Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Heidi, ja też mam ten problem
Dzisiaj powinnam mieć konsultację anestezjologiczną a za tydzień laparo, niestety wszystko się poprzesuwało i w terminie laparo będę dzień przed @, albo będzie to pierwszy dzień nowego cyklu. Póki co mam czekać na telefon, jeśliby coś się zwolni na początku listopada i zadzwonić znów w dniu @. Ale coś czuję, że nie uda się w przyszłym cyklu jednak... A co wtedy z badaniami układu krzepnięcia itd.? Jeśli dobrze zrozumiałam to te badania są ważne dwa tygodnie przed zabiegiem, więc trzeba będzie powtórzyć? Ja ich jeszcze nie zrobiłam, bo już wiedziałam, że nie ma szans, żeby udało się w terminie. Póki co mam tylko grupę krwi zrobioną w dwóch labach.
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
m_d_f, skoro masz pewność, że nie uda Ci się z terminem, to dobrze, że będziesz mieć te badania później. Choć gdy ja pytałam "co by było gdyby", bo nie nastawiałam się, że mi się uda, pani tłumaczyła, że kilka dni nie robi im różnicy i że to umowne dwa tygodnie. A z grupą krwi wystarczy podwójne oznaczenie w Angeliusie, nie trzeba wtedy za to płacić. To wszystko się tak dynamicznie zmienia, że swoją drogą współczuję ustalania tych grafików i synchronizowania odpowiednich dni w cyklu tylu pacjentek...
Możesz mi zdradzić, kiedy informowałaś szpital, że nie zdążysz z terminem? U mnie za tydzień będzie 10 dc, może udałoby mi się wtedy wskoczyć...Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Kazali mi zadzwonić w październiku jak dostanę @, no to zadzwoniłam, że dostałam, byłam wtedy bodajże w 6 dc, a @ dostałam 4.10 i że na bank się nie uda w terminie zrobić. To był poniedziałek, a pani wyjechała mi, że w piątek bym mogła przyjechać (!!!), no ale jeszcze nie miałam tej krwi zrobionej, a ona powiedziała, że nawet gdybym u nich robiła się jednak nie wyrobimy (tak to zrozumiałam). No i stanęło na tym, że czekam na telefon, jak się nie doczekam, to zadzwonię jak znów dostanę miesiączkę. Co do badania krwi, to ja ogólnie się nie leczę w Angeliusie, ale moja lekarka, która przyjmuje w moim mieście, pracuje też w Angeliusie i ona ogarnęła mi laparo, teraz tylko próbuje ten cholerny termin zgrać, ech...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja też miałam możliwość przyspieszenia tego o miesiąc, ale trafiłabym do lekarza, który mnie nie prowadzi więc odpuściłam. Trzymam kciuki, żebyś się w końcu doczekała
Też wolałabym już cokolwiek wiedzieć.
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:soncia a ten transfer po kroplówce to był trzydniowca? bo wedle tego co napisała Bella kroplówka ma rację bytu przy blastce.Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
soncia18 wrote:tak trzydniowca. Ale nie słyszałam wcześniej nic o tym że tylko przy blastkach ma to sens. W sumie to mój lekarz mnie do tej kroplówki namówił.
-
nick nieaktualnyWierzę w przemyślenia doktor Belli
Wysprzątałam cały dom..wypucowałam wszystkie kąty..obiad zrobiony..pościel przebranatrzy prania zrobione i teraz tak siadłam i nie wiem co ze sobą zrobić.. Nad książką nie umiem usiedzieć. Chyba czas na jakiegoś netflixa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 14:40
-
Ze tak sie podepne pod rozmowe odnosnie atosibanu. Mialam przy 2 dniowych zarodkach, finał ciaza biochemiczna. Przy nastepnym podejsciu lekarz wprost powiedzial ze atosiban dziala max do 24h od podania. Zeby byl skuteczny trzeba by go bylo podawac co dwa dni mniej wiecej. Za to jest przekonany ze heparyna to klucz do sukcesu. Swoim pacjentkom po ciazach biochemicznych i poronieniach daje 1x 0.6 lub 2x 0.4 w zaleznosci od przypadku. Bardziej zaleca jesli juz relanium i mefacit po transferze. Oczywiscie nospa max 3x1 plus magnez 2x 200.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Ooo, 24h przy blastocystach to jeszcze bardziej optymistyczna wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Ooo, 24h przy blastocystach to jeszcze bardziej optymistyczna wiadomość
Przy blastkach jeszcze to ma sens zw wzgledu na czas zagniezdzenia ale przy mlodszych zarodkach to tak na dwoje babka wrozyla.
Ja osobiscie najdalej zaszlam na encortonie 10mg i clexanie 0.4 zadnych innych dodatkow ale ciaza poroniona. Zobaczymy co los przyniesie w przyszlosci.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Frelcia_ wrote:Hmmm ja będę miała tractocile. Nie wiem ile działa? Najwyżej potem będę brała i tą nospę i magnez.
A no spe i magnez bierz tak czy siak.
Encorton tez bierzesz? -
nick nieaktualny
-
Magnez bierz od razu
Frelcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Tak jest! Pani doktor