WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nieodpowiedzialne? A rodzice którzy posyłają dzieci z gilami po pas są odpowiedzialni? Nie ma kto być z dziećmi. Są braki. Maja grupę zamknąć?:D chętnie bym poszła na L4.. 4 i 5
    Jak dla mnie w tym momencie nie różnisz się od tych rodziców którzy przeprowadzają chore dzieci.. W przedszkolach mojej córki też często mieli problemy kadrowe z racji chorób nauczycieli ale zwykle wtedy i liczebność dzieci jest mniejsza i robili grupy łączone..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Dziewczyny w sobote nie musze przyjezdzac 2 godz wczesniej na pobranie krwi? Wystarczy jak ja oddam przed sama wizyta?
    Tak. Wynik i tak będzie dopiero w poniedziałek.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Frelcia masz rację. Dzieci z gorączka przychodzą do szkoły. Dzwoni się do rodziców a oni zdziwko bo rano czuło się dobrze i foch ze trzeba odebrać wcześniej.
    Cześć rodziców działa w ten sposób i to są zwykle Ci którzy mają babcie które mogłyby się zająć dzieckiem.. Ja mojej córki nigdy z gorączką nie puściłam ani do żłobka ani przedszkola.. Czasem jak ją coś zbiera i nie wiem w którą stronę to pójdzie to zapobiegawczo zgodnie z wytycznymi lekarza dostaje nurofen i ją puszczam.. Tylko obydwoje z mężem pracujemy i nie mamy nikogo w pobliżu kto mógłby z nią posiedzieć na tej obserwacji a ilość dni opieki w roku też jest ograniczona..A jak dzwonią, że się źle czuje to jestem w pół godziny po nią, bo tyle zajmuje dojazd..

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Tak. Wynik i tak będzie dopiero w poniedziałek.
    Dziekuje :D
    Pani doktor cos wspominala ale na tym etapie stymulacji i mi sie uaktywnil kalafior i nie pamietam co dokladnie mowila - czy w ogoe nie oddawac krwi czy oddac ale wyniki beda dopiero w pn <wstydzi sie>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 13:51

• Alicja_Slask Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    3 miesiace a toksoplazmoza rok
    Czemu tylko rok jak się ja już przeszło to podobno drugi raz się można. W takim razie do co ten zakres dat?

Wysłany: 28 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nieodpowiedzialne? A rodzice którzy posyłają dzieci z gilami po pas są odpowiedzialni? Nie ma kto być z dziećmi. Są braki. Maja grupę zamknąć?:D chętnie bym poszła na L4.. 4 i 5

Jak zacznie dziecko posylać do przedszkola to zrozumieją :-)
    Też tak myślałam póki moje dziecko nie zaczęło chodzić do przedszkola gdy ma katar od września do kwietnia...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W protokole dlugim, agonista (wyciszacz) - gonapeptyl, po wprowadzeniu lekow do stymulacji pelni funkcje, leku, ktory nie pozwala peknac pecherzykom.

W protokole krotkim, antagonista - cetrotide/orgalutran, takze jest podawany aby pecherzyki nie pekly. Jednak wprowadza sie go w ok 6/7ds, do konca stymulacji.

Stad wynikaja te różnice cenowe.
    Gonapeptyl - 3,20 za 7szt
    A cetrotide/orgalutran - ok 65zl za jeden zastrzyk.

Leki do stymulacji to: menopur, gonal f, puregon, mensinorm, elnova itp itd.

Podsumowując w protokole krotki ta wysoka cene za leki "robi" antagonista, bo jest potrzebnych ok 5szt po 65zl - 325zl.

Ptaszyna, NieJa, njut lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja_Slask wrote:
    Czemu tylko rok jak się ja już przeszło to podobno drugi raz się można. W takim razie do co ten zakres dat?
    Ja mialam w obu klasach od nowa robiona toxo. Nie pytaj po co bo nie wiem. Kazali to zrobilam. Cytomegalii myslalam ze nie musze bo na stronie Angeliusia nie ma jej w wymogach ale panie w labolatorium powiedzialy, ze to standardowe badanie do ivf i trzeba je zrobic

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    W protokole dlugim, agonista (wyciszacz) - gonapeptyl, po wprowadzeniu lekow do stymulacji pelni funkcje, leku, ktory nie pozwala peknac pecherzykom.

W protokole krotkim, antagonista - cetrotide/orgalutran, takze jest podawany aby pecherzyki nie pekly. Jednak wprowadza sie go w ok 6/7ds, do konca stymulacji.

Stad wynikaja te różnice cenowe.
    Gonapeptyl - 3,20 za 7szt
    A cetrotide/orgalutran - ok 65zl za jeden zastrzyk.

Leki do stymulacji to: menopur, gonal f, puregon, mensinorm, elnova itp itd.

Podsumowując w protokole krotki ta wysoka cene za leki "robi" antagonista, bo jest potrzebnych ok 5szt po 65zl - 325zl.
    Jestes niezastapiona! Czekalam na ta wiadomosc!:p

Bella93 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja mialam w obu klasach od nowa robiona toxo. Nie pytaj po co bo nie wiem. Kazali to zrobilam. Cytomegalii myslalam ze nie musze bo na stronie Angeliusia nie ma jej w wymogach ale panie w labolatorium powiedzialy, ze to standardowe badanie do ivf i trzeba je zrobic
    Chcialam zacytowac.
    Jest to od górny wymogl ustawy o leczeniu nieplodnosci. Niestety sa rozbierznosci co do "daty waznosci" badan, bo w ustawie jest 180dni. Nie rok, nie 3miesiace, tylko 180dni.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 28 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Chcialam zacytowac.
    Jest to od górny wymogl ustawy o leczeniu nieplodnosci. Niestety sa rozbierznosci co do "daty waznosci" badan, bo w ustawie jest 180dni. Nie rok, nie 3miesiace, tylko 180dni.

No ale to dla mnie nie logiczna po co badać się na coś co wiadomo że się miało różyczka, toksoplazmoza, cytomegalia.... Potwierdzone badaniami krwi ale z późniejszą data

• madwitka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam 8 dni po terminie, poród bardzo ciężki, zabiegowy vacum, mała podduszona , na intensywnej leżała, zielonych wód się opila, no koszmar. Na szczęście już jest dobrze, tylko dwie doby na intensywnej leżała, już jesteśmy w domu no i w końcu znalazłam chwilę żeby napisać. Ja jestem popękana "po pachy" nie tak sobie wyobrażałam ta "magiczną chwilę" , zrezygnowałam z cięcia na rzecz jeszcze gorszych wydarzeń. No nic ja dojdę do siebie, najważniejsze żeby mała prawidłowo się rozwijała i była zdrowa. Jest słodka!! Pozdrawiamy i całujemy :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:14

didik34, ania8306, h_anulka, KateHawke, Frelcia_, srebrzysta, Bella93, Quczi, Yoselyn82, Erl, Alrauna1987, sAnsa_28, czar-nula, Bejzi, NieJa, bbeczka91, njut lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja_Slask wrote:
    No ale to dla mnie nie logiczna po co badać się na coś co wiadomo że się miało różyczka, toksoplazmoza, cytomegalia.... Potwierdzone badaniami krwi ale z późniejszą data
    Mi pani dr kazała robić tak na zapas żeby wiedzieć na jakim poziomie mam przeciwciała i czy przed ciążą ni trzeba się będzie doszczepiać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:55

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Dziewczyny urodziłam 8 dni po terminie, poród bardzo ciężki, zabiegowy vacum, mała podduszona , na intensywnej leżała, zielonych wód się opila, no koszmar. Na szczęście już jest dobrze, tylko dwie doby na intensywnej leżała, już jesteśmy w domu no i w końcu znalazłam chwilę żeby napisać. Ja jestem popękana "po pachy" nie tak sobie wyobrażałam ta "magiczną chwilę" , zrezygnowałam z cięcia na rzecz jeszcze gorszych wydarzeń. No nic ja dojdę do siebie, najważniejsze żeby mała prawidłowo się rozwijała i była zdrowa. Jest słodka!! Pozdrawiamy i całujemy :-*
    No niestety, porod silami natury nie jest taki piekny jak opowiadaja.. jesli uda mi sie zajsc w ciaze to tylko i wylacznie cesarka. Pani dr powiedziala ze po ivf mam do niego prawo i tego bede sie trzymac!
    Najwazniejsze ze juz Jestescie w komplecie! Niech malenstwo rosnie zdrowo! Mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedziesz sie lepiej czula i dolegliwosci szybko mina! Musialas byc niesamowicie dzielna!♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka wielkie gratulacje!!! Domyślam się, ze przeszłyście swoje, ale teraz już wszystko będzie dobrze! Zbieraj siły a mała niech rośnie zdrowo!!!Calusy dla Was!!!

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Na wstępie gratuluję urodzenia córeczki :-)

Bardzo mi przykro że tak źle wyglądał ten jeden z najcudowniejszych dni w zyciu matki.. Mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie a Malutka nie będzie odczuwać żadnych skutków po tym koszmarnym porodzie..
    A to w którym szpitalu rodziłaś - w DE?
    Buziaki dla Ciebie i Kruszynki :*** <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:52

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które zdecydują się na poród sn - podpiszcie zgodę na nacięcie krocza jeśli zajdzie taka potrzeba.. Zaoszczędzi to bólu spowodowanego rozerwaniem, łatwiej później to poskładać do kupy no i szybciej się goi o ile nie będzie szył jakiś partacz "na okrętkę" jak mi to zrobiła pewna specjalistka pod koniec nocnej zmiany..

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    No niestety, porod silami natury nie jest taki piekny jak opowiadaja.. jesli uda mi sie zajsc w ciaze to tylko i wylacznie cesarka. Pani dr powiedziala ze po ivf mam do niego prawo i tego bede sie trzymac!
    Najwazniejsze ze juz Jestescie w komplecie! Niech malenstwo rosnie zdrowo! Mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedziesz sie lepiej czula i dolegliwosci szybko mina! Musialas byc niesamowicie dzielna!♡
    Ja rodziłam naturalnie i jesli jeszcze kiedyś będę w ciąży to też tak planuję rodzić, nawet mimo boli krzyżowych :-) podstawą przy takim porodzie jest mądra i doświadczona położna i bym sobie taką opłaciła. :-) poprzednim razem miałam fart, bo trafiłam na swoją ze szkoły rodzenia i wiedziałam że wszystko będzie ok :-D

Ptaszyna, srebrzysta lubią tę wiadomość

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka gratulacje, dzielna mama, dzielna córka :-)
    Dużo sił i zdrowia dla was <3

U mnie pierwsze trzy miesiące były ciężkie, a ty Flowwer jak sobie radzisz?

madwitka lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam pozytywne opinie o szpitalu w Gliwicach ale to jakies 50km ode mnie wiec nie wiem czy to nie za daleko.

Jutro kolejny poglad moich jajeczek- ale sie ciesze! Wzdecia mi przeszly ale za to duzo sikam.

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ