X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż potwierdził, że jest hasło do neta dostępne w rejestracji.

Frelcia_ lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    To mega sporo ci wyliczyli.... ja miałam identyczna receptę z estrofemem, to koszt na pewno nie przekroczył 80zl za 12szt
    To spora różnica.
    W jakiej aptece zamawiałaś?
    Moze i u mnie w miescie taką znajde:)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Bella brać MagneB6 zwykłe czy forte?
    To zwykle ma chyba lepiej przyswajalna forme i jest lekiem a nie suplementem.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Mam jeszcze jedną rozkminę przed jutrem.. brać rano lutinusa? bo mi te resztki tak partiami ekhm .. ?

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Magne B6 forte też jest lekiem i wg producenta posiada kofaktor który ułatwia transport magnezu do komórek oraz zwiększa jego wchłanialność.. A jak się to ma do rzeczywistości tego nikt nie wie ;-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, pytalam o ten klej i kroplowke. Klej nie zaszkodzi ale czy pomoze? No nie wiadomo.. Kroplowka jest do zastanowienia sie, pani doktor poleca. Kiedys zalecali ja do blastocyst ale sa jakies nowe badania ktore wykazuja ze kroplowka rowniez bardzo pomaga przy 3dniowcach. Wyniki nie sa tak dobre jak przy blastocystach ale sa na tyle dobre ze warto by sie nad nia zastanowic. Kosztuje 800-900zl, pani dr nie pamietala dokladnie.
    Klej mozemy sobie darowac generalnie

srebrzysta, KateHawke, sAnsa_28, Bella93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 10 dniu cyklu. Od dzis kluje sie neoparinem. Kolejna wizyta w piatek. Jesli wystapi owulacja to transfer bedzie w tym cyklu. Jesli nie bedzie owulki to czekamy na kolejny cykl i na sztucznym cyklu robimy transfer. Owulacja w tym cyklu musi byc naturalna tzn ze nie dostane niczego na pekniecie jajek.

srebrzysta, KateHawke, Vaina, sAnsa_28, Bella93, ania8306 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko, jakie mialyscie wartosci prg na cyklu sztucznym? Bo na naturalnym chyba zawsze jest wiekszy?
    Pytasz o który moment? W dniu transferu? Czy kilka dni po?
    Ja jak mam możliwość to sprawdzam w dniu transferu, lub dzień przed.... generalnie klinika nie powinna dopóścic do transferu jak jest poniżej 10ng....czytałam badania o wysokości prog w dniu transferu....dobrze gdyby był na poziomie 15-20ng. Nie zawsze to można sprawdzić, bo przy duphastonue to nie wiem co by wyszło ;)
    Jak znajdę linka to wam wrzucę.

njut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    To spora różnica.
    W jakiej aptece zamawiałaś?
    Moze i u mnie w miescie taką znajde:)
    W aptece nova w wawie.
    Jutro tam będę to ci napisze ile biora dokładnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna no to super !! :) u mnie zaś Doktor jako jedyny dodatek do transferu poleca klej: nie zaszkodzi a może pomóc. Więc... co lekarz to różne doświadczenia :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Alrauna kiedy AZ w listopadzie?
    Moze sie spotkamy w Klinice i w koncu pozytywnie zakonczymy rok;)

4 lata staran, zastrzyków, sprawdzania zawartości gaci :-P wertowania neta wzdłuż o wszerz a człowiek jaki głupi był na poczatku taki dalej jest :-D
    Analizuje juz wszyatkie przypadki i ewentualnosci i zadnego schematu czy zasad nie ma. Wszystko to rosyjska ruletka a czlowiek sie mota od euforii i nadzieji juz prawie kupujac wozek :-D az po stan depresyjny kiedy by wszystkich dookola rozszarpal i nie wychodzac lozka zapychal swoje smutki duuuza ilosci magnezu w postaci czekolady albo zamiennikiem w postaci dawno rzuconych fajek :-P

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Pytasz o który moment? W dniu transferu? Czy kilka dni po?
    Ja jak mam możliwość to sprawdzam w dniu transferu, lub dzień przed.... generalnie klinika nie powinna dopóścic do transferu jak jest poniżej 10ng....czytałam badania o wysokości prog w dniu transferu....dobrze gdyby był na poziomie 15-20ng. Nie zawsze to można sprawdzić, bo przy duphastonue to nie wiem co by wyszło ;)
    Jak znajdę linka to wam wrzucę.

o.O bylam w 6 klinikach i w zadnej zaden lekarz o czyms takim nie wspomnial ani nie mialam badanego prg przed transferem tylko w 1 badz 2 dc.
    W lipcu mialam 3x1 duphaston, 3x2 lutinus o 1x1 prolutex prg ponad 30 i ledwo cb. Rok temu 5dpt blastek prg 8 i ciaza byla ale zle sie rozwijala. Teraz sie zastanawiam co do przyszlosci czy sie szprycowac prg ile wlezie czy zostawic niech sie dzieje co chce...pomalu schizy mi sie zaczynaja wlaczac :-D

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, więc trzymamy &&&&&

Ptaszyna lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    o.O bylam w 6 klinikach i w zadnej zaden lekarz o czyms takim nie wspomnial ani nie mialam badanego prg przed transferem tylko w 1 badz 2 dc.
    W lipcu mialam 3x1 duphaston, 3x2 lutinus o 1x1 prolutex prg ponad 30 i ledwo cb. Rok temu 5dpt blastek prg 8 i ciaza byla ale zle sie rozwijala. Teraz sie zastanawiam co do przyszlosci czy sie szprycowac prg ile wlezie czy zostawic niech sie dzieje co chce...pomalu schizy mi sie zaczynaja wlaczac :-D
    To o czym pisze to standardy, ale nie w PL. W sumie dziwne, że nikt tu nie sprawdza. Abstrahując od tego:
    To ze ciąża się złe rozwijała to raczej nie przez prog. Wartość 30 to spoko wynik. Ale przy problemach immuno można by rzecz, że mógłby być wyższy.... i nie ma czegoś takiego jak za wysoki prog (zaznaczam po transferze, nie w dniu FET)
    Dupek ci nie wyszedł w tym wyniku, wiec na pewno było więcej. Moim zdaniem dawka taka słuszna.

Zawsze możesz sprawdzić kilka dni po transferze, i coś wtedy dorzucić....

A tu obiecany link:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4595397/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:34

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Jestem w 10 dniu cyklu. Od dzis kluje sie neoparinem. Kolejna wizyta w piatek. Jesli wystapi owulacja to transfer bedzie w tym cyklu. Jesli nie bedzie owulki to czekamy na kolejny cykl i na sztucznym cyklu robimy transfer. Owulacja w tym cyklu musi byc naturalna tzn ze nie dostane niczego na pekniecie jajek.
    Możesz dostać :) zależy jakiej wielkości będzie pęcherzyk i czy dr będzie chcieć go pogonić.
    Mocne ✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Mam jeszcze jedną rozkminę przed jutrem.. brać rano lutinusa? bo mi te resztki tak partiami ekhm .. ?
    Jeżeli transfer nie o 8, to spokojnie weź. Lekarz sobie wygrzebie co będzie zalegać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha ok :D jak tak czytam ile tego proga dostajecie to się zastanawiam czy ten lutinus 3x1 to nie mało.

Transfer o 13 :)

• monik123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobre wieści Ptaszynko :) oby owulacja się pojawiła

Frelcia kciuki zaciśnięte za jutrzejszy transfer! Zabieraj dzidziusia na pokład i niech się maluszek zadomowi na dobre :)

Ptaszyna, Frelcia_, srebrzysta lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Możesz dostać :) zależy jakiej wielkości będzie pęcherzyk i czy dr będzie chcieć go pogonić.
    Mocne ✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️✊️
    Pani dr powiedziala, ze nie robi mieszanych cykl- albo calkiem naturalny albo sztucxny ;)

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ