Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Erl pieknie! Ciesze sie ogromnie:) Czekam na następną wizyte z niecierpliwoscią
A co do tego paskudztwa , to w 2014 nefrektomia, w 2017 nawrót -płuca , i szczerze mówiąc , lekarze w 2014 ostrzegali ze tak prawdopodobnie bedzie, tylko nie da sie przewidziec po jakim czasie moze nastapic przerzut, nam nie mówiono ze choroba dobrze rokuje, wrecz przeciwnie, a gdzie sie leczycie ze tak optymistycznie nastawiają?
A Ty Maldwitka kiedy masz kolejną wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 16:11
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Kochane, bardzo dziękuję za wszystkie kciuki
Mamy ciążę pojedynczą, pęcherzyk 15,8mm w macicy, Maluszek ma 3mm i było już widać pulsujący punkcik serduszka! W przyszły czwartek wizyta dla potwierdzenia akcji serca
Plamienia nie wiadomo skąd, prawdopodobnie podrażnienie śluzówki wewnątrz, bo wszystko wygląda dobrze. Może być tak że będą powracać przez dłuższy czas i jeśli nie ma krwawienia to nie jest to najpewniej alarmujące.
Jestem szczęśliwaErl lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Cudnie!!!! to teraz czekamy na następną wizytę
KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Zrobiłam sobie z tej okazji suwaczek, a co będę sobie żałować
CzterolistnaKoniczyna, Cala, KateHawke, KarenMillen, Flowwer lubią tę wiadomość
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl oficjalnie ogromne gratki !!
Erl lubi tę wiadomość
-
Erl wrote:Dziękuję Kochana
Nie wiem czy zwiększył, bo luteinę zmniejszył z 600mg na 400/doba plus 3x1 duphaston. Nie wiem czy dawki się zsumują do podobnych wartości.. Dupka dołożę chętnie ale trochę się boję zmniejszać luteinę. Sprawdził mi śluz na wizycie ale było czysto, z resztą ostatnie plamienie zauważyłam wczoraj rano. Mańka powiedział że to może być też spowodowane drażnieniem przez luteinę bo ona podawana dowcipnie powoduje że zwiększa się wrażliwość śluzówki na otarcia.
Mnie też dopadło plamienie. Ale jestem przekonana, że podczas usg podrażniłyśmy szyjkę. Na początku mocno się wystraszyłam ale szybko poczytałam i się uspokoiłam. Pani dr mocno naciskała na mniejszego malucha który bardzo się nie chciał pokazywać. Jak wróciłam do domu to trochę czerwonej krwi a dzisiaj już tylko beżowe plamienie z luteiną. -
KarenMillen wrote:Mnie też dopadło plamienie. Ale jestem przekonana, że podczas usg podrażniłyśmy szyjkę. Na początku mocno się wystraszyłam ale szybko poczytałam i się uspokoiłam. Pani dr mocno naciskała na mniejszego malucha który bardzo się nie chciał pokazywać. Jak wróciłam do domu to trochę czerwonej krwi a dzisiaj już tylko beżowe plamienie z luteiną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:43
KarenMillen lubi tę wiadomość
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Witajcie dziewczyny wątek czytam od dawna bardzo pomaga w czasie procedury w Provicie :0
cała wiadomość którą pisałam nie zapisała się
historia zaczęła się jakieś 3 lata temu. Moja gin przez 2 lata nie widziała polipa na usg. Polip rósł ciąży nie było. po 2 latach zleciła badanie nasienia i okazało się że mało maluchów poniżej 1mln a na dodatek ruchliwość 2%. Nie potrafiła nam Pani Gin pomóc więc zaczeliśmy szukać pomocy gdzie indziej.
Trafiliśmy do Serafin Clinic do dr Serafina. Rozruszał plemniki witaminami + pregnylem do 21% i otwarcie powiedział że nie ma co na inseminacje tracić kasę, trzeba podejść do in vitro. Zapisaliśmy się w grudniu do niego w Provicie i rozpoczeliśmy procedure z krótkim protokołem 24.01.
trafiliśmy oczywiście na ferie wiele lekarzy było na wolnym i nasz lekarz też.
Monitorowanie pod nadzorem dr Juraszyka nie polecam nikomu, jest niekontaktowy, nic nie mówi bynajmniej nic konkretnego nie mierzy pęcherzyków. dwa monitorawania z tym dr a ja nic nie wiedziałam masakra ostatnie monitorowanie było w sobotę u dr Cholewy i tu o dziwo wszystko zostało powiedziane zapisane omówione no klasa
punkcja została umówiona na 06.02 na 8 rano. Przyjechałam z wielkim bólem brzucha i z marzeniem niech mi wyjmą te pęcherzyki bo eksploduje... wchodze do pokoju i co widzę dr J. OMG ale było mi wszystko jedno aby szybko zasnąć i obudzić się już PO. Powtarzałam mu 3 razy że chcę aktywację oocytów jonami wapnia i mówiłam mu po przebudzeniu ale on chyba zapomniał przekazać dalej bo w recepcji nic nie wiedzieli i o mało brakowało że nie aktywowali by oocytów.
dowiedziałam się tylko od dr J. że 6 będzie zapłodnionych z 15.
umówiono nas na transfer 09.02 na godz. 12 ( mój lekarz wrócił więc chciałam tylko jego w czasie transferu chociaż znowu chcieli dać mi J.). transfer z embio glue poszedł bezboleśnie szybko z uśmiechem bo dr Serafin zna się na żartach.
1dpt nic się nie dzieje
2dpt nic
3dpt lekkie kucie jajników
4dpt lekkie kłucie raz na jakiś czas
5dpt kłucie
6dpt zimno mi drgawki temp w normie, skarpety ubrane piżama polarowa ubrana, pierzyna nakryta 24st w domu a ja się trzęsę
7dpt troszkę zimno pod wieczór więc znowu skarpety piżama pierzyna i senność
8dpt spppaaać
9dpt test pozytywny 2 kreski
jutro beta trzymajcie kciuki
dziękuje Flowwwer za wsparcie bo mnie bardzo wspierała jak się dowiedziała że w piątek dobie moje zarodki klasy a i b przestały się rozwijać na szkiełku.
jedyna nadzieja była w 2 zarodkach trzydniowych podanych przy transferze
mam nadzieje że zostaną już ze mną
buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:42
Erl, KateHawke, Flowwer, Kijuki, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Quczi wrote:Witajcie dziewczyny wątek czytam od dawna bardzo pomaga w czasie procedury w ProvicieXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl musiałam dwa razy napisać posta bo nie chciał mi się cały zamieścić
miałam IMSI, dr Serafin teraz już cały post załączył się powyżej czekam na jutro na betę
Erl 2 okruszki ?!!! Szczęście chodzi parami Niech cuda trwają ♡♡♡♡
Quczi nareszcie zawitałaś na wątku, klinika pęka w szwach a mało kto się chwali sukcesami, porażkami lub swoją drogą do szczęścia. Bardzo lubię cytat " kocham od 1 komórki " nikt tego nie zrozumie jak niepłodni.
A gdzie fotka pięknego dzisiejszego testu?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nie umiem zdjęcia dodać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:18
Flowwer wrote:Erl 2 okruszki ?!!! Szczęście chodzi parami Niech cuda trwają ♡♡♡♡
Quczi nareszcie zawitałaś na wątku, klinika pęka w szwach a mało kto się chwali sukcesami, porażkami lub swoją drogą do szczęścia. Bardzo lubię cytat " kocham od 1 komórki " nikt tego nie zrozumie jak niepłodni.
A gdzie fotka pięknego dzisiejszego testu?
Jak Wy się macie Flo?
Quczi, super że II!! Mocne kciuki za piękną betę Nie mam doświadczeń z żadnym z lekarzy których wymieniasz, o dr Cholewie słyszałam dobre rzeczy, ale mimo tego że przechodziłaś z rąk do rąk okazuje się że PROVITA była dobrym wyborem.
U mnie też nie rozwinęły się blastki i też jestem w ciąży po podaniu dwóch 3-dniowych Maluszków, został ze mną jeden.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:26
Flowwer lubi tę wiadomość
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Karen, mam nadzieję że plamienia ustąpiły i jesteś spokojniejszaXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Dzięki dziewczyny teraz spokój luz i kontrola haha zobaczymy ile zostanie u mnie ale jeszcze trochę czasu do usg.
Jak się trafiło na okres urlopowy to się nie dziwię że z rak do rąk ważny efekt końcowy będzie
Erl hihihi jak widać ciąża i zapalenie oskrzeli mi na oczy poszło od tygodnia mam niesamowity ból głowy i zawalone zatoki
Ale suma sumarów cieszę się szczęściem waszym.
Erl lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Erl wrote:Karen, mam nadzieję że plamienia ustąpiły i jesteś spokojniejsza
Flower zdrowiej kochana!
Quczi piękny, wyraźny test! Może też będą dwa pęcherzyki? Powodzenia na becie:)
Kate kiedy masz wizytę?Erl lubi tę wiadomość
-
O rety Flo, zdrówka!!! Wyczytałam w innym wątku że Twoje szczęście ma już 9 cm to jeszcze chwila i zaczniesz odczuwać kuksańce
Karen, no i super u mnie też już czysto od czwartku, od piątku biorę mniej luteiny, ale za to duphaston, może to też pomogło. Kate ma wizytę jutro o ile mnie pamięć nie zawodzi a Ty w piątek?
Quczi, druga kreska bardzo wyraźna, ja miałam w 9dpt bladziocha, więc może faktycznie przyjęły się bliźnięta?XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]