Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Yummy ogromne gratulacje! Śliczny chłopak
Dużo zdrowia i sił
Quczi ale fajne dziewczynyAle nie są identyczne hihi
Bu nie bardzo rozumiem - pozostałe wyniki w miarę ok, tylko komórki NK takie wysokie? Coś dziwnie... Ja miałam NK 18%, też niby za wysoko, ale żadnych wlewów nie brałam (jedynie encorton) i się udało. Pytasz czy jest szansa na naturalsa? Zawsze jest. Ale na moim przykładzie po zbadaaniu immunologii, genetyki wszystko w miarę ok (poza wyjątkami które nie skreślają naturalsa) a się przez 7 lat nie udało... Myślę że u mnie do sukcesu trochę przyczyniło się zbicie homocyateiny - badałaś?Yummymummy, Quczi lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziękujemy za wszystkie gratulacje
Jasiek jest cudownymiał być malutki, a urodziło się trochę chłopa
Przy cc , Pani neonatolog stwierdziła, ze mi go nie odda, tak śliczne i wzorcowe dziecko
Po sobotniej , planowej wizycie u mojego dr, okazało się na usg, ze Jasiowi tetno skacze, tachykardia 180. Na cito szpital, obserwacja , szybko antybiotyki, bo nie zdążyły wrócić wyniki wymazow i bali się, ze gdyby coś wyszło, to żeby Janek nie zaraził się przy cc. Dali a konto. Rano w niedziele decyzja o cc, bo cała noc tetno szalało 130-170. Miałam to szczęście, ze moj dr prowadzący o 8.00 przyszedł na dyżur i osobiście zrobił mi cc! Dr Drzewiecki, to złoty facet, empatyczny i wyrozumiały! A dwa działa w porę! Dziekuje doktorze! Samo cc super, rano dnia następnego już śmigalam,myłam się sama, dbają na Ligocie o przeciwbólowe non stop , szybka pionizację i może dlatego szybko człowiek zapomina o wszystkim! Polecam Wam opiekę tutaj, dużo empatii wśród położnych i na noworodkach! Jestem baaaardzo miłe zaskoczona!
Raz jeszcze dziekuje za ciepłe myśli i kciuki!
Całujemy każda ciotunie!Bejzi, sAnsa_28, KateHawke lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Witajcie! Czy któraś z Was podchodziła do iui u dr Paligi, ale stosunkowo niedawno? Jestem po iui na NFZ w Krakowie i nie jestem zadowolona, chciałam się dowiedzieć jak wyglądają w Angeliusie ceny i jakie badania są potrzebne dla mnie i męża. Rozumiem ze iui ma swoją cenę, badania swoją i do tego dochodzą koszty wizyt - czy to już w cenie tych 700zl za inseminację?25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Bu wrote:Njut mam jeszcze pytanie do Ciebie: ile kosztuje badanie alloMLR, o czym mówi wynik, ile się czeka i jak trzeba się przygotować (na czczo czy po śniadaniu jak do KIR)? Z góry dziękuje za wszystkie Wasze odpowiedzi!
Badania robią od wtorku do czwartku.
Zadzwoń i zapytaj o szczegóły 126582011 wewn 1406.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Yummy wielkie gratulacje !!
Martinka, kciuki za kropka
Ptaszynko ja bym się z Tobą zamieniła ale nasze wizyty dzieli 20 minut a my na tą 15;40 to tak ledwo ledwo zdążymyYummymummy lubi tę wiadomość
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
nick nieaktualnysAnsa_28 wrote:Yummy wielkie gratulacje !!
Martinka, kciuki za kropka
Ptaszynko ja bym się z Tobą zamieniła ale nasze wizyty dzieli 20 minut a my na tą 15;40 to tak ledwo ledwo zdążymy
Maz wykorzystal cale wolne na warsztaty adopcyjne i na stymulacje do PICSI. Bedziemy cos kombinowac zeby to ogarnac;)sAnsa_28 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Od dawna do was zaglądam, ale nie miałam odwagi na dołączenie do was, ale pora chyba to zmienić. Tak samo jak wy leczę się w klinice u doktora M. od 1,5 roku. Jestem po laparoskopii, histeroskopii i dwóch nieudanych transferach. Ostatni był w tym miesiącu. Miałam nadzieję podjeść do kolejnego w grudniu (czekają na nas jeszcze 3 śnieżynki), ale coś ostatnio się podziało i umówić się na wizytę graniczy z cudem..... Trzymam za was wszystkie mocno kciuki i gratuluję mamusiom. Mam nadzieję, że wkrótce wszystkie zobaczymy pozytywne testy ciążowe.
minia61, m_d_f, KateHawke, njut, Ptaszyna, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
starania od 05/2014
mąż OK
laparoskopia i histeroskopia OK
PCOS
pozostałe wyniki też OK
dwa transfery -
Co mówiecie w pracy podczas starań?
U mnie w pracy jest bardzo koleżeńska atmosfera i mówimy sobie co gdzie i dlaczego kogoś nie ma, nie pamiętam co poprzednio sciemniałam jak miałam procedurę. U mnie w pracy szef wie o staraniach, koleżanka dość dużo wiem, ale nie ma pojęcia o IVF i szczególnie z nią mam problem. Nie chcę mówić co mam, a nie lubię kłamać bo póxniej można się zgubić w kłamstwie, chyba powiem że mam histeroskopię i nie wiem jak się po niej będe czuła - to na czas punkcji i być może transferu, powiem że to trzeba w konkretnym dniu cyklu i dlatego tak znienacka, ona nie ma pojęcia o żadnych tych pojęciach więc wszystko jej mogę wcisnąć, ale ciekawa jestem co wy mówicie w pracy jak z nienacka czasem z dnia na dzień nie możecie przyjść06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Quczi aaale Słodziaki!!!
karmieniem się nie przejmuj, to na prawdę byłoby mega wyzwanie karmić bliźniaki. A MM dobre jak każde inne. Wybuziaczkuj od e-cioci te śliczne kruszynki :* :* :*
Lili87 chyba ostatnio nikt nie podchodził. Dawno nie było nikogo na wątku kto miałby IUI. Ostatnia była Figulina ale ona już tuli swoje Maleństwo. Może być wątku o IUI będzie ktoś z Angeliusa, kojarzę że tam prędzej się udzielają.
Niebiesk@ witamytrzymam kciuki za szybkie umówienie się na wizytę i udany transfer Śnieżynki
Yummymummy, Quczi lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:Co mówiecie w pracy podczas starań?
U mnie w pracy jest bardzo koleżeńska atmosfera i mówimy sobie co gdzie i dlaczego kogoś nie ma, nie pamiętam co poprzednio sciemniałam jak miałam procedurę. U mnie w pracy szef wie o staraniach, koleżanka dość dużo wiem, ale nie ma pojęcia o IVF i szczególnie z nią mam problem. Nie chcę mówić co mam, a nie lubię kłamać bo póxniej można się zgubić w kłamstwie, chyba powiem że mam histeroskopię i nie wiem jak się po niej będe czuła - to na czas punkcji i być może transferu, powiem że to trzeba w konkretnym dniu cyklu i dlatego tak znienacka, ona nie ma pojęcia o żadnych tych pojęciach więc wszystko jej mogę wcisnąć, ale ciekawa jestem co wy mówicie w pracy jak z nienacka czasem z dnia na dzień nie możecie przyjść
Powiedział dobrze. Zawsze też się boję xo tu powiedzieć. W pracy koleżanki wiedzą , że się staram ale o procedurze nie mówię. Nie wiem jaka byłaby reakcja szefa.Minia61 -
minia61 wrote:Ja ostatnio poprostu powiedziałam, że mnie nie bedzie, że będę mieć l4. Na szczeście kierownik nawet nie pytał
Powiedział dobrze. Zawsze też się boję xo tu powiedzieć. W pracy koleżanki wiedzą , że się staram ale o procedurze nie mówię. Nie wiem jaka byłaby reakcja szefa.
A szef to mi na pewno kibicuje na maksa, bo jemu głównie chodzi o to żebym szybko z macierzyńskiego wróciła, więc jak szybciej się tam znajdę to szybciej wrócę06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Njut powodzenia na jutrzejszym transferze, trzymam za Ciebie kciuki
njut, Yummymummy, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Njutku, brzucho ready i czeka na Twojego kropka
trzymamy kciuki z Jasieńkiem , niech moc będzie z Tobą
monik123, h_anulka, niezapominajka2017, njut, KateHawke lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Frelcia one sa inne ale rodzina się myli jak są w czapeczkach hihi Kate na początku się przejmowalam walczyłam ale odpuscilam bo zrobiłam się nerwowa z tego powodu. Jutro mam wizytę po cc u Dr Serafina. Pielęgniarka środowiskowa zakochana w dziewczynach ale też mnie naciskała na kp mintroche spowodowała u mnie doła:/ w czwartek szczepienia i badanie Bioderka. Caly czas coś. Trzymam za wszystkich kciuki i niech ciążę się posypią w końcu bo coś słabo ostatnio
Vaina lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów