X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia a ile jajek było i nic nie zamrozili ?

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu siedzę i trzymam teraz za Was kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Frelcia a ile jajek było i nic nie zamrozili ?

Nic.. obumarły. Ze względu na mój wiek mogli zapłodnić 6

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w Angeliusie miałaś pierwsze in vitro?

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko! Wynik super extra na wypasie :D trzymam za piękny podział zarodeczkow! :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. w Angeliusie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No niemozliwe Ptaszyno , jak cię to pocieszy to mnie też chodzę tak pół zgięta
    Chyba nie Jestes w humorze..

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna i jak? Boli jeszcze? Wzięłaś coś?

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Chyba nie Jestes w humorze..
    A dlaczego? Jestem bo się cieszę z wieści z laboratorium, teraz lepiej znosić mi dyskomfort bólu brzucha

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ptaszyna i jak? Boli jeszcze? Wzięłaś coś?
    Przespalam sie troche. Moge wziac ibuprom? Nie boli bardzo mocno ale tak jak rano przed oddaniem jajeczek. Takie upierdliwe rozpychanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A dlaczego? Jestem bo się cieszę z wieści z laboratorium, teraz lepiej znosić mi dyskomfort bólu brzucha
    Z tym ze niemozliwe ze mnie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie spac w dzien. Takie zgnile jajo pozniej jestem..

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Przespalam sie troche. Moge wziac ibuprom? Nie boli bardzo mocno ale tak jak rano przed oddaniem jajeczek. Takie upierdliwe rozpychanie..
    Teoretycznie możesz jeszcze wziąć ale lepiej jednak wziąć Apap. Spróbuj też może nospę wziąć. Ten ból powinien minąć jutro lub pojutrze.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Teoretycznie możesz jeszcze wziąć ale lepiej jednak wziąć Apap. Spróbuj też może nospę wziąć. Ten ból powinien minąć jutro lub pojutrze.
    Maz idzie na zebry do sasiada. Jestem sierota, nie pomyslalam zeby kupic nospe..

• njut Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Niestety pani doktor podjęła dziś decyzję o zakończeniu mojej stymulacji, ze wzgledu na nierówno rosnące pęcherzyki. 4 duże a reszta po 8-9 mm. Spodziewałam się wszystkiego ale nie takiego obrotu sprawy. Brak już sił
    minia ale punkcja będzie?
    U mnie też stymulacja została przerwana przez to, że 2 wyskoczyły przed szereg.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niemozliwe że cię boli bo nie bolało po zabiegu, ale widocznie znieczulenie zeszło, pielęgniarki mówiły że do transferu można wszystko normalnie brać nawet mówiły mi żebym Ketonal kupiła ale na dole w aptece nie było, kupiłam pyralginę ale nie brałam, tylko nospe biorę, bo wcześniej P.dr mówiła mi że nic nie można ewentualnie Apap to nie wiem czy jak już jajca wyjęli to można czy nie ale zapobiegawczo zagryzam zęby i nie biore

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spałam 5 godzin jak wróciłam, widocznie organizm potrzebuje choć wiem że później jest się nie do życia..o dziwo problemu z zaśnięciem też nie miałam

hchypc0zgq8syrex.png
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    minia ale punkcja będzie?
    U mnie też stymulacja została przerwana przez to, że 2 wyskoczyły przed szereg.
    niestety bez pukcji. Musialam wziać dziś lek na pęknięcie pęcherzyków. Kolejna stymulacja przede mną. Ale co mnie bardzo dziwi i niepokoi, to że dziś dopiero 8dc i Pani doktor nic nie zaproponowała w sensie dodanie innego leku( na początku miał być menopur plus gonal a skończyło się na samym menopurze) ani zwiększenie dawki. A w poniedziałek mówiła, że wszystko ok. Nie mam już siły :( Njut a ile u Ciebie bylo w sumie pęcherzyków ? I w którym dniu cyklu przerwano stymulację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:59

Szapiro lubi tę wiadomość

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No niemozliwe że cię boli bo nie bolało po zabiegu, ale widocznie znieczulenie zeszło, pielęgniarki mówiły że do transferu można wszystko normalnie brać nawet mówiły mi żebym Ketonal kupiła ale na dole w aptece nie było, kupiłam pyralginę ale nie brałam, tylko nospe biorę, bo wcześniej P.dr mówiła mi że nic nie można ewentualnie Apap to nie wiem czy jak już jajca wyjęli to można czy nie ale zapobiegawczo zagryzam zęby i nie biore
    No wlasnie tez sie troche boje brac cos mocniejszego. Wzielam nospe i troche jakby lepiej. Boli nawet przy sikaniu. Po laparoskopii nie bylam tak zmaltretowana jak teraz..
    Krwawienie dosyc mocne.
    Popisalam sobie jak brac jutro leki i troche tego jest.. o 7, 10, 15, 20 chyba, 22.. masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    niestety bez pukcji. Musialam wziać dziś lek na pęknięcie pęcherzyków. Kolejna stymulacja przede mną. Ale co mnie bardzo dziwi i niepokoi, to że dziś dopiero 8dc i Pani doktor nic nie zaproponowała w sensie dodanie innego leku( na początku miał być menopur plus gonal a skończyło się na samym menopurze) ani zwiększenie dawki. A w poniedziałek mówiła, że wszystko ok. Nie mam już siły :( Njut a ile u Ciebie bylo w sumie pęcherzyków ? I w którym dniu cyklu przerwano stymulację?
    Bardzo mi przykro.. :(

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ