X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Tylko.nie uśmiecha mi sie jechać 45 km do laboratorium, dzisiaj tam robilam bo jechałam tam do pracy.
    A mozecie polecić jakiegoś lekarza.
    To moim zdaniem jak nie opłaca ci się tyle jechać km w jedną stronę to ja bym na twoim miejscu odpuściła robienie kolejnej bety aż do wizyty bo na prawde szkoda twoich nerwów a wiem że niepotrzebnie będziesz się tylko denerwować i będziesz sobie wbijać np do głowy że coś się złego dzieje a tak na prawdę będzie np wszystko dobrze a nerwy kochana w twoim stanie nie oszukujmy się nie są teraz wskazane... Ale wiadomo zrobisz co uważasz 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 22:10

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA + immunoglobuliny 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
  • krakersik Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy ktoś mnie pamięta ale po ostatnim transferze powiedziałam dość zmieniłam prace, ale była decyzja że zuzyjemy zarodki żeby nie wpadły w inne ręce ( takie przekonanie), w 100% myślam że i tak z tego nic nie wyjdzie. Dziś 10dpt beta 246, brak jakich kolwiek objawów. Będę powtarzać za 2 dni ale w innym laboratorium myślicie że mogę, na wizytę mam przyjsc 23 .12 w 18 dpt. Niee wiem czy dobrze zrobiłam ale nie poszłam na l4 bo nikt nie uni mi doradzić.
    A jak to sie dzieje na prawdę, mozecie jakiegoś ogarniętego lekarza polecić.

Jakbyśmy miały zapomnieć! Piękny wynik! Ja robiłam kilka bet, w 3 różnych labach, ten zakres prawidłowych przyrostów jest dość duży, także myślę, że spokojnie możesz zrobić. Te różnice mogą mieć znaczenie ale pewnie jak beta jest rzędu kilkanaście, a nie kilkaset :) a jak miałaś ponad 200, to można się spodziewać równie wysokiego wyniku. No i zawsze można kolejny raz zrobić za kolejne dwa dni i będziesz miała dwa po sobie gdyby były wątpliwości :)

Ja bym chciała wiedzieć czy jest przyrost, raczej nie jest możliwe, że wyniki bardzo się rozjadą :) mocno trzymam za Ciebie kciuki!! Oby tak dalej!

W jakim mieście szukasz lekarza?

Co do L4 to chyba dużo zależy jaka masz pracę, czy duży stres, czy się spotykasz dużo z ludźmi? Teraz sezon infekcyjny, końcówka roku zazwyczaj jest stresująca w firmach, więc może dobrze wziąć kilka dni? Na tam wczesnym etapie ja jak się źle czułam to brałam zwykłe L4, nie chciałam tak wcześnie mówić, gdyby jednak coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 22:43

🙎🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️37
    AMH
    10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
    Adenomioza

❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
    🔴 01.2025 I stymulacja na naturalnym cyklu (7 komórek, 3 dojrzałe)

💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
    ❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
    ❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0

badanie kariotypów -> 🙎🏻‍♀️✅ 🙎🏻‍♂️✅
    badanie mutacji MTHFR: ✅
    c.665C>T Hererozygota
    c.1298A>C Brak

⚠️ histeroskopia -> 25.07
    Usunięte zrosty
    CD138 -> 10/10

7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych komórek)
    8.2025 punkcja: ❄️❄️
    9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)

9.2025 Naturals 🍀🍀🍀
    USG: 6t+0, jest ❤️
    Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu! ✊️✊️✊️✊️✊️✊️

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 5694 5695 5696 5697 5698
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ