X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0310 wrote:
    Dziewczyny przepraszam za tak męczę was. Ale ostatnio u lekarza poczułam się staro. Mam prawie 40 lat. Dr powiedział że może pora odpuścić. Ja jeszcze nie jestem na to gotowa.... czy wiecie może skąd biorą się różne normy na komórki nk.? W szpitalu dziecięcym jest podana normą do 15 %. Na innych forach dziewczyny piszą że normy są w granicach 24 %. mi dr D powiedział że wynik w normie mam - mam 12 %. Ale patrząc na normę z dzieciego to wynik jest w górnej granicy. Myślę ze ginekolodzy trochę zlewaja immunologie
    Wedlug immunologow powinno byc ponizej 10

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0310 wrote:
    Małgoś też tak myślę. Dr d powiedział ze amh jest super jak na wiek. Jednak dodał ze u mnie jest problemowe nie samo zajście ( bylam 5 razy w ciazy) A jej odnoszenie. Nie wierzę że ronie bez przyczyny. Mam poczucie ze nie jestem dokonca zdiagnozowana. Może wina jest wlasnie w immunologii. Jaką dawkę miałaś encortonu?
    Wizyta u Pasnika koniecznie on zleci co potrzeba k nie na naciaga na niepotdzebne badania. Skoro 5 razy poronilas to albk problem jest ze masz trombofilie lub zespkl antyfosfolipidowy albo rozwalona immunologie. Przed kolejnym podejsciem jedz do Pasnika

malgos741 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Anulka0310 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekje dziewczyny. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie wyników z normami. Dzwoniłam w sprawie cytokin do szpitala dzieciego diagnostyki i wojewódzkiego.

córcia 2009
    4 poronienia :(, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
    Synuś 04.2019
  • Anulka0310 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja jak podchodziłam w Warszawie to encorton miałam od początku stymulacji 1,5 tabletki ...zachowawczo..

jaką miałaś dawkę?

córcia 2009
    4 poronienia :(, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
    Synuś 04.2019
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest ok. Kanał szyjki długim, ujscie wew macicy przesunięto na prawo i skierowano ku dołowi. Jama macicy zwykłej wielkości uwidoczniono ujscia jajowodow

Gosia321, asiastokrota, mag87 lubią tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super. Teraz musi sie udać jak udalo sie ciebie naprawić :)

ona84 lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ona super. Teraz musi sie udać jak udalo sie ciebie naprawić :)
    Hihi dziś rano dr wszedł do macicy może to też inaczej że odrazu po@bo to6dc. Chciałam zapisać się do dr na za tydz z tu miejsc nie ma później go nie ma dopiero luty 7-8

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 teraz musi byc dobrze :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dobrze ze masz to już za sobą ; -)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiesci z wizyty ;)
    Pasnik goraco polecam wszystko co o nim mowia to prawda empatyczny skromny naprawde chce pomoc i zleca tylko to co potrzeba a nie caly pakiet badan.
    Jestem mega zadowolona.
    Przeprowadzil szczegolowy wywiad obejdzal wszystkie wyniki i moje i emka. Miedzy przegladaniem tez zadawal pytania.
    Cytokiny mam super komorki nk tez w porzadku. Zlecil dodatkowo badanie imk czyli immunofenotyp ktory w moim przypadku ma sprawdzic czy moj uklad immunologiczny dziala zle tez na poziomie immunofenotypu mimo niskich nk i ladnych cytokin czy tylko problemem jest uaktywnienie ukladu na poziomie przeciwcial ana i hashimoto ktore bardzo czesto ida razem w parze. I tuzdziwko z mojej strony bo juz dodatnie przeciwciala na hashimoto sa wskazaniem do encortonu. Bo juz samo hashi moze skutecznie uniemozliwic zajscie w ciaze. To ze moze utrudnic to wiedzialam ale ze uniemozliwic. Jesli bedzie to dobry wynik to procedura i ciaza do 12 tygodnia jesli sie uda to na sterydzie i heparynie do konca ciazy. I wowcxas nie musze juz jechac na kolejna wizyte wszystko zostanie omowione meilowo a zalecenia dla ginekologa i dla mnie oraz recepty beda wyslane listem pod podany adresJesli wynik bedzie zly to musze jechac na wizyte zeby rozpisac leczenie immunosupresyjne ktore w zaleznosci od tego jaka bedzie wartosc wyniku i w przechyleniu na ktore ramie czy cd3 czy cd4 bedzie trwac 7 lub 14 dni. I tu bede musiala wtedy albo przesunac termin stymulacji albo ublagac Pasnika zeby wczesniej mnie przyjal niz 7.02. A juz od kolezanki z innego forum wiem ze najlepiej jest wystymulowac sie zaplodni komorki i zamrozic zarodki bo leki immunosupresyjne moga miec negatywny wplyw na komorki. Mialam sama o to spytac jaki maja wplyw na stymulacje ale zakladam ze wynik bedzie dobry wiec nie wybiegalam w przyszlosc i licze ze tak bedzie ze bedzie ok.
    Takze kochane naprawde goraco polecam naprawde warto wybrac sie do niego.
    I polecam wszystkim tym dziewczynom ktore maja jakies odcgylenia w tarczycy czy zamierzaja zbadac poziomy hormonow zeby dodaly do pakietu tarczycowego przeciwciala anty tpo i anty tg.

Lotta84, e_mil_ka, mag87, Asia08, asia-m-b, asiastokrota, Izaura, nadziejka88, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu super juz nie moge doczekac sie swojej wizyty tyle za ja mam bardzo malo badan i czuje ze i tak czeka mnie duży wydatek. Jednak moze to cos nowego wniesc a jesli nie to przynajmniej bede spokojna ze zrobiłam wszystko co możliwe.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Gosiu super juz nie moge doczekac sie swojej wizyty tyle za ja mam bardzo malo badan i czuje ze i tak czeka mnie duży wydatek. Jednak moze to cos nowego wniesc a jesli nie to przynajmniej bede spokojna ze zrobiłam wszystko co możliwe.
    Emilko pospisuj sobie ceny badan jakie sa w Olsztynie bo apc ma naprawde bardzo konkurencyjne ceny nie wiem czy nie najmniejsze i jesli nie bedziesz akurat chora na wizycie to warto zrobic wszystko na miejscu jesli ceny beda mniejsze a nie biegac od labolatorium do labolatorium ;)

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cieszę się razem z Tobą i podziwiam za Twój zapał i detrminacje....dzięki ze się z nami tym dzielisz. Moje kolejne badania to Anty Tg i Tpo. ;-) a mówił Ci juz Dr jakie dawki encortonu i heparyny będziesz mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Gosia - Fajnie, że to była taka "wartościowa" wizyta. I do przodu dalej po szczęście :-)

Gosia321 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0310 wrote:
    jaką miałaś dawkę?
    Encorton 5mg rano 1 tab iw południe 0,5 tab..zapobiegawczo bo nie miałam badań robionych ..od początku cyklu

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Emilko pospisuj sobie ceny badan jakie sa w Olsztynie bo apc ma naprawde bardzo konkurencyjne ceny nie wiem czy nie najmniejsze i jesli nie bedziesz akurat chora na wizycie to warto zrobic wszystko na miejscu jesli ceny beda mniejsze a nie biegac od labolatorium do labolatorium ;)

Gosiu i tak zamierzalam zrobi badania na miejscu. Nie usmecha mi sie szukac i jezdzic po labolatoriach tym bardziej jesli mowisz ze ceny konkurencyjne.

malgos741 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Gosia cieszę się razem z Tobą i podziwiam za Twój zapał i detrminacje....dzięki ze się z nami tym dzielisz. Moje kolejne badania to Anty Tg i Tpo. ;-) a mówił Ci juz Dr jakie dawki encortonu i heparyny będziesz mieć?
    Encorton 10 mg albo 20 to jeszcze ustali jak bedzie pisal zalecenia heparyna jeszcze nie powiedzial ale to sie dobiera 4mg na 1 kg masy ciala czyli albo bedzie 60 albo 80 bo nie ma nic miedzy 60 a 80 ;)
    Hehe i tu juz sie wszyscy domyslaja ile moge wazyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:34

malgos741, Izaura, asiastokrota lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zgaduje ze ważysz pośrodku czyli kolo 70 :) ale czy to ważne he he ? Ja jestem cos kolo 8 kg na plusie ale sa to słodkie kilogramy których oczywiście życzę kazdej z tego forum. Rozsiewam wirusy w waszym kierunku &&&&&&&&&&&

malgos741, Storczyki, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Gosia zgaduje ze ważysz pośrodku czyli kolo 70 :) ale czy to ważne he he ? Ja jestem cos kolo 8 kg na plusie ale sa to słodkie kilogramy których oczywiście życzę kazdej z tego forum. Rozsiewam wirusy w waszym kierunku &&&&&&&&&&&
    to ja biore ale zajście naturalne ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka zarazaj zarazaj :)

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ