X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Agula, Agulek dziękuję dziewczyny za wsparcie ♥️♥️♥️
    Robiłam dzisiaj test (2dpt) końcówka zivafertu jeszcze jest. Zrobię jeszcze jutro i na razie się wstrzymam (chyba) 😂
    Już widzę te chyba 🫣😙😂 mocne kciuki trzymamy ! ♥️

Agulek24, Idia90 lubią tę wiadomość

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Kariotyp -ok
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF :
    15.04 Punkcja 🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    • Histeroskopia - laparoskopia : usunięto zrosty
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Z tego co się orientowałam to nie trzeba 😙 a jak pytałam MP co jest najważniejsze to mówiła że priorytet to jest biecenoza, ureaplasma , cytologia żeby była ważna do transferu 😀 mi się niestety wszystkiego ważność skończyła.. ale na szczęście program już to obejmuje 😅 Kladom widzę że w podobnym czasie będziemy podchodzić do transferu !!! ♥️🤩

Dzięki Lusia, dopytam też dla pewności za tydzień ;) mam nadzieję, że w razie czego tydzień na uzyskanie wyników wystarczy. Całe szczęście, że mamy to w programie :)
    Cieszę się Kochana, że mamy podobny termin :) zawsze będzie nam raźniej <3

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    1 IVF ❌ 24.10.2024 r., zarodek 5BB ❌
    cykl naturalny,
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

2 IVF ❌ 20.01.2025 r. - zarodek 4AA ❌
    cykl Freeze-all, bez świeżego transferu,
    Feritile Chip, EmbrioGlue, Assisted hatching
    Beta 5dpt <2,30, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51
    ❄️czeka na nas 3AA

✔ 📆 03.02 konsultacja immuno doc. Paśnik
    ✔ 📆 24.02 histeroskopia + biopsja endometrium - wynik prawidłowy ✔
    ✔ 📆 18.03 allo-MLR 47,7%, cross-check 1%, ANA3-ok
    ✔ 📆 31.03 konsultacja immuno doc. Paśnik i plan na dalsze działania

Next:
    3 IVF 🍀 15.04.2025 r. ❄️ 3AA
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Dzięki <3
    Właśnie nie pamiętam, czy robiłam ostatnie badania przed październikowym, czy przed styczniowym transferem.
    Mam kontrolę 08.04 u MP, wcześniej jadę oddać krew więc może dopytam tam panie pielęgniarki i jak coś to wezmą ekstra probówkę ;-)
    Mamy transfer mrożonego zarodka więc tyle dobrze, że mąż nie będzie musiał przyjeżdżać specjalnie na badania.
    Ja będę w piątek w klinice to też się upewnię czy trzeba mieć 🤔 bo kurcze nic MP nie wspominała.. i już nie wiem.. dam ci kochana znać czy trzeba to będziesz wiedziała wcześniej gdyby co 😘bo jak tak to ja też będę musiała oddać ekstra probówkę 😅

Kladom lubi tę wiadomość

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Już widzę te chyba 🫣😙😂 mocne kciuki trzymamy ! ♥️

Lusia, to JUŻ ❤️❤️❤️🙏
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. 🙂
    Ja już umówiłam wizytę na przyszły tydzień będziemy ustalać co z mezoterapią i liczę, że uda się ją zrobić w tym cyklu, a potem kolejna stymulacja. 🙈

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, 1 histero 👍 , AMH 2,0 -> 0,3
    nasienie - HBA 👍 fragm. 👎 żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 MII
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 MII
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 MII -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 MII -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    8.2022 👦 🥰❤️

11.2023 3. histero (zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

3.2025 krótki (priming E+T) -> 3🥚-> 3 MII -> 3 IMSI -> 1 blastka

3.2025 ET 2BA☹️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Lusia, to JUŻ ❤️❤️❤️🙏
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. 🙂
    Ja już umówiłam wizytę na przyszły tydzień będziemy ustalać co z mezoterapią i liczę, że uda się ją zrobić w tym cyklu, a potem kolejna stymulacja. 🙈
    Też jestem zaskoczona że to już hehe..🫣🫣 nie jestem na to wgl gotowa 🫣 ale zgodziłam się za namową MP że w mojej sytuacji nie ma na co czekać że młodsza już nie będę.. a strach jest i zawsze będzie 🥺 też mi dużo wytłumaczyła że jeśli było cp to nie znaczy że będzie kolejny raz i że mam iść za ciosem niż czekać bezczynnie na nie wiadomo na co 😅 w takim razie za ciebie też moja kochana trzymamy kciuki !!!! ♥️🤞

Agulek24 lubi tę wiadomość

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę miała na cyklu naturalnym transfer delikatnie stymulowanym.. ale nie ukrywam jest to dla mnie czarna magia... 🤯 Zawsze brałam Estrofem później progesteron a następnie transfer a teraz jestem ino na zastrzykach Puregon.. co miałam z nim niezłe przeboje.. jak to u mnie coś się zawsze musi dziać 😅🫣 nie miałam w domu pena i musialam zapierniczac do apteki i kupować insulinowki i odmierzać i go przelewać 🤯 2 god nad tym siedziałam 🙈 tak na przyszłość dziewczyny gdzie mogę kupić takiego pena ? A aptece powiedzieli że nie mają na sprzedaż

I jeśli mi ktoś wytłumaczy czym się różni transfer na cyklu sztucznym a naturalnym będę bardzo wdzięczna ♥️♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 11:56

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• taterniczka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w klinice. Czekam na pobranie krwi i potem już na transfer. 😊

Zrobiliśmy sobie wczoraj wieczorem z partnerem totalny relaks. Odebrałam mój prezent walentynkowy i chyba tego mi trzeba było. 😉

Dzięki dziewczyny za kciuki, chociaż nie chcę zapeszać. 🫣 Oby to był ten zarodek! 🍀🍀♥️

Corgi, Karko93, Atagata, Lusiaa22, ibobo, Agulek24, Tusia88, Yahu, Kladom, Nickki, Mika1916 lubią tę wiadomość

starania od 2022 roku

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby 5BB
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 1 zarodek 3AA, 2❄️ 5 doba 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - transfer z 5 doby 3AA, progesteron 51,80
    06.02. - beta 7dpt 2,92; beta 11dpt 2,3 ❌️
    2.04. - transfer z 5 doby 3BC, progesteron 26
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku daj znać jak tam po wizycie :)

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

• Corgi Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Teraz będę miała na cyklu naturalnym transfer delikatnie stymulowanym.. ale nie ukrywam jest to dla mnie czarna magia... 🤯 Zawsze brałam Estrofem później progesteron a następnie transfer a teraz jestem ino na zastrzykach Puregon.. co miałam z nim niezłe przeboje.. jak to u mnie coś się zawsze musi dziać 😅🫣 nie miałam w domu pena i musialam zapierniczac do apteki i kupować insulinowki i odmierzać i go przelewać 🤯 2 god nad tym siedziałam 🙈 tak na przyszłość dziewczyny gdzie mogę kupić takiego pena ? A aptece powiedzieli że nie mają na sprzedaż

I jeśli mi ktoś wytłumaczy czym się różni transfer na cyklu sztucznym a naturalnym będę bardzo wdzięczna ♥️♥️♥️♥️

Tak naprawdę na cyklu naturalnym lepiej. Jak sama nazwa wskazuje wszytkie procesy zachodzą naturalnie, największym plusem że ciało rozpoznaje ciążę już od implantacji i zaczyna produkcję hormonów, progesteron już od owulacji, a na sztucznym jesteś zdana na podawanie leków utrzymujących ciążę zanim koło 3 miesiąca ciało przejmie zadanie. Sa to stałe jednostki a na naturalnym wzrastające. To jednak bardzo duże obciążenie i psychiczne i organizacyjne jak i nawet finansowane. W przypadku kobiet (często starszych czyli ja) co źle asymilują leki, trudno utrzymać odpowiednie parametry. Na naturalnym choćby był problem z odpowiednią odpowiedzią zawsze może wspomóc lekiem. Na sztucznym obciążamy tarczycę, wątrobę ale znowu są na przykład przesłanki immunologiczne niektórych kobiet do sztucznych jak i łatwiejsza organizacja chyba dla lekarza.

Lusiaa22, Kladom lubią tę wiadomość

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corgi wrote:
    Tak naprawdę na cyklu naturalnym lepiej. Jak sama nazwa wskazuje wszytkie procesy zachodzą naturalnie, największym plusem że ciało rozpoznaje ciążę już od implantacji i zaczyna produkcję hormonów, progesteron już od owulacji, a na sztucznym jesteś zdana na podawanie leków utrzymujących ciążę zanim koło 3 miesiąca ciało przejmie zadanie. Sa to stałe jednostki a na naturalnym wzrastające. To jednak bardzo duże obciążenie i psychiczne i organizacyjne jak i nawet finansowane. W przypadku kobiet (często starszych czyli ja) co źle asymilują leki, trudno utrzymać odpowiednie parametry. Na naturalnym choćby był problem z odpowiednią odpowiedzią zawsze może wspomóc lekiem. Na sztucznym obciążamy tarczycę, wątrobę ale znowu są na przykład przesłanki immunologiczne niektórych kobiet do sztucznych jak i łatwiejsza organizacja chyba dla lekarza.
    Na pewno na sztucznym jest łatwiej do zorganizowania. Często stosują ten cykl jak pacjenta dojezdza z daleka. Ale co mnie dziwi u mnie ciaza się zagnieżdżala tylko na cyklu szcztucznym, nigdy na naturalnym.

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:

Jak to, w aptece Angeliusa nie ma? 😮
    Ja od nich dostałam, dopytaj koniecznie.
    Odbierają też telefon, więc zadzwoń do nich jak coś.

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, 1 histero 👍 , AMH 2,0 -> 0,3
    nasienie - HBA 👍 fragm. 👎 żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 MII
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 MII
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 MII -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 MII -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    8.2022 👦 🥰❤️

11.2023 3. histero (zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

3.2025 krótki (priming E+T) -> 3🥚-> 3 MII -> 3 IMSI -> 1 blastka

3.2025 ET 2BA☹️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corgi wrote:
    Dziękuję bardzo !!!♥️ super mi wszystko wyjasnilas ♥️😘 chociaż już nie jestem zielona w temacie 😘🤗 będę się starała myśleć pozytywnie że jeśli 3 transfery skończyły się jak się skończyły może to dobry znak że zaczynam coś nowego.. może organizm będzie bardziej skłonny ciążę zaakceptować 🤗 ja jak byłam 3 razy na cyklu sztucznym to wręcz chciało mi się wymiotować z tych wszystkich leków. ich było tyle ze z pudła potrafiło się wysypywać a jak doktor dorzucił viagre to już wgl było kombo🙉i oczywiście że tak jest jak mówisz że mocno obciąża to wątrobę, tarczycę , finanse niestety.. zawsze powtarzałam wszystko jest po coś i za coś 😩 jednej rzeczy pomoże a drugiej zaszkodzi..

Corgi lubi tę wiadomość

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    Jak to, w aptece Angeliusa nie ma? 😮
    Ja od nich dostałam, dopytaj koniecznie.
    Odbierają też telefon, więc zadzwoń do nich jak coś.
    W Angeliusie nie byłam po ten lek bo był niestety nie dostępny 😩 stary musiał jechać do rudy śląskiej po niego a jak chłop dawal lek to nie raczył powiedzieć że do tego jest potrzebny pen.. 😩 a jak zobaczyłam w domu że go nie ma to poleciałam szybko do apteki w mojej miejscowości i Pani powiedziała w aptece że na sprzedaż nie mają i że bym musiała iść do poradni diabetologicznej a na samą myśl żebym miała iść do szpitala i ich prosić o niego to wolałam odpuścić i wolałam 2 god nad tym siedzieć i przelewać do insulinowki 😩 będę w piątek w Angelusie to pójdę zapytać.. bo jak będę miała znowu to wszystko przelewać to mnie chyba jasny szlak trafi 🤯

https://zapodaj.net/plik-Ps5x4LzRda. 2 god roboty 🙉 mam nadzieję że w piątek się okaże że było to warte mojego kurwowania nad tym 😅😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 12:39

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• Kakali12 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Ja będę w piątek w klinice to też się upewnię czy trzeba mieć 🤔 bo kurcze nic MP nie wspominała.. i już nie wiem.. dam ci kochana znać czy trzeba to będziesz wiedziała wcześniej gdyby co 😘bo jak tak to ja też będę musiała oddać ekstra probówkę 😅
    Ja jak byłam w lutym to się coś zmieniło i mi dr mówił że z programy badania wirusowe są ważne dłużej chyba rok(koszty) , jedynie co trzeba bylo zrohic to biocenoze. A transfer miałam w marcu

02.2011- Angelius, PJ
    01.2012- zdrowy syn-2980g👶
    07.2017- cn. 7tc💔
    10.2023- powrót Angelius
    01.2024- laparohistereskopia
    03.2024- IUI❌️
    06.2024-Start IVF, Stymulacja
    27.06- punkcja, pobrano 7 🥚, 5 doba, ❄️❄️❄️ 3AA, 3BB,2AB
    24.08- Transfer 3AA
    9dpt - 208mlU/ml,
    12dpt-718mlU/ml,
    19 dpt-8350mlU/ml, usg- jest zarodek
    30 dpt- jest ❤️
    17.10- 10t+5d- 5,5CRL, 146 ud/min
    04.11- I prenatalnych, 12t+5d, 😭😭😭, uogólniony obrzęk
    05.11- amniopunkcji,
    08.11- Dziewczynka, Zespół Edwardsa, 😓💔
    14.11 - 14t+3d- brak serduszka 💔👼
    15.11- poronienie chybione, Zuzia 16cm💔💔
    12.2024 Co dalej robić 😔😔😔
    02.2025- ponowne starania
    03.05. 2025- transfer, beta 0 ❌️
    05.2025 Histeroskopie
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:

Ja mam chyba w domu jeśli potrzebujesz :D Nie wyrzucałam tych penów po poprzednich stymulacjach.
    A w aptece Angeliusa zawsze Ci go dają za darmo :)

Ja tym razem tez ide turbo naturalnie, zadnych leków. Dopiero zastrzyk przed samą owulacją (Zivafert) i leki przed transferem czyli progesteron i inne. Komfort teraz to niebywały, nie musieć o niczym pamiętać :D

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    1 IVF ❌ 24.10.2024 r., zarodek 5BB ❌
    cykl naturalny,
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

2 IVF ❌ 20.01.2025 r. - zarodek 4AA ❌
    cykl Freeze-all, bez świeżego transferu,
    Feritile Chip, EmbrioGlue, Assisted hatching
    Beta 5dpt <2,30, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51
    ❄️czeka na nas 3AA

✔ 📆 03.02 konsultacja immuno doc. Paśnik
    ✔ 📆 24.02 histeroskopia + biopsja endometrium - wynik prawidłowy ✔
    ✔ 📆 18.03 allo-MLR 47,7%, cross-check 1%, ANA3-ok
    ✔ 📆 31.03 konsultacja immuno doc. Paśnik i plan na dalsze działania

Next:
    3 IVF 🍀 15.04.2025 r. ❄️ 3AA
  • malina999 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    W Angeliusie nie byłam po ten lek bo był niestety nie dostępny 😩 stary musiał jechać do rudy śląskiej po niego a jak chłop dawal lek to nie raczył powiedzieć że do tego jest potrzebny pen.. 😩 a jak zobaczyłam w domu że go nie ma to poleciałam szybko do apteki w mojej miejscowości i Pani powiedziała w aptece że na sprzedaż nie mają i że bym musiała iść do poradni diabetologicznej a na samą myśl żebym miała iść do szpitala i ich prosić o niego to wolałam odpuścić i wolałam 2 god nad tym siedzieć i przelewać do insulinowki 😩 będę w piątek w Angelusie to pójdę zapytać.. bo jak będę miała znowu to wszystko przelewać to mnie chyba jasny szlak trafi 🤯

https://zapodaj.net/plik-Ps5x4LzRda. 2 god roboty 🙉 mam nadzieję że w piątek się okaże że było to warte mojego kurwowania nad tym 😅😂
    Przy ostatniej stymulacji w sierpniu ubr. dostałam pena za free z adnotacją od Pani w aptece, że to już ostatnie peny, jakie dostali od producenta za darmo, więcej mieć ich już nie będą, a jeśli nawet to na pewno nie za free.

Lusiaa22, Agulek24 lubią tę wiadomość

04.2023 - ciąża naturalna pozamaciczna, usunięcie jajowodu
    03.2024 - In vitro. Czas start. Angelius Katowice
    05.2024 - histeroskopia + CD138 -> ✅

I procedura p.krótki
    01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2x MII -> 1x 3AA
    06.07.2024 - 1️⃣ET 3AA (Accofil) beta 0 ❌

II procedura p.długi
    27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 11🥚-> 7x MII -> 3x❄️ 4AA | 4BA | 4BA
    28.09.2024 - 2️⃣FET 4AA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 2,5 | 8dpt ⏸️ | 9dpt 27 | 11dpt 58,6 | 13dpt 164 | 16dpt 714 | 20dpt 2601
    26dpt CRL 0,42cm ❤️ | 8+1 💔
    27.01.2025 - 3️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil), beta 0 ❌
    28.02.2025 - CD138 -> ✅
    29.03.2025 - 4️⃣FET 4BA (EG, AH, Accofil)
    bHCG: 6dpt 1,6 | 7dpt 5,4 | 8dpt ⏸️
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja po cc mialam kontrole właśnie jakoś po 2 tygodniach i musialam przynieść wyniki badań które tam na wypisie zalecali zrobic. A kolejna kontrola po 3 msc

Tak, ja też mam zrobić morfologię i crp. A wiecie jaki stosunek doktor ma do leków na zahamowanie laktacji? Chyba nie będę chciała karmić piersią, bo mała ma z tym problem a ja też średnio to czuje. Chciałabym pogadać o tym z doktorem na wizycie.

Starania od 2021 roku.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
    16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
    26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
    29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
    32+1 - 2634 g, 143 ud/min👶
    34+1 - 3018 g, 135 ud/min 👶
    36+1 - 3494 g, 140 ud/min 👶
    39+0 indukcja porodu
    39+6 poród sn zakończony cc - 3640 g 👶❤️

age.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Ja mam chyba w domu jeśli potrzebujesz :D Nie wyrzucałam tych penów po poprzednich stymulacjach.
    A w aptece Angeliusa zawsze Ci go dają za darmo :)

Ja tym razem tez ide turbo naturalnie, zadnych leków. Dopiero zastrzyk przed samą owulacją (Zivafert) i leki przed transferem czyli progesteron i inne. Komfort teraz to niebywały, nie musieć o niczym pamiętać :D
    Postaram się go ogarnąć w piątek jeśli się nie uda kochana to będę ci pisać 😘♥️ dziękuję ci bardzo ! Ja jak nazlosc wszystko wyrzuciłam 🫣 sądziłam że się nie przyda.. i że jak coś lekarz przepiszę to pen będzie dodatkowo w leku tak jak np miałam przy gonalu.. a teraz jak nazlosc dali bez niego.. mam nauczkę na przyszłość żeby patrzeć w aptece czy wszystko jest co potrzebuję 🫣 To fakt hehe ja też czuję większy luz niż dotychczas 😂na dzień biorę ino 1 zastrzyk i nic więcej a tak to na cyklu sztucznym to ino budziki miałam co chwilę i ten strach czy wszystko wziąłem 🤯😂🫣 pewnie też będę miała ten zastrzyk 😅

Kariotyp -ok
    Cd56 Ok
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

• Monika001 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina999 wrote:
    Przy ostatniej stymulacji w sierpniu ubr. dostałam pena za free z adnotacją od Pani w aptece, że to już ostatnie peny, jakie dostali od producenta za darmo, więcej mieć ich już nie będą, a jeśli nawet to na pewno nie za free.

Malina, kiedy betujesz? 🤞♥️

Starania od 10.2019

2023 - AP Katowice dr GM
    03.2024 - histerolaparoskopia, drożność (wycięcie przegrody macicy)
    Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
    Podejrzenie endometriozy
    1 IVF - 10.2024, protokół krótki - 0 ❄️

2 IVF - 11-12.2024, protokół długi - 2❄️
    09.01.2025 FET 4AA, CS, AH - 6 i 11 dpt beta <2,30💔
    07.02.2025 FET 4CB, CN, AH - 7 dpt - 9,0; 10 dpt - 11,8; 11 dpt - 12,00; 13 dpt - 8,4 💔

3 IVF - 04-05.2025, protokół długi
    W międzyczasie badania…
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanko czy w naszej klinice jest jakiś problem z programem minsterialnym. Na wątku miesięcznym dziewczyny piszą że w niektórych klinikach jest jakiś problem, że brakuje już pieniędzy na kolejne kwalifikacje.
    Zaczęłam się trochę martwić bo ja teraz mam chwilowy przestój. Przepraszam czy może któraś z Was coś słyszała lub coś może wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 14:04

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
‹‹ 5280 5281 5282 5283 5284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ