X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Pysia kiedyś kotos tu pisał ze lekka hiperka jest dobra na zagnieżdżenie i leki przeciw zakrzepowe tez. Trzymam kciuki żeby dodatkowe nerwy było Ci wynagrodzone ;)

Oby tak bylo licze na to ;)

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia no bylam pewna ze masz plyn w oplucnej a gromadzenie sie plynow w jamach to objaw hiperstymulacji. Nie denerwuj sie bo to ze jestes w szpitalu jest dla Twojego bezpieczenstwa. Powinnas miec prowadzony bilans płynów zeby sprawdzic czy woda nadal nie gromadzi sie w organizmie. Polega to na zapisywaniu ile plynow wypilas i ile wydalilas. No ale to juz zalezy od lekarza ja mialam takie zalecenie. Dobrze ze przyjmujesz te zastrzyki.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka jakiś punkt zaczepienia macie wiec może to właśnie endomenda stoi wam na przeszkodzie a jak nie to przynajmniej będzie łatwiej przy podejściu do ivf.

Sonia bezsenność to chyba normalne u ciężarnych. To tylko czekać aż się zacznie akcja :)

Laura jeszcze mam zamiar pracować do poczatku grudnia. Umysłowo nie mam problemu ale fizycznie juz ciut gorzej bo plecy mnie bola tak siedziec 8h za biurkiem :p co do wyprawki to odważyłam się dwa tyg temu zamówić zestaw minky do gondoli i lozeczka czyli pomalu jadę z koksem.

Malawiki to calkiem duży ten dziec :)

Izaura a ty kiedy wracasz po mrozaka? Jeszcze badasz immunologię?

sonia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka. Juz wszystkie badania od immuno zrobilam i tylko białko S wyszlo bardzo niskie, od dr Zd mam zlecony clexan od 3dc w którym będę podchodzić do transferu, mam nadzieję ze tu lezy przyczyna i ten lek pomoże. Nie spieszymy się jednak, co prawda nie mogę się doczekać. Stwierdziliśmy ze po nowym roku zabierzemy naszego Skarba. Teraz nie mylimy o naszych staraniach, tylko się bawimy ;) duzo ostatnio imprez, cuagle gdzieś wychodzimy ato kino, a to restauracja, koncert, znajomi...mówimy sobie ze musimy się wybawic teraz do konca roku bo później będę w ciąży :))))

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobry plan izaura. Z nowa energia w nowy rok i w nowe plany i nadzieje :):)

Izaura lubi tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura tak trzymaj,wybaw się teraz bo pozniej juz nie będziesz mogła.Może te zastrzyki u Ciebie to właśnie złoty środek??
    Oby tak było i trzymam mocno kciuki aby transfer die powiódł A powiedz ile masz jeszcze mrozaków? Jak dobrze pamiętam to chyba dwa?zdecydujecie się na oba na raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 17:12

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902

Wysłany: 26 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos a kiedy ty ruszasz? Ciągle myślę o Tobie i Gosi!

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura tak trzymaj,wybaw się teraz bo pozniej juz nie będziesz mogła.Może te zastrzyki u Ciebie to właśnie złoty środek??
    Oby tak było i trzymam mocno kciuki aby transfer die powiódł A powiedz ile masz jeszcze mrozaków? Jak dobrze pamiętam to chyba dwa?zdecydujecie się na oba na raz?
    Tak mamy jescze 2 mrozaki, wczoraj wlasnie pytałam Męża co mysli zeby wziąć dwa, ale On nie chce. Ja tez raczej skłaniam sie ku jednemu.

• eni33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wyszlam jednak bo na obchodzie byla taka stara lekarka Maria Cytra Ciunczyk i powiedziala ze moge isc do domu mimo ze polozna rano jeszcze mnie zapewniala ze zostane . wypisali abtybiotyk i tyle Ale w sumie w domu najlepiej. Remont trwa i trzeba troszke dopilnowac robotnika bo myslalam ze skaczy do konca tygodnia ale chyba do konca nastepnego ale coz nie zostane bez plytek na scianie:-).

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)

Wysłany: 26 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni chyba to co mieli Ci podać to podali,jeśli niema juz zagrożenia to lepiej w domu odpoczywaj.Tylko nie forsuje się i nie stresuj,wszystko będzie skończone na czas.Dbaj o Siebie i dzidzię.

eni33 lubi tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos a kiedy ty ruszasz? Ciągle myślę o Tobie i Gosi!
    Jadę w poniedziałek na wizytę ..zobaczymy..teraz jestem na antykach..

Gosia321, Izaura lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura bardzo, bardzo dobry plan. Zrobiliśmy dokładnie tak samo i w sumie od lutego juz licze dni ciąży :)
    Z wypoczeta od starań głowa walczy sie przyjemniej.

Nadziejka kupuj juz powoli. Duzo tego sie zbiera i lepiej rozłożyć fundusze :)

Izaura lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka Izaura jestem dalej na etapie badan ciagnie sie to troche bo oprocz badan trzeba bylo tez zebrac leki wiec trzeba bylo wybrac co na dany moment jest waznjejsze. Komplet lekow juz mam :)
    Teraz zostaja badania jeszcze komorki nk na ktore dostalam skierowanie do Gdanska ale stwierdzilam ze zaplace za nie na miejscu bo tyle samo prawie pojdzie na bilet :) i do tego bede robic cytokiny i tu pojdzie 500zeta :( ale warto badanie ktore moze dac mega wazna odpowiedz czy przez to nie wychodzi. A potwierdzila mi to teraz szfagierka ktora miala nieudane ivf w Londynie i lekarz wyslal ja na badania cytokiny wyszly jej rozwalone i od razu powiedzial ze to jest powod tego ze rzaden z podanych naraz 3 zarodkow sie nie przyjal. Teraz czeka ja leczenie immunosupresyjne a po wyrownaniu cytokin ma nawet mozliwosc naturalnie zajsc w ciaze przez pol roku.
    Klinika jeszcze nie do konca wybrana w listopadzie chcem jechac do Novum do Lewandowskiego i po tej wizycie podejme ostateczna decyzje co do kliniki

Izaura, malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki

Ena witaj z powrotem:) Ciesze się że podjęliście z Mężem decyzję o rozbiciu skarbonki i dalszej walce:)

Tera- jaka piękna ta Twoja modelka- do schrupania :)

Emilka- przykro mi czytać takie posty. Nie będę oryginalna i powtórzę za Dziewczynami- Mąż się otrząśnie i spokojnie porozmawiacie i wrócicie do normalnego życia. Teraz to Ty musisz pokazać że masz więcej siły i że udźwigniesz wszystko i nie dasz się tak łatwo odtrącić. Powodzenia!

Pysia- Ty sie Kochana tak nie denerwuj, pamiętaj o maluszkach:) Swoją drogą to rzeczywiście karygodne zachowanie lekarzy, którzy wiedzieli przecież że jesteś po transferze. Ahhh, że my się musimy o wszystko same dopominać. Jak się czujesz dzisiaj?

Wiki, Małgoś- powodzenia, trzymam kciuki za Wasze stymulacje. Wyhodujcie Dziewczyny piękne jajeczka:)

Izaura- super podejście, nie wiem czy ja na tym etapie potrafiłabym tak się bawić, czas pokaże :)

Halszka- termin już wyznaczony na laparo? Dr nie próbował namowić Cię na kolejne IUI?

Ja mam 30.10 wizytę (oby kwalifikacyjną) przed Ivf. Wiem że dobrze jechać z listą pytań do lekarza, ale ja nawet nie wiem o co pytać... Pomożecie mi proszę stworzyć taką listę? Kilka podstawowych pytań o które mogę spytać dr?

Ciekawe co tam u Lotty. Odezwij się jeśli nas czytasz:)

My z Mężem jedziemy dzisiaj po szczeniaczka:) Uparłam się na psiaka, żeby odciągnął moje myśli od leczenia.I chodzę od rana nakręcona

Miłego dnia Kochane!

malgos741, Wiki03 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć Dziewczynki

Ena witaj z powrotem:) Ciesze się że podjęliście z Mężem decyzję o rozbiciu skarbonki i dalszej walce:)

Tera- jaka piękna ta Twoja modelka- do schrupania :)

Emilka- przykro mi czytać takie posty. Nie będę oryginalna i powtórzę za Dziewczynami- Mąż się otrząśnie i spokojnie porozmawiacie i wrócicie do normalnego życia. Teraz to Ty musisz pokazać że masz więcej siły i że udźwigniesz wszystko i nie dasz się tak łatwo odtrącić. Powodzenia!

Pysia- Ty sie Kochana tak nie denerwuj, pamiętaj o maluszkach:) Swoją drogą to rzeczywiście karygodne zachowanie lekarzy, którzy wiedzieli przecież że jesteś po transferze. Ahhh, że my się musimy o wszystko same dopominać. Jak się czujesz dzisiaj?

Wiki, Małgoś- powodzenia, trzymam kciuki za Wasze stymulacje. Wyhodujcie Dziewczyny piękne jajeczka:)

Izaura- super podejście, nie wiem czy ja na tym etapie potrafiłabym tak się bawić, czas pokaże :)

Halszka- termin już wyznaczony na laparo? Dr nie próbował namowić Cię na kolejne IUI?

Ja mam 30.10 wizytę (oby kwalifikacyjną) przed Ivf. Wiem że dobrze jechać z listą pytań do lekarza, ale ja nawet nie wiem o co pytać... Pomożecie mi proszę stworzyć taką listę? Kilka podstawowych pytań o które mogę spytać dr?

Ciekawe co tam u Lotty. Odezwij się jeśli nas czytasz:)

My z Mężem jedziemy dzisiaj po szczeniaczka:) Uparłam się na psiaka, żeby odciągnął moje myśli od leczenia.I chodzę od rana nakręcona

Miłego dnia Kochane!

Hej ;) ogolnie dobrze sie czuje i moge juz spac na boku tylko po tym spaniu rano nie moglam do konca zlapac oddechu i dostalam duszacego kaszlu.
    Byl obchod a ja sie niczego nie dowiedzialam .. bo na obchodzie byl dr Wegrzyn ktory mnie przyjmowal idiota straszny :/ dr Zdanowski czytal mu co mialam robione a on zadnej reakcji nawet slowa do mnie nie powiedzial i dalej nie wiem co zamierzaja .. a myslalam ze dzisiaj mnie wypuszcza..

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Mag no właśnie nie nie namawiał mnie i zadowolona jestem bo ja mało asertywność jestem a bylam sama bo M nie dojechał bo mu babka w dupe wjechała.
    Terminu nie mam bo myslalam ze nie byłam szczepionki na zoltaczke ale w ośrodku okazało się że bylam szczepiona. Także już mogę do dr pisac i tu mam prośbę. Ma któraś z Was Nr do dr D ??

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Hey
    Mag no właśnie nie nie namawiał mnie i zadowolona jestem bo ja mało asertywność jestem a bylam sama bo M nie dojechał bo mu babka w dupe wjechała.
    Terminu nie mam bo myslalam ze nie byłam szczepionki na zoltaczke ale w ośrodku okazało się że bylam szczepiona. Także już mogę do dr pisac i tu mam prośbę. Ma któraś z Was Nr do dr D ??

Prosze 601394799 ;)

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malawiki i inne ciężarówki mam dla was przepis do wydrukowania:

"Kobieta ze skierowaniem, np. do endokrynologa, hematologa czy immunologa, nie jest wpisywana na listę oczekujących, tylko jest przyjmowana tego samego dnia bądź maksymalnie w ciągu 7 dni roboczych od zgłoszenia się.

Zmianę wprowadza przyjęta ustawa „Za życiem”, której art. 47c ust. 1 brzmi:

„1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47 ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz kombatanci mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach. Bez kolejki będą przyjmowane u specjalistów i w aptece również dzieci, u których stwierdzono ciężkie i nieodwracalne upośledzenie lub nieuleczalną chorobę.

– Jeżeli udzielenie świadczenia w dniu zgłoszenia nie będzie możliwe, powinno ono zostać zrealizowane w innym terminie, poza kolejnością wynikającą z prowadzonej listy oczekujących. Jednak w przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu siedmiu dni roboczych od dnia zgłoszenia – czytamy w ustawie.

Aby nie czekać na wizytę miesiącami, kobieta powinna mieć:

zaświadczenie potwierdzające ciążę wystawione przez lekarza podstawowej opieki zdrowotnej, lekarza ubezpieczenia zdrowotnego ze specjalizacją II stopnia lub specjalistę położnictwa i ginekologii,
    skierowanie do lekarza specjalisty."

[email protected] lubi tę wiadomość

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli tylko bede miala skierowanie do jakiegos specjalisty to sie upomne o swoje :)

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia dzieki

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ