X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej miała raka piersi..chemioterapia, wycięcie i radioterapia to było 6lat tamu..rok temu w styczniu była na brachterapii bo onkolog nie podobała się skóra gdyż miała podskórne guzki.. w październiku wyczuła doktor dwa małe guzki podskórne i wysłała do chirurga ..pierwszy wycinek to bliznowiec ale drugi rak zrazikowaty ( w piątek odebraliśmy wynik)więc trzeba działać ..jutro wizyta w poradni..i zobaczymy co dalej...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Wcześniej miała raka piersi..chemioterapia, wycięcie i radioterapia to było 6lat tamu..rok temu w styczniu była na brachterapii bo onkolog nie podobała się skóra gdyż miała podskórne guzki.. w październiku wyczuła doktor dwa małe guzki podskórne i wysłała do chirurga ..pierwszy wycinek to bliznowiec ale drugi rak zrazikowaty ( w piątek odebraliśmy wynik)więc trzeba działać ..jutro wizyta w poradni..i zobaczymy co dalej...
    Gosia przykro mi bardzo ale trzymam kciuki że będzie dobrze. Musi być no wydajesz się silna osoba i będzie dobrze :)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny melduję się, że żyję. Podczytuję Was ale jakoś czasu braknie na pisanie. U mnie nadal oczekiwania na @. Jutro jadę na krew by zbadać amh.

Trzymam kciuki za Was wszystkie i mocno tulę. Odezwę się w weekend może wtedy uda się na spokojnie siąść przed kompem.

Miłego dzionka :)

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to smutne co piszesz bo juz twoja mama walczyla z jednym nowotworem a teraz pojawił się drugi :( musicie byc silne ale widzę ze jesteście. Podziwiam !

malgos741 lubi tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ten czas zapierdziela jak szalony.Czuje się naprawdę różnie. Raz lepiej raz gorzej.Napewno nie powiem ze jest to cudowny okres w moim życie ale odkąd czuje ruchy maleństwa jest trochę prościej.
    Ty już nie długo finisz, gdzie będziesz rodzic?masz stresa? ?
    Małgos współczuję sytuacji z mama ale życzę jej zdrowia i pokonania tej paskudne choroby.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos trzymajcie się, duże siły do walki Wam życzę. Przechodzilismy to samo z Teściowa w 2015, od tamtej pory spokój, niech i u Mamy tak się stanie!

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mogę już podchodzić do crio transferu dr D sam musi mi go zrobić chciałam w marcu, dr mówi że już mogę.plan na luty mam bym musiała wyliczyć czy trafię w dni bo wolne nie za bardzo brać. Czy w weekend dr D w Białym robił crio bo już nie pamiętam?

Gosia321 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos dużo siły dla ciebie i zdrówka dla mamy!!!

Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
    AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
    M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
    1 IUI 28.02.2018 - :(
    2 IUI 23.04.2018 :(
    I IVF 13.02.2021 :(
    2 mrozaczki
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć

Arcia - JA miałam tylko jedną iui, która nie była obligatoryjna. Chciałam 1raz spróbować.

Ja tez stwierdziłam ze spróbuję może akurat stanie się cud i się uda. W sobotę będę wszystko wiedziała jadę na wyniki ciekawe czy wszystko w normie no i wyniki męża to jedna wielka zagadka boje się ze nasienie mogło się pogorszyć. W ogóle q ostatnim czasie jakoś ciężko mi myśleć pozytywnie o skuteczności tych działań wiem ze powinnam ale cały czas bliżej mi do czarnych scenariuszy

Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
    AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
    M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
    1 IUI 28.02.2018 - :(
    2 IUI 23.04.2018 :(
    I IVF 13.02.2021 :(
    2 mrozaczki

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona w weekend spokojnie dr D zrobi Ci transfer,wszystko robią. Ja tez miałam pierwszy w niedziele.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie..nie będzie miała naświetlania.. bo są później duże powikłania..do dwóch razy można naswietlac..teraz mamy wizytę w piątek u chirurga..Zobaczymy co on powie..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona spokojnie dr d robi transfery w weekendy. Mi tez on robił transfer w sobotę.

Malawiki jesli cesarka to w wojewódzkim a jesli mala będzie dobrze ulozona do sn to bede rodzila w swojej malej miejscowości.

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ja jutro odbieram wyniki krzywej i wtedy będę rozważał rodzaj porodu.Myślę nad malarkiewiczem,tam cesarke tez mi zrobią chociaż ciągle korci mnie poród naturalny.
    A mała się jeszcze nie obróciła,kiedy teraz masz wizytę?

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • Kielka1990 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Decyzja zapadla.. przepisano mi marvelon antykoncepcje, pobrano wyniki na wirusy ide mnie i meza a w marcu juz stymulacja i transfer... zobaczymy. Generalnie z moja waga i wzrostem lekarz powiedzial ze nie ma szans za wpuszczenie dwoch zarodkow wiec bede miala wpuszczany jeden... oby tez szczesliwy

asiastokrota, Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość

słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
    pco (2017 nakłówanie jajników)
    Amh 3.31
    Wiek 28 lat
    Styczeń 2018 decyzja o in vitro
    starania od trzech lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos wiem przez co przechodzicie... Z babcia walczyliśmy 17 lat. Miała złośliwego czerniaka, a później jeszcze doszedł chloniak. Lekarze mówili, że to cud że tyle żyje... A ona z każdego przerzutu wychodziła obronną ręką... Życzę Wam dużo siły w walce z służbą zdrowia i jeszcze wiecej zdrowia dla Twojej mamy... Musi być dobrze....

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kielka ja tez nie mogłam miec dwóch zarodków bo jestem zbyt szczupla, ale dr d prawdę powiedzial ze ciążę bliźniacze sa bardzo ciężkie do utrzymania. W tym roku moje dwie koleżanki byly w ciąży blizniaczej i jedna poronila przed 12 tyg a drugiej jedno dziecko obumarlo ale udalo się urodzić drugie które przezylo. Takze cos w tym jest i lepiej donosić i urodzić jedno ale zdrowe.

Malawiki ostatnio juz prawie córcia sie ulozyla, jeszcze delikatnie poprzecznie ale z wielka tendencja do ułożenia glowkowego. Wizytę mam w piatek i mam nadzieje ze juz uslysze ze jest idealnie ulozona do porodu Sn. Ja osobiście znam anestezjologa z malarkiewicza i zachwalal ten szpital i znieczulenia, nawet mnie namawial na poród w tym właśnie szpitalu :)

Kielka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka warto rozważyć opcje tego szpitala.Do porodu naturalnego tez dają znieczulenie i gdybym miała sama rodzic napewno bym go nie odmówiła. Tym bardziej ze wiem czym poród pachnie.Cesarke się boje bo strasznie boli po.Sama nie wiem co mam myśleć i na co się decydować.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierajcie szpital jaki chcecie tylko nie wojewódzki plizzz !!!
    Ja przeżyłam prawie ze porod sn (pelne rozwarcie i bole parte, na koniec cc) i bardzo, bardzo żałuję ze nie pomogli mi urodzić naturalnie. A ile naogladalam sie w szpitalu dziewczyn w drugiej ciaxy z komplikacjami po 1 cc uhuhu. Sama z siebie nigdy bym nie zdecydowala sie na cc z wyboru, tylko w koniecznosci

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Kielka1990 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 za ktorym razem udalo Ci sie in vitro? Generalnie troche jestem.wystraszona bo Dr. mowil tez o m.in hiperstymulacji przy mojej sylwetce zeby nie przedobrzyc z dawkami lekow... jednym slowem nie spodziewalam sie ze to takie skomplikowane. Jest ktos z babeczek kto teraz podchdzi teraz do in vitro w artemidzie?

słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
    pco (2017 nakłówanie jajników)
    Amh 3.31
    Wiek 28 lat
    Styczeń 2018 decyzja o in vitro
    starania od trzech lat
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kielka ja miałam to szczęście ze udalo się za pierwszym razem. Pierwsza stymulacja i pierwszy transfer. Mam jeszcze dwa mrozaki. Hiperke beda mieli juz na uwadze dobierając ci leki. Jesli nawet wystąpi to zamrożą blastki a ciebie doprowadza do porządku choc to mile i bezpieczne nie jest. Ale na forum jest kilka dziewczyn które przezyly hiperke. Nie zamartwiaj sie na zapas. Teraz i tak będzie dużo stresu ze stymulacja.

Po ivf jest nasza ena i czekamy na betę. Właśnie ena jutro betujesz?

A do ivf ale nie w artemidzie podchodzi gosia321 tylko ma dlugi protokół i jest właśnie na antykach.

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ