę doczekać aż pójdziesz na wizytę 🥰 Dawaj koniecznie odrazu znać jak ino wyjdziesz z gabinetu !!! 🤣♥️🥰
Agula lubi tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭
Badamy immunologie -Dr.Sydor
•Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
• Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
aaguushh wrote:Rozumiem, że siostra po 40? A to jej pierwsze dziecko? Tak czy siak dajesz nadzieję MikiFiki, bo mi wkrótce strzeli 39 🫣
Ja patrzę na moją przyrodnia siostrę (mamy innych rodziców) i geny są jednak różne... Ona teraz w wieku 40lat urodziła drugie dziecko, zdrowego chłopca. A nie powiem, żeby prowadziła zdrowy styl życia jak ja. Ja za to cztery lata młodsza, zdrowa, aktywna i zonk 😅 ale na jej przykładzie też powtarzam, że wiek to tylko liczba. Jedynie AMH mogłoby nie płatać figli 😅aaguushh lubi tę wiadomość
👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
25.01, 27.01 Beta 🤞🏻🤞🏻 -
aaguushh wrote:Rozumiem, że siostra po 40? A to jej pierwsze dziecko? Tak czy siak dajesz nadzieję MikiFiki, bo mi wkrótce strzeli 39 🫣
Grubo po 40 i to jej pierwsze dziecko. Dlatego często podaje ją za przykład 😅
39 to jeszcze dobry wiek, do 40 sporo brakuje ❤️👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈 -
Braknicku wrote:Dziewczyny czy Wy też tak miałyście że nie chcieli Was umówić na 2 prenatalne bez pierwszych ? Każdy mi poleca żeby JUŻ się umawiać z uwagi na brak terminów (zresztą na pierwsze nie udało mi się dostać tam gdzie chciałam)…dzwonię dziś i nie chcieli mnie umówić, tłumacząc to tym że nie znam dokładnego wieku ciąży… mówiłam, że jestem po in vitro
Kiedy masz pierwsze?I u kogo? -
NaDzIEjA wrote:Rozumiem... No ja właśnie w bardzo podobnej sytuacji jak Ty ( nawet bym powiedziała, że prawie identycznej) , z tym, że ja czuję dyskomfort ( bo pieczenie to za duże słowo...), tylko ja mam przy tym tą wydzielinę lekko żółtawą ( co mnie martwi). Ty masz te wpływy po niej tylko białe? Biorę Luteinę 3x1, ale udało mi się umówić wizytę dzisiaj u Pani Doktor, zobaczymy co powie. Nie chcę ryzykować transferu, jakby coś było tam nie tak.
-
Jagoda222 wrote:Mam pytanie.Jutro mam transfer po południu,a idę do pracy dziś na nocną zmianę.Pielegniarka dzwoniła i pytałam o to.Powiedziala że to nie przeszkadza a Wy co myślicie?🤔Brać urlop czy rzeczywiście się nie przejmować ???
Jagoda222, Kladom lubią tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki
03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
4dpt ⏸️
5dpt 34,0 mIU/ml
7dpt 93,8 mIU/ml
10dpt 273,1 mIU/ml
13dpt 900,7 mIU/ml
17dpt 4923,0 mIU/ml
21dpt USG 🤞❤️🙏
Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Słoneczko90😉 wrote:Ja teraz umawiałam za 2miesiace i termin bez problemu.Umawiasz się od razu w dzień pierwszych prenatalnych,tak najlepiej.
Kiedy masz pierwsze?I u kogo?
Co do wieku to oczywiście że to nie zasada, ale pamiętam jak moje koleżanki kilka lat temu zachodziły w ciążę i miały kosmicznie niskie ryzyka. Ja jestem przygotowana że będzie wysokie… co nie wyklucza stresuWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:37
-
Agula wrote:Pytanie jak się czujesz po zejściu z nocki. I pamiętaj, że na transfer dobrze stawić się wypoczętą ze spokojną głową.
-
Braknicku wrote:Przyznam że umówiłam się w dwa miejsca i nie potrafię zdecydować do prof cnoty i rozmus-warcholinskiej, na 2 już koniecznie chciałam do dr Włoch.
Co do wieku to oczywiście że to nie zasada, ale pamiętam jak moje koleżanki kilka lat temu zachodziły w ciążę i miały kosmicznie niskie ryzyka. Ja jestem przygotowana że będzie wysokie… co nie wyklucza stresu
Kochana, Ty już troszeczkę za bardzo się nakręcasz 🥰
Rozumiem strach po tylu latach starań i niepowodzeniach, ale nie możesz z góry zakładać, że będzie źle. Głowa do góry i daj tej małej fasoli trochę się zrelaksować, bo stres też działa na maleństwo.
Mnie po 1 prenatalnych zapisali od razu na 2, ale zostaje w tym samym miejscu. Robiłam u prof Cnoty i jestem zadowolona.👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️
14.11.24 FET 3BB 🤞
6dpt- 11,5
8dpt- 42,9
10dpt- 125
11dpt- 236
13dpt- 532,4
15dpt- 925,4
18dpt- 1157,8 😞
25dpt- 3404,6
7+0- ❤️ 170/min 🙈