X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:35

Minia61
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut <3

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Proverę?

Wiecie ile kosztuje biopsja endometrium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:39

njut lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny , w której dobie miałyście mrożone zarodki w Angeliusie? Ja boję się czekać do 5 doby z wszystkimi bo czytałam, że wtedy często padają. Czy miałyście część w 3 i część w 5 dobie?
    O widzę, że nie tylko ja mam taka rozkminę :P
    Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
    Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
    Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
    A ku czemu ty się skłaniasz minia?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    O widzę, że nie tylko ja mam taka rozkminę :P
    Całuy czas się zastanawiam, jeśli nie będzie transferu to chyba zdecyduję się na 3 dobę, oczywiście to jeszcze wszystko zalezy od tego ile uda się zapłodnić.
    Jak bedzie transfer, a ma być w 3 dobie, to wtedy zdecydowałam się że w dniu transferu podejmuje decyzję.
    Bo z jednej strony słyszałam, że jednak zarodki mają się ciut lepiej w macicy niż na szkiełku, więc boje się eksperymentować na nich i sprawdzać czy dotrwają do 5 doby, a tak sugerował lekarz, 2 w 3 dobie a reszta do 5 i zobaczymy jak one, dla mnie wiem, że to cenna wiedza wiedzieć kiedy nas opuszczają, ale to trochę eksperyment jest, a z drugiej strony a jak wszystkiech 6 by się udało. Mąż jest stanowczo przeciw oddaniu do adopcji, tzn akceptuje to ze i tak to nastapi, ale jakoś cięzko będzie wyrzec się ich, a ja nie wiem po ile byłabym w stanie wrócić, wiem że to jest założenie hiper optymistyczne, ale rozważam po prostu wszystko...
    A ku czemu ty się skłaniasz minia?
    O matko no bardzo się martwię. Na pewno chcę w 3 dobie a może 1 do 5 trzymać. Ja juz po punkcji. Zapłodniono 6 komórek, ciekawe jak się mają do dziś.Jutro mamy zdecydować z Panią doktor o mrożeniu. Mam też dylemat czy przed szczepieniami robić transfer i narażać zarodek. Cały czas jakieś zmartwienia:(

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U mnie sie zaplodnilo bodajze 9 komorek. Koncowo zostalam z 3. Jeden zarodek ma 3 dni, 2 zarodki 5-dniowce.
    Dziękuję Kochana za info.A powiedz proszę jak to formalnie wyglada. Czy w 3 dobie byłas w klinice i powiedzieli Ci ile jest zarodkow w danej chwili i wtedy decydujesz Ty co z nimi robić czy embriolog?

Minia61
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    O matko no bardzo się martwię. Na pewno chcę w 3 dobie a może 1 do 5 trzymać. Ja juz po punkcji. Zapłodniono 6 komórek, ciekawe jak się mają do dziś.Jutro mamy zdecydować z Panią doktor o mrożeniu. Mam też dylemat czy przed szczepieniami robić transfer i narażać zarodek. Cały czas jakieś zmartwienia:(
    6 to super wynik. U mnei ostatnio zapładniano 6 i udało się z 5 :) Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
    Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie :(

Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzja :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A jak z decyzją? Ile hodowaliście do 5? Bo rozumiem że ten 1 3 dnioweic na wszelki wypadek zostawiony, tak?

• minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    6 to super wynik. U mnei ostatnio zapładniano 6 i udało się z 5 :) Wszystkie do 5 doby hodowaliśmy i zostały 2.
    Ale coś mi chodzi po głowie, że po 3 dobie czynnik męski staje się decydujący, a u nas z tym problem, więc jest duża szansa na pożegnanie po 3 dobie :(

Niestety nie podpowiem co masz zrobić, bo to zbyt trudna decyzja. W kazdym razie daj znac co u maluchów słychać i jaka decyzja :)
    Kurczę no wlaśnie tego się bardzo boję, że po 3 dobie padną bo mąż też ma słabe wyniki. Osiwieję, jeśli wcześniej nie wyłysieję

Minia61
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia, nie stresuj się!
    Może, część teraz zamróź, a część hoduj dalej, chyba bym się bała wszystkie do 5 hodować, ale emriolog też Ci może podpowie coś, ja bym się sugerowała jego podpowiedzią ale nie w 100% polegała na niej.

Pamiętaj, decyzja jest trudna i jakąkolwiek podejmiecie to jest ta właściwa, nie gdybaj juz potem więcje co by było gdyby!

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut, trzymam kciuki :)

njut lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac co i jak po jutrzejszej wizycie. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ale trudne te decyzje nasze.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziękuję Kochana za info.A powiedz proszę jak to formalnie wyglada. Czy w 3 dobie byłas w klinice i powiedzieli Ci ile jest zarodkow w danej chwili i wtedy decydujesz Ty co z nimi robić czy embriolog?
    U mnie decydowali embriolodzy i lekarz...
    W trzecim dniu zadzwonilam i powiedzieli ile przezylo i ze zostawiaja jeden trzydniowiec a pozostale ciagniemy do blastki. Po kolejnych chyba 2 dniach dostalam tel z informacja ze mrozimy dwie blastki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    A jak z decyzją? Ile hodowaliście do 5? Bo rozumiem że ten 1 3 dnioweic na wszelki wypadek zostawiony, tak?
    Mialam miec swiezy transfer 3dniowca ale cytologia zle mi wyszla i transfer sie nie odbyl.. zaraz Wam dokladnie napisze tylko segregator sobie przytargam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, troche pomieszalam. Teraz Wam dokladnie napisze:
    Pobrano 11 komorek. Z tego:
    1 doba: 2x2PN, 1xapoptoza, 4xniezaplodniony oocyt
    3 doba: 3x6 blastomerowy B, 1x8 blastomerowy A
    5 doba: 2x blastocysta 4, 1x wieloblastomerowy B
    6 doba: 1x wieloblastomerowy B

Czyli w trzeciej dobie zamrozili mi ten 1x 8 blastomerowy A a w 5 dobie zamrozono 2 x blastocyste 4B,B

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zla morfologia i hba czyli w pelni czynnik meski. Robilismy PICSI. Dlugi protokol ale bez tabletek anty.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    U mnie embriolodzy sugerowali trzymać wszystkie do 5 doby. 9 się zapłodniło, 1 podany w 3 dobie i jeden zamrożony w 3. Reszta niestety nie przetrwała. Nie musisz w ten sam dzień nic podpisywać tylko uzgodnij sobie to wcześniej z embriologiem lub dr.

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po 3 dobie mielismy 3 blastki ale jedna okazala sie wieloblastomerowa i zostaly 2 do mrozenia.
    I tak jak pisalam wyzej- ja o niczym nie decydowalam. Zrobili to embriolodzy z lekarzem.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, dzięki za informacje :)
    U mnie ostatio tez zdałam się na embriologów i tylko tam u góry wiedzą czy dobrze zrobiliśmy czy nie, sądzę, że wynik byłby ten sam przy mrożenieu przy 3 dobie, ale nigdy się tego nie dowiemy :) A i decyzję telefonicznie podjełam i tak było, więc chyba nei jest to problem, oni z pewnością to nagrywają jakby ktoś sie o cos później rzucał.
    Ptaszyna, przypomnij mi ty masz mieć wstępnie transfer w pon, czy coś mi sie pomyliło?

Ja dziś wizyta i pewnie już więcej będę wiedziała kiedy punkcja czy sb czy pon :)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut ❤

njut lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ