Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Amelka06 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa88 wrote:
    Krakersik trzymam kciuki 🙏
    Ja dzisiaj miałam wizytę i dr wypatrzyła u mnie nie jedno, a dwa bijące serduszka 😳🥰

wow jaka piękna wiadomość 🥹❤️ Niech oba się zdrowo rozwijają 🙏🙏
    Lusiaa22 wrote:
    Hehe powiem ci ze moj czop co odszedl to jak zauważyłam to większość dziewczyn zmobilizowałam do wcześniejszego pakowania i Kompletowania wyprawki hehe

nawet mi dałaś kopa, bo czekałam na połówkowe, żeby powoli zacząć, ale po waszych różnych historiach, moim łożysku nisko to stwierdziłam, że jeśli mają mnie wcześniej położyć w szpitalu to chociaż mając wszystko gotowe i już przestałam się martwić, że coś za wcześnie.

@krakersik, przesyłam dużo sił i wytrwałości 😘 Mogę sobie wyobrazić co czujesz mniej więcej, bo ja już drugi raz wylądowałam na sor, poniżej opiszę.
    Monika001 wrote:
    Dziewczyny ale hit, właśnie wyszłam z wizyty u GM i okazało się, że mamy dwa zarodki do transferu 🥰 3AB w wyniku było niską moziaką i byłam pewna że się nie nadaje do transferu a jednak lekarz powiedział że w większości podają niską mozaikę i właśnie z takich zarodków dużo zdrowych ciąż jest, oczywiście że jest większe ryzyko poronień ale teraz się tym nie przejmuje.

pięknie!! Kciuki zaciśnięte z całych sił za oba przyszłe szkraby ❤️❤️🙏🙏
    Śnieżka90 wrote:
    Seks przed transferem - jutro transfer i się zastanawiam. Tak czy nie ?

My akurat działaliśmy, ale wyszło spontanicznie, bo opinie były różne 😅

Dziewczyny ja jestem załamana...pod koniec lutego miałam mocne krwawienie, żywa krew i zalało jak na okres, trafiłam na sor i stwierdzili, że to przez niskie łożysko, bo żadnej innej przyczyny nie widzą. Zostałam na obserwacji biorąc Exacyl i się uspokoiło, wszystkie wyniki ponoć w normie, z dzidziusiem wszystko w porządku 🙏 także mnie wypisali, ale z plamieniem, które trwało jeszcze kilka dni i pojawił się lekki ból podbrzusza, więc pomimo zaplanowanej wizyty za kilka dni postanowiłam umówić się na teleporadę do mojego gin i dobrze zrobiłam, bo w szpitalu odstawili mi luteinę dopochwową i przepisali Duphaston... mój gin przywrócił mi luteinę i plamienia się uspokoiły. Na wizycie dr powiedział, że łożysko już nie pokrywa ujścia szyjki macicy (podnosi się) 🙏 Natomiast zauważył, że jest dwupłatowe (dwa łożyska?). Żeby nie było kolorowo to przez to mocne krwawienie pojawił się krwiak i coś tam się odwarstwia, w ogóle wszystko w środku sporo naruszone. Zwiększył mi luteinę do 2x1 i odstawił póki co Fraxiparine, mam tylko Acard. Od wizyty codziennie plamiłam na bardzo brązowo, a dzisiaj znowu pojawiło się mocniejsze krwawienie takie bordowe, ale nie aż takie mocne i nie mam bóli takich jak miałam podczas ostatniego krwawienia (wtedy było bardziej jaśniejsze, taka bardziej żywa jasna krew). No i jak leżę to nic nie leci, tylko jak wstaję do toalety... także siedzę jak na szpilkach czy się rozkręci czy się uspokoi. Torbę mam spakowaną, w razie jakby nagle trzeba było jechać do szpitala 🙈 Starania mnie wymęczyły bardzo, ale ciąża chyba jeszcze bardziej, bo dochodzi ten okropny strach o maluszka. Płakać mi się normalnie chce cały czas. No to się wyżaliłam, ale musiałam, bo nikt inny tego nie zrozumie. Mąż oczywiście jest ogromnym wsparciem, bez niego nie dałabym rady.

Lusiaa22, Karolaa88 lubią tę wiadomość

👶 Starania od 2012, z pomocą medyczną od 2015. Ostatnia nadzieja u MP od 2022 🙏
    🦋 03-05.'25 immuno zalecenia (dr Sydor)
    🏥 16.10.'25 biopsja+Cd138 ✅
    🍀08.11.'25 ET 4AA (+flebogamma)🍍🍟
    5dpt ⏸️, β 19,7; 7dpt - β 69,9; 9dpt - β 169,0; 13dpt - β 806,0; 19dpt - β 7735🙏🥰
    6tc sor, USG, mamy serduszko ❤️🙏
    10tc USG rośnie maluszek🥰Krwiaka nie ma🙏
    12+3 Prenatalne, wszystko dobrze 🙏😍
    14+4 USG 103g naszego szczęścia ❤️
    18tc sor mocne krwawienie, niskie łożysko, krwiak, maluszek 230g 🙏
    preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka06 wrote:
    My akurat działaliśmy, ale wyszło spontanicznie, bo opinie były różne 😅

Dziewczyny ja jestem załamana...pod koniec lutego miałam mocne krwawienie, żywa krew i zalało jak na okres, trafiłam na sor i stwierdzili, że to przez niskie łożysko, bo żadnej innej przyczyny nie widzą. Zostałam na obserwacji biorąc Exacyl i się uspokoiło, wszystkie wyniki ponoć w normie, z dzidziusiem wszystko w porządku 🙏 także mnie wypisali, ale z plamieniem, które trwało jeszcze kilka dni i pojawił się lekki ból podbrzusza, więc pomimo zaplanowanej wizyty za kilka dni postanowiłam umówić się na teleporadę do mojego gin i dobrze zrobiłam, bo w szpitalu odstawili mi luteinę dopochwową i przepisali Duphaston... mój gin przywrócił mi luteinę i plamienia się uspokoiły. Na wizycie dr powiedział, że łożysko już nie pokrywa ujścia szyjki macicy (podnosi się) 🙏 Natomiast zauważył, że jest dwupłatowe (dwa łożyska?). Żeby nie było kolorowo to przez to mocne krwawienie pojawił się krwiak i coś tam się odwarstwia, w ogóle wszystko w środku sporo naruszone. Zwiększył mi luteinę do 2x1 i odstawił póki co Fraxiparine, mam tylko Acard. Od wizyty codziennie plamiłam na bardzo brązowo, a dzisiaj znowu pojawiło się mocniejsze krwawienie takie bordowe, ale nie aż takie mocne i nie mam bóli takich jak miałam podczas ostatniego krwawienia (wtedy było bardziej jaśniejsze, taka bardziej żywa jasna krew). No i jak leżę to nic nie leci, tylko jak wstaję do toalety... także siedzę jak na szpilkach czy się rozkręci czy się uspokoi. Torbę mam spakowaną, w razie jakby nagle trzeba było jechać do szpitala 🙈 Starania mnie wymęczyły bardzo, ale ciąża chyba jeszcze bardziej, bo dochodzi ten okropny strach o maluszka. Płakać mi się normalnie chce cały czas. No to się wyżaliłam, ale musiałam, bo nikt inny tego nie zrozumie. Mąż oczywiście jest ogromnym wsparciem, bez niego nie dałabym rady.
    Polubiłam kochana ze względu na to ze jak przeczytałaś moją historie i ze cie to zmotywowało do spakowania torby - nie chce żebyś pomyślała ze Polubiłam temu ze przechodzisz biedna przez takie cos 😔😔

Współczuję ci z całego serca ze przez taki koszmar przechodzisz !!! Juz dość wycierpiałaś w staraniach o maleństwo i tak jak powinno wszystko iść gładko to wszystko jak widze idzie tylko pod górkę 😪😪 nie dziwię ci sie wcale ze czujesz strach plus do tego dochodzi bezradność ze na nic nie masz wpływu..
    Trzymam kcuki za was bardzo mocno żeby wszystko sie wkoncu uspokoiło i abyś mogła sie wkoncu nacieszyć ciąża oraz planowaniem wyprawki bo zostalo ci jeszcze sporo czasu w dwupaku a nie powinno tak byc ze sie biedna ino denerwujesz i kazdy dzien to jest strach i lęk co sie wydarzy 😪😪😪

I pamiętaj kochana po to tutaj wszystkie jesteśmy nie tylko żeby wesprzeć w dobrych chwilach tylko tez w tych ciężkich i pamietaj nie jestes w tym sama !!!!❤️❤️

Całuję i tule cie bardzo mocno i serce na prawdę mi pęka jak czytam takie historie 😪 bo tak jak myślałam ze czop mi odszedl ze to jest katastrofa ale jak widzę twoja historie to moj problem przy twoim to jest pikuś 🥺🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:05

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA + immunoglobuliny 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷
    08.01.26 : Maja 🩷 28+2 1200 g 🩷
    03.02.26 : 3 Prenatalne wszystko dobrze 🩷🩷🩷
    05.02.26 : 32+2 2250 g Szczęścia 🩷
    26.02.26 : 35+2 2700 g 🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
‹‹ 5758 5759 5760 5761 5762
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ