Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny. Wiecie jak to przy dziecku nie ma sie na nic czasu . ale troche wam napisze. Tak jak juz wsponinalam jak w niedziele pojechalam drugi raz do szpitala to juz byly skurcze i rozwarcie na 4 cm. Wszystki szybko sie dzialo poszlisny na gore na porodowke i tam kazali sie przebrać. Moj próg bólu bardzo maly kazl mi siedziec bo tak bylo najlepiej ale położna kazal mi stac trzymać sie szafki u wypełniać papiery. Potem kazali sie polozyc i te za przeproszeniem grzebanie w diurce bylo straszne ona czyba robila ten masasz szyjki. Porod trwal skurcze strasznie bolalo i kazala mi znowu wstawac bo dziecko lepiej schodzu do kanalu rodnego. Parcie- nikt mnie etego nie uczyl i tak naprawde nie wiedzial jak to ma byc. Ale do opanowania za ktoryms razem. I tak wspolnymi silami sie udalo jak juz glowka przeszla to juz bylo ok do momentu szycia krocza. Strasznie bolało. A podczas nacinania widzialam juz te nozyczki wiec musialam sie skupić na parciu bo wiedzialam ze zaboli jak cos zrobie nie tak. Mała polozyli mi zaledwie na 10 min i zabrali na wazenie itp. Potem maz poszedl z nia bo musieli ja polozyc do inkubatora podac tlen bo za dlugo parlam i dlatego.dodam ze mialam fajna polozna taka grubsza z kreconymi wlosami gdyby nie ona to bym nie dala rady .monbilizowala mnie a nawet krzyknela.mowila Anka dasz rade uspokuj sie i takie tam. I tak na porodowce z mezem bylam do ok 3 a potem na sale a maz do domu. O 7 rano mi ia przywiezli. Spala i nikt mi nie powiedzial zeby ja wziasc i przystawiac i nawet same tego nie zrobily a skad ja to mam niby wiedziec jak to sie robi ja caly czas bylam pewba ze nie mam mleka do momentu obchodu pediatrow jak sie zapytali czy karmilam a ja ze nie mam mleka a ona bach za cycek scisnela i polecialo. Hahaha tylko ze ja nie wiedzialm ze tak mocno scisnac. I tak w środę waga spadla juz pobizej 10 % i przynieśli laktator i zaczęła się zabawa w sciaganie. I wygladalo to tak sciagnelam mleko mala spala . i jak wstala to pampees 20 min na jednej piersi 20 min na drugiej piersi potem mleko sciagniete z cyck i mala zasypiala a ja do laktatora i zabawa 7 min na jednej piersi 7 min na drugiej piersi potem po 5 i po 3 minuty. A dodam ze ten laktator to po to ze mala slabo ssala i sie nie najadala. Ale jak juz we wtorek mówiłam ze cos jest nie tak ze wiecej placze przy jedzeniu to mówiły ze wszystkio ok. I tak w piatek wyszlisny do domu. Dodam ze caly czas odciagam maleko i podaje bo w poniedziałek byla polozna i powiedziala ze ona jest uparta i cos ma problem z tym ssaniem i juz sie nie nauczy. Narazie jeszcze przed butelka staram sie jej podac cycka ale to nic nie daje .placze i sie wygina. Dobrze ze mam swój pokarm. Myślę jeszcze o jakiejs laktatorce ale nie wiem czy to ma sens. Myslalam ze to bedzie takie naturalne te karmienia ale jednak sie przeliczylam. A sam porod to dla mnie masakra. Wiem ze tyle walki w to wlozylam ale na porodowce mowilam mezowi ze ja nie dam rady miec wiecej dzici ale z kazdym dniem to sie zapomina i mam nadzieje ze sie odwaze na jeszcze. Bo preciez dwa mrozaczki czekaja. A jak u was z karmieniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 14:08
Karcia lubi tę wiadomość
-
Eni, dopytaj u Malarka czy przysluguje Ci pomoc cdl. Oni tam maja dwie. Do ktoregos tygodnia zycia dziecka to bylo, ale nie wiem czy nadal obowiazuje. Ja skorzystalam juz na koncowce i tylko jedna wizyte mialam. Czego bardzo zaluje.
I nie sluchaj poloznej, ze mala nie nauczy sie juz ssac prawidlowo. Z cdl da rade. Ona pomoze. Sprawdzi wedzidelka, skoryguje/nauczy przystawiac.
Dasz rade! Ja zeszlam z dokarmiania mm."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
==A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Listopad 2017
02: Wiki - wizyta (podglądanie)
03: nadziejka88 - wizyta
05: Sonia86 - termin porodu
06: Pysia - testowanie
08: Eni33 - wizyta
16: malawiki1-wizyta prenatalna
Grudzień 2017
01: nadziejka88 - wizyta
02: Laura - termin porodu
11: Halszka112 - laparoskopia
Luty 2018
19: nadziejka88 - termin porodu
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 15:00
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Nadziejka wizyta była przełożona ze względu na te krwawienie.Jutro się wszystkiego dowiem bo na 11:20 jesteśmy umówieni.Co do płci to sugeruje się przeczuciem,ze chłopiec rośnie no ale zobaczymy.Dlatego pytam o ten test bo nie wiem gdzie robić krew.Usg jak zwykle u dr.D.
Samopoczucie powoli się poprawia ale cukry idą do góry.A ciągle chodze glodna a jeść się nie chce.Mam wstręt do mięsa i tylko owoce mogła bym wcinać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 15:25
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Asia trzymam kciuki za wizytę.
Ona powodzenia na laparoskopii.asiastokrota lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Cześć dziewczęta w ten piękny dzień. Uwielbiam gdy pada śnieg. Jak tam Emilka plecy?Mnie ostatnio złapał kręcz,maść poszła w ruch i podusia elektryczna. Po całym dniu było już lepiej.
Nadziejka Ty robiłaś test pappa w Artemiedzi powiedz mi proszę ile u nich on kosztuje bo nie dopytalam i czy lekarz go proponuje czy to jak się chce samemu??
dopiero zobaczylam ze pisalas
oni robia z marszu test pappa. za pobranie krwi placisz 150 zł. plus za wizytę w zależności ile cie dr skasuje. ok 200 zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiki napisalam na poprzednien stronie że lepiej. Ja chyba musze miec jakies zwyrodnienie bo to nie pierwszy raz. K8edys tak mi cos przeskoczylo ze nie m9glam stanąć na nogi i pomogly naswietlania i masaż u fizjoterapeuty ale teraz pewnie samo przejdzie bo nie jest źle. A ty jak sie czijesz? Idziesz jutro na bete?
-
Wiki mozesz zrobic choc moze juz nic nie wykazac. Ja jak mialam ciaze biochemiczną to w pierwsza beta 20 a za dwa dni dostalam okres i poszlam jeszcze sie upewnic na bete to bylo jezcze 3,2. Szkoda ze nie chcialas zrobic bety wczesniej. Wtedy bys wiedziala czy doszlo do zagnieżdżenia.