X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Dziekuje Sansa, Jestes bardzo mila! :*
    Który lekarz tak Cię załatwił?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Który lekarz tak Cię załatwił?
    Prywatny gabinet specjalizujacy sie w leczeniu nieplodnosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byl bardzo ciezki czas dla mnie. Nie wiem czy bardziej pod wzgledem psychicznym czy fizycznym.
    Nawet jest ivf sie nie uda to jestem wdzieczna losowi, ze trafilam do pani dr Paligi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Rezygnuje chwilowo z forum. Nie jestem w stanie Was nadrabiać a bardzo Was szanuje i nie chce tylko pisać o sobie egoistycznie. Będę jedynie na wiadomościach prywatnych :) Trzymajcie się i powodzenia! PS nie wiedziałam, że wychowawca ma TYLE obowiązków. Podziwiam KAŻDEGO wychowawcę, który wśród tylu obowiązków ma jeszcze rodzinę. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Lekarz twierdzil, ze nie mam naturalnej owulacji. Dostawalam konskie dawki bromergonu i to co zwykle na poczatku- clo, pregnyl, ovitrelle. Jeszcze hsg bez znieczulenia mi zrobili. Co do warunkow przeprowadzenia zabiegu mam wiele watpliwosci i zalu. Kto wie czy hpv czasem stamtad nie przynioslam... przytylam 15kg. Do tej pory nie schudlam nawet kg. Mialam wrazenie, ze tyje od samego oddychania. Byly dni, ze w ogole z lozka nie wstawalam. A pozniej w Angeliusie okazalo sie, ze owulacje i endometrium mam ksiazkowe a problem lezy po stronie meza. U poprzedniego lekarza morfologia wynosila ponad 30% a tu w klinice nagle 1%.
    Odpoczelam przez ten czas, zregenerowalam sily i jestem na tym etapie na ktorym jestem. Spieszy mi sie, bo jesli zadzwonia do nas z propozycja dziecka to ja po zarodki nie planuje juz wracac. Kazdy ma swoje granice i moja wlasnie tu sie konczy. Podziwiam Was za tyle procedur, za walke z immunologia.

Jesli moje dziecko nie urodzi sie z brzuszka, to wyrosnie z serduszka.♡

To straszne jak łatwo mozna trafić na złego lekarza :-( jaka mialas prolaktyne ze dawal Ci konskie dawki bromka?

I ile trwała u Was procedura do adopcji? Teraz czekacie juz na dzieciaczka?

Przepraszam, że tak Cie wypytuje. Mam nadzieję, że Ci nie przeszkadza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    To straszne jak łatwo mozna trafić na złego lekarza :-( jaka mialas prolaktyne ze dawal Ci konskie dawki bromka?

I ile trwała u Was procedura do adopcji? Teraz czekacie juz na dzieciaczka?

Przepraszam, że tak Cie wypytuje. Mam nadzieję, że Ci nie przeszkadza :-)
    4! Cztery wynosila moja prolaktyna! Stwierdzil, ze nalezy ja jeszcze obnizyc..
    Na priv moge Ci poopowiadac:)

• ania609 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Wiem tyle, ze jest już decyzja komisji bioetycznej i jakos przed świetami będą dzwonić do par z listy, żeby przyjeżdżały podpisywać umowy. Czekają na pakiety z placebo i z lekiem i w styczniu zaczną się stymulacje. Ja mam się zgłosić w 2 dc czyli jakos 11 stycznia powinnam zacząć jak wszystkie badania wyjdą dobrze. Dr Marta kazała nam się zastanowić ile komórek chcemy zapłodnić, bo możemy wszystkie. No i powiedziała, ze mam się nie martwić i mieć dobre nastawienie bo mój wiek i fakt ze zaszliśmy już w naturalna ciąże jest bardzo na plus.
    Możesz wszystkie komórki zapladniac? Mogę zapytać ile masz lat? Ciekawe kiedy do nas zadzwonia :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    4! Cztery wynosila moja prolaktyna! Stwierdzil, ze nalezy ja jeszcze obnizyc..
    Na priv moge Ci poopowiadac:)

4 przy normie do 25? Czy inne normy?

To czekam na wiadomość :-)

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Możesz wszystkie komórki zapladniac? Mogę zapytać ile masz lat? Ciekawe kiedy do nas zadzwonia :)
    Ja tez jestem ciekawa kiedy do nas zadzwonią, już czekam z niecierpliwością.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    4 przy normie do 25? Czy inne normy?

To czekam na wiadomość :-)
    Tak, norma jakos ponad 20 wynosila. Napisze w wolnej chwili:)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Lekarz twierdzil, ze nie mam naturalnej owulacji. Dostawalam konskie dawki bromergonu i to co zwykle na poczatku- clo, pregnyl, ovitrelle. Jeszcze hsg bez znieczulenia mi zrobili. Co do warunkow przeprowadzenia zabiegu mam wiele watpliwosci i zalu. Kto wie czy hpv czasem stamtad nie przynioslam... przytylam 15kg. Do tej pory nie schudlam nawet kg. Mialam wrazenie, ze tyje od samego oddychania. Byly dni, ze w ogole z lozka nie wstawalam. A pozniej w Angeliusie okazalo sie, ze owulacje i endometrium mam ksiazkowe a problem lezy po stronie meza. U poprzedniego lekarza morfologia wynosila ponad 30% a tu w klinice nagle 1%.
    Odpoczelam przez ten czas, zregenerowalam sily i jestem na tym etapie na ktorym jestem. Spieszy mi sie, bo jesli zadzwonia do nas z propozycja dziecka to ja po zarodki nie planuje juz wracac. Kazdy ma swoje granice i moja wlasnie tu sie konczy. Podziwiam Was za tyle procedur, za walke z immunologia.

Jesli moje dziecko nie urodzi sie z brzuszka, to wyrosnie z serduszka.♡
    Boziu, masakra to co piszesz. I zgadzam się z Franiczką, straszne, jak łatwo można trafić na lekarza-oprawcę. My mamy podobną wizję, nie przypuszczaliśmy, że stworzenie człowieczka przysporzy tyle zmartwień, a czas starań uznawany za jeden z najpiękniejszych w życiu okaże się traumatyczny, nie ma dnia żebym o tym nie myślała.
    Ja Wam życzę dzidziutka z brzucha i z serducha! Mua!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:15

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, Franiczka- wyslalam do Was zaproszenia

Bejzi lubi tę wiadomość

• sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    W 2019 skończę 30. Mogę wszystkie bo mam adeno i endometriozę

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna, straszne to co piszesz. Ja miałam prolaktynę coś pod 30 i brałam 1/2 bromergonu. Zszedł do 12-13 na lekach i nie kazał zwiększać dawki. Normalnie to co piszesz to jakaś porażka!!

Franiczka lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Tak, norma jakos ponad 20 wynosila. Napisze w wolnej chwili:)

O rany... Co za gamoń z tego lekarza :-( Ja bralam 1/2 tabletki Parlodelu (to to samo co Bromergon, tylko niby ma mniej skutków ubocznych) przy prolaktyne 40... Spadla do 10 i gin mówił ze jest idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wyniku 4 i 3 tabletkach bromergonu dziennie mialam omdlenia, problem z oddychaniem, mdlosci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja przy wyniku 4 i 3 tabletkach bromergonu dziennie mialam omdlenia, problem z oddychaniem, mdlosci..

Okropność :-( Nie chce sie wierzyc w to, ze ten lekarz nie wiedział co robi.

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Hej Dziewczyny. Rezygnuje chwilowo z forum. Nie jestem w stanie Was nadrabiać a bardzo Was szanuje i nie chce tylko pisać o sobie egoistycznie. Będę jedynie na wiadomościach prywatnych :) Trzymajcie się i powodzenia! PS nie wiedziałam, że wychowawca ma TYLE obowiązków. Podziwiam KAŻDEGO wychowawcę, który wśród tylu obowiązków ma jeszcze rodzinę. :D
    Trzymaj się Frelcia! Odzywaj się z postępami leczenia, kciuki!

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, Wy bralyscie po pol tabletki a ja 3 przy tak niskim wyniku prolaktyny. Jak dobrze, ze wtedy zrezygnowalismy z dalszego leczenia bo bym sie wykonczyla..

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja przy wyniku 56 mam brać pół tabletki na noc.masakra z tym lekarzem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:48

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ