Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadziejka zdrowka dla córci
Agonia, nie wiem co macie robić wiec nie doradze, ale obiecująco to wygląda że doktor ma jakoś plan i widać ze chce pomóc. ..ten metryped to lek immunopresyjny wiec faktycznie może pomoc w razie gdyby było coś nie halo w immunologii. -
Agonia ciezka masz ta decyzje do podjecia. Hmm z jednej strony goniacy was czas zeby zalapac sie na refundacje z drugiej strony badania. Musicie to przedyskutowac razem co wolicie miec czarno na bialym co moze byc przyczyna niepowodzen czy miec refundacje nie wiem co bym zrobila w tej sytuacji. Musicie to przemyslec. Jesli zdecydujesz sie na badania i nie bedziesz miala refundacji to deklaruje sie ze pomoge ci w znalezieniu lekow w przystepnych cenach.
A teraz nie mieliscie tego podloza o ktorym ci wspominalam za ktore my doplacalismy 1000zl embriogen. Czy dr H mowil o czyms innym.
A czy da ci tez heparyne jesli wyniki z test dna nie zdarza przyjsc przed rozpoczeciem procedury?
Hmm skutek uboczny metypredu dziala na immunologie niezle stwierdzenie to jest steryd wiec on dziala na uklad immunologiczny normalnie a nie jako zkutek uboczny.
Kochana sami musicie zdecydowac kazda z podjetych decyzji bedzie sluszna.
A czy podpisanie umowy wiaze sie od razu z rozpoczeciem stymulacji czy od podpisania umowy moze wam minac jakis czas np 2 miesiace. Dobrze by bylo jednak zeby twoj organizm odpoczal od stymulacji zeby wrocil do normyBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Boze masakra chyba dzis oprocz bolu stawow doszedl mi kolejny objaw brania immunosupresji hehe poce sie jak dzika swinia masakra robie obiad jestem cala mokra jem lub pije cos cieplego to samo. Nawet jak w nocy spie to budze sie z mokra koszulka na dekolcie. I to nie jest tak ze mi goraco poprostu w ciagu 2 minut mam.cala mokra twarz dekolt. A jeszcze 9 dni tych cukierkowBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Gosia miałam to samo po sterydzie, wiecznie spocona byłam; ) ale teraz juz się to unormowalo, czasem jeszcze czuję ze się bardziej poce.
A ty juz odstawilas sterydy ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia nie miałam tego podłoża w końcu nie poprosiłam. Zaakceptowałam zaproszenieWiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Nie jeszcze nie, moja gin mówiła ze po usg jak uslyszymy to będziemy stopniowo odstawićBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Gosia nie miałam tego podłoża w końcu nie poprosiłam. Zaakceptowałam zaproszenieBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś też byłam na wizycie u dr Zd. Z badaniami powiedział tak: można zrobić badania, ale nie jest to obligatoryjne:
- MTHFR
- na zespół antyfosfolipidowy
- czynnik V Leiden
Jeśli coś wyjdzie nie tak, to da mi steryd. Jeśli nie wykonam tych badań, to i tak mi przepisze sterydy. I tu jest pytanie: robić czy nie robić, skoro i tak mi przepisze leki?
I czeka mnie histeroskopia z tym zadrapaniem, ale wiadomo, że muszę poczekać na termin. -
Jest decyzja rodzice pomogą może jeszcze jakiś kredycie i ruszamy. Od dziś już biorę antyki na 5 kwietnia wizyta.
malgos741 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Transfer ostatniego kropka ? -
Ena wrote:Agonia kurde...nie wiem co bym zrobiła, ale chyba bym się zdecydowała na refundację.
Gosia 321 - o to możesz się poczuć przez te fale gorąca jakbyś była w ciepłych krajachBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Ja dziś też byłam na wizycie u dr Zd. Z badaniami powiedział tak: można zrobić badania, ale nie jest to obligatoryjne:
- MTHFR
- na zespół antyfosfolipidowy
- czynnik V Leiden
Jeśli coś wyjdzie nie tak, to da mi steryd. Jeśli nie wykonam tych badań, to i tak mi przepisze sterydy. I tu jest pytanie: robić czy nie robić, skoro i tak mi przepisze leki?
I czeka mnie histeroskopia z tym zadrapaniem, ale wiadomo, że muszę poczekać na termin.
A jesli chodzi o histeroskopie ze strechingiem to przed sprawdzilabym najpierw poziom komorek nk bo jesli masz podwyzszony
To streching przed procedura zadziala jak czynnik zapalny do jeszcze wiekszego uaktywnienia sie komorek nk aby zniszczyc zarodek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 23:25
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena Gosia ma rację a ten zestaw w tej chwili kosztuje 330 zł bo przedwczoraj odebrałam.
Gosia321 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.