Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Udało mi się zasnąć o 8 i jest trochę lepiej. Piersi mnie bolą bo mam torbiele a po lekach są bardziej odczuwalne, szczególnie lewa z boku bo tam jest torbiel największa a ja uwielbiam spać właśnie na lewym boku. Co miesiąc się męczę to chyba teraz wytrzymam też.
Mag wszystkiego najlepszego z okazji urodzin aby Twoje obawy przerodziły się w ogrom raczkującego i śmiejącego się szczęścia
Zuzia ja transfer miałam w Artemidzie w Olsztynie.mag87 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny. Agonia, Mag oczywiscie to wszystko normalne ze wsluchujecie sie w swoje organizmy ale faktycznie niczego to nie zmieni. Co ma byc to będzie. Musicie zajac czyms swoje glowy. To nie jest łatwe ale możliwe. Chociaz ja dopiero przy 4 transferze byłam najbardziej opanowana chyba. Ale czuje ze ten ostatni transfer bedzie dla nas wielkim przeżyciem i pewnie też bede wpadac w panike.
Dziewczyny doradzcie mi. Nyslalam o tranferze w wakacje bo w pracy u mnie bedzie spokojnie wiec jak bede na wolnym to bede miala wiekszy spokój czyli bez milona telefonow ale boje sie ze upal źle wpłynie na malenstwo i przez to sie nie uda.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Emilka jeżeli okres letni jest dla Ciebie spokojniejszy to bym wtedy zrobiła. Wiesz że u nas ostatnio do gorących nie należy więc chyba to nie będzie miało wpływu na transfer a słońce na niebie nastawia nas optymistycznie jest więcej witaminy D więc same korzyści.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Agonia dziekuje :*
Emilka ja też widzę wiele pozytywów z letniego transweru:
1- więcej słońca i naturalnej Wit D
2- inna aura, aż chce się żyć, wszystko pięknie kwitnie, dni są długie - zero deprechy
3- nawet jakbyś miała leżeć plackiem to możesz to zrobić w ogródku albo nad wodą gdzieś w cieniu
4- jest więcej świeżych warzyw i owoców
5- mniej ludzi choruje, nie ma tyle bakterii i wirusów w powietrzu
Oo to tak na szybko co mi przyszło do glowy:)e_mil_ka, Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Mag życzę ci w dniu urodziny najpiękniejszego prezentu w życiu. Spokojnie tylko aby do wtorku
mag87 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Mag wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń..ty wiesz jakich.. :-*
mag87 lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Emilka kiedy ty u nas w lato upal widzialas? (Czulas? )
Powiem tak : najlepszy czas na transfer, będzie wtedy, kiedy ty będziesz gotowa na niego. A do tego czasu korzystaj z zycia... ot tak po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 18:57
e_mil_ka lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Laura jak tam u was. Czekalam az cos napiszesz bo wiem jak to z malym dziekiem ciężko z czase.
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Agonia doskonale Cię zrozumiem. Taki armagedon w głowie. Wiem, że ciężko jest uspokoić myśli, ale...
Mag - Gratuluję. Wiem, że to początek, ale niech beta przyrasta i będzie ok.
Nadziejka - dziękuję za pamięć. Wczoraj byłam na wizycie - od 25 grudnia zaczynam Menopur. Przez święta mam tydzień opóźnienia.mag87, Lura82 lubią tę wiadomość
-
Laura no nie zdarza sie zbyt czesto ale zdarza sie. Jesli chodzi o gotowosc to ja już chcialabym ale najpierw musze zrobić badania. No i jak najbardziej chce zminimalizowac stres związany z pracą.
-
Ena ale jesteś lekka na wspomnienia, dzisiaj o Tobie myslałam, czy już ruszyłaś Może i dobrze, że dopiero po świętach, będziesz miała spokój w głowie .
A mnie Dziewczyny chyba jakies paskudztwo dopadło, zaczynam czuć pieczenie na dole i albo jest to spowodowane luteiną albo niestety zbliżająca się @ -
eni33 wrote:Laura jak tam u was. Czekalam az cos napiszesz bo wiem jak to z malym dziekiem ciężko z czase.
Dajemy rade, choc córeczka nieodkladalna jest ehhh tyle lat na nia czekalam to teraz nosze bez marudzenia hehe
Ps.To córeczka tatusia, swiata poza soba oboje nie widza.
Izaura lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Laura a które położne Ci tak dopiekły? Te od dzieciaczków czy od mamuś? Ja to strasznie wspominam dwie takie małpy od dzieci, miałam straszna jazdę po porodzie z kręgosłupem, przez dwa dni z łóżka wstać nie mogłam, bolało jak cholera, nie byłam w stanie się małym sama zająć i w nocy jak płakał wezwałam guzikiem położną, przyszła taka raszpla i do mnie z buzia że nie umiem swojego dziecka uspokoić, chciałam wstać do łazienki ale nie mogłam sama na bok się odwrócić, a ona z kolejnym ciepłym slowem, że nie ma czasu godzinę czekać aż się odwrócę na drugi bok. Po prostu mnie zamurowało jak to usłyszałam, na szczęście nie wszystkie były takimi jędzami, ale swoje też tam wypłakałam. Nie dość że po porodzie myślałam że będę kaleką to jeszcze taka sympatyczna osobka widząc w jakim jestem stanie takie teksty rzucała.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Lura82 wrote:Nadziejka jak sie czujesz?
Dzieki Laura za pamięć. Ja czuje sie super - jak młody Bóg. Jesli czulabym sie tak przez cala ciążę to smialo mogę powiedziec ze ciaza to piękny stan. Ale trzy pierwsze miesiące mdlosci daly w kość. Malo przytulam bo tylko 6 kg i sie cieszę bo mala rośnie książkowo. Oby wytrzymać te dwa miechy do terminu i będzie ok.
A jak Ty się czujesz mloda mamusiu? Karmisz normalnie piersią? Jest cos co byś teraz jesCze zabrala do porodu albo zdecydowanie byś czegos nie brala? Pytam bo w styczniu chce pakować torbe do szpitala i tak się jeszcze zastanawiam co ma w niej byc. -
Laura juz doczytalam ze nie karmisz....przykro na pocieszenie dodam ze moja koleżanka przy porodzie bez powiklan i bardzo szybkim silami natury tez nie ma pokarmu. Walczyla trzy tygodnie z laktatorem i odpuscila a maly rośnie jak na drożdżach. Czasami tak jest i nie mamy na to wpływu.
Eve jakie piękne zdjęcie. Mala od razu humor poprawia- mala smieszka