Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejka88 wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Mam plan i go zrealizuje czyli dostanę antybiotyk i będzie dobrze. Czy moge spać? Hmmm śpię ale budzę się dokładnie co dwie godziny na siku a plecy tak bolą że kręgosłup to mi zaraz wyskoczy więc idealnie nie jest ale czego się nie wytrzyma dla maleństwa.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
e_mil_ka wrote:Pytasz o bakterie Helicobacter pylori? Tak ja je mialam owszem. Ale w aptece pani dala mi leki IPP i po niech juz nie wiem co to ból żoładka. Nie wiem czy one zostaly wyleczone czy tylko ograniczyly sie te bakterie. Wiecej na ten temat powie Ci Sonia bo ona wiem ze sie z tym zmagala.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Laura to mnie pocieszylas he he:)
Gosia dzięki za podpowiedź. Poczytam o tym i poszukam fizjoterapeute który umie to robić. Teraz dużo spaceruje to jest trochę lepiej po spacerach, ale po nocy jest koszmar.
Tak dziewczęta moje kochane zwalniam niedługo brzuszek więc liczę na was
Agonia777 niestety tak jest ze my jako staraczki z trudnościami zawsze będziemy żyli w stresie. To starania, jak się uda to każda beta stresuje, potem czy jest serduszko, potem prenatalne badania, każde badanie czy jest ok, później poród i w sumie dopiero się zaczyna stres o dzieciątko czy zdrowe czy dobrze się rozwija. Jedyne co możemy zrobić to postarać się zniwelować skutki tego stresu i być silnymi aby stawić czoła wszystkim napotkanym trudnościom. -
Gosia321 wrote:Ojojoj to jak mialas aktywnego helicobactera to samym ipp niestety go nie wyleczylas uspilas nim tylko objawy. Emilka powtorz sobie badanie z krwi helicobacter igg i z wynikiem do rodzinnego chyba ze na wizyte u Pasnika jak bedziesz on to zleca kazdemu. Jesli bakteria jest podwyzszona to trzeba przeprowadzic eradykacje czyli 2 tygodniowa antybiotykoterapie z 2 antybiotykow lacznie 6 tabl dziennie. Masakra najgorsze leczenie jakie mialam
Gosiu nie poszlam z tym do rodzinnego bo u nas bez gastroskopii nie przepisze antybiotyków a mi sie nie usmiecha przez to przechodzić. Juz dlugo mam spokoj. Sonia walczyla z tym i nie wyleczyla a jednak in vitro sie udało. Zobaczymy co Pasnik mi zleci oczywiscie wspomne o tych bakteriach. Zobacze co powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 17:16
-
Hej dziewczyny, potwierdzam helicobacter to straszne świństwo. Ja miałam dwie serie leków i poprawy nie czułam, kilka m-cy przed transferem zaordynowałam sobie na własną rękę taki proszek pyloxim i tabletki z korzeniem lukrecji, których nazwy niestety nie pamiętam, ale byłam już tak zdesperowana że przetrzepalam cały internet nt. HP. Brałam też duże ilości probiotyków, podobno to jest bardzo ważne w walce z tą bakterią. odrazu też nie zauważyłam poprawy, ale tak jak pisze Emilka pierwszy transfer się powiódł, przez całą ciążę i teraz też mam spokój z żołądkiem, a wcześniej miałam mega rewolucje.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Dziewczyny mam mały dylemat. Na wizycie i w zaleceniach po mam zaznaczone że następna wizyta ma być za 10-14 dni. Umówiliśmy się na 10 lutego a to będzie 17 dni i 20 dc. Nie wiem czy jednak to nie zapóźno. Czy nie lepiej zadzwonić i umówić się tydzień wcześniej na 3 lutego.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Lura82 wrote:Sonia jak sie macie?
Gosia321, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
-
Sonia, na gazy kup kropelki esputikon. Moja Michasia dostawala he w szpitalu i teraz tez profilaktycznie daje.
Pozdrawiamy z Michasia wszystkich.sonia86, Lura82, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Agonia777 wrote:Dziewczyny mam mały dylemat. Na wizycie i w zaleceniach po mam zaznaczone że następna wizyta ma być za 10-14 dni. Umówiliśmy się na 10 lutego a to będzie 17 dni i 20 dc. Nie wiem czy jednak to nie zapóźno. Czy nie lepiej zadzwonić i umówić się tydzień wcześniej na 3 lutego.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Kurde dzwoniłam do kliniki i 3 lutego nie przyjmuje ale skoro sam wziął kalendarz i powiedział, że 10 lutego pasuje i będzie wtedy to chyba wie co robi:(
Gosiu a w jakich dniach przyjmowałaś Gonapeptyl?
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Marysieńka to zlote dziecko (kiedy nie placze haha). Noce mamy super. Zasypia ok 22:30 (ostatnio) i spi do 12 w południe z przerwami na jedzenie przez sen.
Na brzuszek podaje probiotyk dicoflor i jest spokoj. Miala jakieś z brzuszkiem przeboje wtedy podawalam espumisan lub delicol ale zauważyłam, ze po espumisanie bylo tylko gorzej.
Jedyny problem ma z jedzeniem. Jest na butli i bardzo malo je, chyba dba o linie
Ogólnie to wesola dziewczyna. Teraz najbardziej boje sie szczepienia.
Ja tez juz doszlam do siebie. Ciaza dobrze mi zrobila bo ze szpitala wyszlam szczuplejsza niz przed ciążą ( uroki cukrzycy). Za to kręgosłup po porodzie zrobil wysiadke i jak chwilę ponosze mala to mam wrażenie, ze zaraz padne z bolu.
Tak tak mamuski mogłyby częściej sie odzywać !asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Ja też podaje probiotyk biogaia, poza tym mieliśmy Sab simplex z którego byliśmy zadowoleni i teraz jak się skończył dajemy bobotic, który niestety nie jest tak skuteczny. Musze jakoś załatwić ten Sab simplex, bo przywoziła nam go znajoma z niemiec. Kochana to pędem do rehabilitanta. jeśli chodzi o kręgosłup to do tej pory bez terapii manualnej i kinezjotapingu chyba bym w ogóle nie była w stanie nosić Witka, co najlepsze to przed ciążą i nawet w trakcie nie miałam z nim problemów, a po porodzie odrazu mnie połamało.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
-
W ciąży tez nie miałam problemów z kregoslupem. Wydaje mi sie, ze cos musialam go nadwyrezyc po cc, bo wtedy ciezko bylo sie podnosić.
Sab simplex chyba mozna zamówić przez neta. Niby to samo co espumisan, a podobno działa lepiej Twoj maly ma juz 3 miesiace, wiec problemy brzuszkowe powinny sie powoli konczyc22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Agonia777 wrote:Kurde dzwoniłam do kliniki i 3 lutego nie przyjmuje ale skoro sam wziął kalendarz i powiedział, że 10 lutego pasuje i będzie wtedy to chyba wie co robi:(
Gosiu a w jakich dniach przyjmowałaś Gonapeptyl?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 w sumie masz rację skoro sam tak zdecydował nie będę nic zmieniać to jak @ przyjdzie zaczynasz stymulację? Wiesz już jakie dawki?Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia777 wrote:Gosia321 w sumie masz rację skoro sam tak zdecydował nie będę nic zmieniać to jak @ przyjdzie zaczynasz stymulację? Wiesz już jakie dawki?
malgos741 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 trzymam kciuki & & & & by @ przyszła o czasie i żeby jajca rosły jak należy
Gosia321 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.