X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia innego leczenia nie ma bo jestes po transferze wiec noe moga ci podac nic innego oprocz zastrzykow i nawodnienia dozylnego. Pij pij duzo wody nie wazne jak to zrobisz poprostu musisz

asiastokrota lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
    Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia ;-)

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 miło, że o mnie pytasz :-)
    Po transferze i ciąży biochemicznej wzięlam się za szerszą diagnostykę. Na tę chwilę stwierdzono u mnie zespól antyfosfolipidowy i mutacje. W tym cyklu planujemy podjesć do crio na cyklu naturalnym.Przed transferem bedę miala włączony clexan.
    Nie mam zbyt wielkich nadziei i robimy już z mężem rozeznanie gdzie ewentualnie podejdziemy do kolejnej procedury.

Oczywiście,że Was czytam i nieustannie trzymam za wszystkie kciuki a mamuskom moje gratulacje nie maja konca :-)

Izaura lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
    Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia ;-)

To mam dokladnie wszystko to co wymienilas, ta diete lekkostrawna mam tylko w ich obiadkach a i tak jem wszystko. Wole zeby nie robili mi bety jak bd wychodzic bo ja wole zaczekac i zrobic sb sama.

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Lotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?

Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin.

To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
    Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.

A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.
    Uhuhu niziutko
    Kwas foliowy metylowany firmy swanson 800 mg
    Wit b12 firmy allines 1000ug
    Po jednej tabletce wszystko do zamowienia na allegro czesto u jednego sprzedawcy. I do tego wit b6 P-5-P tak sie nazywa w formie metylowanej tez firmy swanson 25mg. Po 3 miesiacach suplementacji powtorka wynikow. A homocysteina badalas czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:03

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
    Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.

A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?
    Kochana mi nowy hematolog u mnie w pracy powiedzial ze przy homozygotycznej postaci mthfr tej 677 clexan od 1 dnia stymulacji powinnysmy brac bo taka ilosc estrogenow zageszcza nam krew

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos ze ja dobra w pytaniach hmm polemizowala bym :) ale zapraszam na priv moze po opisaniu calej histori cos wymysle tak z wielu postow kazdej na raz ciezko zapamietac co u kogo sie dzieje.
    Jestem raczej lepsza w odpowiedziach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:11

malgos741 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a jaki wariant masz tej mutacji c667 tez heterozygotyczny tak jak drugi

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych ;-) jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych ;-) jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?
    A gdzie go robilas ze az tyle musisz czekac. Nie nie czekaj kupuj juz teraz te witaminy. Aaa i magnez przy mutacji musi byc samym magnezem bez wit b6 bo jest syntetyczna w sklepie ani w aptece takiego nie dostaniesz wiec zamow razem z witaminami.
    Jesli homocysteina bedzie podwyzszona to to jest zestaw na jej zbicie do tego biotyna i buraki mnustwo burakow w kazdej postaci

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, już mi słabo ;-) będę lekomanką ;-) Robiłam w szpitalu wojewódzkim, powiedzieli, że to badanie wysyłkowe i tyle się czeka

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak w szpitalu to ja u siebie tez czekam 10 dni bo wynik jest wysylany do synevo.
    Juz nie przesadzaj co to tam 10 tableteczek :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak 10 tableteczek + - kolejne 10 ;-) a wit d3, a magnez, a dha, a Q10, a acard troche tego będzie :-D

mag87 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszeczke :)
    Bierzesz dhea eliot czy kwasy dhea czyli omega 3 mozesz je zastapic tlustymi rybami nasionami chia nasionami siemienia lnianego olejem lnianym zawsze to 1 tabl mniej a zdrowsze

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochana mi nowy hematolog u mnie w pracy powiedzial ze przy homozygotycznej postaci mthfr tej 677 clexan od 1 dnia stymulacji powinnysmy brac bo taka ilosc estrogenow zageszcza nam krew

Kurde, a wiesz że po zrobieniu panelu genetycznego wynik mutacji 667 homozygota był zaznaczony na zielono i opisany jako prawidłowy ;/ ta druga mutacja A1289C też homozygota i tutaj wynik jako nieprawidłowy.

Skoro na papierze wynik prawidłowy, pani hematolog u której była też nic na to nie powiedziała, to już widze jak mi ktoś przepisuje ten clexane...

Asiastokrota ja w miejskim czkałam 15 dni roboczych:| ale wynik chyba ok 7,5

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tych leków jest całe mnóstwo, niby tylko witaminy i suple ale jak to rozkładać w ciągu dnia? A przy stymulacji dochodzą kolejne.

klz96iye30cupjne.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ