Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Widziałam że ktoś na wątku o immunologii napisał że są ok ale na moje oko są trochę rozjechane. Ale Wiki ja się nie znam. Też czekam na swoje cytokiny. Widzę że idziemy równo z wynikami. Ana teaz mam dodatnie 1:160 ale typ święcenia ziarnisty. Nk 18 %. Teraz cytokiny.... zobaczymy jakie będą. Będziesz wynik wysylac do Paśnika ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 17:17
Wiki03 lubi tę wiadomość
córcia 2009
4 poronienia , mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
Wiki03 wrote:Mam też wynik cytokin...
Ocena cytokin i wspólczynnika Th1/Th2
Interferon gamma - 398 pg/ml (2046,6-4738)
TNF alfa - 1155 pg/ml (1208,3-4156,1)
Interleukina 10 - 2388 pg/ml (695,6-3048,4)
Interleukina 4 - 54 pg/ml (20-80,6)
Interleukina 5 - 21 pd/ml (20-59,8 )
Interleukina 2 - 88 pg/ml (20-62,5)
Wsk. INF/IL4 - 7,4 ratio (36,7-175)
Wsk. TNF/IL4 - 21,4 ratio (19,7-149,5)
Wsk. INF/IL10 - 0,2 ratio (1,2-3)
Wsk. TNF/IL10 - 0,5 ratio (0,7-2,
Tu musi sie wypowiedzieć lekarz, immunologia to wyższa szkoła jazdy:-). Z tego co mi mówił dr Paśnik, to najważniejsze jest aby interleukina 10 była jak najwyższa (chroni zarodek), a interleukina 2 w granicach normy, do tego wskaźnik INF/IL10 sprzyjający ciąży to 0,5.
Tylko tyle wiem o tych cytokinach
O ANA dodatnim sie wypowie zapewne Gosia, ponieważ sama ma podwyższone i zalecone przez dr Paśnika leczenie immunosupresyjne przed transferem.
Wiki03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lotta84 wrote:Emilka myśl pozytywnie, zabieraj kropka, bo mu już na pewno zimno . Tym razem musi się udać
Też tak myślę ale muszę poczekać do maja przez pracę nie mogę podejść wcześniej no i jeszcze pozostaje wizyta u Paśnika. Zobaczymy co powie. -
nick nieaktualnyLotta84 wrote:Wiki IL 2 masz ponad normę, ale nie za dużo. Ja np mam aż 362. Rzadko kiedy badanie cytokin wychodzi w każdym parametrze w normie. Dr Paśnik patrzy najpierw na cała diagnostkę i wtedy interpretuje wynik cytokin.
Zobaczymy co Pasnik powie... muszę się uzbroić w cierpliwość... Za to Ty masz naprawdę sporo podwyższone... I tylko, jak dobrze pamietam, nk 16%.. Wyczytałam, że to ma jakiś związek ze sobą... A Ty na jakim etapie jesteś? Masz już zalecenia od Pasnika? -
Wiki03 wrote:Mam wynik ANA: dodatki: 1:160(++) plamisty
Wie któraś co to oznacza? Wyczytałam w necie, że konieczna będzie wizyta u reumatologa...
Hmm jesli chodzi o reumatologa powinno sie isc zeby sprawdzic czy nie ma to powiazania z jakas choroba reumatologiczna ale niestety w Olsztynie nie warto bo maja to w dupie ja sie wykucalam o kazdy dodatkowy wynik na wizycie w poradni w miejskim. W elblagu jest lekarka ktora sie tym zajmuje od stop do glowWiki03 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Wiki03 wrote:Zobaczymy co Pasnik powie... muszę się uzbroić w cierpliwość... Za to Ty masz naprawdę sporo podwyższone... I tylko, jak dobrze pamietam, nk 16%.. Wyczytałam, że to ma jakiś związek ze sobą... A Ty na jakim etapie jesteś? Masz już zalecenia od Pasnika?
W zaleceniach od dr Paśnika mam niestety szczepienia, poki co utknęłam z decyzją czy je przyjąć.....W planie na pewno podejscie do procedury, zamrozenie zarodkow i dopiero ewentualne szczepienia przed crio.
Komplet badań zrobiony, więc nie ma juz na co czekać -
Wiki03 wrote:Gosiu a wiesz może które laboratorium wysyła do synevo?
Wiki03 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
eve87 wrote:Słomka my chodzimy z Igą na Bąbelki, już drugi kurs i polecamy,bo zabawa dla niej przednia jest. Nawet jak w dzień ma kiepski humor to tam od razu jej się poprawia. Choć fakt faktem, tanie te zajęcia nie są.
Dzięki eve za info, właśnie nigdzie nie mogę znaleźć info o cenie...?
Teraz w kwietniu ma ruszyć nowa grupa, i my tak na 99% jesteśmy zdecydowani. Zastanawiamy się tylko który basen? -
eni33 wrote:Slomka a przypomnij mi czy ty masz jakies mrozaczki. I kiedy planujecie jechac.
Eni, u nas nie udało się zamrozić ani jednego zarodka. Do maja daliśmy sobie czas na naturalne starania, a później będziemy szukać gdzieś pomocy -
nick nieaktualnyLotta84 wrote:W zaleceniach od dr Paśnika mam niestety szczepienia, poki co utknęłam z decyzją czy je przyjąć.....W planie na pewno podejscie do procedury, zamrozenie zarodkow i dopiero ewentualne szczepienia przed crio.
Komplet badań zrobiony, więc nie ma juz na co czekać
Może trochę głupie pytanie... ale chodzi o szczepienia limfocytami męża? Czy jakieś inne szczepienia proponuje? Dużo dziewczyn dostaje takie zalecenia a ja do końca nie wiem o co chodzi...
Lotta życzę Ci powodzenia a na którą klinikę się zdecydowałaś? -
nick nieaktualny