Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPogrzebaly mi igla w lewej rece ale nie dalo rady. A na prawej mialam siniaka po 2 ostatnich razach i bol lokcia. Teraz wkluly sie trzeci raz i mam problem ze zginaniem reki
Nic no, oby beta wzrosla to przetrzymam wszystko..
Btw, namietnie przychodza dziewczyny z brzuchem zassanym do kregoslupa i od wejscia krzycza: "jestem w ciazy, wchodze bez kolejki" i cisna prosto do zabiegowki. A babki z brzuchami tak wielkimi, ze biedne musza zrobic sobie postoj zanim wysapia "dzien dobry" ida dzielnie na koniec kolejki i czekaja nawet i godzine.
Wkurza mnie to.
Ostatnio sama przepuscilam babeczke w ciazy. Zaproponowalam zeby weszla przede mna. Taka zszokowana byla, biedna mi dziekowala pozniej.
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj poszłam na badanie krwi i moczu jak to co miesiąc bywa, siedze w kolejce, były 4 osoby przede mną, ja się dobrze czułam wiec uznałam nie będę się ciskać poczekam. Przyszło kilku ludzi i za chwile wchodzi babka w ciąży z mężem, gadają cały czas między sobą ze jadą na zakupy do Tesco a później do centrum handlowego i ona jak się rozebrała to wypaliła ze ona terqz wchodzi bo jest w ciąży, ja mówię ze tez jestem a ona a ja mam większy brzuch... nosz ku.... czujecie?
Ptaszyna Ty weź sobie jakiś kremik może być najzwyklejszy i masuj te miejsca gdzie masz siniaki , mi tak mówiła kiedyś pielęgniarka i pomagało, szybciej schodziły mi siniaki i przestawało boleć.
Co do suchości i bólu podczas stosunków to powiem wam ze ja tak miałam od momentu jak z niepowodzeniem staraliśmy się o dziecko, później te wszystkie leki doszły i u mnie to było natury psychicznej, niby dało się rozgrzać i myślałam że już jest ok ale ten początek zbliżeń to była masakra. Nam pomagał żel z apteki conceive plus, nie było aż tak idealnie jak powinno ale zawsze coś. Jak teraz jestem w ciąży problemu takiego już nie ma. Ale jak miałam pobolewanie brzucha to zaś się jakby blokowałam i dyskomfort wracał. Aptopos żeli wiecie, ze te wszystkie typu durex nie powinny być stosowane podczas starań, bo coś tam robią z plemnikami sklejają czy coś i wtedy ich „działanie” nie jest takie jak powinno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:00
Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysrebrzysta wrote:I co z tego mimo fajnego śluzu i owulacji jak w zegarku, grubego endometrium i niezłych plemników nie udało się nigdy ale to nigdy
Ja tez wszystko miałam zawsze w punkt, czułam owulacje a teraz wiem, ze i tak nie miało się prawa udać ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPorażka, tam chyba wszystkich zatkało. Ja uznałam, że jak ktoś sam od siebie mnie przepuści gdziekolwiek to fajnie, ale sama się upominać nie będę. Inna sytuacja gdy będzie taki dzień ze naprawdę zle będę się czuć, bo tak tez bywa. Ale ogólnie to po co, każdy przychodzi czeka, gdzies się spieszy.
-
Ja grzecznie czekałam w kolejce zawsze, ale teraz powiem tak, nie mam zamiaru. Zazwyczaj jak robie badania to się spóxniam do pracy, więc wole sie spóźnić mniej.
A jeśli chodzi chodzi o teks "ja mam wiekszy brzuch" to nie, nie czuję! Miałam jakiś czas temu spotkanie klasowe i były dwie koleżanki w ciązy, jedna z dużym brzuchem druga z małym i oczywiście terminy miały odwrotnie proporcjonalne do wielkości brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:15
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyBede smarowac skoro tak!
Ja tam nie mam nic przeciwko przepuszczaniu nawet dziewczyn na moim etapie ale kultura wypadalaby, zeby sie zapytac. Podobne sytuacje mam w Angeliusowej recepcji. Stoje w kolejce kilkanascie minut po czym inne kobiety mnie omijaja i prosto do lady podchodza. Na szczescie zawsze recepcjonistki reaguja i mowia :"tamta pani byla pierwsza/tam jest kolejka". Byscie widzialy te spojrzenia w moja strone gdy mnie mijaja.
Ogolnie takie sytuacje sie wiecznie powtarzaja. Maluje sie tylko na wieksze okazje, eleganckie ubrania tez wtedy tylko wtedy zakladam. Na co dzien cenie sobie wygode i naturalnosc wiec popylam w bluzach z kapturami, w butach trekkingowych i bez grama makijazu. Te ktore podobnie sie nosza pewnie wiedza do czego zmierzam- w sklepach nikt nie mowi do mnie per Pani, o ile w ogole ktos na mnie zwraca uwage bo przeciez "ta to nic nie kupi". W kolejkach u lekarza slysze, ze pewnie po zwolnienie do szkoly a oni tacy starzy i schorowani to oni wejda przede mna.
Kurde blaszka a jak chcialam kiedys wejsc poza kolejka do lekarza zapytac czy w ogole mnie przyjmie to mi ludzie taka awanture w przychodni zrobili..
To jak sie nosze ani na ile lat wygladam nie upowaznia nikogo do olewania mnie. Mam prawo czuc sie tak samo paskudnie jak babcie 80letnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:19
-
nick nieaktualny
-
October88 wrote:Vaina no widzisz, ja od samego początku na l4 także nigdzie się nie spieszę to mogę sobie poczekać. Rozumiem do pracy się speieszyc, ale tak jak dziś słyszałam dzień zakupów i się cisnąć.. ehhh
a z drugiej strony kiedyś mnie młoda kobitka puściła, bo ja z malutkim dzieckiem żeby się nie zagrzało. Ucieszyłam się i skorzystałam, a potem przechodząc zauważyłam że ona w zaawansowanej ciąży - jakoś mi sie głupio zrobiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:26
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A może faktycznie to na tle psychicznym może jest jajas blokada przez te wieloletnie starania? No nie wiem.. Mam nadzieję że to kiedyś minie..
Już oddałam krew na tsh jutro wynik po 15 aby mi spadło
Ptaszynko kciuki za przyrostPtaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania609 wrote:A może faktycznie to na tle psychicznym może jest jajas blokada przez te wieloletnie starania? No nie wiem.. Mam nadzieję że to kiedyś minie..
Już oddałam krew na tsh jutro wynik po 15 aby mi spadło
Ptaszynko kciuki za przyrost
-
Ptaszyna, co do kobiet z brzuchem przy kregoslupie, to ja tez wchodzilam bez kolejki
Przychodnia/punkt pobran to nie jest miejsce dla kobiet w ciazy, bez wzgledu na jej zaawansowanie. Nie wszyscy w tym otoczeniu sa zdrowi, to nie jest dobre. Nawet jak mialam czas to wchodzilam bez kolejki i nikogo nie pytalam czy im to odpowiada, bo jakby nie odpowiadalo to i tak bym weszla. Po drugie, pomimo brzucha przy kregoslupie jak stalam/siedzialam to było mi meeegaa niedobrze, tego na pierwszy rzut oka nie widac. Chodzic moglam, ale stanie to inna para kaloszy.
Dlatego korzystajcie z przywilejow, omijajcie kolejki, nie stojcie kiedy sa miejsca siedzące. To Wy macie cos bardzo cennego pod sercem.Ptaszyna, tolerancyjna, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Ptaszyna, co do kobiet z brzuchem przy kregoslupie, to ja tez wchodzilam bez kolejki
Przychodnia/punkt pobran to nie jest miejsce dla kobiet w ciazy, bez wzgledu na jej zaawansowanie. Nie wszyscy w tym otoczeniu sa zdrowi, to nie jest dobre. Nawet jak mialam czas to wchodzilam bez kolejki i nikogo nie pytalam czy im to odpowiada, bo jakby nie odpowiadalo to i tak bym weszla. Po drugie, pomimo brzucha przy kregoslupie jak stalam/siedzialam to było mi meeegaa niedobrze, tego na pierwszy rzut oka nie widac. Chodzic moglam, ale stanie to inna para kaloszy.
Dlatego korzystajcie z przywilejow, omijajcie kolejki, nie stojcie kiedy sa miejsca siedzące. To Wy macie cos bardzo cennego pod sercem.aczkolwiek z tymi zarazkami to sie zgadzam, kolejka do laboratorium to nie miejsce dla kobiet w ciazy;)
Dziewczyny, to ciagniecie w pachwinie to normalne jest? Od wczoraj cos jalby zlapalo mnie w prawej i tak trzyma.
W ogole strasznie miesnie mnie kluja- w przedramieniach, nogach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 11:00
-
nick nieaktualny