Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Przez specjalna pompe (do zyly jest podlaczona normalnie
)
Ahhhhw sumie ja się tylko martwię czy w trakcie (jeśli bym dostała ) można iść siku, bo siusiam co 15 minut już...przepraszam za dosłowność
W ogóle śniło mi się, że prowadzę konferencje o niepłodności i jadę bo facetach, że się nie chcą badać :X.
PS kroplówka załatwionatractocile
UFFFF dziękuję BELLA za radę!
sAnsa_28, Bella93, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Frelcia, a od którego dc powinno się zaczynać antykoncepcję? Jeśli w środę okaże się, że jest dla mnie termin na przyszły tydzień, nie chciałabym teraz zawracać głowy pani dr, ale no w środę będę już w 5 dc.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Erl wrote:Kochana, fantastycznie! Się dzieje już! Mocno ściskany kciuki wspólnie z Karolkiem za równie fenomenalny sukces tej procedury, która właśnie startuje. Wierzę że ponownie się uda
Frelcia, jesteś o krok przed transferem, niech mój brzuszek dobrze Ci służy przez całe szczęśliwe 9 miesięcya potem przekaż dalej
Figu i Czar-nula, wreszcieno to dużo sił Dziewczyny na przetrwanie tych paru pierwszych nocy i niech z każdą kolejną będzie łatwiej
życzy matka karmiąca o 3 nad ranem, idzie się przyzwyczaić
Oczywiście trzymam kciuki za sprawne porody
pełne magii i szczęścia chwile przed Wami.
Jeśli będą to podajemy 2 3dniowe zarodkiz czego tez się cieszę, bo bałam sie że ze względu na cesarke nie zgodzi sie na 2
Karmisz piersią, to super. Mam nadzieję że jest to dla Ciebie przyjemne doświadczenie, dla mnie było po około 1,5 tygodnia od porodu. A jak tam Karolek, jestem strasznie ciekawa co u niegona zdjęcieu taki śliczny aniołek, naprawdę straszny słodziak
Jak znajdziesz chwilę to napisz co u Ciebie
reszta świeżych mam też o ile znajda chilę niech pisze!Erl lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Mi kroplowka nie pomogła przy pierwszym transferze. Ale wiadomo że to indywidualna kwestia. Przy drugim podejściu była i mnie nospa Max przez jakieś 2-3tygosnie 3 razy na dzień. Przez kilka dni delikatne leki uspokajające ziołowe bez recepty. I wzięłam też żel pomagający się zagniezdzic zarodkowi. Ale ja od samego początku podejrzewałam że u mnie problem jest z grubą otoczka zarodka i dopiero przy transferze śnieżynki gdzie z automatu nacinaja otoczkę to się udało. Nalegalam na nacięcie w trakcie świeżego pierwszego transferu ale embriolog stwierdził że nie ma potrzeby... A nie wiadomo może by się udało.... Ale to tylko moja intuicja tak mi podpowiada ale nadmienię że od rozpoczęcia procedury podania drugiego zarodka jest do dnia dzisiejszego nieomylna... Ja dziewczyny jak nic nie zadzieje się wcześniej zwalniam brzuszek ok 5.11. 2.11 mam się pojawiać w szpitalu. Jeszcze nie ma decyzji konkretnej czy cc czy sn Ale raczej cc bo walczę od pewnego czasu z cukrzycą i wysokim ciśnieniem. W dodatku mała nie jest taka mała i może mieć ok 4 kg. Pozdrawiam
Bejzi, NieJa, njut, karolcia35 lubią tę wiadomość
Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
naia wrote:Witajcie dziewczyny, zastanawiam się nad przejściem z obecnej kliniki do Angelius'a lub Invimed'u w Katowicach. Może któraś z Was ma porównanie co do wymienionych klinik? Do jakiego lekarza, w Angeliusie, najlepiej się udać? Długo czeka się na pierwszą wizytę?
Za to dobrego wrażenia na mnie nie zrobił Juraszek.naia lubi tę wiadomość
-
Heidi Di wrote:Frelcia, a od którego dc powinno się zaczynać antykoncepcję? Jeśli w środę okaże się, że jest dla mnie termin na przyszły tydzień, nie chciałabym teraz zawracać głowy pani dr, ale no w środę będę już w 5 dc.
Heidi Di lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeidi Di wrote:Frelcia, a od którego dc powinno się zaczynać antykoncepcję? Jeśli w środę okaże się, że jest dla mnie termin na przyszły tydzień, nie chciałabym teraz zawracać głowy pani dr, ale no w środę będę już w 5 dc.
Ja wtedy zaczęłam od 5 dc. To najpierw dowiedz się czy będzie szansa na termin
Erlściskam mocno !
soncia przy pierwszym transferze brałam nospę max.. na mnie to nie działało nigdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:44
Heidi Di, Erl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysoncia18 wrote:Mi kroplowka nie pomogła przy pierwszym transferze. Ale wiadomo że to indywidualna kwestia. Przy drugim podejściu była i mnie nospa Max przez jakieś 2-3tygosnie 3 razy na dzień. Przez kilka dni delikatne leki uspokajające ziołowe bez recepty. I wzięłam też żel pomagający się zagniezdzic zarodkowi. Ale ja od samego początku podejrzewałam że u mnie problem jest z grubą otoczka zarodka i dopiero przy transferze śnieżynki gdzie z automatu nacinaja otoczkę to się udało. Nalegalam na nacięcie w trakcie świeżego pierwszego transferu ale embriolog stwierdził że nie ma potrzeby... A nie wiadomo może by się udało.... Ale to tylko moja intuicja tak mi podpowiada ale nadmienię że od rozpoczęcia procedury podania drugiego zarodka jest do dnia dzisiejszego nieomylna... Ja dziewczyny jak nic nie zadzieje się wcześniej zwalniam brzuszek ok 5.11. 2.11 mam się pojawiać w szpitalu. Jeszcze nie ma decyzji konkretnej czy cc czy sn Ale raczej cc bo walczę od pewnego czasu z cukrzycą i wysokim ciśnieniem. W dodatku mała nie jest taka mała i może mieć ok 4 kg. Pozdrawiam
-
A propo mózgu jak kalafior to chyba z nagromadzenia tych spraw wszystkich ja się już tak zachowuje mimo iż w ciąży nie jestem
zamiast napisać Sonci że rezerwuje brzuszek to napisałam Yuuumyy
ubrałam ostatnio legginsy do pracy tyłem na przód hahaaa:)
sAnsa_28, Vaina, Bejzi lubią tę wiadomość
-
A mi po tym laparo to się jakoś cykle powydłużały. Zwykle mialam 26 dni a dzisiaj mam 28 i ani widu ani słychu @.
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
nick nieaktualny
-
Kurcze po tej wizycie wczorajszej jestem tak pobudzona jakby ktoś dał mi jakieś tabletki pobudzające, albo jak po 10 kawach, cała chodzę z emocji06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami