X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dziewczyny, mamy jedną piękną blastusię która na nas czeka!!
    3AA - czyli genialnie, przy synku miałam podane 1BA i 1BB, a teraz taka ładna! Ale się cieszę :)
    To jest też dla mnie szanasa większa dla tych pozostałcyh dwóch zarodków które noszę w brzuszku.
    Jedna nie dała rady :( Ale była w 3 dobie 5A, więc spodziewałam się, bo już wtedy była słabsza.
    Ale ta jedną tak strasznie się cieszę. Na pewno po nią wrócę, cokolwiek by było!! Moja śliczna blastusia :D
    Cudownosci! Tak sie ciesze z Twojego szczescia!♡
    Dawno nikt sie nie cieszyl ze swoich mrozaczkow :):)

Vaina lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pytał o dr.Orlinskiego. byłam dzisiaj na USG, fajny lekarz i delikatny. Odpowiedział na wszystkie moje pytania. W środę mam punkcję.

karolcia35, Bejzi, Vaina, ania8306, bbeczka91 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy blastusia 3AB się do czegoś nadaje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz na komentarz Vainy wyzej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie prawy jajnik :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo pachwina. Nie wiem w sumie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zobacz na komentarz Vainy wyzej :)
    Ja mam 3AB. Kompletnie się na tym nie znam. A Ty widzę miałaś podany 3dniowy? Lepiej 3dniowy niż blastka? Kto decyduje, który jest podawany jako pierwszy? Ja też mam jeden trzydniowy 8A. Bardzo żałuję że nie zamrozilismy więcej w 3 dobie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ja mam 3AB. Kompletnie się na tym nie znam. A Ty widzę miałaś podany 3dniowy? Lepiej 3dniowy niż blastka? Kto decyduje, który jest podawany jako pierwszy? Ja też mam jeden trzydniowy 8A. Bardzo żałuję że nie zamrozilismy więcej w 3 dobie ;(
    Teoretycznie blastka jest juz bardziej rozwinieta ale sa dziewczyny ktore zachodza w ciaze tylko z 3 dniowcow a sa takie ktore tylko z blastek. To chyba loteria jest. Swiezy transfer robi sie z 3 dniowca chyba zawsze. Jezeli sa jakies mrozaczki to mozesz wybrac czy chcesz 3 dniowca czy blastke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to dobrze rokujace blastki to te od 3 wzwyz. Na reszcie sie nie znam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie od mojego meza:
    Czy gdyby, ewentualnie, tfu tfu to czy w kolejnym cyklu mozemy znow podejsc do crio czy musi byc przerwa?

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pytanie od mojego meza:
    Czy gdyby, ewentualnie, tfu tfu to czy w kolejnym cyklu mozemy znow podejsc do crio czy musi byc przerwa?
    Teoretycznie można :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Teoretycznie blastka jest juz bardziej rozwinieta ale sa dziewczyny ktore zachodza w ciaze tylko z 3 dniowcow a sa takie ktore tylko z blastek. To chyba loteria jest. Swiezy transfer robi sie z 3 dniowca chyba zawsze. Jezeli sa jakies mrozaczki to mozesz wybrac czy chcesz 3 dniowca czy blastke :)
    Poprzednio miałam też świerzy transfer, więc z blastek tez robią :)
    Nuterka - kiedyś przeczytałam że w przypadku blastusi najważniejsze są literki, a jeśli chodzi o to co znaczą te literki/cyferki to ja korzystam z tego https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/630/

Ptaszyna lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Seni83 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja miałam pierwszy transfer z blastki i nie wyszło to był swiezak. Teraz mam w sobie mrozaczka też blastka.
    Co do transferu zaraz w drugim miesiącu po pierwszym ja tak miałam. Warunkiem jest perfekcyjny cykl ponieważ musi być naturalny. Jak tylko dostałam miesiaczke po pierwszym transferze zadzwoniłam do kliniki i nalegalam żeby Panie spytały doktora czy można zrobić drugi transfer od razu. Pan doktor się zgodził miałam zaraz z nim spotkanie powiedział ze cykl musi być naturalny, i perfekcyjny, chodziłam do kliniki praktycznie co drugi dzień i sie udało miałam transfer teraz czekam na testowanie. Trzymajcie kciuki

Vaina, Bejzi, ania8306, m_d_f lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seni83 wrote:
    Ja miałam pierwszy transfer z blastki i nie wyszło to był swiezak. Teraz mam w sobie mrozaczka też blastka.
    Co do transferu zaraz w drugim miesiącu po pierwszym ja tak miałam. Warunkiem jest perfekcyjny cykl ponieważ musi być naturalny. Jak tylko dostałam miesiaczke po pierwszym transferze zadzwoniłam do kliniki i nalegalam żeby Panie spytały doktora czy można zrobić drugi transfer od razu. Pan doktor się zgodził miałam zaraz z nim spotkanie powiedział ze cykl musi być naturalny, i perfekcyjny, chodziłam do kliniki praktycznie co drugi dzień i sie udało miałam transfer teraz czekam na testowanie. Trzymajcie kciuki
    Bleh.. ale czemu nie moze byc sztuczny? Ja teraz jestem na sztucznym i byl idealny. Na naturalnym znowu nie bede miala owulacji :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:39

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny jaka mialyscie @ po antykach i podczas brania gonapeptylu? U mnie dzis 4 dzien po odstawieniu antykow i brania gonapeptylu i jest jakies plamienie ale do @ to jeszcze mu daleko. Czy nie oczekiwac normalnego krwawienia?

Dziewczyny poradzcie cos bo sie martwie i nie czy pisac do pani dr :/

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny poradzcie cos bo sie martwie i nie czy pisac do pani dr :/
    Mi pani dr mowila ze na gonapeptylu moze byc "inny" okres. Chyba mi sie opoznil jakies 3 dni ale nie pamietam dokladnie

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pamiętam dokładnie ale tez raczej było to takie ciapanie. Ale krwi troszeczkę też bylo.

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• Seni83 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Bleh.. ale czemu nie moze byc sztuczny? Ja teraz jestem na sztucznym i byl idealny. Na naturalnym znowu nie bede miala owulacji :/
    Dr mi powiedział ze nie stosuje się od razu hormonów bo to za wcześnie bo poprzedni transfer miałam stymulowany i może dlatego...ogólnie klinika każe przyjść na wizyte po 3 tyg od wystąpienia krwawienia więc nie zdarzylabys dostać leków nie chcą umawiać z doktorem wcześniej ja mam sytuację wyjątkową no nie mieszkam w pl i przyjechałam tylko na ivf

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seni83 wrote:
    Dr mi powiedział ze nie stosuje się od razu hormonów bo to za wcześnie bo poprzedni transfer miałam stymulowany i może dlatego...ogólnie klinika każe przyjść na wizyte po 3 tyg od wystąpienia krwawienia więc nie zdarzylabys dostać leków nie chcą umawiać z doktorem wcześniej ja mam sytuację wyjątkową no nie mieszkam w pl i przyjechałam tylko na ivf
    Najwyzej jak bedzie taka koniecznosc to skontaktuje sie z Pania dr. Jak bedzie trzeba zrobic cykl przerwy to trudno

Seni83 lubi tę wiadomość

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ