X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Gosia kiedy będziesz wiedziała ile zarodków zamrozili?
    Niestety tak jak pisze Malawiki kochana nie mamy mrozakow nie wiem jak to mozliwe skoro wszystkie byly takie git rewelacja i kur... stanely. A zreszta grom wie co oni z nimi robia w 6 dobie moze one dalej sie rozwijaja ale przepisowo 6 doba minela i do kosza

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zagladam ale narazie nie mam sily pisac musze odpoczac spokojnie doczekac do srody na lekach zrobic bete dla swojej swiadomosci czy jest dobrze czy zle. Ale napewno was nie opuszcze wroce bo jestem od was uzalezniona :)

asiastokrota, Izaura, Asia08, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    A znacie może jakiegoś dobrego reumatologa w Ols ??
    Podobno Aleksiejczuk czy jakos tak przyjmuje w Kolejowym ale tez gdzies prywatnie. Chociaz jak u niego bylam i zaczelam mowic ze jestem po 2 nieudanych ivf to mialam wrazenie ze jest jebanym pisowcem bo odrazu zmienil swoje zachowanie. W piatek ide na kontrol z wynikami do jakiejs kobietki wiec powiem co i jak :)
    Halszka witaj obiecuje ze jak dojde do siebie to opisze ci tu wszystko co ja robilam przy ana i hashi. Bo wydaje mi sie ze asiastokrota w poscie miala na mysli mie :)
    Tylko sie przypomnij :*

asiastokrota lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziekuje bardzo Gosiu, przypomnę się na pewno. Trzymaj się !!

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogule Was podziwiam dziewczyny, za to że jesteście takie dzielne, pogodne po tym wszystkim co przechodzicie. Muszę się tego nauczyć od Was

Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Ja to wogule Was podziwiam dziewczyny, za to że jesteście takie dzielne, pogodne po tym wszystkim co przechodzicie. Muszę się tego nauczyć od Was
    Obys nie musiala sie tego uczyc. Hmm z tym raczej trzeba zyc i sie powoli pogodzic zeby poszlo w niepamiec. Choc i tak do konca sie o tym nie zapomni bol zawsze zostanie.
    Ja zycze ci zeby udalo sie odrazu

asiastokrota lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    W artemidzie byłam u dr D on jest moim lekarzem prowadzącym i zalecił mi 3 cykle z letrozolem i monitoring cyklu i jak się nie uda to inseminacja. Trafiłam na Panią dr.M i dr.S i ta w drugim cyklu z letrozolem powiedziala że mam brać ten lek jakieś 5 miesięcy i wrócić z ciążą i nie muszę przychodzić na kontrole bardzo dziwne mi się to wydało i teraz nie wiem co mam robić ??
    Cześć wszystkim

Ja podobne zalecenia usłyszałam od dr D. Miały być trzy cykle z Letrozolem bez monitoringu. Ja posłuchałam się, co do jednego - brać Letrozol, ale z monitoringiem. Ten lek nie przyniósł mi owulacji.

Nadziejka 88 - kojarzę dr L - fajny, miły, rzeczowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopiryna - oooo to jużżżżż niedługo poród... i kolejny dzidziol na świecie :-)

Malawiki - oby te objawy wskazywały na jedno - dwie kreski.

Polopiryna a jak tata sobie radzi z Małą?

Dziewczyny a ile się czeka na wynik badania nasienia? Mój mąż robił "powtórkę z rozrywki" w czwartek i się zastanawiam kiedy będzie "chwila prawdy". Coś mówił, że za dwa dni - można mu wierzyć? :-)

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena my mieliśmy wyniki tego samego dnia.

Ena lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Niestety tak jak pisze Malawiki kochana nie mamy mrozakow nie wiem jak to mozliwe skoro wszystkie byly takie git rewelacja i kur... stanely. A zreszta grom wie co oni z nimi robia w 6 dobie moze one dalej sie rozwijaja ale przepisowo 6 doba minela i do kosza
    Ja pier... nie wierzę... I przepraszam, nie załapałam, nie chciałam rozdrapywać rany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 23:33

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i straciłam apetyt i jak coś zjem boli mnie przez chwile źołądek.Takie dziwadła mnie nawiedzaja.
    Nerwy.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi udzielić lekcji, co do poziomu progesteronu? Przed transferem i przed punkcją jest oznaczany? Jakie wyniki są wzorowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena my mieliśmy wyniki tego samego dnia.
    Dziękuję. To może jutro już u nas będą. Jestem ciekawa czy nadal będzie tak elegancko, jak było.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    A faktycznie :) ale pisała Cela, na bank ;)
    A Wy Lura macie imię?
    Mamy imiona i dla chopaka i dla dziewczyny :) od zawsze. Taki zabobon mi sie utrwalil, ze imię musi byc. Nooo my z tym problemu nie mieliśmy i jednogłośnie zdecydowalismy. Mloda bedzie miec imię po mojej mamie, bo bez jej pomocy nic by sie nam nie udalo.

Ena progedteron jest badany jakos przed punkcja, wcześniej tylko estradiol. Nie pamietam jaki jest najwyzszy dopuszczalny ale napewno musi byc niski. Ja mialam 0, cos.

Makumba lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena przed transferem nie badają bo i tak dostaniesz progesteron. Ja nawet na cyklu naturalnym brałam duphaston.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się przywitać :) cześć

Makumba, eni33, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ja pier... nie wierzę... I przepraszam, nie załapałam, nie chciałam rozdrapywać rany.
    Nie rozdrapalas spoko :)
    A co do tego co napisalam ze grom wie co oni robia i ze 6 dnia czy sie rozwija wolno to do dupy to mam przypuszczenia poniewaz kolezanka miala taka sytuacje ze miala jeden zarodek i w 6 dniu dalej byl.kompaktujaca morula ale jednak prpf Wolczynski z Artemidy poprosil embriologa o obserwacje do 7 dnia dzis synek ma 4 miesiace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 08:52

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam milego weekendu :)

e_mil_ka, Makumba, eni33, asiastokrota lubią tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej soboty kochane :)

e_mil_ka, Makumba, eni33, asiastokrota lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny tak podpytuję o ten progesteron, bo byłam w środę na jego badaniu (6 dni po podaniu Ovitrelle) i wyszło 85. Było sporo pęcherzy, ale trzy takie fajne. Na pewno pękł po lewej stronie, a reszta nie wiem, bo gin, u którego byłam operuje aparatem USG raczej na ocenę dostateczną plus, a nie celująco. Spoko ten wynik? On go nie widział, bo powtarzali badanie i wynik miałam wczoraj.

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ