Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Sansa to wszystko zalezy od punktu siedzenia.
Ja mialam 4blastki z 6komorek i 5blastek na 9komorek (procedury z mrozonych nie licze), wiec dla mnie 1lub 2blastki na 6komorek to bylaby zalamka.Szs -
njut wrote:Nie rozumiem
Przy liczeniu statystyk dla 3dniowcow:
100% to ilosc zaplodnionych komorek a ilosc zarodkow w 3dobie to szukana procentowa (rowniez te ktore nie zostaly zostaly zamrozone tylko dalej hodowane do blastocysty.
A przy blastkach
100% to ilosc dalej dzielacych sie komorek a ilość blastek to to co chcemy w procentach
Ale zeby bylo w miare sprawiedliwie to przy 3dniowych nie mozna liczyc tych ktore sie nie zaplodnilyNuterka lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Sansa to wszystko zalezy od punktu siedzenia.
Ja mialam 4blastki z 6komorek i 5blastek na 9komorek (procedury z mrozonych nie licze), wiec dla mnie 1lub 2blastki na 6komorek to bylaby zalamka.5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Szapiro wrote:Ja tam wolę procedure gdzie bede miec 1kom i zero blastek a ciąże...nie jestem zbieraczem zarodków...
Ja wole miec wiecej niz jedna szanse za 9tys, bo jak widac ciaza nie rowna sie dziecko. -
bz10 wrote:Ale jak widzimy więcej nie znaczy lepiej. Najlepiej mieć ta jedna dobrej jakości, zeby się zagnieździła i była zdrowym maluchem.
Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:A po kim to widzimy? Ja jakos tego nie widze.5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
Nie wiem co mnie czeka ile jeszcze będę musiała przejść transferów, ale jestem zdania ze najlepiej jak jest mniej zarodków lepszych. Sama wiele bym dała zeby mieć 1 wyższej klasy5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
Szapiro wrote:Dokładnie to chciałam powiedzieć
Jak ktos wyproduje 1komorke i ma z tego jeden zarodek to nie znaczy ze jest on super jakosci i odwrotnie.
Placac 9tys lepiej miec cos w zanadrzu.
I mysle ze wiekszosc kobiet pragnie miec wiecej zarodkow niz pozniej stekac ze ma jedna jedyna szanse.
Nie po to jestesmy poddawane hiperstymulacji, zeby zarodkow bylo malo.Poziomka25, Yoselyn82, NieJa, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Z drugiej strony lekarz jak nas stymuluje tez nie wie jak jajniki odpowiedzą, ile będzie komórek. Nie ma złotej reguly. Mam znajoma tez z provita, miała dwie komórki, dwa zarodki, jeden doszedł do blasty i teraz ma super śliczna córcię5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
bz10 wrote:Nie wiem co mnie czeka ile jeszcze będę musiała przejść transferów, ale jestem zdania ze najlepiej jak jest mniej zarodków lepszych. Sama wiele bym dała zeby mieć 1 wyższej klasy
Bz 4ciaze to nie jest nic. Najprawdopodobniej 3pierwsze poronienia byly spowodowane czynnikiem zewnetrzym a ostatnie poronienie najprawdopodobniej wada spontaniczna zarodka, ktora nic wspolnego z jakoscia nie miala.
Moje komorki sa dobre, co pokazuje ilosc dojrzalych jak i to, ze na 26 tylko jedna sie nie zaplodnila.
I bylas bardzo niedelikatna. -
Nie chciałam cie urazić, poprostu wytłumaczyć tok rozumowania co do mniejszej ilości zarodków. Przeczytałam dokladnie twoja historie i nie chciałabym być na twoim miejscu ale nie wiem co mnie czeka. Ale z drugiej strony czy rzeczywiście zarodki są takie super jeśli się implantuja ale przestają rozwijać i obumierają. Nie chciałam zeby ci było przykro.5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
Bella93 wrote:Ani lekarze ani embiolodzy nie maja tajmnej mocy zeby to sprawdzic.
Jak ktos wyproduje 1komorke i ma z tego jeden zarodek to nie znaczy ze jest on super jakosci i odwrotnie.
Placac 9tys lepiej miec cos w zanadrzu.
I mysle ze wiekszosc kobiet pragnie miec wiecej zarodkow niz pozniej stekac ze ma jedna jedyna szanse.
Nie po to jestesmy poddawane hiperstymulacji, zeby zarodkow bylo malo.Szs -
Szapiro wrote:Ale jak z tej jednej kom jest ciąża to chyba efekt lepszy niż 6 blastek i zero ciaz..sukces sie mierzy tu zero jedynkowo
To w koncu mierzysz to w ciazach czy w dzieciach? -
Bella93 wrote:Tylko na ta 'jedna jedyna' komorke mozesz trafic i za 15razem.
To w koncu mierzysz to w ciazach czy w dzieciach?5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
-
Szapiro wrote:Ale porownanie Belli i Njut.. sorki że to powiem nie obraź sie njut ..po pierwsze nie ta sama kategoria wieku jestescie ...a po drugie njut Ty chyba nie masz co narzekać na blastki w Provicie z tego co masz w pamiętniku to odstek miałaś super
Mimo to gdybym miała się stymulować kolejny raz to nie zmieniałabym kliniki.
Nie rozumiem co ma wiek do tej dyskusji...STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
bz10 wrote:No raczej ze w dzieciach w końcu o dziecko nam chodzi a nie o ciąże...
Szapiro, jednak na tym polega IVF, zeby zarodkow bylo duzo a nie jeden.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
bz10 wrote:No raczej ze w dzieciach w końcu o dziecko nam chodzi a nie o ciąże...
ale zeby bylo dziecko musi byc pierw ciaza.
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️