Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednak muszę robić zastrzyk w udo. Niedość że nie mogłam się wbić dwa razy próbowałam to do tego bolało niemiłosiernie. Udo lepsze...Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Cześć Dziewczyny
Agonia, trzymam kciuki abyś nahodowała dużo pięknych pęcherzyków. Miałam takie same dawki jak Ty, wyprodukowałam 4 pęcherzyki, ale przy niskim AMH to i tak chyba nieźle Ja też piłam dużo wody i też robiłam shaki ze szpinaku + sok pomarańczowy+ otreby pszenne+ badan+jogurt ...pychotka :)do tego codziennie twaróg na śniadanie do kanapki, sporo kurczaka no i ryby- u mnie chyba najwięcej łososia szło :)Będzie dobrze zobaczysz, szybko Ci zleci. Ja u dr H, poza ta pierwsza wizytą rozpoczynającą stymulacje miałam tylko 1 dodatkową wizytę chyba w 11 dc i na niej padła decyzja o podaniu w 12 dniu ovitrelle i o punkcji w 14 dc. Estrofem dopochwowo dostaniesz od dnia punkcji, wtedy dojdzie Ci też luteina dopochwowa, a po transferze też luteina podjęzykowa:)
A u mnie dobrze, dziękuję. Luty jest zdecydowanie intensywny dla mnie. Dużo się dzieje, czas szybko płynie. Byłam już na 2 wizytach u hematologa, dostałam skierowanie na wiele badań, w zeszła sobotę byliśmy z moim M w Ełku u genetyczki. Super kobieta i lekarka- polecam. Wizyta trwała ok 40 minut. Pani dr wszystko wyjaśniła. Mój polimorfizm opisany w kariotypie nie ma skutków klinicznych i raczej nie powinien wpływać na płodność. Oczywiście mogą sie zdarzać poronienia, ale one trafiają się tez zdrowym kobietom i to jest ujęte w statystyce...Dr powiedziała, że w naszym przypadku nie ma sensu robić badania zarodków PGS, bo po 1) nie wykryją tych polimorfizmów, a po 2) mam niskie amh i pewnie i tak bym miała mało zarodków, a Invicta kasuje tyle samo za 1 co za np 10. Pani dr zwróciła za to uwagę na moje MTHFR w wersji homo, czyli gorszej i powiedziała że to jest wskazanie do przyjmowania np clexane. Na wizycie zrobiłam z testDNA wymaz na kolejne mutacje, których wcześniej nie miałam zrobionych no i teraz czekam na wyniki. Za ok 2 tygodnie powinnam dostać tel i bedę umawiać się na kolejną wizytę, na której pewnie dostanę "na piśmie" ,że powinnam przyjmować clexane. Kolejny krok to dr Paśnik
Ona powodzenia jutro, rozpocznij ten rok pozytywnym testem
Nadziejka odezwij się, wywołujemy Cie do tablicy:)
Miłego weekendu Dziewczyny!e_mil_ka, Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Mag to super wiesz już wstępnie co jest nie tak i co masz jeszcze zbadać. U dr Paśnika pewnie też dostaniesz wytyczne i jeszcze chwila i oznajmisz nam dobrą nowinę
Jak sądzicie jak poproszę lekarza na wizycie 2 marca o zwolnienie wystawi bez problemu? No i na ile mogę liczyć?Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Ona powodzenia kciuki zaciśnięte & & & & & & &Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Nadziejka a co u Ciebie?? Już tulisz swoją córcię??Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny
-
Ona super Teraz mamuśka zaciskaj mocno nogi przez 9 miesięcy & & & &Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Ona84 zarodek piekny ja nigdy takiego nie mialam u mnie wszystkie 2 albo 3bb. Mowie Ci bedzie z tego ciąża. 3mam kciuki.
Dzis tylko przelew bo sobota i kasa nieczynna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 13:27
-
Dziewczyny dzięki za pamięć. Ja nadal jestem w szpitalu w dwupaku. Niby mam czekać do poniedziałku bo wtedy mija 7 dni po terminie. Może jeszcze coś się zacznie. Do tej pory próbowali że mną cewnika foleya i dwa razy testy oksytocynowe i jak córcia siedziala tak siedzi w brzuchu.
Ona super zarodek i trzymam kciuki.
Halszka112 a może za wcześnie na test.Karcia lubi tę wiadomość