X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Bu dostałaś zalecenia od doc? Co powiedział? Mąż robił HLA?
    Ja miałam Accofil teraz w cyklu z iui, ale tylko domacicznie, był podany na endometrium, nie pomógł w zajściu.

To, od docenta, mam wysokie NK plus brak wszystkich KIR do implantacji. Wlew w przyszłym tygodniu, później podskórnie co 3 dni do 6tc, za każdym razem morfologia i kontakt z lekarzem. Ale nie nastawił nas optymistycznie, powiedział, że nie ma pewności, że to pomoże w naszym przypadku... :( a co to HLA? Badanie nasienia mamy kompleksowe i wszystko ok. Dr P mówi, że od strony ginekologicznej wszystko jest ok- tzn. nie ma w diagnozie czynnika, który w 100% uniemożliwiałby ciąże.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie Endo jest najlepsze do transferu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Mam sprawdzić 23. 01 8 za kilka dni ponownie.. Była któraś z was u endokrynologa dr zakrzewskiej? Z kliniki?

Mój mąż był u niej i był baaardzo niezadowolony, jak nigdy. Zmarnowane 200 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam endometrium 12.5...

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy 7.5 a 15

Poziomka25 lubi tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja wczoraj mialam endometrium 12.5...
    Marzenie...super

Szs
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko , powiem wam że troszkę się zraziłam do tego wszystkiego... ;(;(;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:24

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro w którym tygodniu ciąży jesteś ?

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    To, od docenta, mam wysokie NK plus brak wszystkich KIR do implantacji. Wlew w przyszłym tygodniu, później podskórnie co 3 dni do 6tc, za każdym razem morfologia i kontakt z lekarzem. Ale nie nastawił nas optymistycznie, powiedział, że nie ma pewności, że to pomoże w naszym przypadku... :( a co to HLA? Badanie nasienia mamy kompleksowe i wszystko ok. Dr P mówi, że od strony ginekologicznej wszystko jest ok- tzn. nie ma w diagnozie czynnika, który w 100% uniemożliwiałby ciąże.
    HLA to badanie wykonywane przez mężczyzna, określa zgodność tkankową, wykonuje się je przy okazji KIR. Bu, bardzo trzymam kciuki, pamiętam, że miałaś laparo 2 dni po mnie chyba, miałam nadzieję, że ten zabieg coś fizycznie odblokuje, a tu jak raz kolejna dziewczyna dowiaduje się o tym cholernym KIRze...
    A co mówi dr P? Ona wierzy w te Kiry i inne cholerstwo?

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Szapiro w którym tygodniu ciąży jesteś ?
    8+3

Poziomka25, KateHawke lubią tę wiadomość

Szs
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mój mąż był u niej i był baaardzo niezadowolony, jak nigdy. Zmarnowane 200 zl
    A czemu był nie zadowolony? miała złe podejście,? źle zdjagnozowala? Kurcze ona miala najszybszy termin :/

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Wasze wypowiedzi związane z badaniami klinicznymi i powiem, ze ja osobiście bym się na takie coś nie pisała z dwóch powodów. Jeden to o wiele większe pieniądze polecą niż w normalnej procedurze, tym bardziej że biorą pod uwagę tylko blastki i świeży transfer, w z tym to śledząc forum od prawie roku, jest ciężko. Drugie to testowanie na sobie leku. Mnie takie coś niesamowicie przeraża. W ogóle dziwne mają te badania kliniczne, bo zwykle jest tak, że firma je przeprowadzająca pokrywa koszt wszystkiego, łącznie z dojazdami i ewentualna hospitalizacją. Czytałyście coś na ten temat? Były już gdzies przeprowadzane? Była wysoka skuteczność?

• Bu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    HLA to badanie wykonywane przez mężczyzna, określa zgodność tkankową, wykonuje się je przy okazji KIR. Bu, bardzo trzymam kciuki, pamiętam, że miałaś laparo 2 dni po mnie chyba, miałam nadzieję, że ten zabieg coś fizycznie odblokuje, a tu jak raz kolejna dziewczyna dowiaduje się o tym cholernym KIRze...
    A co mówi dr P? Ona wierzy w te Kiry i inne cholerstwo?

Nie spisała nawet wyników KIR... nie mamy innej opcji jak spróbować zaleceń Paśnika, bo ona nic już więcej nam nie pomoże. A Paśnik powiedział, że to przez NK i KIR nie mam opcji na naturalna ciąże, a w razie gdyby się udało na donoszenie. Także próbujemy accofil i ciagle myśle nad sensem in vitro. Skoro u nas jest problem z implantacją to co nam pomoże in vitro?
    W takim razie HLA nie mamy, nie mieliśmy takich zaleceń. Bejzi, a jak Wy teraz działacie w najbliższym czasie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 21:02

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    A czemu był nie zadowolony? miała złe podejście,? źle zdjagnozowala? Kurcze ona miala najszybszy termin :/

Mój mąż od dłuższego czasu miał problem z testosteronem, raz mu niewiele poniżej normy wyszedł a tak to na granicy ale mieścił się w normach, wszystkie inne badania z tym związane idealne, a ona stwierdziła że musi brac testosteron w leku, ze ma się pogodzić z tym ze już będzie bezpłodny i może być wiele skutków ubocznych brania go. Później zapisał się do androloga tez w naszej klinice i sam ten lekarz powiedział ze jest ona nie poważna, przepisał jakiś lek który wspomaga naturalnie poziom testosteronu i powoli zaczyna mu to pomagać. Wspaniałych maja lekarzy w klinice ale endokrynolog jest kiepski

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October ten lek był już wcześniej testowany, ja podchodziłam w 2017 roku i to był wtedy już kolejny etap.
    Jest zwrot za chyba 4 dojazdy, bardzo dużo na tych badaniach zarabia klinika i sam lekarz.
    Można w internecie zobaczyć skuteczność badań - musiałabym tylko odszukać link, jest w umowie.

Sprawdziłam koszt moich leków do tych badań klinicznych - miałam dawkę 300j Gonalu, nie wiem czy któraś z was będzie miała aż takie duże dawki.
    Gonal 8 dni po 300 j = 3.446,52 zł
    Cetrotide 5 dni = 655,70 zł
    Fragmin 108 zł, Lutinus 150 zł
    Ovitrelle 100 zł
    Encorton, estrofem po ok 20 zł
    Lutinusa miałam sporo opakowań, później zamieniłam na luteinę.

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mój mąż od dłuższego czasu miał problem z testosteronem, raz mu niewiele poniżej normy wyszedł a tak to na granicy ale mieścił się w normach, wszystkie inne badania z tym związane idealne, a ona stwierdziła że musi brac testosteron w leku, ze ma się pogodzić z tym ze już będzie bezpłodny i może być wiele skutków ubocznych brania go. Później zapisał się do androloga tez w naszej klinice i sam ten lekarz powiedział ze jest ona nie poważna, przepisał jakiś lek który wspomaga naturalnie poziom testosteronu i powoli zaczyna mu to pomagać. Wspaniałych maja lekarzy w klinice ale endokrynolog jest kiepski
    O kurcze to faktycznie.. Może dlatego też miała taki w miarę szybki termin :/to nie dobrze

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    October ten lek był już wcześniej testowany, ja podchodziłam w 2017 roku i to był wtedy już kolejny etap.
    Jest zwrot za chyba 4 dojazdy, bardzo dużo na tych badaniach zarabia klinika i sam lekarz.
    Można w internecie zobaczyć skuteczność badań - musiałabym tylko odszukać link, jest w umowie.

Sprawdziłam koszt moich leków do tych badań klinicznych - miałam dawkę 300j Gonalu, nie wiem czy któraś z was będzie miała aż takie duże dawki.
    Gonal 8 dni po 300 j = 3.446,52 zł
    Cetrotide 5 dni = 655,70 zł
    Fragmin 108 zł, Lutinus 150 zł
    Ovitrelle 100 zł
    Encorton, estrofem po ok 20 zł
    Lutinusa miałam sporo opakowań, później zamieniłam na luteinę.
    Też był w tedy wymug świeżego transferu blastki?

oar8dqk3h868txgg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Nie spisała nawet wyników KIR... nie mamy innej opcji jak spróbować zaleceń Paśnika, bo ona nic już więcej nam nie pomoże. A Paśnik powiedział, że to przez NK i KIR nie mam opcji na naturalna ciąże, a w razie gdyby się udało na donoszenie. Także próbujemy accofil i ciagle myśle nad sensem in vitro. Skoro u nas jest problem z implantacją to co nam pomoże in vitro?
    W takim razie HLA nie mamy, nie mieliśmy takich zaleceń. Bejzi, a jak Wy teraz działacie w najbliższym czasie?
    No to kilka ma kirowych pacjentek, didik też to wyszło.
    U nas cóż, nieudana iui za nami, cykl przerwy i też decyzja czy robimy ivf.
    Też strzelę sobie chyba te kiry, będę mieć komplet ;p
    Lekarze nie wiedzą jak sobie radzić z "takimi" pacjentkami niestety, dr P zawsze strasznie krzywiła się jak ją zagadywałam o immunologię.
    Odzywaj się Bu jak się czujesz po tym accofilu, czy powinnaś podchodzić do ivf? Może macie też problem na etapie komórkowym, może warto spróbować z zarodkami i accofilem? Każda z nas ma tu tyle dylematów...

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:41

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Też był w tedy wymug świeżego transferu blastki?

Tak, był wymagany świeży transfer. Wtedy były dwie grupy - blastka i 3dniowiec. Jako że ja byłam jedną z ostatnich podchodzących i podobno limit blastek był już wykorzystany, miałam podanego trzydniowca :-) A raczej podaną bo córeczka :-)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ