X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna super to ogarnelas, oby szybko wszystko poszło i wrócisz po mrozaki,a ciągną je do blastki czy zamrozili w sobotę? Bo chyba mi to umkło

hchypc0zgq8syrex.png
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    To widzę, że jesteś fajnie zorganizowana :) yyy...ja chyba muszę przepakować te torby bo mam wszystko popierdo.ne w dwóch :D
    Hehe, ja też :D

czar-nula lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia kij z enkortonem ja mam teraz 13 specyfików i już wczoraj było mi niedobrze po nich, wogole to ułożyłam cały plan tabele brania i odchaczam co wzięłam byłam taka zadowolona a już dziś wiem że jest źle ułożony, nie mogę brać o 6 tylu tabletek bo musiałabym wstać o 5 i zjeść śniadanie. Tu mam pytanie jak wy to układalyscie skoro jest w zaleceniu 3x1 to oznacza że musi być co 8 godzin czy mogę po prostu wziasc w trzech dawkach od momentu wstania do zaśnięcia ?

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trzy razy co 8 godzin to racjonalna jest tylko opcja 6,14,22

hchypc0zgq8syrex.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Jak trzy razy co 8 godzin to racjonalna jest tylko opcja 6,14,22
    Ja tam nie trzymałam się sztywno 8 godzin. Jak będzie 7 to też się świat nie zawali. Zjedz np. pół kromki i potem cukiereczka weź. Ja idąc do pracy jadłam właśnie gryza albo dwa chleba i wychodząc jeszcze cukierki łykałam żeby nie brać ich na pusty żołądek (chyba że coś było na pusty, np. Euthyrox na tarczycę).

srebrzysta lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Ptaszyna super to ogarnelas, oby szybko wszystko poszło i wrócisz po mrozaki,a ciągną je do blastki czy zamrozili w sobotę? Bo chyba mi to umkło
    Nie wiem nic..

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole dziś pierwszy dzień a ja już świruje bo rano bolała mnie trochę okresowo brzuch, jajniki i trochę nawet krzyż, a chyba nie powinien bo nic tam się jeszcze nie dzieje i już tłucze mi się po głowie myśl że mój organizm odrzuca a zarodka.... Jak to u was było?

hchypc0zgq8syrex.png
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Wogole dziś pierwszy dzień a ja już świruje bo rano bolała mnie trochę okresowo brzuch, jajniki i trochę nawet krzyż, a chyba nie powinien bo nic tam się jeszcze nie dzieje i już tłucze mi się po głowie myśl że mój organizm odrzuca a zarodka.... Jak to u was było?
    Nic się nie martw. Odrzucanie Zarodka nie daje o sobie znać w ten sposób. Ja bóle okresowe miałam w 3-4 dobie po transferze takie mocniejsze, ale to różnie bywa. Spożytkuj weekend na odpoczywanie :) Ściskam kciuki &&&&

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale 3-4 dni to mogło być zagnieżdżenie a u mnie nie bo miałam 3 dniowca, możliwe że luteina i duphaston tak pobudzają jajniki ahhh, a cycki też was tak bardzo bolały ? Moje tak nawalają że nie dam rady spać na brzuchu

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żebym narzekała ojjj nie nie, wszystko zniosę tylko tak pytam :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jest mrozony 1 zarodek (3 doba). Reszta jest trzymana do blastocysty. Co to oznacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No tak ale 3-4 dni to mogło być zagnieżdżenie a u mnie nie bo miałam 3 dniowca, możliwe że luteina i duphaston tak pobudzają jajniki ahhh, a cycki też was tak bardzo bolały ? Moje tak nawalają że nie dam rady spać na brzuchu
    Piersi po ovitrelle moga bolec. Mnie bola. Jajniki zreszta tez a przeciez nie mialam transferu.

• Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Każda z nas może inaczej reagować :) są dziewczyny które przy szczęśliwych transferach miały bóle małpowe już tak jak Ty następnego dnia. Także spokojnie. Ja miałam skoki temperatury w pierwszych dniach po transferze, na przemian mi było zimno i gorąco, nie pamiętam czy bolało mnie też podbrzusze zaraz następnego dnia. Ale to naprawdę może być różnie.

❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jak kolonizujecie rzeczy dziecka swoją florą bakteryjną? Wiem, że dobrze do szpitala wziąć skolonizowane pieluszki i ręcznik dla dziecka, ale jakoś mi to kolonizowanie nie idzie. Słyszałam o spaniu z pieluszkami dla dziecka. Macie jakieś inne sposoby?

❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz poczułam silny ból w podbrzuszu i myślałam, że to było zagnieżdżanie a może po prostu odrzucenie zarodka. Myślę, że nie ma co się dopatrywać objawów, bo można ześwirować. Jesteś tak naładowana progesteronem, że już samo to daje uczucie bycia "w odmiennym stanie". :)

Mam schizę trochę przed dzisiejszym mieszaniem Mensonirmu. :x :D Wczoraj siedzieliśmy w gronie rodzinnym. Przyjechały siostry mojej teściowej.. Jak teść usłyszał że od dzisiaj dwa razy się kuje to się za głowę złapał. Faceci są miętcy :D

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Mamusie, jak kolonizujecie rzeczy dziecka swoją florą bakteryjną? Wiem, że dobrze do szpitala wziąć skolonizowane pieluszki i ręcznik dla dziecka, ale jakoś mi to kolonizowanie nie idzie. Słyszałam o spaniu z pieluszkami dla dziecka. Macie jakieś inne sposoby?
    Ja w ogóle nie kolonizowałam. Tym bardziej że mam nic do tyskiego szpitala nie brać. Myślę że jak ubiorę dziecko to po prostu się poprzytulamy i tak przejdą te kolonie na dziecko.

Erl, h_anulka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobiety! A to frelcia ty normalnie wszystkim. Powiedziałaś ?

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Dzięki kobiety! A to frelcia ty normalnie wszystkim. Powiedziałaś ?

Wie moja rodzina- bliska rodzina i trzy koleżanki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:

Ja od 2 dpt miałam cały czas uczucie jakbym okres miała dostać i utrzymuje mi się to do dziś. Piersi zaczęły bolec później, 7 dpt jak aplikowałam lutinus to było trochę krwi na aplikatorze, ale to jednorazowe zajście i widocznie było to zagnieżdżanie, tylko ze ja miałam podana blastocyste.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajnik mnie boli. Bardzo..

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ