X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Ptaszyna :D po kolei będziemy przejmować brzuszki :P

Ptaszyna, Bejzi lubią tę wiadomość

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często zdarza się że po rozmrożeniu zarodek się nie rozwija ?
    Kończą się jedne wątpliwości i zaczynają inne...

hchypc0zgq8syrex.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Dziewczyny jak często zdarza się że po rozmrożeniu zarodek się nie rozwija ?
    Kończą się jedne wątpliwości i zaczynają inne...
    Srebrzysta, Ty mnie nawet nie strasz, bo aż mi się słabo na samą myśl zrobiło. Chyba moja psychika ma focha, bo zaczęłam wczoraj zastrzyki z neoparinu i bolą jak cholera a przed tamtym transferem nawet oka nie skrzywiłam przy wbijaniu.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Srebrzysta, Ty mnie nawet nie strasz, bo aż mi się słabo na samą myśl zrobiło. Chyba moja psychika ma focha, bo zaczęłam wczoraj zastrzyki z neoparinu i bolą jak cholera a przed tamtym transferem nawet oka nie skrzywiłam przy wbijaniu.
    Ja robilam zastrzyki na pollezaco i praktycznie zaden mnie nie bolal. Neoparin zdazylam tylko jeden podac i byl supcio :p
    Za to gonal w zastrzyku tradycyjnym byl stretny i ciesze sie ze tez byl tylko 1.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja robilam zastrzyki na pollezaco i praktycznie zaden mnie nie bolal. Neoparin zdazylam tylko jeden podac i byl supcio :p
    Za to gonal w zastrzyku tradycyjnym byl stretny i ciesze sie ze tez byl tylko 1.
    Ale ja już tyle tych neoparinów wbiłam i nie bolało, a teraz to chyba mam jakiś spadek energii w tym cyklu. No nic, nie marudzę, zaciskam zęby i czekam grzecznie na transfer

0901d7c722.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kava86 wrote:
    Dziewczyny, czy nie będzie problemu ze zmianą lekarza prowadzącego w razie gdyby nie udała się pierwsza próba ifv? W sensie dość szybko dostać się do dr P. lub dr M.?Chcielibyśmy jednak druga próbę oddać w ręce innego lekarza z kliniki.
    Nie będzie problemu ze zmianą lekarza, ale jeśli chodzi o czas oczekiwania na wizytę, to zostaniesz wpisana normalnie do kolejki(przynajmniej ja tak miałam do dr Paligi, wtedy czas oczekiwania to było 3 miesiące). Na szczęście na wizytę już nie musiałam iść :) :)

Edit. Przejrzałam Twoje poprzednie posty i piszesz o panu dr J? Mnie właśnie takim podejściem do sprawy trochę zniechęcił do siebie. Zaproponował IVF jako sposób diagnozy problemu, z pominięciem immunologii i genetyki, aczkolwiek może miał rację, bo koniec końców w obu tych dziedzinach u mnie czysto, więc może IVF przyniosło by jakaś odpowiedź. To na pewno dobry specjalista, ale ważne żeby czuć że lekarz gra z nami w jednej druzynie, bo to też może mieć wpływ na sukces :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:16

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z emocji stluklam kieliszek do wina :(

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Jak ogarniasz zakup, jest już dostępny w pl?
    Ja wysylam recepte do czeskiej apteki

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do której?

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nam się uda to poproszę doktora o jakiś zamiennik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziewczyny już po. Leżę z kroplówka. Jest ok :) Mąż ze mną. Teraz L4. Wszystkie jajeczka pobrane, wszystkie pełne. Żadnego wadliwego ani pustego. Transfer albo w sobotę albo we wtorek.Dziękuje za kciuki :**

Frelcia trzymam mocno kciuki!!!!

Frelcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam heparynkę. Brrrr..... :P Teraz my działamy a świeżo upieczone Mamusie odpoczywają :)

Janka0909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne wiadomości! Tak miło się czyta, że nowe maleństwa przyszły na świat <3 ahhh u mnie tak jak u Bejzi narazie nic nie słychać.. 3 cykl po laparo, owu przyszły tydzień. Narazie wizytę odpuszczamy niech będzie co ma być.. Mimo smutnych chwil i myśli ciągle wierzę! Cieszę się że jest to forum i Wy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:24

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kava86 wrote:
    Dziewczyny, czy nie będzie problemu ze zmianą lekarza prowadzącego w razie gdyby nie udała się pierwsza próba ifv? W sensie dość szybko dostać się do dr P. lub dr M.?Chcielibyśmy jednak druga próbę oddać w ręce innego lekarza z kliniki.
    Problemu ze zmianą lekarza prowadzącego nie ma żadnego poza tym że pierwsza wizyta kosztuje standardowo jak pierwsza i swoje trzeba odstać w kolejce, chyba że uda się przyspieszyć wizytę pisząc osobiście do dr.P - kilku osobom się tak udało :-) Całą kartotekę na pierwszą wizytę dostaje nowy lekarz :-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Do której?
    Lekarna na Ostravske Cesky Tesin

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do neoparinu z każdym dniem boli/ szczypie coraz bardziej, z początku nie miałam śladu, później taka fioletowa otoczka a teraz to już mam krwiaki no bo krew już rozrzedzona chyba

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nasz trud i ból zostanie wynagrodzony :)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja wysylam recepte do czeskiej apteki
    Bella, napisz proszę jak to organizujesz? Trzeba tam zadzwonić, napisać, uprzedzić? Długo to trwa?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bella, napisz proszę jak to organizujesz? Trzeba tam zadzwonić, napisać, uprzedzić? Długo to trwa?
    Wysylam recepte (jest wazna 14dni), a oni odsylaja leki za pobraniem.
    Opak utro 32zl i kw 35zl.

Za pierwszym razem pisalam maila, odpisuja po polsku. A teraz po prostu wysylam.
    Zazwyczaj czekam ok 2tyg, bo o ile dobrze pamietam to kierownik apteki idzie na pocztę i nadaje paczke, nie maja tego w standardowej ofercie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnie pytanie o lutinusa. Czytam tą ulotkę i jest napisane, żeby wsadzić głęboko ... co znaczy głęboko :D ile tego aplikatora? (3/4?) PS pierwszą dawkę już dałam. Rzeczywiście łatwiej na siedząco. Dziękuję :*

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ