Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Arcia witaj i sie rozgosc w naszym gronie
Ja miałam ten sam schemat postepowania co ty. W sumie tez miałam tsh 2,5 i stymulowal mnie do ivf dr d i nie kazał nic z tym robic. Tez wydawalo mi się za duże ale dr d jest endokrynologiem wiec chyba wie co robi. Niemniej jednak nie przeszkodziło to w stymulacji i transfer udal sie za pierwszym razem. W ciąży niestety juz musze brac tabletki na zbicie bo juz za wysokie na ciążę te 2,5. Co do porady dla ciebie to jesli macie wszystkie wyniki w normie to ja bym mimo wszystko iui sprobowala chociaż raz lub dwa. Sa dziewczyny ktorym iui sie udalo. Mozna to zobaczyć na wątku iui. A jak się nie uda to kolejnym punktem niech będzie ivf. -
nick nieaktualnyCześć
Malgoś a czemu byłaś z mamą w poradni?
Wiki mnie dr M też bardzo odpowiada. A czemu znowu musiałaś zrobić ten test Roma?
Arcia - ja też miałam stymulacje owulacji - Letrozolem, Clo, Menopurem. Miałam jedną iui i niedawno in vitro.
Nadziejka - dziękuję. Wisz ... jest o dziwo bardzo dobrze z głową Nawet spokojnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEna przez bardzo powiększony jajnik i torbiel. Jak wynik wyjdzie mocno podwyższony to znów czeka mnie konsultacja na oddziele ginekologii onkologicznej w Wojewodzkim. Oby nie... Wynik mam dr M wysłać mmsem i wtedy zdecyduje co dalej
Witaj Arcia. Tsh 2,5 to zdecydowanie za dużo. Trzeba dążyć do 1. Ja jak miałam TSH 2 to miałam zwiększoną dawkę letroxu. Ja też miałam trzy cykle stymulacje owulacji, później 3 IUI i jedno IFV. Zawsze z IUI można spróbować.. Może akurat się uda. Chociaż statystyki rzeczywiście nie są optymistyczne. Dla nas 3 IUI to był max, ale chcieliśmy spróbować jeszcze tego przed decyzja o invitro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:38
-
Dziewczyny jestem po spotkaniu z dr S jak zwykle dała mi duzego "kopa" do działania i radzi mi żebym nie robiła na razie dotaktowyxh badań typu kariotyp ze lepiej tą kasę przeznaczyć na IUI uświadomiła mi też, że przed ivf i tak musze zrobić minimum 2 IUI bo taka jest procedura i nie da rady jej obejść. Nie wiem chyba warto spróbować w końcu nadzieja umiera ostatnia. Także jutro dzwonie zapisać się na konsultacje i badania wirusologiczne i chlamydie.
Możecie mi tylko powiedzieć jak jest z badaniem nasienia mąż może zrobić przy okazji wirusologicznych tzn w tym samym dniu czy jakoś przed samą IUI bo nie dopytałam gin??? Kolejny cykl powinnien mi się zacząć około 25-27.01 jak myślicie wyrobie się czy lepiej poczekać do następnego ???
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Wiki03 wrote:Ena przez bardzo powiększony jajnik i torbiel. Jak wynik wyjdzie mocno podwyższony to znów czeka mnie konsultacja na oddziele ginekologii onkologicznej w Wojewodzkim. Oby nie... Wynik mam dr M wysłać mmsem i wtedy zdecyduje co dalej
Witaj Arcia. Tsh 2,5 to zdecydowanie za dużo. Trzeba dążyć do 1. Ja jak miałam TSH 2 to miałam zwiększoną dawkę letroxu. Ja też miałam trzy cykle stymulacje owulacji, później 3 IUI i jedno IFV. Zawsze z IUI można spróbować.. Może akurat się uda. Chociaż statystyki rzeczywiście nie są optymistyczne. Dla nas 3 IUI to był max, ale chcieliśmy spróbować jeszcze tego przed decyzja o invitro...
Wiki03 wiem władnie zdziwiło mnie, że jak zapytałam się o to Doktora D to powiedział ze nie musze nic z tym zrobić. A tak w ogóle to on przyjmuje jeszcze w Olsztynie bo listopad grudzień chyba go nie było ???Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Ja Tsh mam cały czas na poziomie 2.5 i teraz w ciazy tez takie i nie biorę żadnych leków. Juz kolejny ginekolog mi powiedział ze do 2.5 może być.
IUI chyba nikomu się nie udało,tez przeszłam 3 próby. Od razu po zjawić biuro się w artemidzie zapadła decyzja o ivf bo inseminacje miałam gdzie indziej.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Arcia wrote:Dziewczyny jestem po spotkaniu z dr S jak zwykle dała mi duzego "kopa" do działania i radzi mi żebym nie robiła na razie dotaktowyxh badań typu kariotyp ze lepiej tą kasę przeznaczyć na IUI uświadomiła mi też, że przed ivf i tak musze zrobić minimum 2 IUI bo taka jest procedura i nie da rady jej obejść. Nie wiem chyba warto spróbować w końcu nadzieja umiera ostatnia. Także jutro dzwonie zapisać się na konsultacje i badania wirusologiczne i chlamydie.
Możecie mi tylko powiedzieć jak jest z badaniem nasienia mąż może zrobić przy okazji wirusologicznych tzn w tym samym dniu czy jakoś przed samą IUI bo nie dopytałam gin??? Kolejny cykl powinnien mi się zacząć około 25-27.01 jak myślicie wyrobie się czy lepiej poczekać do następnego ???
Jak to nie mozna o obejsc procedury? Ciekawe jak zrobili to u mnie. -
Arcia ja jednak radze isc do endokrynologa poza klinika i zrobic caly panel tarczycowy czyli tsh ft3 ft4 oraz przeciwciala tarczycowe anty tpo i anty tg plus usg tarczycy. Dr D jako jedyny twierdzi ze tsh na poziomie 2.5 przy staraniach jest ok. Ja 8 lat lecze hashimoto i kazdy endo u ktorevo bylam mowil ze najlepszy poziom przy staranjach to ok 1
Jestem tez po wizycie u Pasnika ktory jako immunolog powiedzial ze juz same przeciwciala tarczycowe sa wskazaniem do encortonu. Bo hashimoto moze skutecznie uniemozliwic ciaze.
To jest oczywiscie moje zdanie i lekarzy u ktorych bylam kazdy jednak zrobi jak uwaza. Jednak nie wierzylabym w skowa ze tsh 2.5 jest ok.
I dodam ze jak u mnie wykryto hashi to tsh mialam w normie labolatoryjnej startowalam zpoziomem 1.5 a jednak przeciwciala i obraz tarczycy mowily cos innego ze tarczyca nie funkcjonuje normalnie.
A tsh i dobrze dzialajaca tarczyca lub jej leczenie podczas ciazy jest bardzo wazne gdyz moze mowiac lagodnie zle wplynac na rozwoj dziecka.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hej Arcia
Ja przechodziłam 1 iui w artemidzie a potem od razu ivf także to nie do końca tak ze trzeba koniecznie 2 iui robić. Jeśli masz wskazania do ivf to nie powinni robić problemów.
Z tsh to ja również od moich 2 poprzednich ginekologów i endo słyszałam że najlepiej mieć tsh ok 1. Wczoraj właśnie robiłam badania i wyszło mi 1.84 i jutro już idę na konsultacje w celu zwiększenia dawki. I tak jak Gosia pisała dobrze porobić pozostałe badania które wskażą na całokształt pracy tarczycy.
Nadziejka dziękuję ze pytasz, u mię w sumie bez zmian. Żadnych dolegliwości, piersi jak na początku raz bardziej raz mniej bolą, czasami delikatnie przycmi podbrzusze i krzyz ale to najczęściej jak więcej pochodzę czy posprzątam. Poza tym zero objawów. Nastawienie raczej ok, na te chwile jestem spokojna.
Kolejna wizytę mam jeszcze w gd- dr chciał mnie jeszcze widzieć. Wizyta 25.01.
Ena a co z Twoimi pozostałymi zarodeczkami? Dotrwaly do 5 doby? Kiedy testujesz?
Miłego dnia Dziewczyny -
Dziewczyny miałam robione wszystkie badania na tarczyce ft3 ft4 i anty i wszystko w normie usg tez ok. Biorę cały czas euthyrox ostatnio miałam tsh 1.44 juro idę robić znowu to zobaczę czy coś zmalało. Właśnie zastanawia mnie ta rzekomo procedura 2 IUI przedyskutuje to jeszcze z lekarzem na razie postanowilisty z mężem ze w sumie i tak spróbujemy iui żebyśmy wiedzieli że próbowaliśmy wszystkiego. A jak skuteczność ivf w Olsztynie której z Was się udało za pierwszym razem? Bo z tego co czytałam to jednak większość poleca ivf u speców w Białymstoku????
Kielka1990 lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć
Arcia - JA miałam tylko jedną iui, która nie była obligatoryjna. Chciałam 1raz spróbować.
Mag - w piętek to będzie 12 dzień od transferu, ale nie wiem czy się pojadę na betę. Ja jakoś nie jestem wyrywna do tego testowania. Pozostałe trzy maluchy zamrożone - dotrwały do 5doby.nadziejka88, malgos741, eni33, Gosia321, mag87, asiastokrota, Storczyki lubią tę wiadomość
-
Ena to wynik super.Mówiłam ze się przedszkola dorobisz.Testuj jak czujesz,to Twój czas.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902