X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sa takie same jak wyniku.

• Anulka0310 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że ktoś na wątku o immunologii napisał że są ok ale na moje oko są trochę rozjechane. Ale Wiki ja się nie znam. Też czekam na swoje cytokiny. Widzę że idziemy równo z wynikami. Ana teaz mam dodatnie 1:160 ale typ święcenia ziarnisty. Nk 18 %. Teraz cytokiny.... zobaczymy jakie będą. Będziesz wynik wysylac do Paśnika ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 17:17

Wiki03 lubi tę wiadomość

córcia 2009
    4 poronienia :(, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
    Synuś 04.2019
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Mam też wynik cytokin...

Ocena cytokin i wspólczynnika Th1/Th2

Interferon gamma - 398 pg/ml (2046,6-4738)
    TNF alfa - 1155 pg/ml (1208,3-4156,1)
    Interleukina 10 - 2388 pg/ml (695,6-3048,4)
    Interleukina 4 - 54 pg/ml (20-80,6)
    Interleukina 5 - 21 pd/ml (20-59,8 )
    Interleukina 2 - 88 pg/ml (20-62,5)
    Wsk. INF/IL4 - 7,4 ratio (36,7-175)
    Wsk. TNF/IL4 - 21,4 ratio (19,7-149,5)
    Wsk. INF/IL10 - 0,2 ratio (1,2-3)
    Wsk. TNF/IL10 - 0,5 ratio (0,7-2,8)

Tu musi sie wypowiedzieć lekarz, immunologia to wyższa szkoła jazdy:-). Z tego co mi mówił dr Paśnik, to najważniejsze jest aby interleukina 10 była jak najwyższa (chroni zarodek), a interleukina 2 w granicach normy, do tego wskaźnik INF/IL10 sprzyjający ciąży to 0,5.
    Tylko tyle wiem o tych cytokinach ;-)

O ANA dodatnim sie wypowie zapewne Gosia, ponieważ sama ma podwyższone i zalecone przez dr Paśnika leczenie immunosupresyjne przed transferem.

Wiki03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie prawie w każdym jest coś zniżone i IL2 jest ponad normę... Nie wiem co to znaczy, ale tak całkiem spoko to nie wygląda... Nie będę wysyłała. Poczekam na wizyte 3 kwietnia. A Ty kiedy masz mieć wyniki?

Lotta84 lubi tę wiadomość

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki IL 2 masz ponad normę, ale nie za dużo. Ja np mam aż 362. Rzadko kiedy badanie cytokin wychodzi w każdym parametrze w normie. Dr Paśnik patrzy najpierw na cała diagnostkę i wtedy interpretuje wynik cytokin.

Wiki03 lubi tę wiadomość

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Az sie boje wracac do tej Artemidy :(

Emilka myśl pozytywnie, zabieraj kropka, bo mu już na pewno zimno ;-). Tym razem musi się udać :-)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona przykro mi :-(.
    Walczymy dalej Kochana!

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Emilka myśl pozytywnie, zabieraj kropka, bo mu już na pewno zimno ;-). Tym razem musi się udać :-)

Też tak myślę ale muszę poczekać do maja przez pracę nie mogę podejść wcześniej no i jeszcze pozostaje wizyta u Paśnika. Zobaczymy co powie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Wiki IL 2 masz ponad normę, ale nie za dużo. Ja np mam aż 362. Rzadko kiedy badanie cytokin wychodzi w każdym parametrze w normie. Dr Paśnik patrzy najpierw na cała diagnostkę i wtedy interpretuje wynik cytokin.

Zobaczymy co Pasnik powie... :-) muszę się uzbroić w cierpliwość... Za to Ty masz naprawdę sporo podwyższone... I tylko, jak dobrze pamietam, nk 16%.. Wyczytałam, że to ma jakiś związek ze sobą... A Ty na jakim etapie jesteś? Masz już zalecenia od Pasnika?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Mam wynik ANA: dodatki: 1:160(++) plamisty

Wie któraś co to oznacza? Wyczytałam w necie, że konieczna będzie wizyta u reumatologa...
    Poszerz badanja o ana 2 i ana 3 ale nie rob tego w diagnostyce tylko w labolatorium ktore wysyla probki do synevo tam robia dokladniejsze wyniki.
    Hmm jesli chodzi o reumatologa powinno sie isc zeby sprawdzic czy nie ma to powiazania z jakas choroba reumatologiczna ale niestety w Olsztynie nie warto bo maja to w dupie ja sie wykucalam o kazdy dodatkowy wynik na wizycie w poradni w miejskim. W elblagu jest lekarka ktora sie tym zajmuje od stop do glow

Wiki03 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a wiesz może które laboratorium wysyła do synevo?

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Zobaczymy co Pasnik powie... :-) muszę się uzbroić w cierpliwość... Za to Ty masz naprawdę sporo podwyższone... I tylko, jak dobrze pamietam, nk 16%.. Wyczytałam, że to ma jakiś związek ze sobą... A Ty na jakim etapie jesteś? Masz już zalecenia od Pasnika?

W zaleceniach od dr Paśnika mam niestety szczepienia, poki co utknęłam z decyzją czy je przyjąć.....W planie na pewno podejscie do procedury, zamrozenie zarodkow i dopiero ewentualne szczepienia przed crio.

Komplet badań zrobiony, więc nie ma juz na co czekać :-)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Gosiu a wiesz może które laboratorium wysyła do synevo?
    Chyba wojewodzki i w poliklinice tez mozesz poprosic zeby puscily do synevo a nie do diagnostyki szpital miejski tez do synevo ale zaznacz ze chcesz wlasnie tam

Wiki03 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Słomka my chodzimy z Igą na Bąbelki, już drugi kurs :) i polecamy,bo zabawa dla niej przednia jest. Nawet jak w dzień ma kiepski humor to tam od razu jej się poprawia. Choć fakt faktem, tanie te zajęcia nie są.

Dzięki eve za info, właśnie nigdzie nie mogę znaleźć info o cenie...?
    Teraz w kwietniu ma ruszyć nowa grupa, i my tak na 99% jesteśmy zdecydowani. Zastanawiamy się tylko który basen?

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Slomka a przypomnij mi czy ty masz jakies mrozaczki. I kiedy planujecie jechac.

Eni, u nas nie udało się zamrozić ani jednego zarodka. Do maja daliśmy sobie czas na naturalne starania, a później będziemy szukać gdzieś pomocy

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    W zaleceniach od dr Paśnika mam niestety szczepienia, poki co utknęłam z decyzją czy je przyjąć.....W planie na pewno podejscie do procedury, zamrozenie zarodkow i dopiero ewentualne szczepienia przed crio.

Komplet badań zrobiony, więc nie ma juz na co czekać :-)

Może trochę głupie pytanie... ale chodzi o szczepienia limfocytami męża? Czy jakieś inne szczepienia proponuje? Dużo dziewczyn dostaje takie zalecenia a ja do końca nie wiem o co chodzi...

Lotta życzę Ci powodzenia :-) a na którą klinikę się zdecydowałaś?

• mag87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia kciuki za punkcje:) daj znać jak juz będzie po wszystkim :)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia trzymam kciuki za Twoje komóreczki :-) :-)

• ona84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia kciuki zaciskam. :)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia powodzenia &&&

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ