Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny Punkcję będę miała w dzień kobiet więc mam nadzieję, że ładny prezent dostanę . Na razie spokój i luz oby tak było do czwartku.
Gosia, Mag mam pytanie do Was kiedy dzwonił do Was embriolog czy musiałyście same dzwonić by się dowiedzieć jak wygląda sytuacja??Wiki03 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
Agonia777 wrote:Dzięki dziewczyny Punkcję będę miała w dzień kobiet więc mam nadzieję, że ładny prezent dostanę . Na razie spokój i luz oby tak było do czwartku.
Gosia, Mag mam pytanie do Was kiedy dzwonił do Was embriolog czy musiałyście same dzwonić by się dowiedzieć jak wygląda sytuacja??Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Wiki03 wrote:Mam pierwsze wyniki... P/ciała przeciw beta - 2 glikoproteinie IgM - 23,3 RU/ml (dodatki >20). Co to może oznaczać?
Agonia estradiol wygląda pięknie będziesz miała sporo komórek...Wiki03 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dzięki Gosia też poproszę by wiedzieć jak rozwija się sytuacja Skoro mam mieć podane dwa zarodki dobrze by było żeby jajek trochę było ale jakoś jestem spokojna wewnętrznie więc musi być dobrzeWiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Sorki, że zawracam wam głowę, ale lekarz na wizycie powiedział, że Ovitrell mam przyjąć juro o 20 jedną ampułkę a potem 1/3 w dniu transferu. Na zaleceniach nie ma podanych jednostek tylko wpisane jedna ampułka. Na recepcie też był 1 ampułka 1 ml. W aptece dała dwie ampułki po 0,5 ml więc już nie wiem czy mam wziąć te dwie ampułki jako jedną dawkę tak jak było na recepcie i zaleceniach a potem dostanę dodatkowo receptę. Czy ja go po prostu nie zrozumiałam. Co miał na myśli z tą 1/3. Jakie miałyście dawki Ovitrelle 5000 czy 10000?? Dostałam już leki na czas od punkcji do transferu i powiedział, że po punkcji dostanę nowe zalecenia. Wszyscy byli dzisiaj zdenerwowani bo u wszystkich był problem z wynikami.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Ja po punkcji poszlam do dziewczyn kolo labu i poprosilam zeby zaznaczyly ze chcem kontakt embriologa w 1 3 i 5 dobie
Gosiu tak myślałam, ale już taka niecierpliwa jestem... Ostatnio co badam to wychodzą jakieś odchylenia od normy... Po prostu się boje... -
Agonia, ja nie byłam taka sprytna jak Gosia i sie schizowałam, że coś nie tak. W 3 dniu sama zadzwoniłam na call center i poprosiłam o konsultację z embriologiem. Zrób jak Gosia to będziesz spokojniejsza
Co do Ovitrelle to ja miałam jedna ampułkę, ale dawki niestety nie pamiętam, także tutaj nie pomogę.
Ona walczymy dalej
Wiki nie znam się aż tak, ale ten wynik chyba jest wskazaniem do leków przeciwzakrzepowych.
Izaura a Wy kiedy podchodzicie do crio?Wiki03 lubi tę wiadomość
-
Agonia777 wrote:Dzięki Gosia też poproszę by wiedzieć jak rozwija się sytuacja Skoro mam mieć podane dwa zarodki dobrze by było żeby jajek trochę było ale jakoś jestem spokojna wewnętrznie więc musi być dobrzeBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Sorki, że zawracam wam głowę, ale lekarz na wizycie powiedział, że Ovitrell mam przyjąć juro o 20 jedną ampułkę a potem 1/3 w dniu transferu. Na zaleceniach nie ma podanych jednostek tylko wpisane jedna ampułka. Na recepcie też był 1 ampułka 1 ml. W aptece dała dwie ampułki po 0,5 ml więc już nie wiem czy mam wziąć te dwie ampułki jako jedną dawkę tak jak było na recepcie i zaleceniach a potem dostanę dodatkowo receptę. Czy ja go po prostu nie zrozumiałam. Co miał na myśli z tą 1/3. Jakie miałyście dawki Ovitrelle 5000 czy 10000?? Dostałam już leki na czas od punkcji do transferu i powiedział, że po punkcji dostanę nowe zalecenia. Wszyscy byli dzisiaj zdenerwowani bo u wszystkich był problem z wynikami.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Agonia, ja nie byłam taka sprytna jak Gosia i sie schizowałam, że coś nie tak. W 3 dniu sama zadzwoniłam na call center i poprosiłam o konsultację z embriologiem. Zrób jak Gosia to będziesz spokojniejsza
Co do Ovitrelle to ja miałam jedna ampułkę, ale dawki niestety nie pamiętam, także tutaj nie pomogę.
Ona walczymy dalej
Wiki nie znam się aż tak, ale ten wynik chyba jest wskazaniem do leków przeciwzakrzepowych.
Izaura a Wy kiedy podchodzicie do crio?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Tak biorę dwa bo w celu powodzenia taką mają praktykę ale i zwiększa to szansę. Jutro zadzwonię by mieć pewność. Co do doktora to spoko tylko jak robił usg nic nie mówił jak wygląda sytuacja a potem jak weszliśmy drugi raz bo w końcu były wyniki to wszystko tłumaczył jakie leki mam przyjąć przed pickupem. Dlatego nie dowiedziałam się nic o jajkach i endo. Ale co ma być to będzie.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia a mowilam pytaj tak to fakt przy usg nigdy nic nie mowil ale oni tam chyba maja taka praktyke. Ale zawsze jak juz siedzialam przy biurku i pytalam jak tam sie sprawy maja to zawsze wszystko mowilBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Cześć Dziewczyny , ależ się tu dzieje
Ena, Agonia trzymamy kciuki za Wasze zarodeczki
A u nas czas powoli leci i tak się zastanawiamy że czas najwyższy pomyśleć o rodzeństwie dla Celk. Ale też się zastanawiamy czy dalej w Artemidzie.
Mam pytanko czy któryś Maluch chodził na Bąbelki Pływają?
-
Ena a kiedy planujesz robić betę??
Dostałam dzisiaj wylew w oko. Chyba mi za mocno ciśnienie skoczyło. Ostatnio tak miałam z rok może półtora roku temu. Wezmę rutinoscorbin duże dawki to mi przejdzie ale za ładnie to nie wygląda.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Jest w wojewódzkim całodobowe laboratorium, wchodzisz głównym wejściem i od razu na prawo i do końca
mag87 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc