Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Umowa musi opiewac na minimalny czas do końca bodajże 3 miesiąca włącznie. Czyli w momencie kiedy schodzi na l4 nie jest on istotny,ważne żebyś na koniec3 miesiąca miała jeszcze umowę. Chyba dobrze wytłumaczył.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki dzięki za wytłumaczenie. Zadam jeszcze jedno pytanie bo ide na l4 6 grudnia i planuje je pociagnac pare miesiecy i w tymtez czasie podejść do in vitro i załóżmy ze by mi sie udało zajść to co wtedy ? Chorobowe bym już ciągnęła z 5 miesiecy a chyba maksymalnie można byc 6 na l4 wiec co musiała bym wrocic do pracy odczekać jakiś czas i pojsc znów na zwolnienie ciążowe czy jak to jestKarcia
-
Zwolnienie możesz ciągnąć dłużej.Jeśli wyrobisz się z ivf do 6 miesiecy i będziesz juz w ciazy to schodzisz na ciążowe 100% i ZUS przyznaje ci świadczenie chorobowe do dnia porodu.Później przejdziesz na macierzyński.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Karcia wrote:Dziewczyny mam pytanie jak to jest z chorobowym do 3 miesiąca ciąży? Czy idąc na chorobowe od razu , moze mnie szefowa zwolnic ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Dziewczyny jak długo stosowalyscie menopur i w którym dc mialyscie pierwszy monitoring? I co ile dni?
Zaczynam się obawiać tego wszystkiego ze nawet nie dojdzie do transferu i ze pęcherzyki będą slabe:( Nadziejka Ty chyba miałaś niskie amh prawda i wyhodowalas piękne jajeczka? Daj mi nadzieje:)
Mag87 no jasne ze dam ci nadzieje bo ja miałam przed stymulacja niskie amh. Przyjelam łącznie 14 dawek menopuru i gonalu 200 jednostek dziennie. Na pierwszym monitoringu miałam tylko 3 jajeczka a ostatecznie pobrali 9 komórek. Zaplodnilo się 6. Ostatecznie mam 3 piękne blastki z czego jedna blastka 3AA rusza sie w brzuchu i ma na imię Tosia i wazy juz kilogram dwa mrozaki czekają na zabranie w niedalekiej przyszłościasiastokrota lubi tę wiadomość
-
Wiki03 wrote:Niestety nie mam co się oszukiwać. Brzuch boli coraz mocniej jak na miesiączkę, już biegam kilka razy do łazienki się załatwiać, jeszcze rano miałam jakby skrzepy krwi... idzie @ na bank. Nawet cycki mnie juz nie boląBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnynadziejka88 wrote:
Ena to jutro starujesz z długim protokolem....bedzie sie działo a jak twoja Z w przedszkolu?
Moja Mała w przedszkolu super. Bardzo dobrze się tam zaklimatyzowała. Na dywaniku już byłam, bo się leje ze swoją przyjaciółką. W ogóle Pani powiedziała, że jeszcze takich agentek nie miała. Moja Z i jej przyjaciółka W znają się z osiedla - są nierozłączne. Bawią się zawsze razem, chodzą do łazienki, tańczą, a za chwilę biją jak faceci na ringu. Tak się przy tym drą, że nie wiadomo, która to napastnik, a która poszkodowana. Za chwilę już się przytulają, łezki sobie wycierają i tak w kółko.
Mag87 - mnie pewnie też ogarną niebawem takie wątpliwości, co Ciebie - czy pęcherze urosną, czy długo będzie trwała stymulacja...
Wiki - trzymam kciuki, żeby się udało.
Karcia ja nie podpowiem, bo nie orientuję się w kwestii zwolnień.
Karola 02 - o to jesteś jakiś miesiąc przede mną. Ja też mam wizytę 2.12, ale to będzie 16 dc i dopiero dostanę receptę na Gonapeptyl.
nadziejka88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy któraś miała przepisane Testim do wcierania i kiedy go stosowałyście? Po wizycie mąż inaczej zrozumiał zalecenia i ja więc pojawiła się wątpliwość.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyLura82 wrote:Hej
Nadziejka dobrze, ze cukrzyca Cię ominela.
Niestety ja przez nia od jutra będę juz w szpitalu lezakowac.
W piątek pessar mialam zdjety, sprzatam caly weekend, szykuje dla córeczki łóżeczko itp. Wrocimy do domu juz razem. Mala jak sie pchala na swiat w 30tc tak teraz siedzi cicho i ani w głowie jej wychodzic ogólnie czuje sie bardzo dobrze cala ciążę, choc łatwa ona nie byla
Zaraz zwalniam drugi brzuszek
Jesteś już w szpitalu?
-
Agonia777 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś miała przepisane Testim do wcierania i kiedy go stosowałyście? Po wizycie mąż inaczej zrozumiał zalecenia i ja więc pojawiła się wątpliwość.01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Małgos741 ale w trakcie brania menopuru czy jeszcze przed miesiączką??
A poza tym jestem po wizycie. Dobrze zareagowałam na estrofem więc teraz czekam na @ by zacząć stymulację. Ze względu na niskie amh zaczynam od menopuru 200j. Potem 6 dc kontrola i dołączenie antagonisty i decyzja czy zwiększamy dawkę menopuru i o ile czy dokładamy coś jeszcze. Pan dr bardzo dokładnie mi wytłumaczył wszystko i jestem bardzo zadowolona z wizyt u niego. Od razu uprzedził mnie o możliwości przestymulowania czego bardzo się boję, bo wtedy transfer trzeba będzie przełożyć. Szczerze tyle czasu człowiek chciał by się @ nie pojawiła, a teraz pragnę by była jak najszybciej, ale muszę czekać do 26.
Lura 82 - życzę spokojnego porodu:)asiastokrota lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Ja smarowałam się dwa miesiące przed ivf... a podczas stymulacji już nie ale u każdego inaczej.. mi on nie pomógł ..miałam 6 komórek z czego dwie prawidłowe ale się nie zapłodniły..stymulowana byłam 225j menopurem a póżniej cetrotide..
teraz całkiem inna stymulacja ale w innej klinice.. nie przejmuj się każdy różnie na stymulację reaguje.. będzie dobrze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 08:45
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Dzięki Małgos trzymam kciuki za Ciebie by się tym razem udało:)
malgos741 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Dziewczyny czy któreś z was został może MENOPUR po stymulacji ?? Pilnie go poszukuję do stymulacji przed In VitroPrawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578