Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Wcześniej miała raka piersi..chemioterapia, wycięcie i radioterapia to było 6lat tamu..rok temu w styczniu była na brachterapii bo onkolog nie podobała się skóra gdyż miała podskórne guzki.. w październiku wyczuła doktor dwa małe guzki podskórne i wysłała do chirurga ..pierwszy wycinek to bliznowiec ale drugi rak zrazikowaty ( w piątek odebraliśmy wynik)więc trzeba działać ..jutro wizyta w poradni..i zobaczymy co dalej...01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:Wcześniej miała raka piersi..chemioterapia, wycięcie i radioterapia to było 6lat tamu..rok temu w styczniu była na brachterapii bo onkolog nie podobała się skóra gdyż miała podskórne guzki.. w październiku wyczuła doktor dwa małe guzki podskórne i wysłała do chirurga ..pierwszy wycinek to bliznowiec ale drugi rak zrazikowaty ( w piątek odebraliśmy wynik)więc trzeba działać ..jutro wizyta w poradni..i zobaczymy co dalej...
-
Hej Dziewczyny melduję się, że żyję. Podczytuję Was ale jakoś czasu braknie na pisanie. U mnie nadal oczekiwania na @. Jutro jadę na krew by zbadać amh.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i mocno tulę. Odezwę się w weekend może wtedy uda się na spokojnie siąść przed kompem.
Miłego dzionkaWiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Nadziejka ten czas zapierdziela jak szalony.Czuje się naprawdę różnie. Raz lepiej raz gorzej.Napewno nie powiem ze jest to cudowny okres w moim życie ale odkąd czuje ruchy maleństwa jest trochę prościej.
Ty już nie długo finisz, gdzie będziesz rodzic?masz stresa? ?
Małgos współczuję sytuacji z mama ale życzę jej zdrowia i pokonania tej paskudne choroby.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
nick nieaktualny
-
Hey mogę już podchodzić do crio transferu dr D sam musi mi go zrobić chciałam w marcu, dr mówi że już mogę.plan na luty mam bym musiała wyliczyć czy trafię w dni bo wolne nie za bardzo brać. Czy w weekend dr D w Białym robił crio bo już nie pamiętam?
Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Malgos dużo siły dla ciebie i zdrówka dla mamy!!!
malgos741 lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Ena wrote:Cześć
Arcia - JA miałam tylko jedną iui, która nie była obligatoryjna. Chciałam 1raz spróbować.
Ja tez stwierdziłam ze spróbuję może akurat stanie się cud i się uda. W sobotę będę wszystko wiedziała jadę na wyniki ciekawe czy wszystko w normie no i wyniki męża to jedna wielka zagadka boje się ze nasienie mogło się pogorszyć. W ogóle q ostatnim czasie jakoś ciężko mi myśleć pozytywnie o skuteczności tych działań wiem ze powinnam ale cały czas bliżej mi do czarnych scenariuszyWiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Ona w weekend spokojnie dr D zrobi Ci transfer,wszystko robią. Ja tez miałam pierwszy w niedziele.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Jesteśmy po wizycie..nie będzie miała naświetlania.. bo są później duże powikłania..do dwóch razy można naswietlac..teraz mamy wizytę w piątek u chirurga..Zobaczymy co on powie..01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Nadziejka ja jutro odbieram wyniki krzywej i wtedy będę rozważał rodzaj porodu.Myślę nad malarkiewiczem,tam cesarke tez mi zrobią chociaż ciągle korci mnie poród naturalny.
A mała się jeszcze nie obróciła,kiedy teraz masz wizytę?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Czesc dziewczyny. Decyzja zapadla.. przepisano mi marvelon antykoncepcje, pobrano wyniki na wirusy ide mnie i meza a w marcu juz stymulacja i transfer... zobaczymy. Generalnie z moja waga i wzrostem lekarz powiedzial ze nie ma szans za wpuszczenie dwoch zarodkow wiec bede miala wpuszczany jeden... oby tez szczesliwy
asiastokrota, Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość
słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
pco (2017 nakłówanie jajników)
Amh 3.31
Wiek 28 lat
Styczeń 2018 decyzja o in vitro
starania od trzech lat -
nick nieaktualnyMalgos wiem przez co przechodzicie... Z babcia walczyliśmy 17 lat. Miała złośliwego czerniaka, a później jeszcze doszedł chloniak. Lekarze mówili, że to cud że tyle żyje... A ona z każdego przerzutu wychodziła obronną ręką... Życzę Wam dużo siły w walce z służbą zdrowia i jeszcze wiecej zdrowia dla Twojej mamy... Musi być dobrze....
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Kielka ja tez nie mogłam miec dwóch zarodków bo jestem zbyt szczupla, ale dr d prawdę powiedzial ze ciążę bliźniacze sa bardzo ciężkie do utrzymania. W tym roku moje dwie koleżanki byly w ciąży blizniaczej i jedna poronila przed 12 tyg a drugiej jedno dziecko obumarlo ale udalo się urodzić drugie które przezylo. Takze cos w tym jest i lepiej donosić i urodzić jedno ale zdrowe.
Malawiki ostatnio juz prawie córcia sie ulozyla, jeszcze delikatnie poprzecznie ale z wielka tendencja do ułożenia glowkowego. Wizytę mam w piatek i mam nadzieje ze juz uslysze ze jest idealnie ulozona do porodu Sn. Ja osobiście znam anestezjologa z malarkiewicza i zachwalal ten szpital i znieczulenia, nawet mnie namawial na poród w tym właśnie szpitaluKielka1990 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka warto rozważyć opcje tego szpitala.Do porodu naturalnego tez dają znieczulenie i gdybym miała sama rodzic napewno bym go nie odmówiła. Tym bardziej ze wiem czym poród pachnie.Cesarke się boje bo strasznie boli po.Sama nie wiem co mam myśleć i na co się decydować.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Wybierajcie szpital jaki chcecie tylko nie wojewódzki plizzz !!!
Ja przeżyłam prawie ze porod sn (pelne rozwarcie i bole parte, na koniec cc) i bardzo, bardzo żałuję ze nie pomogli mi urodzić naturalnie. A ile naogladalam sie w szpitalu dziewczyn w drugiej ciaxy z komplikacjami po 1 cc uhuhu. Sama z siebie nigdy bym nie zdecydowala sie na cc z wyboru, tylko w koniecznosci22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Nadziejka88 za ktorym razem udalo Ci sie in vitro? Generalnie troche jestem.wystraszona bo Dr. mowil tez o m.in hiperstymulacji przy mojej sylwetce zeby nie przedobrzyc z dawkami lekow... jednym slowem nie spodziewalam sie ze to takie skomplikowane. Jest ktos z babeczek kto teraz podchdzi teraz do in vitro w artemidzie?słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
pco (2017 nakłówanie jajników)
Amh 3.31
Wiek 28 lat
Styczeń 2018 decyzja o in vitro
starania od trzech lat -
Kielka ja miałam to szczęście ze udalo się za pierwszym razem. Pierwsza stymulacja i pierwszy transfer. Mam jeszcze dwa mrozaki. Hiperke beda mieli juz na uwadze dobierając ci leki. Jesli nawet wystąpi to zamrożą blastki a ciebie doprowadza do porządku choc to mile i bezpieczne nie jest. Ale na forum jest kilka dziewczyn które przezyly hiperke. Nie zamartwiaj sie na zapas. Teraz i tak będzie dużo stresu ze stymulacja.
Po ivf jest nasza ena i czekamy na betę. Właśnie ena jutro betujesz?
A do ivf ale nie w artemidzie podchodzi gosia321 tylko ma dlugi protokół i jest właśnie na antykach.