Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, pisze dopiero dziś bo wczoraj do domu zła i zmęczona wróciłam. Mialam wizyte na 16:30 weszłam dopiero o 18. Mialam pooglądać płytki w salonie łazienek i dupa nigdzie nie zdążyłam.
Ale Pani dr ogolnie fajna, wypytała mnie o wszystko, zbadała no i powiedziala że choroby reumatycznej u mnie nie widzi ale że względu na starania to wysłała mnie na mnóstwo badań. Ale zwróciła mi uwagę na wyniki toxo IgG 633,1 a IgM 0,238 no i ja myślałam że to ok że to znaczy że ja przebyłam a ona mowi że tak przebyłam ale on by tu zleciła przeleczenie lekiem bo to tez może wpływać na dodatnie ana. I teraz nie wiem czy isc do rodzinnego i jej pokazać te wyniki ?? Jak dostanę leki to nie bede mogla podejść do IUI pewnie...
Emilka i Malawiki trzymam za Was kciuki i wierzę za Was że się uda. Życzę Wam tego z całego serca !!!
Tera za Twoją dzisiejszą wizyte również, będzie dobrze
A ja czekam aż łaskawie @ przyjdzie i zapisuje się na wizyte. Ale źle się czuję jakieś choróbsko mnie bierze przez ta piękna pogode. Ach piękna Polska złota jesień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:48
-
Dziewczynki pomóżcie
Muszę zacząć brać Menopur po 150 IU. Dziś zauważyłam że na mam fiolki 75 IU roztworu i 75 IU Proszku. czy żeby była dawka 150IU muszę zmieszać brać dwa zastrzyki po dwie fiolki roztworu i proszku?
Ratunku, bo już zgłupiałam:((Monia -
monisia13 wrote:Dziewczynki pomóżcie
Muszę zacząć brać Menopur po 150 IU. Dziś zauważyłam że na mam fiolki 75 IU roztworu i 75 IU Proszku. czy żeby była dawka 150IU muszę zmieszać brać dwa zastrzyki po dwie fiolki roztworu i proszku?
Ratunku, bo już zgłupiałam:((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 08:56
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Cześć Dziewczyny
Emilka, Malawiki, Halszka ja wierzę że nam wszystkim się uda:) chociaż też mam chwile zwątpienia to staram się myśleć pozytywnie!
Halszka nie wiem co Ci doradzić bo nie miałam nigdy takiego dylematu, ale skoro te wyniki mogą mieć wpływ na dalsze starania to moze warto zapisać się do rodzinnego i je zrobić. Może ewentualnie zadzwoń do art i spytał położnych o ich opinie.
Tera powodzenia dzisiaj, daj znać po wizycie.
Miłego dnia wszystkim -
TERA83 wrote:ja jak miałam brać 150 to kazano mi 2 proszki w jednym roztworze rozrobić czyli rozrób jeden a potem do drugiego ale poczekaj na info jeszcze od dziewczyn bo udało mi się bez ivf ale na 99% dobrze pamiętam
Bardzo dobrą pamięć masz kochana, tak właśnie powinnam zrobić, zadzwoniłam po prostu do kliniki zasięgnąć informacji. Dzięki za pomocMonia -
Dziewczynya bierzecie cos z lekow na zgage bo mleko juz nie pomaga. Nie moge spac bo caly czas mnie meczy i zrywam sie z łóżka bo az czuje ta żółć w gardle i mysle ze sie udusze. Teraz tez troszke pospalam bo dosłownie zrobilo mi sie słabo i musialam sie położyć.
-
eni33 wrote:Dziewczynya bierzecie cos z lekow na zgage bo mleko juz nie pomaga. Nie moge spac bo caly czas mnie meczy i zrywam sie z łóżka bo az czuje ta żółć w gardle i mysle ze sie udusze. Teraz tez troszke pospalam bo dosłownie zrobilo mi sie słabo i musialam sie położyć.
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Dziewczyny dzięki za kciuki, pomogły mała waży 2172 g i niby mieści sie w normach więc mogę być w domku wizyta za tydz. jem dalej kalorycznie bo cukry nie skaczą niech przybiera
będzie i tak mniejsza ale już lepiej brzmi a jeszcze 5 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:42
asiastokrota, e_mil_ka, Asia08, nadziejka88, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Tera no to super wieści, niech rośnie księżniczka.
Emilka, my tu wszystkie na forum wierzymy za Ciebie i zobaczysz że nasze proroctwa się sprawdzą.
Eni ja na zgagę biorę rennie i pije rumianek.e_mil_ka lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Tera super wiesci. A ten syrop to pewnie ochydny. Musze cos kupic bo oszaleje. A i rumianek tez zaczne pic.
-
Tera piękne wiesci, strasznie sie cieszę
tobie to pewnie kamien z serca co? Oby tak dalej
Ile przytylas w ciazy, bo ja sie nadal martwię o ta wage. Tylam do 18tc. A teraz nic a nic od kiedy ubylo mi na diecie. A cukry dalej robia co chca
Eni ja biorę rennie lub manti, choc to na chwilę pomaga. Zgaga meczy mnie od samego początku tak jak i bóle glowy.
Tragedia sie dzieje ze zgaga jak sie schylam, np odkurzanie itp
I zauważyłam, ze kilku rzeczy jesc nie moge : chleb - kazdy, pomidory i jakies "sztuczne" wedliny
do tego wszystkiego dieta doszla i zostaja mi warzywa tylko haha22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
eni33 wrote:Tera super wiesci. A ten syrop to pewnie ochydny. Musze cos kupic bo oszaleje. A i rumianek tez zaczne pic.
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Lura82 wrote:Tera piękne wiesci, strasznie sie cieszę
tobie to pewnie kamien z serca co? Oby tak dalej
Ile przytylas w ciazy, bo ja sie nadal martwię o ta wage. Tylam do 18tc. A teraz nic a nic od kiedy ubylo mi na diecie. A cukry dalej robia co chca
Eni ja biorę rennie lub manti, choc to na chwilę pomaga. Zgaga meczy mnie od samego początku tak jak i bóle glowy.
Tragedia sie dzieje ze zgaga jak sie schylam, np odkurzanie itp
I zauważyłam, ze kilku rzeczy jesc nie moge : chleb - kazdy, pomidory i jakies "sztuczne" wedliny
do tego wszystkiego dieta doszla i zostaja mi warzywa tylko hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 15:56
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Cześć jeszcze raz
Melduje się po wizycie- kolejny cykl IUI z zastosowaniem Letrozolu. Któras z Was brała ten lek? Dr przepisał mi go mówiąc, że nie upośledza tak śluzówki jak CLO. Pierwsze podglądanie 10-11 dzień. Jestem zadowolona, w sumie jak po każdej wizycie u DoktorkaPowiedział, że mam wracać z dobrymi wieściami.
Także czekam na @, która swoją drogą już zaczyna się rozkręcać (5 dni przed terminem!) Halszka może zaczniemy nawet tego samego dnia:)
asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy obserwujecie na instasory mame ginekolog ?
Dzis pokazywala zdjęcia slajdów z konferencji. Bardzo ciekawe rzeczy. O akardzie np. Przy ivf jest jak najbardziej zalecany.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70b52d144008.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba16bed6c737.pngmalgos741, Gosia321 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/697ffff0431a.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4244e09fe19.png
Acard, aspiryne bierzemy wieczorem. Przed 16 tyg ciazy do 34-36 tc
W przypadku kobiet z nadciśnieniem tętniczym, stanem przedrzucawkowym lub z zagrozeniem hipotrofia.
Bylo tez ze mozna przy ivf i np w pierwszej ciąży.
Czyli ja sie cieszę, ze bralam i biorę na własną reke
Gosia321 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Nadziejka byłam u dr W.
Dr działa na mnie mocno uspokajająco i dzisiaj generalnie wracałam do domu z uśmiechem na twarzy i nadzieją że się uda. A dodatkowo miło mi się zrobiło jak opowiadałam o moim HSG a pan Dr powiedział, że mnie kojarzy ze szpitala.
Nadziejka a czy ten Letrozol przyspieszył Ci owulke czy miałaś mniej więcej w tym samym czasie? Ja ostatnio mam ok 11-12 dn i nie wiem czy pierwszy monitoring w 10-11 dniu to nie będzie za późno...
Lura a to mamginekolog jeszcze ma na fb konto? Bo ostatnio cos pisała, że zawiesza?