Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Gosia i co - wszystko posprzątane i dziś leniuchowanie?
Asiastokrotka jak tam u was? Macie teraz jakieś szkolenia w ośrodku?
Nadziejka jak się czujesz? Jak malutka?
Izaura gratuluję brawo brawoIzaura, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Ena nie no co ty to jednak 60 m mieszkania do gruntownego sprzatniecia hehe takie doslownie szorowanie plus wszystko w szafach i szafeczkach lacznie z papierami a ze mam czas to wcale sie nie spiesze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:11
asiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia no ja mialam przejazd z przesiadka w Warszawie ale czy ja wiem czy takie tragiczne polaczenie no fakt musialam taksowka na dworzec jechac i to szybko zebh zdarzyc. Ale wygodniej samochodem to napewno. Ja jechalam sama wiec nie oplacalo sie samochodemBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Będzie na pewno dobrze. Ja zastanawiam się co mi jutro zaproponuje Hajdusianek. Czy będzie rozważał histeroskopię i immunologię. Trochę się boję, że nie będzie miał pomysłu. A jedziecie samochodem? Patrzyliśmy na pociągi to połączenie fatalne i zdecydowaliśmy się jechać samochodem. Od czegoś jest nawigacja.
My samochodem. Oboje uwielbiamy jazde autem wiec nawet gdyby bylo super mega polaczenie pociagiem to i tak wybralibysmy samochód -
Gosia mamy wizytę na 12.40 więc gdyby była tylko przesiadka w Warszawie to byśmy musieli sporo czasu czekać a poza tym mój Mąż ma na noc do pracy gorzej wtedy z powrotem a musi trochę wypocząć.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Cześć Dziewczęta
Ena dziękuję że pytasz. Tak chodzimy na szkolenia, jesteśmy już po 3 sesji Jeszcze 7 przed nami. Powiem wam że każdy przyszły rodzic powinien przejść taki kurs. Sesje są bardzo ciekawe, dużo z nich wynosimy. Ostatnia była bardzo smutna. Jest to niewyobrażalne jak dużo muszą przejść i przechodzą dzieci niechciane, odrzucone lub odebrane rodzicom. Jak ogromny wpływ mają na nie te doświadczenia. Jak trudno zbudować więź, relacje z takim dzieckiem. Jakie zaburzenia mają dzieci, które nigdy w całym swoim krótkim życiu nie zbudowały więzi z nikim. Bardzo dużo dają nam te spotkania. Teraz mamy 2 tygodnie przerwy ze względu na święta. Mamy dużo różnych, ciekawych i mniej prac domowych. Ostatnio musieliśmy napisać list do matki biologicznej naszego dziecka. Nie była to prosta sprawa. Oj dobra rozpisałam sie za bardzoIzaura, Lura82, Gosia321 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Agonia777 wrote:Gosia mamy wizytę na 12.40 więc gdyby była tylko przesiadka w Warszawie to byśmy musieli sporo czasu czekać a poza tym mój Mąż ma na noc do pracy gorzej wtedy z powrotem a musi trochę wypocząć.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Izaura Ktoś czyta mój pamiętnik??? Piszę go by mi nic nie umknęło, a kiedyś opowiem Naszemu Dziecku jaką długą drogę przeszliśmy by z nim być
xyz159, Asia08, Lura82 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
nick nieaktualny
-
Izaura ja jak pisałam pierwszą część pamiętnika tą o staraniach, in vitro i całej reszcie to wyłam przy każdym wpisie prawie. Traktowałam to jak oczyszczenie i dobrze mi to zrobiło. Nawet ostatnio wróciłam do tego przeczytałam to łza się w oku zakręciła. Masz rację bardzo trudno przelać emocje , uzewnętrznić się. Mi to bardzo pomaga. Lubię to robić
Izaura lubi tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
nick nieaktualny
-
Ena nie ma problemu na wszystko ci odpowiem Jeszcze podczas trwania sesji mniej więcej w połowie, powiedziano nam że w drugiej połowie maja będą tak zwane "domówki". Czyli spotkanie u nas w domu. Przyjadą dwie panie pedagog, które prowadzą z nami sesje i spędzą z nami pół dnia.Chcą sprawdzić jakie mamy warunki, jak się zachowujemy "na swoim terenie". 10 sesja to spotkanie z ciekawymi ludźmi, np. rodziną adopcyjną z małym dzieckiem, rodziną adopcyjną z dużym dzieckiem, z panią dyrektor domu dziecka. Po tym spotkaniu odbędzie się sąd nad nami ale bez nas. Panie pedagog przedstawią nas pracownikom ośrodka, naszą historię i opinię na nasz temat i zapadnie decyzja czy sie nadajemy czy nie. Jesli się nadajemy to zostaniemy zaproszeni na spotkanie i otrzymamy ostateczną kwalifikacje na rodziców adopcyjnych i będziemy czekać na telefon z OA, z informacją że mają dla nas dziecko. Na szkoleniu jest nas 8 par w podobnym wieku przedział 28-38 lat. Wszyscy to małżeństwa bez dzietne. Pytaj śmiało
Gosia321 lubi tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Asia idziecie jak burza w OA po swoje szczęście. Trzymam kciuki.
Ena dzięki że pytasz. U nas właśnie nieco gorzej bo po 3 tygodniach przebywania na tym świecie, trafiliśmy do szpitala z zapaleniem płuc i do dnia dzisiejszego w nim przebywamy. Dzisiaj 7 dzień leczenia. Niestety taki okres grypowy że się nie obronilismy. Serce się kraje jak kluja Tosie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:26
-
nick nieaktualnyNadziejka - Ojej - zdrowia życzę. Taki sezon...
Asiastokrotka dziękuję za odpowiedź - a jak to jest z parami, które mają dzieci - czy one są w gorszej sytuacji, jeśli chcą zaadoptować dziecko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:38
-
Ena absolutnie nie, można mieć biologiczne dzieci. Można być rozwiedzionym. Mieć dzieci z poprzedniego związkuAsia
4 x iui
4 próby ivf
Nadziejka dużo dużo zdrówka dla Tosi
Jesteśmy po wizycie i nie wiem co robić. Dr przeanalizował wszystko i nasze zarodki pod koniec były już słabsze i dlatego nie doszło do zagnieżdżenia. Zaproponował troszkę mocniejszą stymulację i specjalne podłoże. Powiedział że metypred też jako skutek uboczny działa korzystnie na immunologię. Jeżeli się zdecyduję i podpiszę decyzję o rozpoczęciu programu przed urodzinami czyli 29 kwietnia jeszcze łapię się na dofinansowanie. Histeroskopię wtedy można zrobić tuż przed transferem więc podziała też z korzyścią. Test na mutacje mam już w domu a możliwe że znowu zacznę przyjmować metypred to nie zdążę zrobić. Nie wiem czy się zdecydować. Możliwe że wtedy hodowla będzie dłuższa i możliwe odroczony transfer. Dostałam receptę na antyki mam od dzisiaj brać jeżeli zrezygnuję odstawię.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ?