X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dziewczyny, mamy jedną piękną blastusię która na nas czeka!!
    3AA - czyli genialnie, przy synku miałam podane 1BA i 1BB, a teraz taka ładna! Ale się cieszę :)
    To jest też dla mnie szanasa większa dla tych pozostałcyh dwóch zarodków które noszę w brzuszku.
    Jedna nie dała rady :( Ale była w 3 dobie 5A, więc spodziewałam się, bo już wtedy była słabsza.
    Ale ta jedną tak strasznie się cieszę. Na pewno po nią wrócę, cokolwiek by było!! Moja śliczna blastusia :D
    Cudownosci! Tak sie ciesze z Twojego szczescia!♡
    Dawno nikt sie nie cieszyl ze swoich mrozaczkow :):)

Vaina lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pytał o dr.Orlinskiego. byłam dzisiaj na USG, fajny lekarz i delikatny. Odpowiedział na wszystkie moje pytania. W środę mam punkcję.

karolcia35, Bejzi, Vaina, ania8306, bbeczka91 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy blastusia 3AB się do czegoś nadaje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz na komentarz Vainy wyzej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie prawy jajnik :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo pachwina. Nie wiem w sumie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zobacz na komentarz Vainy wyzej :)
    Ja mam 3AB. Kompletnie się na tym nie znam. A Ty widzę miałaś podany 3dniowy? Lepiej 3dniowy niż blastka? Kto decyduje, który jest podawany jako pierwszy? Ja też mam jeden trzydniowy 8A. Bardzo żałuję że nie zamrozilismy więcej w 3 dobie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuterka wrote:
    Ja mam 3AB. Kompletnie się na tym nie znam. A Ty widzę miałaś podany 3dniowy? Lepiej 3dniowy niż blastka? Kto decyduje, który jest podawany jako pierwszy? Ja też mam jeden trzydniowy 8A. Bardzo żałuję że nie zamrozilismy więcej w 3 dobie ;(
    Teoretycznie blastka jest juz bardziej rozwinieta ale sa dziewczyny ktore zachodza w ciaze tylko z 3 dniowcow a sa takie ktore tylko z blastek. To chyba loteria jest. Swiezy transfer robi sie z 3 dniowca chyba zawsze. Jezeli sa jakies mrozaczki to mozesz wybrac czy chcesz 3 dniowca czy blastke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to dobrze rokujace blastki to te od 3 wzwyz. Na reszcie sie nie znam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie od mojego meza:
    Czy gdyby, ewentualnie, tfu tfu to czy w kolejnym cyklu mozemy znow podejsc do crio czy musi byc przerwa?

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pytanie od mojego meza:
    Czy gdyby, ewentualnie, tfu tfu to czy w kolejnym cyklu mozemy znow podejsc do crio czy musi byc przerwa?
    Teoretycznie można :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Teoretycznie blastka jest juz bardziej rozwinieta ale sa dziewczyny ktore zachodza w ciaze tylko z 3 dniowcow a sa takie ktore tylko z blastek. To chyba loteria jest. Swiezy transfer robi sie z 3 dniowca chyba zawsze. Jezeli sa jakies mrozaczki to mozesz wybrac czy chcesz 3 dniowca czy blastke :)
    Poprzednio miałam też świerzy transfer, więc z blastek tez robią :)
    Nuterka - kiedyś przeczytałam że w przypadku blastusi najważniejsze są literki, a jeśli chodzi o to co znaczą te literki/cyferki to ja korzystam z tego https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/630/

Ptaszyna lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Seni83 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja miałam pierwszy transfer z blastki i nie wyszło to był swiezak. Teraz mam w sobie mrozaczka też blastka.
    Co do transferu zaraz w drugim miesiącu po pierwszym ja tak miałam. Warunkiem jest perfekcyjny cykl ponieważ musi być naturalny. Jak tylko dostałam miesiaczke po pierwszym transferze zadzwoniłam do kliniki i nalegalam żeby Panie spytały doktora czy można zrobić drugi transfer od razu. Pan doktor się zgodził miałam zaraz z nim spotkanie powiedział ze cykl musi być naturalny, i perfekcyjny, chodziłam do kliniki praktycznie co drugi dzień i sie udało miałam transfer teraz czekam na testowanie. Trzymajcie kciuki

Vaina, Bejzi, ania8306, m_d_f lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seni83 wrote:
    Ja miałam pierwszy transfer z blastki i nie wyszło to był swiezak. Teraz mam w sobie mrozaczka też blastka.
    Co do transferu zaraz w drugim miesiącu po pierwszym ja tak miałam. Warunkiem jest perfekcyjny cykl ponieważ musi być naturalny. Jak tylko dostałam miesiaczke po pierwszym transferze zadzwoniłam do kliniki i nalegalam żeby Panie spytały doktora czy można zrobić drugi transfer od razu. Pan doktor się zgodził miałam zaraz z nim spotkanie powiedział ze cykl musi być naturalny, i perfekcyjny, chodziłam do kliniki praktycznie co drugi dzień i sie udało miałam transfer teraz czekam na testowanie. Trzymajcie kciuki
    Bleh.. ale czemu nie moze byc sztuczny? Ja teraz jestem na sztucznym i byl idealny. Na naturalnym znowu nie bede miala owulacji :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:39

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny jaka mialyscie @ po antykach i podczas brania gonapeptylu? U mnie dzis 4 dzien po odstawieniu antykow i brania gonapeptylu i jest jakies plamienie ale do @ to jeszcze mu daleko. Czy nie oczekiwac normalnego krwawienia?

Dziewczyny poradzcie cos bo sie martwie i nie czy pisac do pani dr :/

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziewczyny poradzcie cos bo sie martwie i nie czy pisac do pani dr :/
    Mi pani dr mowila ze na gonapeptylu moze byc "inny" okres. Chyba mi sie opoznil jakies 3 dni ale nie pamietam dokladnie

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pamiętam dokładnie ale tez raczej było to takie ciapanie. Ale krwi troszeczkę też bylo.

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• Seni83 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Bleh.. ale czemu nie moze byc sztuczny? Ja teraz jestem na sztucznym i byl idealny. Na naturalnym znowu nie bede miala owulacji :/
    Dr mi powiedział ze nie stosuje się od razu hormonów bo to za wcześnie bo poprzedni transfer miałam stymulowany i może dlatego...ogólnie klinika każe przyjść na wizyte po 3 tyg od wystąpienia krwawienia więc nie zdarzylabys dostać leków nie chcą umawiać z doktorem wcześniej ja mam sytuację wyjątkową no nie mieszkam w pl i przyjechałam tylko na ivf

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seni83 wrote:
    Dr mi powiedział ze nie stosuje się od razu hormonów bo to za wcześnie bo poprzedni transfer miałam stymulowany i może dlatego...ogólnie klinika każe przyjść na wizyte po 3 tyg od wystąpienia krwawienia więc nie zdarzylabys dostać leków nie chcą umawiać z doktorem wcześniej ja mam sytuację wyjątkową no nie mieszkam w pl i przyjechałam tylko na ivf
    Najwyzej jak bedzie taka koniecznosc to skontaktuje sie z Pania dr. Jak bedzie trzeba zrobic cykl przerwy to trudno

Seni83 lubi tę wiadomość

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ