X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bu dostałaś zalecenia od doc? Co powiedział? Mąż robił HLA?
    Ja miałam Accofil teraz w cyklu z iui, ale tylko domacicznie, był podany na endometrium, nie pomógł w zajściu.

To, od docenta, mam wysokie NK plus brak wszystkich KIR do implantacji. Wlew w przyszłym tygodniu, później podskórnie co 3 dni do 6tc, za każdym razem morfologia i kontakt z lekarzem. Ale nie nastawił nas optymistycznie, powiedział, że nie ma pewności, że to pomoże w naszym przypadku... :( a co to HLA? Badanie nasienia mamy kompleksowe i wszystko ok. Dr P mówi, że od strony ginekologicznej wszystko jest ok- tzn. nie ma w diagnozie czynnika, który w 100% uniemożliwiałby ciąże.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie Endo jest najlepsze do transferu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Mam sprawdzić 23. 01 8 za kilka dni ponownie.. Była któraś z was u endokrynologa dr zakrzewskiej? Z kliniki?

Mój mąż był u niej i był baaardzo niezadowolony, jak nigdy. Zmarnowane 200 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam endometrium 12.5...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy 7.5 a 15

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja wczoraj mialam endometrium 12.5...
    Marzenie...super

Szs
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko , powiem wam że troszkę się zraziłam do tego wszystkiego... ;(;(;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:24

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro w którym tygodniu ciąży jesteś ?

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    To, od docenta, mam wysokie NK plus brak wszystkich KIR do implantacji. Wlew w przyszłym tygodniu, później podskórnie co 3 dni do 6tc, za każdym razem morfologia i kontakt z lekarzem. Ale nie nastawił nas optymistycznie, powiedział, że nie ma pewności, że to pomoże w naszym przypadku... :( a co to HLA? Badanie nasienia mamy kompleksowe i wszystko ok. Dr P mówi, że od strony ginekologicznej wszystko jest ok- tzn. nie ma w diagnozie czynnika, który w 100% uniemożliwiałby ciąże.
    HLA to badanie wykonywane przez mężczyzna, określa zgodność tkankową, wykonuje się je przy okazji KIR. Bu, bardzo trzymam kciuki, pamiętam, że miałaś laparo 2 dni po mnie chyba, miałam nadzieję, że ten zabieg coś fizycznie odblokuje, a tu jak raz kolejna dziewczyna dowiaduje się o tym cholernym KIRze...
    A co mówi dr P? Ona wierzy w te Kiry i inne cholerstwo?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Szapiro w którym tygodniu ciąży jesteś ?
    8+3

nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

Szs
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mój mąż był u niej i był baaardzo niezadowolony, jak nigdy. Zmarnowane 200 zl
    A czemu był nie zadowolony? miała złe podejście,? źle zdjagnozowala? Kurcze ona miala najszybszy termin :/

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Wasze wypowiedzi związane z badaniami klinicznymi i powiem, ze ja osobiście bym się na takie coś nie pisała z dwóch powodów. Jeden to o wiele większe pieniądze polecą niż w normalnej procedurze, tym bardziej że biorą pod uwagę tylko blastki i świeży transfer, w z tym to śledząc forum od prawie roku, jest ciężko. Drugie to testowanie na sobie leku. Mnie takie coś niesamowicie przeraża. W ogóle dziwne mają te badania kliniczne, bo zwykle jest tak, że firma je przeprowadzająca pokrywa koszt wszystkiego, łącznie z dojazdami i ewentualna hospitalizacją. Czytałyście coś na ten temat? Były już gdzies przeprowadzane? Była wysoka skuteczność?

• Bu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    HLA to badanie wykonywane przez mężczyzna, określa zgodność tkankową, wykonuje się je przy okazji KIR. Bu, bardzo trzymam kciuki, pamiętam, że miałaś laparo 2 dni po mnie chyba, miałam nadzieję, że ten zabieg coś fizycznie odblokuje, a tu jak raz kolejna dziewczyna dowiaduje się o tym cholernym KIRze...
    A co mówi dr P? Ona wierzy w te Kiry i inne cholerstwo?

Nie spisała nawet wyników KIR... nie mamy innej opcji jak spróbować zaleceń Paśnika, bo ona nic już więcej nam nie pomoże. A Paśnik powiedział, że to przez NK i KIR nie mam opcji na naturalna ciąże, a w razie gdyby się udało na donoszenie. Także próbujemy accofil i ciagle myśle nad sensem in vitro. Skoro u nas jest problem z implantacją to co nam pomoże in vitro?
    W takim razie HLA nie mamy, nie mieliśmy takich zaleceń. Bejzi, a jak Wy teraz działacie w najbliższym czasie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:02

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    A czemu był nie zadowolony? miała złe podejście,? źle zdjagnozowala? Kurcze ona miala najszybszy termin :/

Mój mąż od dłuższego czasu miał problem z testosteronem, raz mu niewiele poniżej normy wyszedł a tak to na granicy ale mieścił się w normach, wszystkie inne badania z tym związane idealne, a ona stwierdziła że musi brac testosteron w leku, ze ma się pogodzić z tym ze już będzie bezpłodny i może być wiele skutków ubocznych brania go. Później zapisał się do androloga tez w naszej klinice i sam ten lekarz powiedział ze jest ona nie poważna, przepisał jakiś lek który wspomaga naturalnie poziom testosteronu i powoli zaczyna mu to pomagać. Wspaniałych maja lekarzy w klinice ale endokrynolog jest kiepski

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October ten lek był już wcześniej testowany, ja podchodziłam w 2017 roku i to był wtedy już kolejny etap.
    Jest zwrot za chyba 4 dojazdy, bardzo dużo na tych badaniach zarabia klinika i sam lekarz.
    Można w internecie zobaczyć skuteczność badań - musiałabym tylko odszukać link, jest w umowie.

Sprawdziłam koszt moich leków do tych badań klinicznych - miałam dawkę 300j Gonalu, nie wiem czy któraś z was będzie miała aż takie duże dawki.
    Gonal 8 dni po 300 j = 3.446,52 zł
    Cetrotide 5 dni = 655,70 zł
    Fragmin 108 zł, Lutinus 150 zł
    Ovitrelle 100 zł
    Encorton, estrofem po ok 20 zł
    Lutinusa miałam sporo opakowań, później zamieniłam na luteinę.

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mój mąż od dłuższego czasu miał problem z testosteronem, raz mu niewiele poniżej normy wyszedł a tak to na granicy ale mieścił się w normach, wszystkie inne badania z tym związane idealne, a ona stwierdziła że musi brac testosteron w leku, ze ma się pogodzić z tym ze już będzie bezpłodny i może być wiele skutków ubocznych brania go. Później zapisał się do androloga tez w naszej klinice i sam ten lekarz powiedział ze jest ona nie poważna, przepisał jakiś lek który wspomaga naturalnie poziom testosteronu i powoli zaczyna mu to pomagać. Wspaniałych maja lekarzy w klinice ale endokrynolog jest kiepski
    O kurcze to faktycznie.. Może dlatego też miała taki w miarę szybki termin :/to nie dobrze

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    October ten lek był już wcześniej testowany, ja podchodziłam w 2017 roku i to był wtedy już kolejny etap.
    Jest zwrot za chyba 4 dojazdy, bardzo dużo na tych badaniach zarabia klinika i sam lekarz.
    Można w internecie zobaczyć skuteczność badań - musiałabym tylko odszukać link, jest w umowie.

Sprawdziłam koszt moich leków do tych badań klinicznych - miałam dawkę 300j Gonalu, nie wiem czy któraś z was będzie miała aż takie duże dawki.
    Gonal 8 dni po 300 j = 3.446,52 zł
    Cetrotide 5 dni = 655,70 zł
    Fragmin 108 zł, Lutinus 150 zł
    Ovitrelle 100 zł
    Encorton, estrofem po ok 20 zł
    Lutinusa miałam sporo opakowań, później zamieniłam na luteinę.
    Też był w tedy wymug świeżego transferu blastki?

oar8dqk3h868txgg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Nie spisała nawet wyników KIR... nie mamy innej opcji jak spróbować zaleceń Paśnika, bo ona nic już więcej nam nie pomoże. A Paśnik powiedział, że to przez NK i KIR nie mam opcji na naturalna ciąże, a w razie gdyby się udało na donoszenie. Także próbujemy accofil i ciagle myśle nad sensem in vitro. Skoro u nas jest problem z implantacją to co nam pomoże in vitro?
    W takim razie HLA nie mamy, nie mieliśmy takich zaleceń. Bejzi, a jak Wy teraz działacie w najbliższym czasie?
    No to kilka ma kirowych pacjentek, didik też to wyszło.
    U nas cóż, nieudana iui za nami, cykl przerwy i też decyzja czy robimy ivf.
    Też strzelę sobie chyba te kiry, będę mieć komplet ;p
    Lekarze nie wiedzą jak sobie radzić z "takimi" pacjentkami niestety, dr P zawsze strasznie krzywiła się jak ją zagadywałam o immunologię.
    Odzywaj się Bu jak się czujesz po tym accofilu, czy powinnaś podchodzić do ivf? Może macie też problem na etapie komórkowym, może warto spróbować z zarodkami i accofilem? Każda z nas ma tu tyle dylematów...

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:41

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Też był w tedy wymug świeżego transferu blastki?

Tak, był wymagany świeży transfer. Wtedy były dwie grupy - blastka i 3dniowiec. Jako że ja byłam jedną z ostatnich podchodzących i podobno limit blastek był już wykorzystany, miałam podanego trzydniowca :-) A raczej podaną bo córeczka :-)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ