X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Agula trzymam kciuki, daj znać po ! ❤️

Agula lubi tę wiadomość

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Co do l4 i wysokiego ryzyka chorób. Ja po transferze akurat miałam urlop, bo sie przeprowadzałam. Wróciłam potem może na 2 dyżury do pracy, znowu urlop i przeszło to w l4, bo lało się ze mnie jak z kranu 🙈 Mam niestety taką pracę, że nie za bardzo jak mam dostosować stanowisko do ciąży, więc zostanę l4. Jak bym miała możliwość to bym pracowała dla zdrowia psychicznego, bo w domu dostaje już do głowy. Nawet zaczęłam szydełkować 🙈
    A co do wysokiego ryzyka, mam o 15 lat starsza siostrę, która aktualnie jest w ciąży. Ryzyka wiadomo, z kuli wieku wyszły jej wyższe. Po pobraniu krwi dość fajnie się to skorygowało i czeka na zdrowego syna. Zaznaczę, że miała już ciążę z wadą genetyczną i 3 razy poroniła.
    Wiek to tylko liczba dziewczyny, musicie wierzyć w szczęśliwe zakończenie.
    A robiła też Panorame?

Agula trzymam kciuki😁😉Na pewno będzie dobrze i będziesz mamusią za kilka miesięcy.Daj znac po wizycie.

Tak nam się rozrasta to forum,że coraz więcej czasu na nim spędzam🫣🤪😂

Agula lubi tę wiadomość

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaDzIEjA wrote:
    Rozumiem... No ja właśnie w bardzo podobnej sytuacji jak Ty ( nawet bym powiedziała, że prawie identycznej) , z tym, że ja czuję dyskomfort ( bo pieczenie to za duże słowo...), tylko ja mam przy tym tą wydzielinę lekko żółtawą ( co mnie martwi). Ty masz te wpływy po niej tylko białe? Biorę Luteinę 3x1, ale udało mi się umówić wizytę dzisiaj u Pani Doktor, zobaczymy co powie. Nie chcę ryzykować transferu, jakby coś było tam nie tak.
    Ja byłam ostatnio na wizycie i też miałam taki żółtawy śluz i Dr MP pobrała mi po raz kolejny wymaz z pochwy,ale jest ok także to chyba normalne jeśli oczywiście nie piecze i nie śmierdzi ta wydzielina.
    A Utrogestan wypływa biały a czasami lekko z żółtym śluzem bo on jest taki gęsty i lepki.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Też miałam 2, więc ciągle w biegu i czasami praca po 24h 🙈 ale kurde, lubiłam to 😂

Ryzyka wylicza program na podstawie wieku i krwi. Nic pasjonującego. Dobre USG to 80% sukcesu 🙂
    Ja do tej pory nie mam wyników z krwi, ale jakoś mi już to zwisa 😂
    Ja nie wiem czemu na te wyniki każą tyle czekać,ja zrobiłam badania krwi w ŚLA bo tak ma podpisaną umowę ten Femmimed w Sosnowcu i czas oczekiwania 5dni roboczych a były już po jednym dniu bo mam tam konto i przyszła mi informacja o dostępności badań.

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Ja nie wiem czemu na te wyniki każą tyle czekać,ja zrobiłam badania krwi w ŚLA bo tak ma podpisaną umowę ten Femmimed w Sosnowcu i czas oczekiwania 5dni roboczych a były już po jednym dniu bo mam tam konto i przyszła mi informacja o dostępności badań.

No mnie poinformowali, że 14 dni się czeka, więc też trochę w szoku byłam, że tak długo.

Co do mojej siostry, robiła akurat NIFTY i wyszło wszystko ok. Na połówkowych też bez wad, zdrowy chłopak.

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakby co z racji wieku, to już w ogóle będę w grupach ryzyka jak nic.... 🫣
    A jak to moje zachodzenie w ciążę potrwa jeszcze chwilę, to już w ogóle szkoda gadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:56

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesniaka wrote:
    To ja jakby co z racji wieku, to już w ogóle będę w grupach ryzyka jak nic.... 🫣
    A jak to moje zachodzenie w ciążę potrwa jeszcze chwilę, to już w ogóle szkoda gadać...
    Spokojnie, godnie Cię gonię odnośnie wieku.

Ja jutro mam wizytę, i już się boję ile uroslo- już w gacie się nie mieszczę , wczoraj było ich że 30 😂😂

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak miałyście że nie chcieli Was umówić na 2 prenatalne bez pierwszych :/? Każdy mi poleca żeby JUŻ się umawiać z uwagi na brak terminów (zresztą na pierwsze nie udało mi się dostać tam gdzie chciałam)…dzwonię dziś i nie chcieli mnie umówić, tłumacząc to tym że nie znam dokładnego wieku ciąży… mówiłam, że jestem po in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:14

• aaguushh Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    A co do wysokiego ryzyka, mam o 15 lat starsza siostrę, która aktualnie jest w ciąży. Ryzyka wiadomo, z kuli wieku wyszły jej wyższe. Po pobraniu krwi dość fajnie się to skorygowało i czeka na zdrowego syna. Zaznaczę, że miała już ciążę z wadą genetyczną i 3 razy poroniła.
    Wiek to tylko liczba dziewczyny, musicie wierzyć w szczęśliwe zakończenie.

Rozumiem, że siostra po 40? A to jej pierwsze dziecko? Tak czy siak dajesz nadzieję MikiFiki, bo mi wkrótce strzeli 39 🫣

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula trzymam nieustannie mocne kciuki za ciebie i maluszka!!! 🥰😘😍♥️ już się nie mogę doczekać aż pójdziesz na wizytę 🥰 Dawaj koniecznie odrazu znać jak ino wyjdziesz z gabinetu !!! 🤣♥️🥰

Agula lubi tę wiadomość

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Kladom Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Rozumiem, że siostra po 40? A to jej pierwsze dziecko? Tak czy siak dajesz nadzieję MikiFiki, bo mi wkrótce strzeli 39 🫣

Ja patrzę na moją przyrodnia siostrę (mamy innych rodziców) i geny są jednak różne... Ona teraz w wieku 40lat urodziła drugie dziecko, zdrowego chłopca. A nie powiem, żeby prowadziła zdrowy styl życia jak ja. Ja za to cztery lata młodsza, zdrowa, aktywna i zonk 😅 ale na jej przykładzie też powtarzam, że wiek to tylko liczba. Jedynie AMH mogłoby nie płatać figli 😅

aaguushh lubi tę wiadomość

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
    25.01, 27.01 Beta 🤞🏻🤞🏻
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:

Grubo po 40 i to jej pierwsze dziecko. Dlatego często podaje ją za przykład 😅
    39 to jeszcze dobry wiek, do 40 sporo brakuje ❤️

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak miałyście że nie chcieli Was umówić na 2 prenatalne bez pierwszych :/? Każdy mi poleca żeby JUŻ się umawiać z uwagi na brak terminów (zresztą na pierwsze nie udało mi się dostać tam gdzie chciałam)…dzwonię dziś i nie chcieli mnie umówić, tłumacząc to tym że nie znam dokładnego wieku ciąży… mówiłam, że jestem po in vitro
    Ja teraz umawiałam za 2miesiace i termin bez problemu.Umawiasz się od razu w dzień pierwszych prenatalnych,tak najlepiej.
    Kiedy masz pierwsze?I u kogo?

• Jagoda222 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaDzIEjA wrote:
    Rozumiem... No ja właśnie w bardzo podobnej sytuacji jak Ty ( nawet bym powiedziała, że prawie identycznej) , z tym, że ja czuję dyskomfort ( bo pieczenie to za duże słowo...), tylko ja mam przy tym tą wydzielinę lekko żółtawą ( co mnie martwi). Ty masz te wpływy po niej tylko białe? Biorę Luteinę 3x1, ale udało mi się umówić wizytę dzisiaj u Pani Doktor, zobaczymy co powie. Nie chcę ryzykować transferu, jakby coś było tam nie tak.
    U mnie poza pieczeniem wszystko ok,żadne żółtej wydzieliny.Dobrze,że skonsultujesz z dr 🤞

• Jagoda222 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.Jutro mam transfer po południu,a idę do pracy dziś na nocną zmianę.Pielegniarka dzwoniła i pytałam o to.Powiedziala że to nie przeszkadza a Wy co myślicie?🤔Brać urlop czy rzeczywiście się nie przejmować ???

• Agula Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda222 wrote:
    Mam pytanie.Jutro mam transfer po południu,a idę do pracy dziś na nocną zmianę.Pielegniarka dzwoniła i pytałam o to.Powiedziala że to nie przeszkadza a Wy co myślicie?🤔Brać urlop czy rzeczywiście się nie przejmować ???
    Pytanie jak się czujesz po zejściu z nocki. I pamiętaj, że na transfer dobrze stawić się wypoczętą ze spokojną głową.

Jagoda222, Kladom lubią tę wiadomość

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml

21dpt USG 🤞❤️🙏

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, kiedy najwcześniej robić test ciazowy, który może coś pokazać, na innym starym wątku czytałam, że nieraz późno cokolwiek te testy pokazują, a z drugiej strony szybko tak jak u Aguli 4dpt

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Ja teraz umawiałam za 2miesiace i termin bez problemu.Umawiasz się od razu w dzień pierwszych prenatalnych,tak najlepiej.
    Kiedy masz pierwsze?I u kogo?
    Przyznam że umówiłam się w dwa miejsca i nie potrafię zdecydować :( do prof cnoty i rozmus-warcholinskiej, na 2 już koniecznie chciałam do dr Włoch.

Co do wieku to oczywiście że to nie zasada, ale pamiętam jak moje koleżanki kilka lat temu zachodziły w ciążę i miały kosmicznie niskie ryzyka. Ja jestem przygotowana że będzie wysokie… co nie wyklucza stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:37

• Jagoda222 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Pytanie jak się czujesz po zejściu z nocki. I pamiętaj, że na transfer dobrze stawić się wypoczętą ze spokojną głową.
    Lubię nocki ale po nocce zawsze słabo się czuje bo organizm jednak zmęczony mocno🙃Chyba wezmę dziś UŻ i odpocznę sobie 😘Dobrze piszesz,żeby być wypoczętym 🤗

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Przyznam że umówiłam się w dwa miejsca i nie potrafię zdecydować :( do prof cnoty i rozmus-warcholinskiej, na 2 już koniecznie chciałam do dr Włoch.

Co do wieku to oczywiście że to nie zasada, ale pamiętam jak moje koleżanki kilka lat temu zachodziły w ciążę i miały kosmicznie niskie ryzyka. Ja jestem przygotowana że będzie wysokie… co nie wyklucza stresu

Kochana, Ty już troszeczkę za bardzo się nakręcasz 🥰
    Rozumiem strach po tylu latach starań i niepowodzeniach, ale nie możesz z góry zakładać, że będzie źle. Głowa do góry i daj tej małej fasoli trochę się zrelaksować, bo stres też działa na maleństwo.

Mnie po 1 prenatalnych zapisali od razu na 2, ale zostaje w tym samym miejscu. Robiłam u prof Cnoty i jestem zadowolona.

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
‹‹ 4972 4973 4974 4975 4976
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ