X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, srebrzysta super wyniki dziewczyny, gratuluje!

minia bardzo mi przykro, szkoda ze tak szybko sie skonczylo. Czy wiesz juz co dalej? Bedzie jakas kontrola czy pekly? Kiedy bedziesz mogla podejsc do kolejnej procedury?

Ptaszyna, srebrzysta lubią tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszku dziś druga doba a przy sikaniu dalej mnie boli nie mówiąc o tym drugim ...

Ptaszyna lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny. Kochane jesteście. W przyszlym tygodniu kontrola a kolejna stymulacja po miesiącu przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:23

niezapominajka2017, Ptaszyna, KateHawke, sAnsa_28 lubią tę wiadomość

Minia61
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie też przy siadaniu, ciebie też?

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy zastrzyk z neoparinu, kurde strasznie szczypie najgorszy z dotychczasowych ahhhhhh

hchypc0zgq8syrex.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    niestety bez pukcji. Musialam wziać dziś lek na pęknięcie pęcherzyków. Kolejna stymulacja przede mną. Ale co mnie bardzo dziwi i niepokoi, to że dziś dopiero 8dc i Pani doktor nic nie zaproponowała w sensie dodanie innego leku( na początku miał być menopur plus gonal a skończyło się na samym menopurze) ani zwiększenie dawki. A w poniedziałek mówiła, że wszystko ok. Nie mam już siły :( Njut a ile u Ciebie bylo w sumie pęcherzyków ? I w którym dniu cyklu przerwano stymulację?
    No chyba dr wie co robi widocznie wiedziala ze to nie idzie w dobra strone ,chyba.lepiej teraz przerwac niz narażać Cię na koszty

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Pierwszy zastrzyk z neoparinu, kurde strasznie szczypie najgorszy z dotychczasowych ahhhhhh
    Neoparin śnił mi się po nocach... Najgorszy dziad ze wszystkich zastrzyków . Ale dasz rade!!!

srebrzysta lubi tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    niestety bez pukcji. Musialam wziać dziś lek na pęknięcie pęcherzyków. Kolejna stymulacja przede mną. Ale co mnie bardzo dziwi i niepokoi, to że dziś dopiero 8dc i Pani doktor nic nie zaproponowała w sensie dodanie innego leku( na początku miał być menopur plus gonal a skończyło się na samym menopurze) ani zwiększenie dawki. A w poniedziałek mówiła, że wszystko ok. Nie mam już siły :( Njut a ile u Ciebie bylo w sumie pęcherzyków ? I w którym dniu cyklu przerwano stymulację?
    U mnie stymulacja trwała w sumie 9 dni. Na pierwszej wizycie w 7ds miałam w sumie 18 pęcherzyków i dr była bardzo zadowolona. Dwa dni później okazało się, że 2 pęcherzyki tak mocno wyskoczyły z wielkością, że dr postanowiła przerwać stymulację i wieczorem miałam już Ovitrelle. Dr nie wyglądała na zadowoloną, ja też zaczęłam się martwić.
    Podczas punkcji pobrała 9 dojrzałych komórek z których 7 nadawało się do zapłodnienia. Efekt końcowy to 6 zarodków ale strach jaki mi towarzyszył od 9ds aż do końca hodowli jest nie do zapomnienia :(
    Ja zaczęłam od Mensinormu a skończyłam na Gonalu. Czy wiesz dlaczego u Ciebie też była taka kolejność? Częściej jest odwrotny zestaw.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Ptaszku dziś druga doba a przy sikaniu dalej mnie boli nie mówiąc o tym drugim ...
    No oby mi sie nie zachcialo predko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Boli mnie też przy siadaniu, ciebie też?
    Tak, tak jakbym miala rane cieta..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak boli neoparin? Ma znaczenie czy bede go brac rano czy wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Az tak boli neoparin? Ma znaczenie czy bede go brac rano czy wieczorem?
    Mi dr nie określiła pory, mąż mi zapodawal tę przyjemność na dobranoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:

Ja za pierwszym podaniem ryczałam,ale to chyba tez nawał wszystkich emocji z kilku dni był. Po 10 min przestaje mnie dopiero bolec. Są fatalne te zastrzyki, mam nadzieje ze nie daje się ich przez cała ciąże

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Ja za pierwszym podaniem ryczałam,ale to chyba tez nawał wszystkich emocji z kilku dni był. Po 10 min przestaje mnie dopiero bolec. Są fatalne te zastrzyki, mam nadzieje ze nie daje się ich przez cała ciąże
    Uuuuuu to ja jutro rano dolacze do zaszczytnego grona pikajacych sie neoparinem..

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ustaliłam na wieczór kiedy mąż jest zawsze w domu, a dziś bolała go głowa i położył się na chwilę... I usnoł jak głaz z tych nerwów wiec żal mi go było budzić i wbiłam sama + pierwszy i ostatni raz bo nie myślałam że to taki dziad, zasługuje zatem na nagrodę zaraz coś skonsumuje - może ostatni drink ?!!!

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to clexane też taki był więc chyba wszystkie z tej grupy..

hchypc0zgq8syrex.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Uuuuuu to ja jutro rano dolacze do zaszczytnego grona pikajacych sie neoparinem..
    Neoparin najlepiej brać rano a Acard wieczorem - tak mi zawsze mówili i tak też zaleca mamaginekolog.
    Co do zastrzyku przygotuj się że nie jest to super zastrzyk (jak będzie dobrze to przynajmniej będziesz zadowolona;) ). Wpuszczaj sobie tak powoli jak uznasz za stosowne, nie spieszy się bo bardziej szczypie. Najpierw płyn a potem powietrze (tak, tak jest w ulotce żeby z powietrzem wbijać). P 2 sekundy i wyjmij igłę. No i broń boże nie masuj tego po wyjęciu. Jak będziesz masować to zrobią ci się na bank sińce i będzie dłużej szczypać.
    Trzymam kciuki za te wasze zastrzyki teraz <3 bo wiem jakie to na początku trudne tym bardziej przy spadku formy i nastroju po punkcji. To naturalne że będziecie smutne, wkurzone i zrezygnowane - to efekt stymulacji i tego "boskiego" Encortonu...

srebrzysta, Ptaszyna, Yummymummy lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Erl Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Kate bierzemy neoparine od transferu przez całą ciążę. Nie jest wcale źle ;) kwestia przyzwyczajenia i wprawy.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Z tego co pamiętam to clexane też taki był więc chyba wszystkie z tej grupy..
    Taaak, a niech was Bozia broni przed Fraxiparine... Matko co to był za dziad nad dziadami! Najgorsze igły na świecie!!! Dali mi to po mojej laparoskopii (ja byłam na Łubinowej). Gorszego dziadostwa nigdy nie wbijałam!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Kate :)

hchypc0zgq8syrex.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ