Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj nadziejka piękny wynik-trzymam kciuki za zaplodnienie.Szkoda ze tylko 6 tych jajow zapladniaja,kurcze reszta idzie na zmarnowane.
Gosia jak tam zastrzyki?
Kiedy ja mam odstawić estrofem,czekam już na @.nadziejka88 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Ona84 nie pomogę bo ja z tych co nie cwicza wiec i podczas stymulacji nic nie robiłam. Musialabys sie zapytać lekarza. Kiedys slyszalam ze należy prowadzić taki sam tryb jaki sie prowadzilo przed wiec jesli ktos plywal to niech plywa dalej, jak ktoś chodzil na fitness to niech dalej chodzi ale podnosić ciężary i sie forsować to bym sie bala. Jakby sie nie daj boże cos stalo to bym miałam pretensje ze ja cos zrobiłam zle.
-
[email protected] wrote:Oj nadziejka piękny wynik-trzymam kciuki za zaplodnienie.Szkoda ze tylko 6 tych jajow zapladniaja,kurcze reszta idzie na zmarnowane.
Gosia jak tam zastrzyki?
Kiedy ja mam odstawić estrofem,czekam już na @.
Dzis juz 3 bedzie troche zaczynam czuc jajniki. A zastrzyki dialaja na mnie usypiajaco masakra po godzinie spiea tak poza tym ok
Estrofem masz brac do @ ale na rozpisce mam tak jesli okres rozkreci sie do 12 i bedzie to krwawienie a nie plamienie to liczysz to jako 1 dc i juz nie bierzesz estrofemu. Jesli okres rozkreci sie po 12 to tego dnia nie liczysz bierzesz estrofem a nastepny dzien jest 1 dniem cyklu
Zastrzyki zaczynasz od 2 lub 3 dnia cyklu musisz sobie wyliczyc tak zeby 7 dzien cyklu czyli po 5 zastrzykach nie przypadl w niedziele jesli nie wypadnie tak to zaczynasz 2 dc jesli bedzie to niedziela zaczynasz 3 dcBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
ona84 wrote:Mam pytanko jak jestem stymulowana moge cwiczyc i ciezary do15 kg podnosicBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ona jeżeli będziesz sie dobrze czuć, to chyba mozna, chociaż lepiej lekkie ćwiczenia wykonywac. Pod koniec jajniki potrafią byc olbrzymie plus jajca i prawdopodobnie nie będziesz mieć ochoty na ćwiczenia. Ja podczas 1 stymulacji czulam sie ok ale mialam tylko 6 jajeczek, a brzuch byl jak balon. Podczas 2 stymulacji same jajniki ponad 10cm + 12 jajeczek pobranych i kilka drobnych, chodzilam jak stara babcia. Po punkcji wcale chodzić nie moglam przez 3 dni przez jajniki ( jeszcze w 7 tyg ciąży byly mocno powiększone) Wtedy nawet nie myślisz o ćwiczeniach.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Gosia321 wrote:Dzis juz 3 bedzie troche zaczynam czuc jajniki. A zastrzyki dialaja na mnie usypiajaco masakra po godzinie spie
a tak poza tym ok
Estrofem masz brac do @ ale na rozpisce mam tak jesli okres rozkreci sie do 12 i bedzie to krwawienie a nie plamienie to liczysz to jako 1 dc i juz nie bierzesz estrofemu. Jesli okres rozkreci sie po 12 to tego dnia nie liczysz bierzesz estrofem a nastepny dzien jest 1 dniem cyklu
Zastrzyki zaczynasz od 2 lub 3 dnia cyklu musisz sobie wyliczyc tak zeby 7 dzien cyklu czyli po 5 zastrzykach nie przypadl w niedziele jesli nie wypadnie tak to zaczynasz 2 dc jesli bedzie to niedziela zaczynasz 3 dc
To Ty chociaż masz powód do spania, ja bez niczego zasypiam.Jakiś taki czas mnie dopadł, że ciągle zmęczona jestem.
Dziewczyny z brzuszkami, czy zdejmujecie obrączki?"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Styczeń
19: Asia-m-b - na świat przyszedł JAŚ !
Luty
02: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
Marzec
13: Eve87 - na świat przyszła IGA !
Maj
01: asiastokrota - transfer
04: e_mil_ka - criotransfer
08: Laura - wizyta
10: eni33 - wizyta
10: nadziejka88 - wizyta
10: Asia08 - wizyta
15: Asiastokrota - betowanie
17: malawiki1-wizyta przed ivf
17: ona84 - wizyta przed ivf
24: gosia321 - wizyta przed stymulacja
31: Asia08 - wizyta
Czerwiec
01: malawiki1 start stymulacji wizyta
02: wizyta w trakcie stymulacji
08: tera83 - usg połówkowe
21: Eni33 - wizyta
29: polopiryna - termin porodu
Lipiec:
01: Asia08 - termin porodu
15: Makumba - termin porodu
Sierpień
1: ana1122 - termin porodu
Październik
12: Tera83 - termin porodu
Grudzień
02: Laura - termin porodu
02: Eni33 - termin porodu
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:To Ty chociaż masz powód do spania, ja bez niczego zasypiam.
Jakiś taki czas mnie dopadł, że ciągle zmęczona jestem.
Dziewczyny z brzuszkami, czy zdejmujecie obrączki?
Ale ogolnie tez sie chyba cos z cisnieniem dzieje pewnie dlatego tak bas dopadaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Styczeń
19: Asia-m-b - na świat przyszedł JAŚ !
Luty
02: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
Marzec
13: Eve87 - na świat przyszła IGA !
Maj
01: asiastokrota - transfer
04: e_mil_ka - criotransfer
08: Laura - wizyta
10: eni33 - wizyta
10: nadziejka88 - wizyta
10: Asia08 - wizyta
15: Asiastokrota - betowanie
17: malawiki1-wizyta przed ivf
17: ona84 - wizyta przed ivf
24: gosia321 - wizyta przed stymulacja
31: Asia08 - wizyta
Czerwiec
01: malawiki1 start stymulacji wizyta
02: gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
08: tera83 - usg połówkowe
21: Eni33 - wizyta
29: polopiryna - termin porodu
Lipiec:
01: Asia08 - termin porodu
15: Makumba - termin porodu
Sierpień
1: ana1122 - termin porodu
Październik
12: Tera83 - termin porodu
Grudzień
02: Laura - termin porodu
02: Eni33 - termin porodu[/QUOTE]
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dziewczyny z brzuszkami, czy zdejmujecie obrączki?Asia08, Makumba lubią tę wiadomość
-
Ona84, takie coś znalazłam:
Kobiety, ktore biegaja wiecej niz 20 km w ciagu tygodnia moga byc narazone na ryzyko obnizonej jakosci rozwijajacych sie komorek jajowych, obnizonej ilosc wytrwarzanego estrogenu i progesteronu.
W innym badaniu wykazano (badania na ponad 2200 kobiet, wiec statystycznie poprawnej probie w okresie od 1994 do 2003), ze kobiety ktore cwiczyly wiecej niz 4 godzinny w tygodniu mialy 40% mniejsza szanse na ciaze po IVF w stosunku do kobiet, ktore wogole nie cwiczyly lub cwiczyly umiarkowanie. Dodatkowo, te same kobiety mialy 3 krotnie zwiekszone ryzyko anulowania cyklu ivf (ze wzgledu na slaba odpowiedz na leczenie gonadropinami) i 2 krotnie wieksze ryzyko porazki implantacyjnej.
Przypuszcza sie, ze zbyt intensywne cwiczenia dzialaja jako czynnik ‘stresujacy’ na procesy rozrodcze i niejako nasz organizm broni sie przed ciaza. Nie jest to jednak oddzialywanie stale, tzn. tak dlugo jak cwiczysz intensywnie moze to negatywnie wplywac na procesy rozrodcze. Jednak po zaprzestaniu cwiczen, w dosc szybkim tempie wszystko sie stabilizuje, wiec jesli jestes maniaczka sportu – a chcesz zajsc w ciaze, po prostu zmniejsz intesywnosc i dlugosc cwiczen. Powiedzenie ‘mniej to lepiej’ w przypadku cwiczen i plodnosci sprawdza sie doskonale.
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Dziewczyny z brzuszkami, czy zdejmujecie obrączki?
Obrączkę zdjęłam parę miesięcy po ślubie, bo była za luźna (mimo zmniejszania) i bałam się, że zgubię. Niedawno próbowałam włożyć i nie wchodzi19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
nadziejka88 wrote:Ona84 nie pomogę bo ja z tych co nie cwicza wiec i podczas stymulacji nic nie robiłam. Musialabys sie zapytać lekarza. Kiedys slyszalam ze należy prowadzić taki sam tryb jaki sie prowadzilo przed wiec jesli ktos plywal to niech plywa dalej, jak ktoś chodzil na fitness to niech dalej chodzi ale podnosić ciężary i sie forsować to bym sie bala. Jakby sie nie daj boże cos stalo to bym miałam pretensje ze ja cos zrobiłam zle.
W zasadzie ja taka mądra jestem, a na czas stymulacji dbałam o siebie i odpoczywałam. Ginekolog w trakcie owulacji (podczas starań) kazał dbać o siebie jakbym była w ciazy. To może lepiej sobie odpuścić? W końcu to krotki czas. -
Dziewczyny z brzuszkami, czy zdejmujecie obrączki?Potem wszystko wraca do normy.
I też jestem wykończona. Dodatkowo nie znoszę upałów........!!!!!!!!! -
polopiryna wrote:Ja ostatnio też ciągle zmęczona chodzę. Dziś długo spałam i dalej mi się chce, ale muszę chałupę ogarnąć, bo się umówiłam z panią z banku komórek macierzystych.
Obrączkę zdjęłam parę miesięcy po ślubie, bo była za luźna (mimo zmniejszania) i bałam się, że zgubię. Niedawno próbowałam włożyć i nie wchodzi