X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia innego leczenia nie ma bo jestes po transferze wiec noe moga ci podac nic innego oprocz zastrzykow i nawodnienia dozylnego. Pij pij duzo wody nie wazne jak to zrobisz poprostu musisz

asiastokrota lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
    Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia ;-)

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 miło, że o mnie pytasz :-)
    Po transferze i ciąży biochemicznej wzięlam się za szerszą diagnostykę. Na tę chwilę stwierdzono u mnie zespól antyfosfolipidowy i mutacje. W tym cyklu planujemy podjesć do crio na cyklu naturalnym.Przed transferem bedę miala włączony clexan.
    Nie mam zbyt wielkich nadziei i robimy już z mężem rozeznanie gdzie ewentualnie podejdziemy do kolejnej procedury.

Oczywiście,że Was czytam i nieustannie trzymam za wszystkie kciuki a mamuskom moje gratulacje nie maja konca :-)

Izaura lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Pysia dokładnie tak jak posze Gosia321. Ja również miałam hiperke, wylądowalam w szpitalu wojewodzkim po transferze. Miałam plyn w opłucnej i brzuchu. Leczenie polegało na zastrzykach przeciwzakrzepowych i bilansie płynów.Dieta lekkostrawna. Piłam bardzo dużo wody.Sam pobyt i opieke w szpitalu wspominam dobrze. Przed wypisem zrobiono mi badanie bety.
    Trzymaj sie, lekarze wiedza co robia ;-)

To mam dokladnie wszystko to co wymienilas, ta diete lekkostrawna mam tylko w ich obiadkach a i tak jem wszystko. Wole zeby nie robili mi bety jak bd wychodzic bo ja wole zaczekac i zrobic sb sama.

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Lotta jakie wyniki potwierdziły u Ciebie zespół antyfosfolipidowy? Mi wyszło bialko S bardzo niskie i mutacja mthfr hetero i też będę podchodzić do crio na naturalnym cyklu z clexane. Tylko ze ja chyba w styczniu dopiero. Od którego dnia cyklu będziesz brać clexan?

Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Mam dodatnie przeciewciała antykardiolipinowe. Nie wiem jeszcze od ktorego dnia clexane. Jestem przed wizyta u gin.

To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
    Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.

A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Hej odebrałam wyniki poziom b12- 153 norma 187-883, poziom kwasu foliowego 3,9 norma 3,9-26,8 Guru gdzie jesteś? Wypowiedz się proszę, co i jak mam brać i po jakim czasie sprawdzić znowu.
    Uhuhu niziutko
    Kwas foliowy metylowany firmy swanson 800 mg
    Wit b12 firmy allines 1000ug
    Po jednej tabletce wszystko do zamowienia na allegro czesto u jednego sprzedawcy. I do tego wit b6 P-5-P tak sie nazywa w formie metylowanej tez firmy swanson 25mg. Po 3 miesiacach suplementacji powtorka wynikow. A homocysteina badalas czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:03

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    To dobrze, że macie plan. A robiłaś może czynnik V leiden i mutacje genu protrombiny? Też związane z krzepnięciem.
    Mi też wyszła mutacja MTHFR- homozygotyczna natomiast pani Hematolog nie zleciła mi dodatkowych badań, ze względu na brak poronień i braku historii w rodzinie. Te dwa badania V leiden i protrombinę mam ok.

A gdzie robiłaś zespół antyfosfolipidowy? Długo czekałaś na wyniki?
    Kochana mi nowy hematolog u mnie w pracy powiedzial ze przy homozygotycznej postaci mthfr tej 677 clexan od 1 dnia stymulacji powinnysmy brac bo taka ilosc estrogenow zageszcza nam krew

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos ze ja dobra w pytaniach hmm polemizowala bym :) ale zapraszam na priv moze po opisaniu calej histori cos wymysle tak z wielu postow kazdej na raz ciezko zapamietac co u kogo sie dzieje.
    Jestem raczej lepsza w odpowiedziach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:11

malgos741 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a jaki wariant masz tej mutacji c667 tez heterozygotyczny tak jak drugi

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych ;-) jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziękuje Gosiu, robiłam homocysteine ale wynik dopiero po 10 dniach roboczych ;-) jeszcze tydzień. Mam poczekać na wynik homocysteiny?
    A gdzie go robilas ze az tyle musisz czekac. Nie nie czekaj kupuj juz teraz te witaminy. Aaa i magnez przy mutacji musi byc samym magnezem bez wit b6 bo jest syntetyczna w sklepie ani w aptece takiego nie dostaniesz wiec zamow razem z witaminami.
    Jesli homocysteina bedzie podwyzszona to to jest zestaw na jej zbicie do tego biotyna i buraki mnustwo burakow w kazdej postaci

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, już mi słabo ;-) będę lekomanką ;-) Robiłam w szpitalu wojewódzkim, powiedzieli, że to badanie wysyłkowe i tyle się czeka

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak w szpitalu to ja u siebie tez czekam 10 dni bo wynik jest wysylany do synevo.
    Juz nie przesadzaj co to tam 10 tableteczek :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak 10 tableteczek + - kolejne 10 ;-) a wit d3, a magnez, a dha, a Q10, a acard troche tego będzie :-D

mag87 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszeczke :)
    Bierzesz dhea eliot czy kwasy dhea czyli omega 3 mozesz je zastapic tlustymi rybami nasionami chia nasionami siemienia lnianego olejem lnianym zawsze to 1 tabl mniej a zdrowsze

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochana mi nowy hematolog u mnie w pracy powiedzial ze przy homozygotycznej postaci mthfr tej 677 clexan od 1 dnia stymulacji powinnysmy brac bo taka ilosc estrogenow zageszcza nam krew

Kurde, a wiesz że po zrobieniu panelu genetycznego wynik mutacji 667 homozygota był zaznaczony na zielono i opisany jako prawidłowy ;/ ta druga mutacja A1289C też homozygota i tutaj wynik jako nieprawidłowy.

Skoro na papierze wynik prawidłowy, pani hematolog u której była też nic na to nie powiedziała, to już widze jak mi ktoś przepisuje ten clexane...

Asiastokrota ja w miejskim czkałam 15 dni roboczych:| ale wynik chyba ok 7,5

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tych leków jest całe mnóstwo, niby tylko witaminy i suple ale jak to rozkładać w ciągu dnia? A przy stymulacji dochodzą kolejne.

klz96iye30cupjne.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ