Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:35
Minia61 -
njut
Dziewczyny, czy któraś z Was brała Proverę?
Wiecie ile kosztuje biopsja endometrium?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:39
njut lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
minia61 wrote:Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?
Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
A ku czemu ty się skłaniasz minia?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina wrote:O widzę, że nie tylko ja mam taka rozkminę
Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
A ku czemu ty się skłaniasz minia?Minia61 -
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.Minia61
-
minia61 wrote:O matko no bardzo się martwię. Na pewno chcę w 3 dobie a może 1 do 5 trzymać. Ja juz po punkcji. Zapłodniono 6 komórek, ciekawe jak się mają do dziś.Jutro mamy zdecydować z Panią doktor o mrożeniu. Mam też dylemat czy przed szczepieniami robić transfer i narażać zarodek. Cały czas jakieś zmartwienia:(
Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie
Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzja06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Ptaszyna wrote:U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina wrote:6 to super wynik. U mnei ostatnio zapładniano 6 i udało się z 5
Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie
Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzjaMinia61 -
Minia, nie stresuj się!
Może, część teraz zamróź, a część hoduj dalej, chyba bym się bała wszystkie do 5 hodować, ale emriolog też Ci może podpowie coś, ja bym się sugerowała jego podpowiedzią ale nie w 100% polegała na niej.
Pamiętaj, decyzja jest trudna i jakąkolwiek podejmiecie to jest ta właściwa, nie gdybaj juz potem więcje co by było gdyby!06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Njut, trzymam kciuki
njut lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyminia61 wrote:Dziękuję Kochana za info.A powiedz proszę jak to formalnie wyglada. Czy w 3 dobie byłas w klinice i powiedzieli Ci ile jest zarodkow w danej chwili i wtedy decydujesz Ty co z nimi robić czy embriolog?
W trzecim dniu zadzwonilam i powiedzieli ile przezylo i ze zostawiaja jeden trzydniowiec a pozostale ciagniemy do blastki. Po kolejnych chyba 2 dniach dostalam tel z informacja ze mrozimy dwie blastki -
nick nieaktualnyVaina wrote:A jak z decyzją? Ile hodowaliście do 5? Bo rozumiem że ten 1 3 dnioweic na wszelki wypadek zostawiony, tak?
-
nick nieaktualnyDobra, troche pomieszalam. Teraz Wam dokladnie napisze:
Pobrano 11 komorek. Z tego:
1 doba: 2x2PN, 1xapoptoza, 4xniezaplodniony oocyt
3 doba: 3x6 blastomerowy B, 1x8 blastomerowy A
5 doba: 2x blastocysta 4, 1x wieloblastomerowy B
6 doba: 1x wieloblastomerowy B
Czyli w trzeciej dobie zamrozili mi ten 1x 8 blastomerowy A a w 5 dobie zamrozono 2 x blastocyste 4B,B
-
nick nieaktualny
-
minia61 wrote:Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna, dzięki za informacje
U mnie ostatio tez zdałam się na embriologów i tylko tam u góry wiedzą czy dobrze zrobiliśmy czy nie, sądzę, że wynik byłby ten sam przy mrożenieu przy 3 dobie, ale nigdy się tego nie dowiemyA i decyzję telefonicznie podjełam i tak było, więc chyba nei jest to problem, oni z pewnością to nagrywają jakby ktoś sie o cos później rzucał.
Ptaszyna, przypomnij mi ty masz mieć wstępnie transfer w pon, czy coś mi sie pomyliło?
Ja dziś wizyta i pewnie już więcej będę wiedziała kiedy punkcja czy sb czy pon06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami