Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Tera, to się pokazała.
Chyba teraz będzie przewaga dziewczynek, co?
Ale te Wasze suwaczki zapieprzają. Dopiero co kciuki trzymałyśmy a u Ciebie np.już połowa!TERA83, ana1122 lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:Tera, to się pokazała.
Chyba teraz będzie przewaga dziewczynek, co?
Ale te Wasze suwaczki zapieprzają. Dopiero co kciuki trzymałyśmy a u Ciebie np.już połowa!TERA83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Tera no fotę córy to Ty masz rewelacyjnaCipeczka jak się patrzy
No więc już Wam mówię co tam na wczorajszej wizycie. Pierwsza rzecz to moja infekcja, która ciągnie się już od transferu. Wzięłam całe opakowanie Nastyny i pomogło ale ciągle czułam, że nie do końca jest wszystko ok. nie miałam upławów, żadnej podejrzanej wydzieliny. Czasem piekło a za chwilę przechodziło. Większość czasu było ok ale wieczorami nie czułam się najlepiej. Dr Z zrobił wymaz z pochwy i wyszło na granicy III grupy. Z wynikiem już nie szłam do dr Z bo ten był zajęty więc dziewczyny kazały mi wejść do dr ZD. Dostałam globulki Macmiror. Mam wziąć całe opakowanie i dopiero po miesiączce zgłosić się na kontrole i ponowny wymaz bo z takimi wynikami to histeroskopii nikt mi nie zrobi.
Na wizycie u dr Z poruszyliśmy temat oczywiście oprócz mojej infekcji naszych trzech nieduanych transferów zakończonych ciążami biochemicznymi. Na początku i tak jak poprzednio dr zaczął nam tłumaczyć że w dużej mierze zależy wszystko od zarodków. Powiedziałam, że już jesteśmy zrezygnowani i myślimy nad dawcą nasienia. Bo jeśli zarodki są złe to możemy przypuszczać, że przez nasienie męża sa słabe. Kiedy nasz dr usłyszał o dawcy tak się wczuł w nasz przypadek i zaczął czytać i pytać o całą historię. Podsumowując mając słabe nasienie uzyskaliśmy z 6 zapłodnionych komórek 5 zarodków, które się są najgorszej klasy. Dr określił je jako dobre. Przy każdym transferze zarodki się zagnieżdżały. Dr więc doszedł do wniosku że jednak nie możemy tu zwalać winy całkowicie na zarodki. Być może jest coś innego. Więc kolejny krok to histeroskopia. Dr raczej na usg nie widział nic niepokojącego ale jeśli dzieje sie tak a nie inaczej będziemy szukać. Co nas bardzo zaskoczyło i Was na pewno też. Dr jak pamietacie wcześniej kiedy usłyszał o immunologii kategorycznie odradził nam cokolwiek robić w tym kierunku, bo to mało prawdopodobne i nieudowodnione itd... Wczoraj na wizycie powiedział, że oprócz histeroskopii warto zastanowić się nad immunologią. Mąż nie wiedział co ma ze sobą zrobić. Wkurzyłam się trochę, że dopiero teraz kiedy widzi że sie poddajemy wychodzi z propozycją immunologii.
Plan wiec jest taki. Wyleczyć infekcje zrobić histeroskopie. W miedzy czasie albo po histeroskopii sama zrobie już kilka badań z immunologii między innymi komórki NK. Jeśli w histero nic nie wyjdzie to nie podejde do transferu raczej aż dr nie zleci badań z immunologii. Przed transferem bede go meczyć jednak o heparynę.
Jeszcze bym Wam trochę opowiedziała co u mnie ale już tyle napisałam, że nie będę zaśmiecać forum.
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Pytanie do dziewczyn po histeroskopii diagnostycznej. Czy długo czekałyście na zabieg i gdzie. Kiedy się zapisywać bo przeciez u mnie z miesiączką to różnie jest więc jak to wygląda organizacyjnie. Czy robia ten zabieg pod jakimś znieczuleniem a jeśli nie dając nic to czy to badanie jest bolesne. Strasznie się boję tego badania. Ile ważne jest skierowanie które dostałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 18:01
-
e_mil_ka wrote:Asia08 można tak powiedzieć. No a Ty już zbliżasz się wielkimi krokami do finiszu
Fajnie.
Nooo, strach mnie już powoli oblatywa."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Emilka miałam histeroskopie dgn w szpitalu miejskim w znieczuleniu ogólnym, umawialam się telefonicznie okolo 2 tyg. przed @, bo badanie robi się do 9d.c. wcześniej miałam trzy podejścia w malarkiewiczu ale nie udało się ze względu na 3 st. czystości
i dwukrotna awarie sprzętu. W miejskim chcą tylko grupę krwi.e_mil_ka lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Emilko, w szpitalu miejskim zapisywalam sie w dniu kiedy dostalam @, czyli bez czekania. Mialam histeroskopie z usunięciem polipow pod narkoza, jak jest w przypadku diagnostycznej to nie wiem ale domyslam sie, ze tak samo. Moga cos znaleźć i usunąć. Nie boj sie, po zabiegu brzuch pobolewa jak przy @. Po punkcji jest gorzej
e_mil_ka lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Emilka fajnie ze jest nowy plan. Histeroskopia jest w znieczuleniu ogólnym a po niej boli jak na @. W wojewódzkim czeka sie ok 4 miesięcy i miesiąc przed najlepiej iść bo antyki aby idealnie wstrzelić sie w termin. Najlepiej jesli jest to 7-9 dc bez żadnego krwawienia. Możesz próbować w malarkiewiczu albo miejskim, tam się dlugo nie czeka.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Czy przed histeroskopią trzeba miec jakąs konsultacje anastezjologiczną? Bo dr Z coś o tym wspomniał. I czy od razu po zabiegu w ten sam dzień wypuszczaja do domu i czy bede mogła wrocić od razu do pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 18:54
-
A i jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje. Czy histeroskopia w miejskim jest na NFZ i czy to skierowanie od Zbrocha bedzie wystarczające? Nie przeszkadza że jest to skierowanie z prywatnej kliniki?
-
e_mil_ka wrote:A i jeszcze jedno pytanie mnie nurtuje. Czy histeroskopia w miejskim jest na NFZ i czy to skierowanie od Zbrocha bedzie wystarczające? Nie przeszkadza że jest to skierowanie z prywatnej kliniki?
-
Ja miałam skierowanie od dr P, o żadnej konsultacji anestezjologa nic mi nie wiadomo, przy przyjęciu wypełniłam ankietę taka jak przed punkcją. Chcieli tylko grupę krwi. Tego samego dnia, trzy godziny po zabiegu miałam wypis. Pytali się ile chce zwolnienia, wzięłam 5 dni.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Do mnie dziś dzwonił dr Domitrz z wynikiem Pappa i wszystko jest ok.
Izaura, Asia08, nadziejka88, asiastokrota, ana1122, polopiryna, e_mil_ka, leo, sonia86, Lura82, TERA83, malgos741, Makumba, Gosia321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTera śliczne zdjęcie
Eni super wieści
Emilka to czeka nas to samo...fajnie ze Dr Z "wczul się" w Wasz przypadek. Może faktycznie cos dalsza diagnostyka wniesie do Waszych starań. Ja konsultowalam sie z dr Z tylko odnośnie histero, w poniedziałek jade po skierowanie i sama tez mam zamiar zbadac między innymi komórki Nke_mil_ka, Makumba lubią tę wiadomość