X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyny nie.przebije, ale wyobraźcie sobie, ze ja chodzilam do lekarza, który kazal mi wymaz samej sobie pobierac...... byc moze przez niego musze robic ivf, bo ciągle mi sie cos.dzialo, a ten konowal nie umial mnie leczyć

• Vaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka z tymi lekarzami.
    3 tabletki przy wyniku 4!! To już prawie do odszkodowania o uszczerbek a zdrowiu się nadaje!
    Wymaz sama sobie, ciesz się że nie musiałaś sobie histroskopi zrobić :P

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina haha!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Porażka z tymi lekarzami.
    3 tabletki przy wyniku 4!! To już prawie do odszkodowania o uszczerbek a zdrowiu się nadaje!
    Wymaz sama sobie, ciesz się że nie musiałaś sobie histroskopi zrobić :P
    Hahaha ja pierdole :P dawal mi ta probowke z pipetka a ja nosilam jak glupia do labu. Dopiero jak trafiłam do obecnego lekarza dowiedziałam sie co to wymaz eh takze kazda z nas swoje musiala przejsc kochane.
    Ja pije druga lampkę wina bo jutro podglad endo a taka mam juz faze, ze hoho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 21:23

NieJa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażające... Co ci lekarze mają w głowach...

• Martinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Lekarz twierdzil, ze nie mam naturalnej owulacji. Dostawalam konskie dawki bromergonu i to co zwykle na poczatku- clo, pregnyl, ovitrelle. Jeszcze hsg bez znieczulenia mi zrobili. Co do warunkow przeprowadzenia zabiegu mam wiele watpliwosci i zalu. Kto wie czy hpv czasem stamtad nie przynioslam... przytylam 15kg. Do tej pory nie schudlam nawet kg. Mialam wrazenie, ze tyje od samego oddychania. Byly dni, ze w ogole z lozka nie wstawalam. A pozniej w Angeliusie okazalo sie, ze owulacje i endometrium mam ksiazkowe a problem lezy po stronie meza. U poprzedniego lekarza morfologia wynosila ponad 30% a tu w klinice nagle 1%.
    Odpoczelam przez ten czas, zregenerowalam sily i jestem na tym etapie na ktorym jestem. Spieszy mi sie, bo jesli zadzwonia do nas z propozycja dziecka to ja po zarodki nie planuje juz wracac. Kazdy ma swoje granice i moja wlasnie tu sie konczy. Podziwiam Was za tyle procedur, za walke z immunologia.

Jesli moje dziecko nie urodzi sie z brzuszka, to wyrosnie z serduszka.♡
    O rany! Co za historia. Właśnie dlatego warto pokonywać te kilometry do naszej Pani Dr. Też niepotrzebnie straciłam parę lat, bo ciàgle mi ktoś wmawiał, że wszystko jest ok a potem to już sama odpuściłam. Twoje ostatnie zdanie jest obiecujące. Przed Tobą piękny czas. Powodzenia Ptaszynko

Ptaszyna lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    W 2019 skończę 30. Mogę wszystkie bo mam adeno i endometriozę
    O to jesteśmy w tym samym wieku :) to pewnie u nas będzie można tylko 6 zaplodnic :(..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    O rany! Co za historia. Właśnie dlatego warto pokonywać te kilometry do naszej Pani Dr. Też niepotrzebnie straciłam parę lat, bo ciàgle mi ktoś wmawiał, że wszystko jest ok a potem to już sama odpuściłam. Twoje ostatnie zdanie jest obiecujące. Przed Tobą piękny czas. Powodzenia Ptaszynko
    Ptaszyna idzie po swoje teraz i przeciera mi szlaki :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko masz super podejście do tego in vitro.. Wiara w to że tak czy siak zostaniesz mama jest piękna :* długo się starcie o adopcje?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ptaszynko masz super podejście do tego in vitro.. Wiara w to że tak czy siak zostaniesz mama jest piękna :* długo się starcie o adopcje?
    To zalezy czym dla kogo jest dlugo:)
    Minelo pol roku od ostatecznej kwalifikacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    O to jesteśmy w tym samym wieku :) to pewnie u nas będzie można tylko 6 zaplodnic :(..
    Przy endometriozie mozna wszystkie pobrane komorki zaplodnic :) wiek 35+ chyba tez jest wskazaniem. Mi pobrano 11 a zaplodniono 9. Zostaly 3. To kiepski wynik.

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja tez mam 30 w styczniu.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Przy endometriozie mozna wszystkie pobrane komorki zaplodnic :) wiek 35+ chyba tez jest wskazaniem. Mi pobrano 11 a zaplodniono 9. Zostaly 3. To kiepski wynik.
    Pytałam o możliwość zapłodnienia wszystkich u mnie i mówił, że nie ma wskazań i ustawa jasno określa kiedy można i nie ma mowy o endometriozie, szukałam potem w ustwie i nie ma mowy rzeczywiście. Jest tam tsk napisane, ze każdy lekarz oże sobie interpretować pewnie jak chce. W każdym razie zależy od lekarza czy zodzi się na wszystkie czy nie

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Pytałam o możliwość zapłodnienia wszystkich u mnie i mówił, że nie ma wskazań i ustawa jasno określa kiedy można i nie ma mowy o endometriozie, szukałam potem w ustwie i nie ma mowy rzeczywiście. Jest tam tsk napisane, ze każdy lekarz oże sobie interpretować pewnie jak chce. W każdym razie zależy od lekarza czy zodzi się na wszystkie czy nie
    Mi pani dr sama zaproponowala zaplodnienie wszystkich- mowila ze endometrioza jest chofoba wspolistniejaca i jest ona wskazaniem do zaplodnienia wszystkich komorek ;)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:

Zgodnie z ustawą zapłodnić wszystkie komórki można w przypadku gdy kobieta jest w wieku powyżej 35 lat lub jest to jej trzecia procedura lub gdy istnieją inne choroby towarzyszące.
    Vaina masz rację, że endometrioza nie jest wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek.
    Ptaszyna miała zapłodnione wszystkie komórki zapewne z uwagi na wiek ;)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Zgodnie z ustawą zapłodnić wszystkie komórki można w przypadku gdy kobieta jest w wieku powyżej 35 lat lub jest to jej trzecia procedura lub gdy istnieją inne choroby towarzyszące.
    Vaina masz rację, że endometrioza nie jest wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek.
    Ptaszyna miała zapłodnione wszystkie komórki zapewne z uwagi na wiek ;)
    Nie, ze wzgledu na endometrioze. Przeciez napisalam.
    Nie mam 35 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza jest choroba WSPOLTOWARZYSZACA- JEST WSKAZANIEM do zaplodnienia wszystkich komorek.

• sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Endometrioza jest choroba WSPOLTOWARZYSZACA- JEST WSKAZANIEM do zaplodnienia wszystkich komorek.
    Dokładnie, u mnie też endometrioza jest wskazaniem. Jako choroba współtowarzysząca.

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie, ze wzgledu na endometrioze. Przeciez napisalam.
    Nie mam 35 lat.

W takim razie przepraszam, że dodałam Ci lat, ale z wcześniejszej wypowiedzi źle wywnioskowałam :)

Odnośnie endometriozy to zapewne zależy od lekarza, nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym, żeby lekarze uznawali endometriozę jako wskazanie do zapłodnienia wszystkich komórek.

W takim razie powiedzcie proszę, do którego lekarza chodzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 07:17

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochane Ale obudzilam się dzisiaj z ręką w nocniku. Okres już mi się spóźnia 2-3 dni. Czy na diphereline normalnie dostanę @? Bo ja się tak zakrecilam po biopsji że już nie wiem czy mam brać leki od hipotetycznego 1dc czy normalnie będzie okres?

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ