WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozpisce mamy napisane ze maja być dwa negatywne wyniki zeby odstawić, to byś musiała jeszcze w 9 dniu powtórzyć. A co to wogole z pesymistyczne teoretyczne rozważania ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:11

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Z pytan jeszcze takich teoretycznych. Ostatni prolutex biore w niedziele dlatego w poniedzialek chce powtorzyc bete bo jak cos to bede musiala jechac do Angeliusa wykupic kolejne opakowanie.
    Jesli beta wyjdzie negatywnie to czy 7dpt blastocysty wynik bedzie juz 100% pewny?
    Wg mnie w 90%, pisałabym wtedy do doktorki, ale o czym mówimy, jasne że będziesz do niej pisać, ale żeby pochwalić się :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Na rozpisce mamy napisane ze maja być dwa negatywne wyniki zeby odstawić, to byś musiała jeszcze w 9 dniu powtórzyć. A co to wogole z pesymistyczne teoretyczne rozważania ?!
    Nie pesymistyczne tylko do Katowic mam kawal drogi i prolutex tez nie jest tani.. dlatego pytam czy gdyby w 5 i w 7 dniu beta wyszla negatywna to czy juz nie musze jej powtarzac czy jest to za wczesnie na odstawienie lekow?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Wg mnie w 90%, pisałabym wtedy do doktorki, ale o czym mówimy, jasne że będziesz do niej pisać, ale żeby pochwalić się :)
    Pani dr odpisuje poznym wieczorem a ja na pon juz nie mam prolutexu wykupionego..
    Jeszcze raz dziewvzyny - czy ewentualna negatywna beta w 7dpt blastocysty jest juz miarodajnym wynikiem czy jeszcze moze wyjsc pozytywna?
    Pani dr mowila ze 5dpt beta powinna wynosic 5.

• bz10 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po poprzednim transferze zaczęłam krwawić w 5dpt to kazali brać leki i zrobić betę nie wcześniej niż w 8 dniu a później powtórzyć po dwóch dniach i dopiero leki odstawic

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna a nie napisali Ci na rozpisce kiedy powinnaś zrobić betę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna przypomnij jeszcze jakie dawki masz progesteronu i luteiny i kiedy się kujesz tym prpputexem?

• bz10 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna podzwon po aptekach może maja ten prolutex u was na miejscu albo sprowadza. Te 170zl w porównaniu do całej procedury to w sumie mały koszt, jeśli wyjdzie pozytywna to i tak go wykorzystasz a jeśli odpukać negat to wykorzystasz w następnym transferze lub odsprzedasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pani dr odpisuje poznym wieczorem a ja na pon juz nie mam prolutexu wykupionego..
    Jeszcze raz dziewvzyny - czy ewentualna negatywna beta w 7dpt blastocysty jest juz miarodajnym wynikiem czy jeszcze moze wyjsc pozytywna?
    Pani dr mowila ze 5dpt beta powinna wynosic 5.
    Ile potrzebujesz tego prolutexu? Mam coś w domu, mogę Ci wysłać, żebyś czuła się spokojna;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ptaszyna a nie napisali Ci na rozpisce kiedy powinnaś zrobić betę ?
    No mam ze za 14dni dopiero ale pani dr zasugerowala ze 5dpt mam juz zrobic bete.
    Biore luteine 3×1tab i zastrzyk robie o godz 19

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Ptaszyna podzwon po aptekach może maja ten prolutex u was na miejscu albo sprowadza. Te 170zl w porównaniu do całej procedury to w sumie mały koszt, jeśli wyjdzie pozytywna to i tak go wykorzystasz a jeśli odpukać negat to wykorzystasz w następnym transferze lub odsprzedasz
    No moze i maly ale nie spodziewalam sie zastrzykow i nie bylam przygotowana na taki wydatek.
    Nie moge dzwonic do innych aptek bo mam odpis recepty do apteki w angeliusie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Ile potrzebujesz tego prolutexu? Mam coś w domu, mogę Ci wysłać, żebyś czuła się spokojna;)
    Nie wiem ile bo nikt mi nie chce powiedziec czy ewentualna negatywna beta 7dpt blastocysty oznacza brak ciazy czy jest jeszcze szansa ze beta podskoczy np 9dpt. Teoretycznie skoro 5dpt powinna wynosic 5 to 7dpt powinna na 100% wyjsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zatkało jak usłyszałam w aptece kwotę 399 zł do zapłaty za dwie paczki duphastonu i 2 paczki prolutex.

Ja w 1dpt plamilam więc dostałam oprócz 3x2 luteiny 3x2 progesteron i ten prolutex ... I tak mam wrażenie że ten progesteron chyba jest na niskim poziomie

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna ja odstawialam leki jak beta byla negatywna, ale ja to ja. Po prostu nie wierzylam ze nagle podskoczy, Co innego jakby beta byla dodatnia to robie powtorke ale jak jest 0 czy 2 to wiem ze nic z tego.

Mysle zebys zrobila w 7 dniu a potem w 9 i jak bylaby negatywna to odstawiasz leki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:45

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie wiem ile bo nikt mi nie chce powiedziec czy ewentualna negatywna beta 7dpt blastocysty oznacza brak ciazy czy jest jeszcze szansa ze beta podskoczy np 9dpt. Teoretycznie skoro 5dpt powinna wynosic 5 to 7dpt powinna na 100% wyjsc.
    A jakby któraś z nas zadała takie pytanie to miałabyś odwagę odpisać ze tak można odstawić leki po badaniu w 7 dniu po transferze pomimo tego ze w rozpisce od lekarza jest co innego napisane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Mnie zatkało jak usłyszałam w aptece kwotę 399 zł do zapłaty za dwie paczki duphastonu i 2 paczki prolutex.

Ja w 1dpt plamilam więc dostałam oprócz 3x2 luteiny 3x2 progesteron i ten prolutex ... I tak mam wrażenie że ten progesteron chyba jest na niskim poziomie
    No ja przez to embrio glue wzielam na fakture - zeby moc wykupic prolutex w aptece.

• bz10 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr kilka razy mi powiedział ze maja procedury jakie maja bo już dużo przypadków widzieli

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    A jakby któraś z nas zadała takie pytanie to miałabyś odwagę odpisać ze tak można odstawić leki po badaniu w 7 dniu po transferze pomimo tego ze w rozpisce od lekarza jest co innego napisane?
    Tak. Jesli mialabym taka wiedze to tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:50

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna Mysle zebys zrobila w 7 dniu bete a potem w 9 i jak bylaby negatywna to odstawiasz leki

bz10 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ptaszyna ja odstawialam leki jak beta byla negatywna, ale ja to ja. Po prostu nie wierzylam ze nagle podskoczy, Co innego jakby beta byla dodatnia to robie powtorke ale jak jest 0 czy 2 to wiem ze nic z tego.

Mysle zebys zrobila w 7 dniu a potem w 9 i jak bylaby negatywna to odstawiasz leki
    Chce powtorzyc do pewnosci- zrobic 5 dnia i 7mego. Wydaje mi sie, ze jesli siodmego wyjdzie 0,1 to nie ma sie co ludzic no ale chcialam Was zapytac o zdanie bo to moj pierwszy transfer blastki. Nie chce niepotrzebnie jechac do Katowic i wykupowac prolutexu. No chyba ze wiecie z doswiadczenia ze przy blastce beta moze wyjsc dopiero po 7dpt no to wtedy bede musiala zawitac do Angeliusa;)

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ