X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Justyna a jak Twoja dzisiejsza beta ?
    Właśnie dziewczyny moja bhcg 1333- dzisiejsza, wystraszyłam się CP bo MP kazała tydzien temu odstawic leki wiec odstawiłam. Przyrosty byly słabe więc było to uzasadnione. 7dpt 32, 9 dpt 55 a 11 dpt 60. Dzisiejszy wynik mnie zszokował, MP mnie przyjęła, mówi że też dziwna sytuacja, ale pecherzyk ciazowy w jamie macicy na szczęście, wiadomo nic z tego nie będzie, dostałam tabletki żeby je jutro zażyć żeby wszystko się oczyściło...

Ale moja sytuacja pokazuje, że chyba trzeba badać bhcg do końca, MP w ogóle później po słabym przyroscie nie kazała kontrolować tylko odstawic wszystko, więc jednak dobrze, ze Was posłuchałam, bo to nie jest tak do końca że odstawiamy i tyle trzeba jednak ta bhcg kontrolować...

Z drugiej strony dziwi mnie ze ostatni przyrost zaledwie t jednostek a dzisiaj taki wynik....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 19:48

• Paula1991! Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Hej ...

Czy Któraś z Was miała wykonywaną w Angelusie histeroskopię z usunięciem polipa i miałaby czas opisać , jak to mniej więcej wygląda ? To też odbywa się tam gdzie punkcje , czy w zupełnie innym miejscu ?
    Dziękuje :)
    Hej
    Ja.mialam. .Jedziesz na 2 piętro tam jest oddział szpitalny. Przyjmują cię rano. Wszystko się szybciutko odbywa. Ja zazwyczaj miałam być przed 8 rano a po 8max do 9 już byłam brana na zabieg. Przychodzi pielęgniarka daje ci ubranko zakłada wenflon i każe czekać aż przyjdą po ciebie. Zabierają cię na łóżku na salę. 20min i po zabiegu . Potem kroplówka i max 15-16 wychodzisz do domu no chyba że lekarz nie ma jak wczesniej przyjść z wypisem. Ja byłam dwa razy i raz wychodziłam po 19 bo dopiero wtedy GM przyszedł po wizytach a drugi raz to już o 15 byłam w domu

Przytulasek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Właśnie dziewczyny moja bhcg 1333- dzisiejsza, wystraszyłam się CP bo MP kazała tydzien temu odstawic leki wiec odstawiłam. Przyrosty byly słabe więc było to uzasadnione. 7dpt 32, 9 dpt 55 a 11 dpt 60. Dzisiejszy wynik mnie zszokował, MP mnie przyjęła, mówi że też dziwna sytuacja, ale pecherzyk ciazowy w jamie macicy na szczęście, wiadomo nic z tego nie będzie, dostałam tabletki żeby je jutro zażyć żeby wszystko się oczyściło...

Ale moja sytuacja pokazuje, że chyba trzeba badać bhcg do końca, MP w ogóle później po słabym przyroscie nie kazała kontrolować tylko odstawic wszystko, więc jednak dobrze, ze Was posłuchałam, bo to nie jest tak do końca że odstawiamy i tyle trzeba jednak ta bhcg kontrolować...

Z drugiej strony dziwi mnie ze ostatni przyrost zaledwie t jednostek a dzisiaj taki wynik....
    Super że szybko miałaś wizytę z MP i co najważniejsze że zrobiłaś betę ! Miałam też przeczucie że całkowicie ci ona nie spadła 🥴 najważniejsze że już wiesz na czym stoisz i że twoja reakcja była szybka bo z cp to nie ma akurat żartów.. bardzo się cieszę że jest pęcherzyk w macicy a nie tam gdzie nie powinien być.. wiem że to mało co zmienia bo zdrowej ciąży nie ma ale najważniejsze że nie musisz jechać do szpitala i że nic nie zagraża twojemu życiu i zdrowiu ! Co nam teraz pozostało to trzymać mocne kciuki abyś się szybko oczyściła !! mi też jak kazała odstawić leki to ja akurat patrzyłam na betę czy całkowicie spadła a następnie jechałam na USG co zaleciła MP aby spojrzeć czy wszystko jest okej i mieć spokojną głowę

Justyna1501. lubi tę wiadomość

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Kariotyp -ok
    Cytokiny - ok
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    AlloMlr 22%
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF :
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    • Histeroskopia - laparoskopia : usunięto zrosty
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    12.04 Transfer 🍍🍟🥹
    5dpt - 12,1 rośnij kropeczku !! 🙏
    10dpt - 7,2 💔

2 Stymulacja : ❄️❄️❄️❄️

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Jagoda222 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:

O ranyyy🫤Na szczęście wszystko dobrze się skończyło 😘🍀

• Nickki Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:

Dobrze, że powtórzyłaś betę. Przynajmniej będziesz spokojniejsza jak wygląda sytuacja i wiesz, że nie jest to cp. Teraz najważniejsze żeby wszystko się oczyściło.

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

07.2024 Rozpoczęcie leczenia w Angelius

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    9dpt 129 🥰
    12dpt 603 🥰
    15dpt 2448 😊
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak dziewczyny, ale w sumie dzięki Wam bo tak to miałam zamiar czekać na okres do 2 tyg. Tylko ciekawi mnie, że nagle bhcg stanęła, a potem miała przyrosty i to w sumie nie male. MP też była zaskoczona.

• Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991! wrote:
    Hej
    Ja.mialam. .Jedziesz na 2 piętro tam jest oddział szpitalny. Przyjmują cię rano. Wszystko się szybciutko odbywa. Ja zazwyczaj miałam być przed 8 rano a po 8max do 9 już byłam brana na zabieg. Przychodzi pielęgniarka daje ci ubranko zakłada wenflon i każe czekać aż przyjdą po ciebie. Zabierają cię na łóżku na salę. 20min i po zabiegu . Potem kroplówka i max 15-16 wychodzisz do domu no chyba że lekarz nie ma jak wczesniej przyjść z wypisem. Ja byłam dwa razy i raz wychodziłam po 19 bo dopiero wtedy GM przyszedł po wizytach a drugi raz to już o 15 byłam w domu

Dziękuje Ci bardzo ❤️ o tyle mniej stresu jeszcze z tym .

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Dziękuje Ci bardzo ❤️ o tyle mniej stresu jeszcze z tym .
    Naprawdę nie ma czym. Pielęgniarki bardzo miłe. Co chwilę zaglądają czy wszystko ok.

Przytulasek lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 5473 5474 5475 5476 5477
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ