X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:35

Minia61
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut <3

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Proverę?

Wiecie ile kosztuje biopsja endometrium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:39

njut lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?
    O widzę, że nie tylko ja mam taka rozkminę :P
    Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
    Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
    Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
    A ku czemu ty się skłaniasz minia?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    O widzę, że nie tylko ja mam taka rozkminę :P
    Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
    Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
    Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
    A ku czemu ty się skłaniasz minia?
    O matko no bardzo się martwię. Na pewno chcę w 3 dobie a może 1 do 5 trzymać. Ja juz po punkcji. Zapłodniono 6 komórek, ciekawe jak się mają do dziś.Jutro mamy zdecydować z Panią doktor o mrożeniu. Mam też dylemat czy przed szczepieniami robić transfer i narażać zarodek. Cały czas jakieś zmartwienia:(

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.
    Dziękuję Kochana za info.A powiedz proszę jak to formalnie wyglada. Czy w 3 dobie byłas w klinice i powiedzieli Ci ile jest zarodkow w danej chwili i wtedy decydujesz Ty co z nimi robić czy embriolog?

Minia61
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    O matko no bardzo się martwię. Na pewno chcę w 3 dobie a może 1 do 5 trzymać. Ja juz po punkcji. Zapłodniono 6 komórek, ciekawe jak się mają do dziś.Jutro mamy zdecydować z Panią doktor o mrożeniu. Mam też dylemat czy przed szczepieniami robić transfer i narażać zarodek. Cały czas jakieś zmartwienia:(
    6 to super wynik. U mnei ostatnio zapładniano 6 i udało się z 5 :) Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
    Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie :(

Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzja :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A jak z decyzją? Ile hodowaliście do 5? Bo rozumiem że ten 1 3 dnioweic na wszelki wypadek zostawiony, tak?

• minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    6 to super wynik. U mnei ostatnio zapładniano 6 i udało się z 5 :) Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
    Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie :(

Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzja :)
    Kurczę no wlaśnie tego się bardzo boję, że po 3 dobie padną bo mąż też ma słabe wyniki. Osiwieję, jeśli wcześniej nie wyłysieję

Minia61
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia, nie stresuj się!
    Może, część teraz zamróź, a część hoduj dalej, chyba bym się bała wszystkie do 5 hodować, ale emriolog też Ci może podpowie coś, ja bym się sugerowała jego podpowiedzią ale nie w 100% polegała na niej.

Pamiętaj, decyzja jest trudna i jakąkolwiek podejmiecie to jest ta właściwa, nie gdybaj juz potem więcje co by było gdyby!

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut, trzymam kciuki :)

njut lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac co i jak po jutrzejszej wizycie. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ale trudne te decyzje nasze.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziękuję Kochana za info.A powiedz proszę jak to formalnie wyglada. Czy w 3 dobie byłas w klinice i powiedzieli Ci ile jest zarodkow w danej chwili i wtedy decydujesz Ty co z nimi robić czy embriolog?
    U mnie decydowali embriolodzy i lekarz...
    W trzecim dniu zadzwonilam i powiedzieli ile przezylo i ze zostawiaja jeden trzydniowiec a pozostale ciagniemy do blastki. Po kolejnych chyba 2 dniach dostalam tel z informacja ze mrozimy dwie blastki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    A jak z decyzją? Ile hodowaliście do 5? Bo rozumiem że ten 1 3 dnioweic na wszelki wypadek zostawiony, tak?
    Mialam miec swiezy transfer 3dniowca ale cytologia zle mi wyszla i transfer sie nie odbyl.. zaraz Wam dokladnie napisze tylko segregator sobie przytargam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, troche pomieszalam. Teraz Wam dokladnie napisze:
    Pobrano 11 komorek. Z tego:
    1 doba: 2x2PN, 1xapoptoza, 4xniezaplodniony oocyt
    3 doba: 3x6 blastomerowy B, 1x8 blastomerowy A
    5 doba: 2x blastocysta 4, 1x wieloblastomerowy B
    6 doba: 1x wieloblastomerowy B

Czyli w trzeciej dobie zamrozili mi ten 1x 8 blastomerowy A a w 5 dobie zamrozono 2 x blastocyste 4B,B

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zla morfologia i hba czyli w pelni czynnik meski. Robilismy PICSI. Dlugi protokol ale bez tabletek anty.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    U mnie embriolodzy sugerowali trzymać wszystkie do 5 doby. 9 się zapłodniło, 1 podany w 3 dobie i jeden zamrożony w 3. Reszta niestety nie przetrwała. Nie musisz w ten sam dzień nic podpisywać tylko uzgodnij sobie to wcześniej z embriologiem lub dr.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po 3 dobie mielismy 3 blastki ale jedna okazala sie wieloblastomerowa i zostaly 2 do mrozenia.
    I tak jak pisalam wyzej- ja o niczym nie decydowalam. Zrobili to embriolodzy z lekarzem.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, dzięki za informacje :)
    U mnie ostatio tez zdałam się na embriologów i tylko tam u góry wiedzą czy dobrze zrobiliśmy czy nie, sądzę, że wynik byłby ten sam przy mrożenieu przy 3 dobie, ale nigdy się tego nie dowiemy :) A i decyzję telefonicznie podjełam i tak było, więc chyba nei jest to problem, oni z pewnością to nagrywają jakby ktoś sie o cos później rzucał.
    Ptaszyna, przypomnij mi ty masz mieć wstępnie transfer w pon, czy coś mi sie pomyliło?

Ja dziś wizyta i pewnie już więcej będę wiedziała kiedy punkcja czy sb czy pon :)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut ❤

njut lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ