Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Ptaszyna :D po kolei będziemy przejmować brzuszki :P

Ptaszyna, Bejzi lubią tę wiadomość

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często zdarza się że po rozmrożeniu zarodek się nie rozwija ?
    Kończą się jedne wątpliwości i zaczynają inne...

hchypc0zgq8syrex.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Dziewczyny jak często zdarza się że po rozmrożeniu zarodek się nie rozwija ?
    Kończą się jedne wątpliwości i zaczynają inne...
    Srebrzysta, Ty mnie nawet nie strasz, bo aż mi się słabo na samą myśl zrobiło. Chyba moja psychika ma focha, bo zaczęłam wczoraj zastrzyki z neoparinu i bolą jak cholera a przed tamtym transferem nawet oka nie skrzywiłam przy wbijaniu.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Srebrzysta, Ty mnie nawet nie strasz, bo aż mi się słabo na samą myśl zrobiło. Chyba moja psychika ma focha, bo zaczęłam wczoraj zastrzyki z neoparinu i bolą jak cholera a przed tamtym transferem nawet oka nie skrzywiłam przy wbijaniu.
    Ja robilam zastrzyki na pollezaco i praktycznie zaden mnie nie bolal. Neoparin zdazylam tylko jeden podac i byl supcio :p
    Za to gonal w zastrzyku tradycyjnym byl stretny i ciesze sie ze tez byl tylko 1.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja robilam zastrzyki na pollezaco i praktycznie zaden mnie nie bolal. Neoparin zdazylam tylko jeden podac i byl supcio :p
    Za to gonal w zastrzyku tradycyjnym byl stretny i ciesze sie ze tez byl tylko 1.
    Ale ja już tyle tych neoparinów wbiłam i nie bolało, a teraz to chyba mam jakiś spadek energii w tym cyklu. No nic, nie marudzę, zaciskam zęby i czekam grzecznie na transfer

0901d7c722.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kava86 wrote:
    Dziewczyny, czy nie będzie problemu ze zmianą lekarza prowadzącego w razie gdyby nie udała się pierwsza próba ifv? W sensie dość szybko dostać się do dr P. lub dr M.?Chcielibyśmy jednak druga próbę oddać w ręce innego lekarza z kliniki.
    Nie będzie problemu ze zmianą lekarza, ale jeśli chodzi o czas oczekiwania na wizytę, to zostaniesz wpisana normalnie do kolejki(przynajmniej ja tak miałam do dr Paligi, wtedy czas oczekiwania to było 3 miesiące). Na szczęście na wizytę już nie musiałam iść :) :)

Edit. Przejrzałam Twoje poprzednie posty i piszesz o panu dr J? Mnie właśnie takim podejściem do sprawy trochę zniechęcił do siebie. Zaproponował IVF jako sposób diagnozy problemu, z pominięciem immunologii i genetyki, aczkolwiek może miał rację, bo koniec końców w obu tych dziedzinach u mnie czysto, więc może IVF przyniosło by jakaś odpowiedź. To na pewno dobry specjalista, ale ważne żeby czuć że lekarz gra z nami w jednej druzynie, bo to też może mieć wpływ na sukces :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:16

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z emocji stluklam kieliszek do wina :(

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Jak ogarniasz zakup, jest już dostępny w pl?
    Ja wysylam recepte do czeskiej apteki

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do której?

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nam się uda to poproszę doktora o jakiś zamiennik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziewczyny już po. Leżę z kroplówka. Jest ok :) Mąż ze mną. Teraz L4. Wszystkie jajeczka pobrane, wszystkie pełne. Żadnego wadliwego ani pustego. Transfer albo w sobotę albo we wtorek.Dziękuje za kciuki :**

Frelcia trzymam mocno kciuki!!!!

Frelcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam heparynkę. Brrrr..... :P Teraz my działamy a świeżo upieczone Mamusie odpoczywają :)

Janka0909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne wiadomości! Tak miło się czyta, że nowe maleństwa przyszły na świat <3 ahhh u mnie tak jak u Bejzi narazie nic nie słychać.. 3 cykl po laparo, owu przyszły tydzień. Narazie wizytę odpuszczamy niech będzie co ma być.. Mimo smutnych chwil i myśli ciągle wierzę! Cieszę się że jest to forum i Wy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:24

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kava86 wrote:
    Dziewczyny, czy nie będzie problemu ze zmianą lekarza prowadzącego w razie gdyby nie udała się pierwsza próba ifv? W sensie dość szybko dostać się do dr P. lub dr M.?Chcielibyśmy jednak druga próbę oddać w ręce innego lekarza z kliniki.
    Problemu ze zmianą lekarza prowadzącego nie ma żadnego poza tym że pierwsza wizyta kosztuje standardowo jak pierwsza i swoje trzeba odstać w kolejce, chyba że uda się przyspieszyć wizytę pisząc osobiście do dr.P - kilku osobom się tak udało :-) Całą kartotekę na pierwszą wizytę dostaje nowy lekarz :-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Do której?
    Lekarna na Ostravske Cesky Tesin

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do neoparinu z każdym dniem boli/ szczypie coraz bardziej, z początku nie miałam śladu, później taka fioletowa otoczka a teraz to już mam krwiaki no bo krew już rozrzedzona chyba

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nasz trud i ból zostanie wynagrodzony :)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja wysylam recepte do czeskiej apteki
    Bella, napisz proszę jak to organizujesz? Trzeba tam zadzwonić, napisać, uprzedzić? Długo to trwa?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bella, napisz proszę jak to organizujesz? Trzeba tam zadzwonić, napisać, uprzedzić? Długo to trwa?
    Wysylam recepte (jest wazna 14dni), a oni odsylaja leki za pobraniem.
    Opak utro 32zl i kw 35zl.

Za pierwszym razem pisalam maila, odpisuja po polsku. A teraz po prostu wysylam.
    Zazwyczaj czekam ok 2tyg, bo o ile dobrze pamietam to kierownik apteki idzie na pocztę i nadaje paczke, nie maja tego w standardowej ofercie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnie pytanie o lutinusa. Czytam tą ulotkę i jest napisane, żeby wsadzić głęboko ... co znaczy głęboko :D ile tego aplikatora? (3/4?) PS pierwszą dawkę już dałam. Rzeczywiście łatwiej na siedząco. Dziękuję :*

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ