Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a podpowiedzcie, co powinnam zrobić - zbadać przed crio? Prawie cztery lata temu szczęśliwa ciąża po stymulacji. W sierpniu ciąża biochemiczna po stymulacji i teraz in vitro - bez implatantacji. Robić jakieś badania czy po prostu przyjąć, że to "słaby" zarodek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 13:41
-
Ena myślę że to słaby zarodek.Mi tez transfery na świeżo nie poszły.Zrób może histeroskopie diagnostyczna i po tym podejdź do crio.Jesteś po cesarce wiec warto sprawdzić go jest w środku. Od razu niech zrobią zadrapanie endometrium żeby zarodek miał lepsze podłoże.Jesteś dzielna i dasz rade.Jeszcze szczęśliwa trójka na ciebie czeka.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Ena ojej a bylam przekonana ze sie uda. Przykro mi.... Ale może rzeczywiście jest tak jak pisze malawiki może crio pójdzie lepiej. W niektórych klinikach w ogóle nie robią swiezych transferów tylko crio. Tym bardziej ze zamrożone masz blastki a nie zarodki 3-dniowe. Bądźmy dobrej myśli. Ja tez bym proponowala histeroskopie diagnostyczna. Ja miałam w kwietniu histeroskopie zabiegowa a w kolejnym cyklu transfer i sie udalo. Może zadrapanie Endo tez mialo wplyw- tego nie wiem ale na pewno nie zaszkodzi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ena przykro mi, nie znam się aż tak, ale skoro zachodziłaś wczesniej w ciąże to może raczej to kwestia zarodka. Tak jak dziewczyny radzą podpytaj o histeroskopię lub przed kolejnym podejściem może warto poprosić o nacięcie otoczki u Twoich blastusi.
-
Nosz kur.. ka! eh przytulam! Tak naprawdę bardzo dużo czynników mogło mieć wpływ. Ena macie trzy blastki? ja osobiście nie czekałabym na histero, tylko wróciłabym po blastkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 17:49
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ena ściskam i tule mocno.
-
Ena ja polecam poliklinike na histerkę. Jednego dnia rano Cię przyjmują,robią zabieg a na drugi dzień wychodzisz.Ale to skonsultuj juz z lekarzem,może warto jak najszybciej wrócić po mrożaczka.
Ena lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
nick nieaktualnyDziewczyny dziękuję za wsparcie i podpowiedzi. Trudno się mówi. Wiem, że muszę sobie to poukładać w głowie i na pewno nie wolno mi skupiać się na tej porażce, bo szkoda życia.
Dziś już pojawiła się @@@@@
A kiedy najlepiej zapisać się na wizytę, żeby ustalić crio (jakie leki) albo ewentualnie ta histeroskopia?
Crio ile kosztuje? jest pakiet wizyt monitorujących do crio czy płaci się osobno na podglądanie? -
Ena jak my podchodzilismy do crio to dr Z kazal zglosic sie ok 10dc ale to dlatego, ze mam krotkie cykle. Wiec zglaszasz sie w okolicy owulki. Nie ma pakietu. Czasami wystarczy jedna wizyta czasami wiecej. Ja mialam na cyklu naturalnym wiec bez lekow, tylko zastrzyk na pekniecie. Crio sensie transfer kosztowal ok 650zl ale to w Bialymstoku, nie wiem ile w Olsztynie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 20:51
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ena to zależy czy podejdziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym.Ja brałam pakiet za 400 i miałam dwie wizyty bo na naturalnym wiec tylko z progesteronem od dnia owulki.
Na sztucznym jest więcej wizyt bo się czeka aż endo urośnie i tu estrofem jest włączony. Sam transfer mnie wyniósł 1070.Leki około 400 jo brałam crinone w żelu.
A teraz najlepiej jakbyś poszła po miesiączce na kontrolę o pogadać z dr co dalej.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
[email protected] wrote:Ena to zależy czy podejdziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym.Ja brałam pakiet za 400 i miałam dwie wizyty bo na naturalnym wiec tylko z progesteronem od dnia owulki.
Na sztucznym jest więcej wizyt bo się czeka aż endo urośnie i tu estrofem jest włączony. Sam transfer mnie wyniósł 1070.Leki około 400 jo brałam crinone w żelu.
A teraz najlepiej jakbyś poszła po miesiączce na kontrolę o pogadać z dr co dalej.