Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia innego leczenia nie ma bo jestes po transferze wiec noe moga ci podac nic innego oprocz zastrzykow i nawodnienia dozylnego. Pij pij duzo wody nie wazne jak to zrobisz poprostu musisz
asiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia -
Mag87 miło, że o mnie pytasz
Po transferze i ciąży biochemicznej wzięlam się za szerszą diagnostykę. Na tę chwilę stwierdzono u mnie zespól antyfosfolipidowy i mutacje. W tym cyklu planujemy podjesć do crio na cyklu naturalnym.Przed transferem bedę miala włączony clexan.
Nie mam zbyt wielkich nadziei i robimy już z mężem rozeznanie gdzie ewentualnie podejdziemy do kolejnej procedury.
Oczywiście,że Was czytam i nieustannie trzymam za wszystkie kciuki a mamuskom moje gratulacje nie maja koncaIzaura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?
-
Lotta84 wrote:Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia
To mam dokladnie wszystko to co wymienilas, ta diete lekkostrawna mam tylko w ich obiadkach a i tak jem wszystko. Wole zeby nie robili mi bety jak bd wychodzic bo ja wole zaczekac i zrobic sb sama.
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalnatermin 06.12.2022
-
Izaura wrote:Lotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?
Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin. -
Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Lotta84 wrote:Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin.
To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.
A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?
-
asiastokrota wrote:Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.
Kwas foliowy metylowany firmy swanson 800 mg
Wit b12 firmy allines 1000ug
Po jednej tabletce wszystko do zamowienia na allegro czesto u jednego sprzedawcy. I do tego wit b6 P-5-P tak sie nazywa w formie metylowanej tez firmy swanson 25mg. Po 3 miesiacach suplementacji powtorka wynikow. A homocysteina badalas czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:03
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.
A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Malgos ze ja dobra w pytaniach hmm polemizowala bym
ale zapraszam na priv moze po opisaniu calej histori cos wymysle tak z wielu postow kazdej na raz ciezko zapamietac co u kogo sie dzieje.
Jestem raczej lepsza w odpowiedziach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:11
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych
jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
asiastokrota wrote:Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych
jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?
Jesli homocysteina bedzie podwyzszona to to jest zestaw na jej zbicie do tego biotyna i buraki mnustwo burakow w kazdej postaciBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
O rany, już mi słabo
będę lekomanką
Robiłam w szpitalu wojewódzkim, powiedzieli, że to badanie wysyłkowe i tyle się czeka
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Tak tak 10 tableteczek + - kolejne 10
a wit d3, a magnez, a dha, a Q10, a acard troche tego będzie
mag87 lubi tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
No troszeczke
Bierzesz dhea eliot czy kwasy dhea czyli omega 3 mozesz je zastapic tlustymi rybami nasionami chia nasionami siemienia lnianego olejem lnianym zawsze to 1 tabl mniej a zdrowszeasiastokrota lubi tę wiadomość
-
Gosia321 wrote:Kochana mi nowy hematolog u mnie w pracy powiedzial ze przy homozygotycznej postaci mthfr tej 677 clexan od 1 dnia stymulacji powinnysmy brac bo taka ilosc estrogenow zageszcza nam krew
Kurde, a wiesz że po zrobieniu panelu genetycznego wynik mutacji 667 homozygota był zaznaczony na zielono i opisany jako prawidłowy ;/ ta druga mutacja A1289C też homozygota i tutaj wynik jako nieprawidłowy.
Skoro na papierze wynik prawidłowy, pani hematolog u której była też nic na to nie powiedziała, to już widze jak mi ktoś przepisuje ten clexane...
Asiastokrota ja w miejskim czkałam 15 dni roboczych:| ale wynik chyba ok 7,5