X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny im więcej czytam, tym bardziej jestem zielona... jakie stosujecie suplementy przy MTHFR i do zbicia homocysteiny? Każdy poleca coś innego... Nie wiem czy kupić jakiś B-complex czy ograniczyć się do metylowej formy kwasu foliowego i B12...

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja słucham Gosi321 i biorę metylowane witaminy kwas foliowy, B12, B6, D3, DHA i acard

Wiki03, Lura82, Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a w jakich dawkach? Z jakich masz firm? Ja się gubię już w tym wszystkim... drugi dzień nad tym siedzę, czytam i kompletnie nie wiem co zamówić...

• eve87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka my chodzimy z Igą na Bąbelki, już drugi kurs :) i polecamy,bo zabawa dla niej przednia jest. Nawet jak w dzień ma kiepski humor to tam od razu jej się poprawia. Choć fakt faktem, tanie te zajęcia nie są.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Jest w wojewódzkim całodobowe laboratorium, wchodzisz głównym wejściem i od razu na prawo i do końca

Dzięki Asiu :)

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja też oddzielnie kupuje i tez z doradztwa Gosi. Latwiej manewrowac dawkami a jak masz kompleks witamin B to już trudniej. Ja chwilowo Wit B nie biorę bo mam poziom ok. Kw foliowy to lykam swansona, B12 to chyba firmy ALINESS, b6 też swansona:)

Wiki03 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki mam wszystko firmy swanson, biorę po 1 tab dziennie

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Miałam dziś wizyte w Artemidzie....za tydzień we wtorek mamy transfer..... nie jestem przekonana, niby endo ładne 11mm estradil 333, ale dr Aneta znalazła 6mm polip lub falde,jak to nazwala....i to mnie przeraża ....w ogóle jedna wizyta i juz kierunek Białystok. ..chcieli mnie skasować 400zl za pakiet wizyt, a ja miałam tylko 1! W ogóle panie na recepcji no koment....jestem załamana :(

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej
    Miałam dziś wizyte w Artemidzie....za tydzień we wtorek mamy transfer..... nie jestem przekonana, niby endo ładne 11mm estradil 333, ale dr Aneta znalazła 6mm polip lub falde,jak to nazwala....i to mnie przeraża ....w ogóle jedna wizyta i juz kierunek Białystok. ..chcieli mnie skasować 400zl za pakiet wizyt, a ja miałam tylko 1! W ogóle panie na recepcji no koment....jestem załamana :(
    Jestes w Pl przez ten tydzien jesli tak to wybierz sie do jakiegos ginekologa zeby zrobil ci dokladne usg aby rozwiac ewentualne watpliwosci

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej
    Izaura i ile zapłaciła za wizytę

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kontaktowałm się z Dr Zbrochem, On twierdzi, że to pewnie był tylko cień. ...tylko teraz to mogę sobie gdybać. Może masz rację, pójdę gdzieś do gina innego....Dziś tez juz mi podali oviral na pęknięcie pęcherzyka i też się martwię że to za wcześnie.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki polecam suple swansona i pojedynczo dawki musisz dobrac sobie w zaleznosci od tego jak sie bedziesz na nich czula jak beda wygladac wyniki. Przy kompleksie nie ma mozliwosci manewrowac dawka. A pozatyw w complexie dawki sa duzo wieksze a nie koniecznie jest to korzystne dla zdrowia.
    I polecam dolaczyc do tego zestawu choline ktora oczyszcza watrobe z toksyn a to przy mutacji jest zaburzone i w dodatku redukuje tez poziom homocysteiny

Wiki03 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ostatecznie za samą wizytę 160 zl, ale musiałam się wyklucic bo chcieli 400 jak za pakiet wizyt przed crio.
    Artemida jest dla mnie jakąś jedną wielką pomyłką. Bardzo bym chciała nie musieć tam nigdy wiecej wracać.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej

Izaura to absurd z jakiej racji 400 zl? Tez mialam taka sytuacje jak ty ze mialam jedna wizyte i placilam normalnie jak za wizyte.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie boje wracac do tej Artemidy :(

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Ena a kiedy planujesz robić betę??

Dostałam dzisiaj wylew w oko. Chyba mi za mocno ciśnienie skoczyło. Ostatnio tak miałam z rok może półtora roku temu. Wezmę rutinoscorbin duże dawki to mi przejdzie ale za ładnie to nie wygląda.
    We wtorek za tydzień.

Izaura - domyślam się jak się czujesz - zamiast podbudować, zasiali ziarnko niepokoju...

• mag87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo supli, ta moja genetyczka poleciła mi takie witaminki- composita mama dhea. Fakt że to juz dla ciężarnych, ale ma właśnie cholinę, kwas foliowy metylowany i chyba którąś z wit B tez w formie metyli.

Gosia321 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena dokładnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura ja się kiedyś tak dałam nabrać... i zapłaciłam te 400 zł niepotrzebnie... :-/

Zamówiłam tak jak radziłyście. Wszystko osobno firmy swanson. Nie wiem ylko czy zamówiłam dobre dawki... Dzięki za pomoc :-) <3

asiastokrota, Gosia321 lubią tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.apo-discounter.pl/weleda-bryophyllum-50-proszek-doustny-p-61366.html
    Trochę nowości dla tych co mają endometriozę. Suplementacja zalecana po ivf w celu zapobiegania skurczom macicy których wogole przy endomendzie nie czuć.
    Proszek jest bardzo wydajny i starcza na długo wiec.Brać od transferu do pozytywnej bety,później w razie potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 21:42

Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ