X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka zdrowka dla córci <3

Agonia, nie wiem co macie robić wiec nie doradze, ale obiecująco to wygląda że doktor ma jakoś plan i widać ze chce pomóc. ..ten metryped to lek immunopresyjny wiec faktycznie może pomoc w razie gdyby było coś nie halo w immunologii.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ciezka masz ta decyzje do podjecia. Hmm z jednej strony goniacy was czas zeby zalapac sie na refundacje z drugiej strony badania. Musicie to przedyskutowac razem co wolicie miec czarno na bialym co moze byc przyczyna niepowodzen czy miec refundacje nie wiem co bym zrobila w tej sytuacji. Musicie to przemyslec. Jesli zdecydujesz sie na badania i nie bedziesz miala refundacji to deklaruje sie ze pomoge ci w znalezieniu lekow w przystepnych cenach.
    A teraz nie mieliscie tego podloza o ktorym ci wspominalam za ktore my doplacalismy 1000zl embriogen. Czy dr H mowil o czyms innym.
    A czy da ci tez heparyne jesli wyniki z test dna nie zdarza przyjsc przed rozpoczeciem procedury?
    Hmm skutek uboczny metypredu dziala na immunologie niezle stwierdzenie to jest steryd wiec on dziala na uklad immunologiczny normalnie a nie jako zkutek uboczny.
    Kochana sami musicie zdecydowac kazda z podjetych decyzji bedzie sluszna.
    A czy podpisanie umowy wiaze sie od razu z rozpoczeciem stymulacji czy od podpisania umowy moze wam minac jakis czas np 2 miesiace. Dobrze by bylo jednak zeby twoj organizm odpoczal od stymulacji zeby wrocil do normy

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze masakra chyba dzis oprocz bolu stawow doszedl mi kolejny objaw brania immunosupresji hehe poce sie jak dzika swinia :) masakra robie obiad jestem cala mokra jem lub pije cos cieplego to samo. Nawet jak w nocy spie to budze sie z mokra koszulka na dekolcie. I to nie jest tak ze mi goraco poprostu w ciagu 2 minut mam.cala mokra twarz dekolt. A jeszcze 9 dni tych cukierkow

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia dodalam ci do przyjaciolek potwierdz zaproszenie bo chcem ci napisac priv

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia miałam to samo po sterydzie, wiecznie spocona byłam; ) ale teraz juz się to unormowalo, czasem jeszcze czuję ze się bardziej poce.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Gosia miałam to samo po sterydzie, wiecznie spocona byłam; ) ale teraz juz się to unormowalo, czasem jeszcze czuję ze się bardziej poce.
    Ooo czyli nie jestem sama ;)
    A ty juz odstawilas sterydy ?

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie miałam tego podłoża w końcu nie poprosiłam. Zaakceptowałam zaproszenie :)

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ooo czyli nie jestem sama ;)
    A ty juz odstawilas sterydy ?
    Nie jeszcze nie, moja gin mówiła ze po usg jak uslyszymy <3 to będziemy stopniowo odstawić

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Nie jeszcze nie, moja gin mówiła ze po usg jak uslyszymy <3 to będziemy stopniowo odstawić
    No to dobrze bo juz sie przerazilam ;) Pasnik zaleca odstawianie od 12 tyg ciazy

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Gosia nie miałam tego podłoża w końcu nie poprosiłam. Zaakceptowałam zaproszenie :)
    Aaa czyli dr H chodzilo o te podloze embriogen naprawde warto u nas to dalo 2 piekne zatodki emka a zawsze bylo kiepsko. Plus 4 dawcy tez byly hodowane na tym podlozu

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia kurde...nie wiem co bym zrobiła, ale chyba bym się zdecydowała na refundację.

Gosia 321 - o to możesz się poczuć przez te fale gorąca jakbyś była w ciepłych krajach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też byłam na wizycie u dr Zd. Z badaniami powiedział tak: można zrobić badania, ale nie jest to obligatoryjne:
    - MTHFR
    - na zespół antyfosfolipidowy
    - czynnik V Leiden

Jeśli coś wyjdzie nie tak, to da mi steryd. Jeśli nie wykonam tych badań, to i tak mi przepisze sterydy. I tu jest pytanie: robić czy nie robić, skoro i tak mi przepisze leki?

I czeka mnie histeroskopia z tym zadrapaniem, ale wiadomo, że muszę poczekać na termin.

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest decyzja rodzice pomogą może jeszcze jakiś kredycie i ruszamy. Od dziś już biorę antyki na 5 kwietnia wizyta.

malgos741 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Agonia kurde...nie wiem co bym zrobiła, ale chyba bym się zdecydowała na refundację.

Gosia 321 - o to możesz się poczuć przez te fale gorąca jakbyś była w ciepłych krajach :-)
    Ta jasne raczej jakbym miala menopauze. Gdzie tam do cieplych krajow w srodku zimy ;)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ja dziś też byłam na wizycie u dr Zd. Z badaniami powiedział tak: można zrobić badania, ale nie jest to obligatoryjne:
    - MTHFR
    - na zespół antyfosfolipidowy
    - czynnik V Leiden

Jeśli coś wyjdzie nie tak, to da mi steryd. Jeśli nie wykonam tych badań, to i tak mi przepisze sterydy. I tu jest pytanie: robić czy nie robić, skoro i tak mi przepisze leki?

I czeka mnie histeroskopia z tym zadrapaniem, ale wiadomo, że muszę poczekać na termin.
    Hmm jesli chodzi o badania i steryd to jedno z drugim nie ma nic wspolnego bo steryd dostaje sie na zaburzenia w ukladzie immunologicznym. A badania ktore wymienilas maja sprawdzic czy nie masz problemu w ukladzie krzepniecia i czy nie musisz byc na clexanie w trakcie ciazy. Takze ja bym zrobila badania bo tak jak mthfr nie jest wyznacznikiem ze sie nie udaje bo gdyby tak bylo to nie bylo by nas polowy. Tak zespol antyfosfolipidowy i mutacja v- leiden prowadzi do poronien nawet tych bardzo wczesnych nie donosisz ciazy bez clexanu. Czasami jest tak ze zespol antyfosfolipidowy uaktywnia sie dopiero w ciazy. Ena albo zamow sobie zestaw z test dna na trombofilie za ok 400 zl albo wybierz sie na prywatna wizyte do dr Rams w Olsztynie to hematolog ktora moze zrobi ci te badania na nfz zabierajac cie do poradni szpitalnej.
    A jesli chodzi o histeroskopie ze strechingiem to przed sprawdzilabym najpierw poziom komorek nk bo jesli masz podwyzszony
    To streching przed procedura zadziala jak czynnik zapalny do jeszcze wiekszego uaktywnienia sie komorek nk aby zniszczyc zarodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 23:25

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Gosia ma rację a ten zestaw w tej chwili kosztuje 330 zł bo przedwczoraj odebrałam.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka powodzenia na wizycie :)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moj wynik bety 14dpt - 956....to chyba ok..? Zaczynam wierzyć że się udało &&&&

asiastokrota, e_mil_ka, eni33, Storczyki, Asia08, xyz159, Karcia, Lura82, malgos741 lubią tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura piekny ptzyrost gratuluje jeszcze raz :*

Izaura lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura oczywiście że się udało. Gratulacje MAMUSIU :*

Izaura lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ