X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Gosia i co - wszystko posprzątane i dziś leniuchowanie?

Asiastokrotka jak tam u was? Macie teraz jakieś szkolenia w ośrodku?

Nadziejka jak się czujesz? Jak malutka?

Izaura gratuluję brawo brawo

Izaura, asiastokrota lubią tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena nie no co ty to jednak 60 m mieszkania do gruntownego sprzatniecia hehe takie doslownie szorowanie plus wszystko w szafach i szafeczkach lacznie z papierami ;) a ze mam czas to wcale sie nie spiesze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:11

asiastokrota lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia no ja mialam przejazd z przesiadka w Warszawie ale czy ja wiem czy takie tragiczne polaczenie no fakt musialam taksowka na dworzec jechac i to szybko zebh zdarzyc. Ale wygodniej samochodem to napewno. Ja jechalam sama wiec nie oplacalo sie samochodem

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Będzie na pewno dobrze. Ja zastanawiam się co mi jutro zaproponuje Hajdusianek. Czy będzie rozważał histeroskopię i immunologię. Trochę się boję, że nie będzie miał pomysłu. A jedziecie samochodem? Patrzyliśmy na pociągi to połączenie fatalne i zdecydowaliśmy się jechać samochodem. Od czegoś jest nawigacja.

My samochodem. Oboje uwielbiamy jazde autem wiec nawet gdyby bylo super mega polaczenie pociagiem to i tak wybralibysmy samochód :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mamy wizytę na 12.40 więc gdyby była tylko przesiadka w Warszawie to byśmy musieli sporo czasu czekać a poza tym mój Mąż ma na noc do pracy gorzej wtedy z powrotem a musi trochę wypocząć.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :-D

Ena dziękuję że pytasz. Tak chodzimy na szkolenia, jesteśmy już po 3 sesji :-D Jeszcze 7 przed nami. Powiem wam że każdy przyszły rodzic powinien przejść taki kurs. Sesje są bardzo ciekawe, dużo z nich wynosimy. Ostatnia była bardzo smutna. Jest to niewyobrażalne jak dużo muszą przejść i przechodzą dzieci niechciane, odrzucone lub odebrane rodzicom. Jak ogromny wpływ mają na nie te doświadczenia. Jak trudno zbudować więź, relacje z takim dzieckiem. Jakie zaburzenia mają dzieci, które nigdy w całym swoim krótkim życiu nie zbudowały więzi z nikim. Bardzo dużo dają nam te spotkania. Teraz mamy 2 tygodnie przerwy ze względu na święta. Mamy dużo różnych, ciekawych i mniej prac domowych. Ostatnio musieliśmy napisać list do matki biologicznej naszego dziecka. Nie była to prosta sprawa. Oj dobra rozpisałam sie za bardzo :-D

Izaura, Lura82, Gosia321 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Gosia mamy wizytę na 12.40 więc gdyby była tylko przesiadka w Warszawie to byśmy musieli sporo czasu czekać a poza tym mój Mąż ma na noc do pracy gorzej wtedy z powrotem a musi trochę wypocząć.
    No tak ja czekalam w Wawie godzine no i godzine jedzie sie z dworca w Lodzi busem do apc. Fakt caly dzien zeszlo no ale zaplacilam za bilety 90 zl a nie 250 za paliwo jedziecie w 2 to inaczej

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja jestem na bieżąco bo czytam Twoj pamietnik ;) pisz tu jak najwięcej, dla mnie super się czyta. Zwłaszcza, że wiem ze zakończenie będzie piękne.

asiastokrota lubi tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Izaura <3 Ktoś czyta mój pamiętnik??? Piszę go by mi nic nie umknęło, a kiedyś opowiem Naszemu Dziecku jaką długą drogę przeszliśmy by z nim być :-D

xyz159, Asia08, Lura82 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super pomysł i na prawdę fajnie się Ciebie czyta. Ja tez chciałam pisać, ale jak zaczynałam to zbierało mnie na płacz. ..to nie jest takie proste ubrać w słowa i przelać na kartkę, uczucia które są w nas. Może kiedyś napiszę książkę; ) ;)

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura ja jak pisałam pierwszą część pamiętnika tą o staraniach, in vitro i całej reszcie to wyłam przy każdym wpisie prawie. Traktowałam to jak oczyszczenie i dobrze mi to zrobiło. Nawet ostatnio wróciłam do tego przeczytałam to łza się w oku zakręciła. Masz rację bardzo trudno przelać emocje , uzewnętrznić się. Mi to bardzo pomaga. Lubię to robić

Izaura lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Asiastokrotka i co po tych 10 sesjach? Jaki jest kolejny etap? Ile jest par w waszej grupie? Przepraszam, że tak wypytuję, ale ciekawi mnie to. A jeszcze...czy są jakieś pary, które mają już swoje biologiczne dzieci?

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena nie ma problemu na wszystko ci odpowiem :-D Jeszcze podczas trwania sesji mniej więcej w połowie, powiedziano nam że w drugiej połowie maja będą tak zwane "domówki". Czyli spotkanie u nas w domu. Przyjadą dwie panie pedagog, które prowadzą z nami sesje i spędzą z nami pół dnia.Chcą sprawdzić jakie mamy warunki, jak się zachowujemy "na swoim terenie". 10 sesja to spotkanie z ciekawymi ludźmi, np. rodziną adopcyjną z małym dzieckiem, rodziną adopcyjną z dużym dzieckiem, z panią dyrektor domu dziecka. Po tym spotkaniu odbędzie się sąd nad nami ale bez nas. Panie pedagog przedstawią nas pracownikom ośrodka, naszą historię i opinię na nasz temat i zapadnie decyzja czy sie nadajemy czy nie. Jesli się nadajemy to zostaniemy zaproszeni na spotkanie i otrzymamy ostateczną kwalifikacje na rodziców adopcyjnych i będziemy czekać na telefon z OA, z informacją że mają dla nas dziecko. Na szkoleniu jest nas 8 par w podobnym wieku przedział 28-38 lat. Wszyscy to małżeństwa bez dzietne. Pytaj śmiało :-D

Gosia321 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia idziecie jak burza w OA po swoje szczęście. Trzymam kciuki.

Ena dzięki że pytasz. U nas właśnie nieco gorzej bo po 3 tygodniach przebywania na tym świecie, trafiliśmy do szpitala z zapaleniem płuc i do dnia dzisiejszego w nim przebywamy. Dzisiaj 7 dzień leczenia. Niestety taki okres grypowy że się nie obronilismy. Serce się kraje jak kluja Tosie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka - Ojej - zdrowia życzę. Taki sezon...

Asiastokrotka dziękuję za odpowiedź - a jak to jest z parami, które mają dzieci - czy one są w gorszej sytuacji, jeśli chcą zaadoptować dziecko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:38

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dużo zdrówka dla Was. Oby szybko minęło

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena absolutnie nie, można mieć biologiczne dzieci. Można być rozwiedzionym. Mieć dzieci z poprzedniego związku

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Nadziejka aż mnie ciarki przeszły, trzymajcie sie Dziewczyny, dużo dużo zdrówka

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka zdrowka dla Tosi

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dużo dużo zdrówka dla Tosi :) :) :)

Jesteśmy po wizycie i nie wiem co robić. Dr przeanalizował wszystko i nasze zarodki pod koniec były już słabsze i dlatego nie doszło do zagnieżdżenia. Zaproponował troszkę mocniejszą stymulację i specjalne podłoże. Powiedział że metypred też jako skutek uboczny działa korzystnie na immunologię. Jeżeli się zdecyduję i podpiszę decyzję o rozpoczęciu programu przed urodzinami czyli 29 kwietnia jeszcze łapię się na dofinansowanie. Histeroskopię wtedy można zrobić tuż przed transferem więc podziała też z korzyścią. Test na mutacje mam już w domu a możliwe że znowu zacznę przyjmować metypred to nie zdążę zrobić. Nie wiem czy się zdecydować. Możliwe że wtedy hodowla będzie dłuższa i możliwe odroczony transfer. Dostałam receptę na antyki mam od dzisiaj brać jeżeli zrezygnuję odstawię.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ