X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Eve jakie piękne zdjęcie. Mala od razu humor poprawia- mala smieszka :):)
    A dziękuje :) Robiłam jej ostatnio domowe sesje do kalendarza dla dziadków na święta. Wdzięczna z niej modelka ;)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag trochę spóźnione... ale życzę Ci wszystkiego co najlepsze... szczególnie spełnienia tego jednego największego marzenia :-*

Agonia, Mag nie dziwię się, że się denerwujecie... i łatwo mówić żeby się uspokoić... bo w sumie jak nam na czymś bardzo zależny to nasza głowa i tak rozmyśla i drąży... sama znów się łapię na analizowaniu i rozmyślaniu... dziś 28 dc, a nie mam żadnych objawów... dosłownie żadnych... gdzie zawsze miałam plamienia, ból brzucha, piersi... teraz nic... i znów nadzieja odżywa.... ale spoko nie udało się in vitro to jak mogło naturalnie...

Karola coś wiesz? Dzwonili z kliniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia, a kiedy testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ja też się zastanawiam czy następnej procedury nie robić latem... wtedy też mam większy luz w pracy :-) tylko tym razem mogę mieć kontrolę i niestety mogą mi się plany pokrzyżować... a do tego czasu muszę jeszcze trochę badań zrobić... w lutym chyba ruszamy z immunologiem.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag spoznione wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń !!

Eve córcia śliczności :)

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dziękuję :*
    A wiesz,że takich naturalnych niespodzianek było już wiele? Masz zamiar testować?

U mnie też dzisiaj 28dc, brzuch delikatnie pobolewa (wzięłam pół nospy max), pieczenie ustało, cycki dalej nic, masakra generalnie :P

A powiedzcie dziewczyny czy Acard to mogę sobie tak wziąc bez konsultacji z lekrzem? Mam ta jedna mutację mthfr i w sumie wole dmuchac na zimno, jaka dawkę
    wy bierzecie?

Właśnie Karola jakies wieści z kliniki?

klz96iye30cupjne.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powoli panikuję bo nadal telefon nie dzwoni
    Nie wiem czy coś udało się uzyskać i ile zarodków.
    Ale tak sobie myślę że złe wieści szybciej się rozchodzą więc może jednak będzie ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag poczekam jeszcze z dwa dni... nie chcę się nakręcać, bo pewnie i tak niepotrzebnie sobie głowę zaprzątam.

Nie znam się do końca, ale chyba przy mutacji możesz wziąć Acard. chociaż może skonsultuj z lekarzem jak będziesz jutro wysyłała mu wyniki z weryfikacji :-)

Karola to dobry znak :-) najprawdopodobniej ładnie się zarodki rozwijają :-) jak masz wątpliwości to może zadzwoń do kliniki :-)

Halszka jak się czujesz po laparo?

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja planuję testować w środę. Nie wiem czy będą tego samego dnia wyniki ale w szpitalu powinny. Zrobię sobie dodatkowo progesteron i estradiol tak dla siebie.

Everest mała jest słodka. Takie słoneczko które rozjaśnia każdy dzień.

Mag może to chwilowa reakcja organizmu na leki. Na pewno wszystko jest dobrze.

Karola daj znać co u Ciebie jakie wieści z kliniki.

Nadzieja tak szybko czas leci że za chwilę zameldujesz że maleństwo jest już na świecie :).

Wczoraj poprosiłam męża o pomoc przy robieniu placków na kolację. Żartowniś jak zaczął się wygłupiać z parówką to aż usiadłam ze śmiechu na podłodze i nie mogłam przestać się śmiać aż zaczęły łzy lecieć z oczu. A potem przeszłam w płacz nie ze śmiechu i nie mogłam się uspokoić. Wyglądało to komiczne ale dawno się tak nie uśmiałam. Powiedziałam że jak się uda to pragnę by dziecko miało jego poczucie humoru.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia a gdzie chcesz robić badania? Ja robie w laboratorium w szpitalu miejskim i tam zawsze po ok 3 godzinach masz wynik na necie.

Ja też mam męża takiego śmieszka, zawsze zalewam się płaczem jak sie wygłupia. Nawet nie umiem się na niego złościć bo za chwilę ryczę ze śmiechu:) Super mieć takie wsparcie!

Wiki to ja zaciskam kciuki żeby to był świąteczny cud:)

Karola a ile dni mineło od punkcji? Ja w 3 dobie jak nie miałam telefonu z kliniki to sama zadzwoniłam, bo tez się bardzo denerwowałam, ale rzeczywiście wszysycy mówią że jak jest cisza to dobry znak:)

klz96iye30cupjne.png
  • karola02 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Już wszystko wiem. Jest dobrze. Transfer w środę czyli w 5dobie. Zarodków jest 5 dobrze się rozwijaja. Najlepszy ma chyba 10a jeśli dobrze zrozumiałam

asiastokrota, mag87, e_mil_ka, nadziejka88, malgos741, Gosia321 lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soniu nawet nie wiem jak one sie nazywaly. Dosłownie bylo kilka milych dla mnie na całym oddziale. Wydaje mi sie, ze to przez to ze maz podczas porodu poszedł po lekarza, ten mnie zbadal i opierd... położne, po co mnie mecza, przecież ja i tak nie urodze (wod juz nie bylo i mala zle ułożona). Cesarka zorganizowana w 15 min. Maz pomagal cewnik zakładać i wiózł mnie na sale operacyjna !!!! A jędza po porodzie jak karmilam mala pierwszy raz, przyszla i nas opierniczyla za zle zachowanie i skarge do lekarza!
    Potem bylo juz tylko gorzej. Najpierw karmilam, to przylazla jakas stara baba wyrwala mi dziecko i powiedziala ze wszystko robie zle,a jadla pięknie, mala zaczela plakac itp (ja bylam nacpana morfina to nawet mowic ledwo ledwo ) i juz później pokarmuu nie bylo...
    Mala byla na mm ze szpitala, to ktorejs nocy polozna odmówiła mi mleka dla malej, bo niby zjadla swoja porcje, a tak naprawdę dostalysmy pol porcji!!! I tak ryczala mi z glodu godzinę, az przyszla inna polozna i dala mleko. Boze nadal mi serce sciska jak o tym pomyśle.
    Noooo i po tej właśnie nocy wypisalam sie ze szpitala na własne żądanie.
    Dzieki Bogu Marysieńka jest zdrowa, a ja powoli zapominam ten koszmar. Tylko po tym wszystkim nie wiem czy wrócę, po naszego mrozaka.
    Tak więc, wiecie jak nienawidze szpitala wojewódzkiego, noooo to teraz nienawidzę go milion razy bardziej. Lekarze, sprzet super ale te jedze potrafią zepsuć najpiękniejsza radość z narodzin dziecka i to dziecka tak wymodlonego, wyczekanego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 11:12

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super wiadomość :-) cały czas kciuki zaciśnięte :-)

Lura współczuję tych przeżyć... żebyś szybko potrafiła o tym zapomnieć... ale podejście położnych dalkie od ideału. Nie wiem gdzie sie u nichb podziało powołanie do zawodu :-(

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Wiki dziękuję :*
    A wiesz,że takich naturalnych niespodzianek było już wiele? Masz zamiar testować?

U mnie też dzisiaj 28dc, brzuch delikatnie pobolewa (wzięłam pół nospy max), pieczenie ustało, cycki dalej nic, masakra generalnie :P

A powiedzcie dziewczyny czy Acard to mogę sobie tak wziąc bez konsultacji z lekrzem? Mam ta jedna mutację mthfr i w sumie wole dmuchac na zimno, jaka dawkę
    wy bierzecie?

Właśnie Karola jakies wieści z kliniki?
    Brałam bez konsultacji z lekarzem. Na badaniach prenatalnych pani dr powiedziala, ze przy rej mutacji dobrze zrobiłam. Bralam chyba do 37tc

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Karola to super wiadomość :-) cały czas kciuki zaciśnięte :-)

Lura współczuję tych przeżyć... żebyś szybko potrafiła o tym zapomnieć... ale podejście położnych dalkie od ideału. Nie wiem gdzie sie u nichb podziało powołanie do zawodu :-(
    Powolanie maja w czekoladkach, bombonierkach i kwiatkach

Gosia321 lubi tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści :) teraz trzymam kciuki za udany transfer&&&

Mag ja robię w szpitalu w swojej miejscowości. Mogę zrobić też w prywatnym punkcie ale wyniki mimo że internetowo są na drugi dzień.

Laura jak tak czytam to naprawdę jest strach rodzić. Ale takie opowieści i jeszcze gorsze słyszałam z mojego szpitala. Koleżanki synek był taki głodny że ciągle płakał a że u nas wchodzi w grę tylko karmienie piersią więc kuzynka w termosie przemycała jej mleko by mogła chociaż godzinkę pospać.

Wiek 40
    3 lata starań
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47b638bce67d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afb826b28bac.jpg

e_mil_ka, nadziejka88, Karcia, asiastokrota, Fionka, malgos741, polopiryna, asia-m-b, Wiki03, Gosia321 lubią tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura śliczna córunia:):)

Lura82 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura piękna dziewczynka :-) aż się buzia uśmiecha jak się za nią patrzy :-)

Jakie to zabawne dziewczyny... zdążyłam napisać, że mam jakąś małą nadzieję, że dzieje się coś innego niż co miesiąc ... i zaczął mnie brzuch boleć na okres :-p także to tylko kwestia czasu kiedy przyjdzie @ :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 08:31

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura śliczna córcia :)

Wiki ja po laparo czuję się już całkiem spoko, troche pepol boli i wkurza mnie mój wydęty brzuch. Dzisiaj bylam na zdjęciu szwów.

Mag trzymam kciuki za jutro !! Agonia za Ciebie w środe !!

Karola super wiadomości :)

Lura82 lubi tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ