X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Jajnik mnie boli. Bardzo..
    Spróbuj wziąć nospę. Powinno pomóc. Boli to wszystko po punkcja go niestety. A leki nam nie ułatwiają sprawy. Jeszcze trochę i powinno wszystko zejść.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    W pon oddaje wymaz a we wtorek mam kolposkopie. Wymaz 160, ,kolposkopia 300zl plus ewentualne wycinki. :(
    Trzymajcie prosze kciuki aby byl falszywy alarm i zebysmy mogli w przyszlym cyklu zrobic transfer :/
    Ptaszynko kciuki zaciśnięte z całej siły. To na pewno tylko jakieś zapalenie i trzeba przeleczyć. Jesteś bardzo silna, a za miesiąc wrócisz po mrozaczka :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, dobrze ze ciagniemy te 3 do blastki czy zle?

• madwitka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde blaszka, dziewczyny ja rodziłam w de, jak wiecie, i tutaj przy 8 cm rozwarcia pani połozna przyniosła mi dwudaniowy obiad na poródówke, plus budyń na deser:) , lewatywa to wogóle jakas abstrakcja, dobrze ze się sama oczysciłam w nocy przed porodem bo nie wyobrazam sobie tego publicznie zrobic w trakcie porodu , a był obecny przy porodzie mąż:) mąz pytał połozne czy aby napewno moge jesc, bo jakby trzeba było zrobic CC to co wtedy, to połozna sie tylko zasmiała, powiedziała ze najmnieszy problem przy CC to jedzenie, i ze mamy sobie tym głowy nie zawracac ;0

Kate zazdroszcze opieki doktora, moja gin uznała ze ciaza z in vitro niczym nie rózni sie od tej naturalnej, i musiałam chodzic jak ten słoń aż sie samo zacznie, i dzieki Bogu ze sie zaczeło, bo miałam juz poczatek zatrucia ciązowego, zielone wody jak sie mała rodziła ( to był czwartek - a moja gin dopiero po niedzieli kazała sie wstawic na oddziale-jakby sie do tego czasu nie zaczeło)

Erl lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko nie wiem czy dobrze czy źle. Ja ciągłam swoje 4 do blastki i niestety nie udało się. Embriolog mam nadzieję że się co robi
    Będzie dobrze... myśl pozytywnie

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko majac 4 zarodki ja prosiłabym o podzielenie ich 2 z 3 doby i 2 pozostawic do blastki, ale nie miałaś na to wpływu, zdecydowano za Ciebie więć bądz dobrej myśli, a najwazniejsze ze chociaz jednego dzieciaczka masz już uchowanego:) a moze i reszta rozwinie sie do stadium blastocysty , a teraz najwazniejsze ze Zebys zadbała o zdrowie a reszta sama sie ułozy:)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała wtedy wybór to też bym podzieliła. Embriolog zdecydował za.mnie

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie ja też chciałam w piątek żeby część zamrozili w tej 3 dobie a ta pani embriolog uparcie że nie bo to nie ma sensu i że je zostawiają do blastocyst bo jest ich dużo, trochę byłam zdziwiona bo myślałam że nasze zdanie też się liczy

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiej klasy były te twoje ptaszku w 3 dobie?

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcale nie tak dużo bo 2 z 7 były trochę słabsze, jena podali to też 4 zostały tak jakby

hchypc0zgq8syrex.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Kurde blaszka, dziewczyny ja rodziłam w de, jak wiecie, i tutaj przy 8 cm rozwarcia pani połozna przyniosła mi dwudaniowy obiad na poródówke, plus budyń na deser:) , lewatywa to wogóle jakas abstrakcja, dobrze ze się sama oczysciłam w nocy przed porodem bo nie wyobrazam sobie tego publicznie zrobic w trakcie porodu , a był obecny przy porodzie mąż:) mąz pytał połozne czy aby napewno moge jesc, bo jakby trzeba było zrobic CC to co wtedy, to połozna sie tylko zasmiała, powiedziała ze najmnieszy problem przy CC to jedzenie, i ze mamy sobie tym głowy nie zawracac ;0

Kate zazdroszcze opieki doktora, moja gin uznała ze ciaza z in vitro niczym nie rózni sie od tej naturalnej, i musiałam chodzic jak ten słoń aż sie samo zacznie, i dzieki Bogu ze sie zaczeło, bo miałam juz poczatek zatrucia ciązowego, zielone wody jak sie mała rodziła ( to był czwartek - a moja gin dopiero po niedzieli kazała sie wstawic na oddziale-jakby sie do tego czasu nie zaczeło)
    Ale miałaś wypas na tej porodówce :D nie dosyć że obiad to jeszcze deser <3 ogólnie nawet po porodzie w Niemczech jest jednak lepsze jedzenie. U nas to dostaniesz takie paskudztwa że mleka to z tego nie zrobisz...
    Cieszę się że Doktorek tak dba o nie przenoszenie ciąży. Skoro rzeczywiście problemy zaczynają się po terminie to lepiej nawet poświęcić się z tą cesarką mimo braku problemów. U Ciebie to były już zielone wody, zatrucie ciążowe, może to być też problem z łożyskiem. Niby przy normalnej ciąży też jest taka możliwość komplikacji ale coś musi być na rzeczy skoro radzą rozwiązać wcześniej.

Erl, madwitka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko 1 w trzeciej dobie. Chyba 8A. Pozostale 3 sa ciagniete do blastki. Nikt sie mnie o nic nie pytal. Gdybym nie zadzwonila to pewnie nie doczekalabym sie telefonu. Zalamie sie jesli wydajac tyle tysiecy zostanie mi jeden sniezynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 17:14

• Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ale miałaś wypas na tej porodówce :D nie dosyć że obiad to jeszcze deser <3 ogólnie nawet po porodzie w Niemczech jest jednak lepsze jedzenie. U nas to dostaniesz takie paskudztwa że mleka to z tego nie zrobisz...
    Cieszę się że Doktorek tak dba o nie przenoszenie ciąży. Skoro rzeczywiście problemy zaczynają się po terminie to lepiej nawet poświęcić się z tą cesarką mimo braku problemów. U Ciebie to były już zielone wody, zatrucie ciążowe, może to być też problem z łożyskiem. Niby przy normalnej ciąży też jest taka możliwość komplikacji ale coś musi być na rzeczy skoro radzą rozwiązać wcześniej.
    To fakt z tym przenoszeniem, choć w Anglii też się nie rozwiązuje ciąży z ivf wcześniej. Mówiłam o tym z koleżanką która jest w 2 tygodnie młodszej ciąży i rodzi w Londynie, zapytała o to lekarza, powiedział że nie ma badań które dowodzą że ciąże z ivf przenoszone po terminie obarczone są większymi komplikacjami i że nie praktykują rozwiązywania takich ciąż wcześniej. Z tymże w Anglii ta opieka okołoporodowa w ogóle raczej jest uboga. Tylko 2 spotkania z lekarzem i 2 USG w trakcie całej ciąży, tak to tylko położna, nie sprawdza się szyjki, nie bada się gbs, tylko morfologia, mocz i krzywa cukrzycowa. U nas ta opieka ginekologiczna jest na wypasie, może ponad potrzeby nawet, ale z drugiej strony można czuć się dzięki temu bezpieczniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 17:16

KateHawke, NieJa, madwitka lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    To fakt z tym przenoszeniem, choć w Anglii też się nie rozwiązuje ciąży z ivf wcześniej. Mówiłam o tym z koleżanką która jest w 2 tygodnie młodszej ciąży i rodzi w Londynie, zapytała o to lekarza, powiedział że nie ma badań które dowodzą że ciąże z ivf przenoszone po terminie obarczone są większymi komplikacjami i że nie praktykują rozwiązywania takich ciąż wcześniej. Z tymże w Anglii ta opieka okołoporodowa w ogóle raczej jest uboga. Tylko 2 spotkania z lekarzem i 2 USG w trakcie całej ciąży, tak to tylko położna, nie sprawdza się szyjki, nie bada się gbs, tylko morfologia, mocz i krzywa cukrzycowa. U nas ta opieka ginekologiczna jest na wypasie, może ponad potrzeby nawet, ale z drugiej strony można czuć się dzięki temu bezpieczniej.
    Też myślę że jeśli chodzi o opiekę w ciąży tocu nas jest wypas. Opiekują się tobą od pozytywnej bety a nie od 12 tygodnia jak to bywa za granicą. Wcześniej nie uznają problemów z utrzymaniem za godne uwagi. Nie ma tam recepty na lutkę, uważają że jak zarodek nie wytrzyma to i tak by nie utrzymała się ciąża. A po wielu dziewczynach z forum widać że jednak jest szansa na utrzymanie i donoszenie przy pomocy leków.

Erl lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Też myślę że jeśli chodzi o opiekę w ciąży tocu nas jest wypas. Opiekują się tobą od pozytywnej bety a nie od 12 tygodnia jak to bywa za granicą. Wcześniej nie uznają problemów z utrzymaniem za godne uwagi. Nie ma tam recepty na lutkę, uważają że jak zarodek nie wytrzyma to i tak by nie utrzymała się ciąża. A po wielu dziewczynach z forum widać że jednak jest szansa na utrzymanie i donoszenie przy pomocy leków.
    Dokładnie. I też to podejście, że do 12 tygodnia nie pomaga się utrzymać ciąży mocno mnie dziwi, bo przecież może być krwiak, albo potrzeba wspomóc ciałko żółte, niewiele trzeba, żeby uratować ciążę.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No widzicie ja też chciałam w piątek żeby część zamrozili w tej 3 dobie a ta pani embriolog uparcie że nie bo to nie ma sensu i że je zostawiają do blastocyst bo jest ich dużo, trochę byłam zdziwiona bo myślałam że nasze zdanie też się liczy
    U mnie też embriolog chciała zostawić wszystkie 8 do blastocysty, ale po konsultacji z Panią Dr zostawiliśmy 1 w 3 dobie i jeden mi podali w 3 i myślę, że to była dobra decyzja, bo tamte nie przetrwały a historie dziewczyn na naszej grupie pokazują, że w 3 dobie czasami dzieją się brzuszkowe cuda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 18:29

srebrzysta lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz jestem już wsciekła na siebie że później pani dr nie zapytałam o to, ale byłam tego dnia jak zaczarowana

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    U mnie też embriolog chciała zostawić wszystkie 8 do blastocysty, ale po konsultacji z Panią Dr zostawiliśmy 1 w 3 dobie i jeden mi podali w 3 i myślę, że to była dobra decyzja, bo tamte nie przetrwały a historie dziewczyn na naszej grupie pokazują, że w 3 dobie czasami dzieją się brzuszkowe cuda
    Czyli masz jeszcze jednego mrozaka? A te pozostałe twoje były jakieś słabsze w tej 3 dobie przy podejmowaniu decyzji czy normalnie dobrej klasy a i tak nie przetrwały ?

hchypc0zgq8syrex.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Czyli masz jeszcze jednego mrozaka? A te pozostałe twoje były jakieś słabsze w tej 3 dobie przy podejmowaniu decyzji czy normalnie dobrej klasy a i tak nie przetrwały ?
    Tak, mam jedną moją małą nadzieję na ten miesiąc. .Były normalnej klasy. Nie martw się na zapas, będzie wszystko dobrze. Pani dr na pewni wie co robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 19:07

0901d7c722.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu tak bardzo im zależy ciągnąć je do blastki? A tak wogole to czemu nie można w czwartym dniu zamrozić i podać

hchypc0zgq8syrex.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ