Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag GRATULACJE, cudowna wiadomość, maleńki świąteczny cud. Kochana dbaj teraz o siebie i o maleństwo, nie przemęczaj się
mag87, Karcia lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Dziękuję Dziewczyny, ale wiecie że to jeszcze za wczesnie żeby skakać z radości. Czekam na kolejny telefon od dr i....nie wiem co dalej ;| jeśli wszystko będzie szło pomyślnie to będe chciała chyba ciąże prowadzić w Artemidzie, bo byłam zadowolona z wczesniejszej opieki.
Czy wiecie może:
1. Czy dr W. prowadzi ciąże? On był i jest moim " guru" i ma w sobie cos takiego co mnie bardzo odpręza. Jego pewność siebie i spokój działa kojąco na moje nerwy
2. Jeśli nie on to kto? Bardzo polubiłam tez Panią dr M. i dr Zd. Czy któras z Was prowadzi/ła swoją ciąże u nich? Jakie opinie?
3. Kiedy zgłosić się do nich na pierwszą wizytę?
4. Kiedy najlepiej teraz zrobić Betę?
Matko jedyna, nie wiem czy nie za wczesnie na te pytania, ale zaczynam zachowywać się jak paranoiczka i nie chce jeździć już "niepotrzebnie" do Gdańska żeby mnie nie wytrząchało po drodze...
Agonia, mocno Ci kibicuję, mam nadzieję że dołączysz do mnie z dobrymi wieściami :*
Karola, za Ciebie też zaciskam mocno kciuki &&&& -
Mag po drugiej iui dr Marek powiedziała że gdyby się udało to mam się zgłosić co najmniej po tygodniu od spodziewanej@ gdy beta będzie ponad tysiąc wtedy będzie widać już serduszko. Najlepiej jak zadzwonisz do Artemidy i się dopytać. A mam do Ciebie pytanie z jakiego powodu zdecydowałaś się na in vitro w Gdańsku a nie w Olsztynie?Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Miało być dr MWiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Mag ja prowadziłam ciąże u dr Zd., trafiłam do niego przypadkowo w 7 tyg jak dopadła mnie pierwsza infekcja w ciąży i tak już zostałam, byłam i jestem do tej pory bardzo zadowolona. Trafiłam też na kilka wizyt do dr M i ona również mi bardzo przypadła do gustu, może nawet bardziej niż dr Zd, bo to jednak kobieta i do tego bardzo wyluzowana. Dr W chyba rzadko bywa w artemidzie ostatnio, ale dużo dziewczyn prowadziło ciąże u dr Przybyłowicza, też u niego kiedyś byłam i tez polecam. Koszt normalnej wizyty 160 zł, prenatalne i połówkowe około 200, chyba 220, ale już dokładnie nie pamiętam, kwoty niemałe, ale na każdej wizycie miałam usg, a na późniejszym etapie kontrole szyjki. na pierwszą wizytę planowałam zgłosić się około 8 tyg, ale ze wcześniej pojawiła się infekcja to byłam w okolicach 7 tyg i widziałam już serduszko. Betę robiłam 3x w odstępach dwóch dni.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualny
-
Mag ja bardzo polecę Tobie dr.Przybyłowicz. On ma certyfikat do robienia badań prenatalnych.Nikt poza nim w artemidzie tego niema a badania robią.Ma swój gabinet prywatny ale w artemidzie ciążę prowadzi.
Ja trochę żałuję że do niego nie zaczęłam chodzić. Pierwsza moja wizyta 2 tyg po pozytywnej becie.Wtedy był to 5t+5 dzień ciąży,serduszko juz było.Bety powtarzaj co 48 godzin.Jeszcze ze dwa razy i wystarczy.Jesteś na L4??Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Mag piekna beta Gratulacje!!!
Jeżeli chcesz rodzic w wojewódzkim to wybierz lekarza z wojewodzkiego. Wtedy będziesz miec lepsze traktowanie tam
Eni nooo moja tez potrafi dac nam czadu. W nocy raczej spi, tyle ze zasypia dopiero ok 24, potem pobudka o 3 i o 7.... a potem to juz wielka niewiadoma haha.
Moim największym przyjacielem stal sie korektor po oczy
My (te jeszcze po ivf z Białymstoku) chyba pierwszy rok mrozenia mamy w cenie. Myślę ze kolo lutego sie odezwa z artemidy.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Mag cudowne wieści! Cudzie świąteczny trwaj. Teraz czekać na serduszko. Ok 7 tygodnia na pewno będzie juz widac.
Co do pytań to powtórz betę w czwartek i zobacz czy sie podwaja. Ja robiłam betę tylko raz jak miała pow. 400 i juz w ogóle pozniej nie robiłam. Czekałam na serduszko. Dr w często nie ma w artemidzie a jak jest to ma baaaardzo dużo pacjentek. Ja na poczatku bylam może na 3 wizytach u dr d a potem na prenatalne trafiłam do dr M i wywarla na mnie tak dobre wrażenie ze zostalam u niej juz do konca. Nie zamienię jej na nikogo innego. Od razu odpisuje na sms. Wizyta trwa tyle ile musi czyli zawsze nie krótko. Oprócz badan które należy wykonać na wizycie to zawsze mam czas żeby popatrzeć na malucha. Dr zawsze stara sie zrobić piękne zdjęcia i mam nagrania z każdego usg na pendrive. Zawsze tez mierzy szyjkę wiec co miesiąc wychodzę z gabinetu z pełnym pakietem informacji. Atmosfera w gabinecie jest bardzo na luzie. Baaaardzo ja polecam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mag lekarz odzwonił? Zdecydowałaś do kogo idziesz na usg? Jak samopoczucie?
Ja zaczynam się denerwować jutrzejszą Beatą. Z nerwów znowu będzie problem z pobraniem krwi i kolejny krwiak do kompletu.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Mag gratulacje!!!
Izaura nie wiem czy wysyłają przypomnienie do zapłaty za przechowywanie. Do mnie nic nie wysyłali, od pierwszego transferu minęło prawie 2 lata i dopiero jak pojechałam po mrozaczka to wystawili fakturę na mrożenie/rozmrożenie + przechowywanie na rok. -
nick nieaktualny
-
Fionka a ile cię to kosztowalo?
-
Mag gratulacje Ja prowadziłam ciąże u dr W,ale już nie w Artemidzie a w jego gabinecie prywatnym. Bardzo polecam, bo to i mój guru. Jestem zadowolona z opieki,a jak było trzeba to i miejsce w wojewódzkim znalazło się dla mnie z marszu.
Co do płatności za przechowywanie to i ja jestem ciekawa. Jakoś zupełnie mi to z głowy wypadło,a przecież to ponad rok już od transferu naszego. -
Dziękuję Dziewczyny za podpowiedzi, narazie kolejna wizyta w Gd 29.12 już chyba potwierdzająca- i oby się udała i wtedy będe myślec na poważnie o lekarzu.
Agonia mocno zaciskam kciuki&&&&
A odpowiadając na Twoje pytanie czemu Gd a nie Ol? To była decyzja wspólna moja i męza. Mój mąż ma słabe wyniki nasienia, morfologia skacząca od 0-4%, ruchliwośc jako taką i fragmentację DNa plemników na takim granicznym poziomie między OK a obniżoną płodnością. A Gd wybraliśmy głównie ze względu na większe doświadczenie i szersze spectrum badań i chyba wieksze możliwości w labie embriologicznym (z tego co kojarzę to w Ol robią tylko zwykłe ICSI i nacięcia i podłoże). My z powodu tych słabych wyników nasienia mieliśmy robione FAMSI czyli IMSI + dodatkowo plemniki były poddane testowi z kw hialuronowym, dodatkowo w pakiecie mieliśmy to lepsze podłoże i nacięcie otoczki zarodka.
Jak będziesz miała jakies dodatkowe pytania to pisz na priv
Miłego dnia