Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Nickki wrote:Justyna a jak Twoja dzisiejsza beta ?
Ale moja sytuacja pokazuje, że chyba trzeba badać bhcg do końca, MP w ogóle później po słabym przyroscie nie kazała kontrolować tylko odstawic wszystko, więc jednak dobrze, ze Was posłuchałam, bo to nie jest tak do końca że odstawiamy i tyle trzeba jednak ta bhcg kontrolować...
Z drugiej strony dziwi mnie ze ostatni przyrost zaledwie t jednostek a dzisiaj taki wynik....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 19:48
-
Przytulasek wrote:Hej ...
Czy Któraś z Was miała wykonywaną w Angelusie histeroskopię z usunięciem polipa i miałaby czas opisać , jak to mniej więcej wygląda ? To też odbywa się tam gdzie punkcje , czy w zupełnie innym miejscu ?
Dziękuje
Ja.mialam. .Jedziesz na 2 piętro tam jest oddział szpitalny. Przyjmują cię rano. Wszystko się szybciutko odbywa. Ja zazwyczaj miałam być przed 8 rano a po 8max do 9 już byłam brana na zabieg. Przychodzi pielęgniarka daje ci ubranko zakłada wenflon i każe czekać aż przyjdą po ciebie. Zabierają cię na łóżku na salę. 20min i po zabiegu . Potem kroplówka i max 15-16 wychodzisz do domu no chyba że lekarz nie ma jak wczesniej przyjść z wypisem. Ja byłam dwa razy i raz wychodziłam po 19 bo dopiero wtedy GM przyszedł po wizytach a drugi raz to już o 15 byłam w domuPrzytulasek lubi tę wiadomość
-
Justyna1501. wrote:Właśnie dziewczyny moja bhcg 1333- dzisiejsza, wystraszyłam się CP bo MP kazała tydzien temu odstawic leki wiec odstawiłam. Przyrosty byly słabe więc było to uzasadnione. 7dpt 32, 9 dpt 55 a 11 dpt 60. Dzisiejszy wynik mnie zszokował, MP mnie przyjęła, mówi że też dziwna sytuacja, ale pecherzyk ciazowy w jamie macicy na szczęście, wiadomo nic z tego nie będzie, dostałam tabletki żeby je jutro zażyć żeby wszystko się oczyściło...
Ale moja sytuacja pokazuje, że chyba trzeba badać bhcg do końca, MP w ogóle później po słabym przyroscie nie kazała kontrolować tylko odstawic wszystko, więc jednak dobrze, ze Was posłuchałam, bo to nie jest tak do końca że odstawiamy i tyle trzeba jednak ta bhcg kontrolować...
Z drugiej strony dziwi mnie ze ostatni przyrost zaledwie t jednostek a dzisiaj taki wynik....Justyna1501. lubi tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Kariotyp -ok
Cytokiny - ok
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
AlloMlr 22%
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF :
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
18.11 3 Transfer 🍍
18dpt 1120,5 💔 CP
Badamy immunologie -Dr.Sydor
• Histeroskopia - laparoskopia : usunięto zrosty
• Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
12.04 Transfer 🍍🍟🥹
5dpt - 12,1 rośnij kropeczku !! 🙏
10dpt - 7,2 💔
2 Stymulacja : ❄️❄️❄️❄️
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Justyna1501. wrote:Właśnie dziewczyny moja bhcg 1333- dzisiejsza, wystraszyłam się CP bo MP kazała tydzien temu odstawic leki wiec odstawiłam. Przyrosty byly słabe więc było to uzasadnione. 7dpt 32, 9 dpt 55 a 11 dpt 60. Dzisiejszy wynik mnie zszokował, MP mnie przyjęła, mówi że też dziwna sytuacja, ale pecherzyk ciazowy w jamie macicy na szczęście, wiadomo nic z tego nie będzie, dostałam tabletki żeby je jutro zażyć żeby wszystko się oczyściło...
Z drugiej strony dziwi mnie ze ostatni przyrost zaledwie t jednostek a dzisiaj taki wynik....Justyna1501. lubi tę wiadomość
-
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
07.2024 Rozpoczęcie leczenia w Angelius
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
9dpt 129 🥰
12dpt 603 🥰
15dpt 2448 😊
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy -
Paula1991! wrote:Hej
Ja.mialam. .Jedziesz na 2 piętro tam jest oddział szpitalny. Przyjmują cię rano. Wszystko się szybciutko odbywa. Ja zazwyczaj miałam być przed 8 rano a po 8max do 9 już byłam brana na zabieg. Przychodzi pielęgniarka daje ci ubranko zakłada wenflon i każe czekać aż przyjdą po ciebie. Zabierają cię na łóżku na salę. 20min i po zabiegu . Potem kroplówka i max 15-16 wychodzisz do domu no chyba że lekarz nie ma jak wczesniej przyjść z wypisem. Ja byłam dwa razy i raz wychodziłam po 19 bo dopiero wtedy GM przyszedł po wizytach a drugi raz to już o 15 byłam w domu
Dziękuje Ci bardzo ❤️ o tyle mniej stresu jeszcze z tym .👧 38 🧑🦱39
Starania od 2020r.
Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
Kariotypy ✔️
Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
Drożność jajowodów ✔️
03.2025 Angelius Provita MP
1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
02.06 .25 początek stymulacji
💉menopur , puregon , orgalutran
Punkcja 16.06 ❌️ -