Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Porażka z tymi lekarzami.
3 tabletki przy wyniku 4!! To już prawie do odszkodowania o uszczerbek a zdrowiu się nadaje!
Wymaz sama sobie, ciesz się że nie musiałaś sobie histroskopi zrobićsAnsa_28 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Porażka z tymi lekarzami.
3 tabletki przy wyniku 4!! To już prawie do odszkodowania o uszczerbek a zdrowiu się nadaje!
Wymaz sama sobie, ciesz się że nie musiałaś sobie histroskopi zrobićdawal mi ta probowke z pipetka a ja nosilam jak glupia do labu. Dopiero jak trafiłam do obecnego lekarza dowiedziałam sie co to wymaz eh takze kazda z nas swoje musiala przejsc kochane.
Ja pije druga lampkę wina bo jutro podglad endo a taka mam juz faze, ze hohoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 21:23
NieJa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Lekarz twierdzil, ze nie mam naturalnej owulacji. Dostawalam konskie dawki bromergonu i to co zwykle na poczatku- clo, pregnyl, ovitrelle. Jeszcze hsg bez znieczulenia mi zrobili. Co do warunkow przeprowadzenia zabiegu mam wiele watpliwosci i zalu. Kto wie czy hpv czasem stamtad nie przynioslam... przytylam 15kg. Do tej pory nie schudlam nawet kg. Mialam wrazenie, ze tyje od samego oddychania. Byly dni, ze w ogole z lozka nie wstawalam. A pozniej w Angeliusie okazalo sie, ze owulacje i endometrium mam ksiazkowe a problem lezy po stronie meza. U poprzedniego lekarza morfologia wynosila ponad 30% a tu w klinice nagle 1%.
Odpoczelam przez ten czas, zregenerowalam sily i jestem na tym etapie na ktorym jestem. Spieszy mi sie, bo jesli zadzwonia do nas z propozycja dziecka to ja po zarodki nie planuje juz wracac. Kazdy ma swoje granice i moja wlasnie tu sie konczy. Podziwiam Was za tyle procedur, za walke z immunologia.
Jesli moje dziecko nie urodzi sie z brzuszka, to wyrosnie z serduszka.♡Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartinka wrote:O rany! Co za historia. Właśnie dlatego warto pokonywać te kilometry do naszej Pani Dr. Też niepotrzebnie straciłam parę lat, bo ciàgle mi ktoś wmawiał, że wszystko jest ok a potem to już sama odpuściłam. Twoje ostatnie zdanie jest obiecujące. Przed Tobą piękny czas. Powodzenia Ptaszynko
Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania609 wrote:O to jesteśmy w tym samym wieku
to pewnie u nas będzie można tylko 6 zaplodnic
..
wiek 35+ chyba tez jest wskazaniem. Mi pobrano 11 a zaplodniono 9. Zostaly 3. To kiepski wynik.
-
ania609 wrote:O to jesteśmy w tym samym wieku
to pewnie u nas będzie można tylko 6 zaplodnic
..
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Ptaszyna wrote:Przy endometriozie mozna wszystkie pobrane komorki zaplodnic
wiek 35+ chyba tez jest wskazaniem. Mi pobrano 11 a zaplodniono 9. Zostaly 3. To kiepski wynik.
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Pytałam o możliwość zapłodnienia wszystkich u mnie i mówił, że nie ma wskazań i ustawa jasno określa kiedy można i nie ma mowy o endometriozie, szukałam potem w ustwie i nie ma mowy rzeczywiście. Jest tam tsk napisane, ze każdy lekarz oże sobie interpretować pewnie jak chce. W każdym razie zależy od lekarza czy zodzi się na wszystkie czy nie
sAnsa_28 lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:Pytałam o możliwość zapłodnienia wszystkich u mnie i mówił, że nie ma wskazań i ustawa jasno określa kiedy można i nie ma mowy o endometriozie, szukałam potem w ustwie i nie ma mowy rzeczywiście. Jest tam tsk napisane, ze każdy lekarz oże sobie interpretować pewnie jak chce. W każdym razie zależy od lekarza czy zodzi się na wszystkie czy nie
Zgodnie z ustawą zapłodnić wszystkie komórki można w przypadku gdy kobieta jest w wieku powyżej 35 lat lub jest to jej trzecia procedura lub gdy istnieją inne choroby towarzyszące.
Vaina masz rację, że endometrioza nie jest wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek.
Ptaszyna miała zapłodnione wszystkie komórki zapewne z uwagi na wiek
-
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Zgodnie z ustawą zapłodnić wszystkie komórki można w przypadku gdy kobieta jest w wieku powyżej 35 lat lub jest to jej trzecia procedura lub gdy istnieją inne choroby towarzyszące.
Vaina masz rację, że endometrioza nie jest wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek.
Ptaszyna miała zapłodnione wszystkie komórki zapewne z uwagi na wiek
Nie mam 35 lat.sAnsa_28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Endometrioza jest choroba WSPOLTOWARZYSZACA- JEST WSKAZANIEM do zaplodnienia wszystkich komorek.
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Ptaszyna wrote:Nie, ze wzgledu na endometrioze. Przeciez napisalam.
Nie mam 35 lat.
W takim razie przepraszam, że dodałam Ci lat, ale z wcześniejszej wypowiedzi źle wywnioskowałam
Odnośnie endometriozy to zapewne zależy od lekarza, nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym, żeby lekarze uznawali endometriozę jako wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek.
W takim razie powiedzcie proszę, do którego lekarza chodzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 07:17
-
nick nieaktualnyPrzepraszam kochane Ale obudzilam się dzisiaj z ręką w nocniku. Okres już mi się spóźnia 2-3 dni. Czy na diphereline normalnie dostanę @? Bo ja się tak zakrecilam po biopsji że już nie wiem czy mam brać leki od hipotetycznego 1dc czy normalnie będzie okres?